Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
sevrez

#226 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by sevrez »

Dragi forumaši,

pred točkove mog automobila prije 5 noći izletilo je malo crno klupko bježeći od psa. Bez puno razmišljanja s moje strane, malo crno mače se našlo u mom automobilu i u mojoj kući gdje je našlo zaštitu od psa i od hladnoće.

Nažalost kod mene ne može ostati i zato pišem ovaj post. Imam već tri odrasle mačke tj mačora i ne mogu ni finansijski ni bilo kako drugo zadržati ovo umiljato stvorenje. Moji poznanici i prijatelji imaju svi neke izgovore, a ja nemam srca ostavit ga opet negdje na ulici.

Može li neko mi pomoć da ga udomim i da nadjem osobu koja će ga pazit. Mačić je presladak, živ, igra se stalno, s njim def ne može biti dosadno..

Evo ga:

Image
Image
Image

Hvala,
kakav nered

#227 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by kakav nered »

želi li netko udomiti ovu slatkicu...ženkica je, stara 2 mjeseca...majka joj je čistokrvna perzijska mačka...ona je kratkodlaka, ali ima prekrasnu mekanu dlaku...naviknuta je na pijesak i očišćena od parazita i buha...

Image

Image

udomljena :)
Last edited by kakav nered on 03/11/2010 08:55, edited 1 time in total.
x-cluber

#228 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by x-cluber »

kakav nered wrote:želi li netko udomiti ovu slatkicu...ženkica je, stara 2 mjeseca...majka joj je čistokrvna perzijska mačka...ona je kratkodlaka, ali ima prekrasnu mekanu dlaku...naviknuta je na pijesak i očišćena od parazita i buha...
Evo ja i moji ukućani bi radao udomili ovu macu :)
ako ima neki tel. kontakt da se čujemo...

Hvala :)
LaCici

#229 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Preslatka je :)
Hajde udomi i mog macica, star je takodjer 2 mjeseca, pa neka se druze :D Svakako je macke najbolje udomljavati u paru. Mom Maxiju je uzasno dosadno samom :sad:
teAMICA

#230 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by teAMICA »

Curice naučene na pijesak, umiljate. Ukoliko ih ne udomimo sve će morati na ulicu :(
Tražimo samo malo prostora u vašem stanu i vašem srcu :-) :

Image

Image

Image
LaCici

#231 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Svi ove pisulje udomljavaju :D
Ima li gdje muskarcina?
minjonja

#232 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by minjonja »

poklanjam ja macka, ako ko hoce :D
LaCici

#233 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Samo ako je pitom :D
Koliko je star?
minjonja

#234 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by minjonja »

UDOMLJEN
minjonja wrote:Image

Image

Image

Image

Image

Image

Mačić ima oko 3 mjeseca. Vakcinisan je, očišćen od parazita. Naučen je na pijesak. Vrlo je razigran mačak. Daje se samo punoljetnim ozbiljnim ljubiteljima životinja koji znaju šta znači biti vlasnik mačića.

Budući vlasnik ne smije pustati mačka van stana i mora postaviti mreže na prozore s obzirom da voli ganjati muhe i ptice.

061/378-684 begin_of_the_skype_highlighting              061/378-684      end_of_the_skype_highlighting
evo ovaj je u pitanju. jos ga nisam poklonila jer nisam nasla prave ljude. koga kod sam pitala da li ce ga pustati vani, svi su rekli da hoce, a ja to ne zelim. sad je malo stariji, oko 5-5,5 mjeseci...
Last edited by minjonja on 14/03/2011 23:29, edited 1 time in total.
LaCici

#235 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Star mi je taj :sad: , moj macic ima samo 2 mjeseca, pa mu trazim vrsnjaka ako ne uspijem da ga udomim. Zao mi ga, dosadno mu samom, pa ako ga niko ne bude htio morat cu mu naci nekoga s kim ce se igrati.
minjonja

#236 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by minjonja »

sta fali da ima starijeg brata ili sestru ili curu? :D svakako ce se razlika vidjeti samo u prvih nekoliko mjeseci, kad ostare bice isti.

a i ja ovom svakako trazim nekog ko bi se igrao s njim, po mogucnosti ljude s djecom ili sa vec jednom mackom jer ce mu bit dosadno. meni puna kuca macaka. on kad bude sam, bice mu lose.

mora biti macica od dva mjeseca, pregledaj slike na facebooku. ima hiljadu grupa koje udomljavaju. evo neke slike
LaCici

#237 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Ma i ja bih najvise voljela da ga poklonim nekome ko vec ima macu, ali ako se ne nadje niko onda sam kontala da mu trazim drustvo, jer je po cijeli dan sam.
belmac

#239 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by belmac »

LaCici wrote:Star mi je taj :sad: , moj macic ima samo 2 mjeseca, pa mu trazim vrsnjaka ako ne uspijem da ga udomim. Zao mi ga, dosadno mu samom, pa ako ga niko ne bude htio morat cu mu naci nekoga s kim ce se igrati.
Imam ja malu macu...stara mjesec i po, nadam se dovoljno blizu :-D nasla je nedavno na ulici, vjerovatno je netko odvojio od mame i onda je ostavio :( preslatka je :roll:
LaCici

#240 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Ma odustala sam od usvajanja jos jedne mace, ipak cu i ja svoju pokloniti samo da se neko nadje ko je zeli :-D
ZUKLJOZUKLJIC

#241 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by ZUKLJOZUKLJIC »

Dva mačića (ženka i mužjak), stari 3 mjeseca, naučeni na higjenu, traže lijep i siguran dom. Sve ostale info. 061 157 526, 061 486 979, 033/205 368

Image
Image
Pikaboo

#242 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Pikaboo »

teAMICA wrote:Curice naučene na pijesak, umiljate. Ukoliko ih ne udomimo sve će morati na ulicu :(

Image

Image

Image
Sta bi sa ovim macama?
LaCici

#243 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by LaCici »

Ljudi pliiiz pomozite mi da udomim Maxija. Postavljam stalno oglas i ovdje i na ostale stranice ali mi se niko ne javlja. Moram je hitno udomiti, jer s nama vise ne moze ostati, uskoro cemo poceti cesce poslovno putovati tako da nema ko da se brine o njoj :sad:
Ako neko zeli ili zna nekoga ko bi je rado udomio pliz neka javi. Maca je zdrava, bila je i kod veterinara, ima 2,5 mjeseca.
Pomozite da ne zavrsi na ulici :(
HITNO JE!
Image
Image
teAMICA

#244 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by teAMICA »

Pikaboo wrote:
teAMICA wrote:Curice naučene na pijesak, umiljate. Ukoliko ih ne udomimo sve će morati na ulicu :(

Image

Image

Image
Sta bi sa ovim macama?
Bilo ih je 5, sve osim jedne sretno udomljene. :-)
Sad je ta mala maza ostala sama :( i tužna, baš mi je nešto žao... pjavo majo siroche
To je ona na drugoj slici desno od mame. Nadam se da ćemo i za nju naći neku dobru dušicu da si uzajamno uljepšavaju život
Pikaboo

#245 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Pikaboo »

Koja tacno,jel ova sto je bas iza mame ili do?A sta je sa mamom?
teAMICA

#246 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by teAMICA »

Pikaboo wrote:Koja tacno,jel ova sto je bas iza mame ili do?A sta je sa mamom?
Iza mame (do guze :-) ), ustvari ovo nije mama već starija seka, ali je porasla i liči na mamu. Mama i dvije starije seke (iz prvog okota koje nismo udomili) su "slobodnjaci" koji dolaze kod moje prijateljice u podrum i ona ih hrani.
Ova što je ostala za udomiti je prava mala maza, stara cca 2,5 mjeseca, naučena na pijesak, očišćena od parazita. Sad će je prijateljica friško uslikati pa ću postaviti svježiju fotku
Pikaboo

#247 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Pikaboo »

Ova velika maca je ista moja Zekana sto je juce umrla :sad: .Moram sa ostatkom ukucana da se dogovorim oko ovog macica.Nista ne obecavam ali upirat cu svim silama,jako su svi potreseni pa nisu jos spremini na razgovor o tome.Postavi sliku molim te cim uhvatis vremena
teAMICA

#248 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by teAMICA »

evo bebache, najfriškije :-) :
Image
Image
Image
Image

evo njene sestrice, ona je stara 6 mjeseci i danas je operisana (sterilisana):
Image
Image

@Pikaboo, ako hoćeš (tj.možeš, pošto ti je sve još svježe :( ) možemo otići da ih vidiš/te.
Pikaboo

#249 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by Pikaboo »

teAMICA wrote:evo bebache, najfriškije :-) :
Image
Image
Image
Image

evo njene sestrice, ona je stara 6 mjeseci i danas je operisana (sterilisana):
Image
Image

@Pikaboo, ako hoćeš (tj.možeš, pošto ti je sve još svježe :( ) možemo otići da ih vidiš/te.

Joj majko moja ova sterilisana je ista moja maca :( .Gdje mogu doci da ih oboje vidim?Posalji mi PP
minjonja

#250 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-mačke i ostale životinje

Post by minjonja »

UDOMLJEN - NAPOKON :D

jao Boze dragi, pa sta je sa ovim narodom? ima li iko neki osnov kulture da se drzis dogovora ili ako se predomislis, da barem nazoves? ma milion puta mi se desilo da se s nekim dogovorim da dodju vidjeti macka, a onda se samo ne pojave, ugase mobitel, nadju u roku 6 sati drugo mace iako sam rekla da cu njima dati , ili se dogovorimo za dva dana da dodju da ga vide, a medjuvremenu mene ljudi nazovu i ja ih odbijem rijecima da je macak vec obecan. onda kad ga treba dati, ona samo kaze "ma necu ga vise". evo jutros me nazvao ozbiljan covjek, u stanu zivi, imao je vec macaka i molio me bukvalno da ga nikom ne dajem dok ga on ne uzme. dogovorim se sa njim u petak da dodje da ga vidi jer sam obicno do kasno na fakultetu. sad sam slucajno ranije dosla kuci. nazovem ga da mu kazem ako hoce mozemo sad to obaviti, kad javi mi se njegova zena i kaze da su vec nabavili macka. sad kad skontam da bi ja inace do petka eto njega cekala da me nazove, ne bih znala da je on vec uzeo macka a ja bih mozda u medjuvremenu odbijala potencijalno dobre udomitelje, kao sto mi se cesto desavalo. kako ti ljudi ne shvataju da se igraju sa necijim zivcima, parama, strpljenjem, zivotom jedne macke. ja sa udomljavanjem ovog macka nemam nikako srece, barem sam se 5 puta bila dogovorila s nekim, i oni me ovako izrade. svaki dan me kosta hrane i pijeska za njega, pored mojih milion macaka. i onda mi dodje ovakav lola koji ga "rezervise" a ja odbijem druge zainteresirane, da bi na kraju i on mene odbio.
joj ljudi, jednostavno sam iznervirana ovakvim ponasanjem... pa mozes se predomisliti, ne silim nikog da uzme macku, ali brate javi mi...

zato ako znate nekog da bi uzeo ovog ljepotana, javite mi na 061/378-684 begin_of_the_skype_highlighting              061/378-684      end_of_the_skype_highlighting
vakcinisan, revakcinisan, ociscen on vanjskih i unutrasnjih parazita, ima 5 mjeseci ali je manji od prosjecnog muzjaka. maza, samo u krilo skace i razigran je.
Image
Last edited by minjonja on 14/03/2011 23:27, edited 1 time in total.
Post Reply