Poklanjam ulaznicu za film 'Grbavica'
Moderator: _BataZiv_0809
-
Longplay
#1 Poklanjam ulaznicu za film 'Grbavica'
Vozdra raja. U ponedjeljak 10.04.06 putujem sa par prijatelja u Wiesbaden (njemacka) na film festival. Putujemo nekih 200 km da bi pogledali proslavljeni film Jasmile Zbanic (a mozda bude kafica sa Purivatrom). Posto imam kartu viska ovom prilikom vas obavjestavam da ako neko od vas zeli da dodje da pogleda film ima besplatan ulaz. Film pocinje u 22.00h. Javite se da se dogovorimo oko toga.
Pozdrav
PS: kartu mozete naruciti i sami kod http://www.filmfestival-goeast.de
Pozdrav
PS: kartu mozete naruciti i sami kod http://www.filmfestival-goeast.de
Last edited by Longplay on 02/05/2006 14:16, edited 1 time in total.
-
Longplay
Evo me vratio sam se sa projekcije Grbavice u Wiesbadenu. Moram priznati da me film odusevio. Premasio je nasa ionako velika ocekivanja. Film je vise nego opravdao put od 200 km koji smo presli da vidimo i dozivimo ovaj film. To je pravi izraz, naime ovaj film se ne gleda nego dozivljava. Grosses Kino, sto bi rekli Nijemci.
Nego da ne bih ovdje predugo pisao (vec je puno toga napisano), samo da vam prenesem jos to da je publika bila fenomenalna (publika je bila internacionalna - mozda smo bili u relativnoj vecini;-). Sala je bila prepuna, a niko se nije cuo. Na kraju filma niko nije ustao, vec smo svi sjedili dok se svjetla nisu upalila poslije odjavne spice.
I sto je najvaznije sada mogu diskutovati sa vama o filmu kao punopravni diskutant;-)
PS: ulaznicu viska sam poklonio nekom nasem posjetiocu kojeg nisam poznavao (momak dosao u trenerci na predstavu
Nego da ne bih ovdje predugo pisao (vec je puno toga napisano), samo da vam prenesem jos to da je publika bila fenomenalna (publika je bila internacionalna - mozda smo bili u relativnoj vecini;-). Sala je bila prepuna, a niko se nije cuo. Na kraju filma niko nije ustao, vec smo svi sjedili dok se svjetla nisu upalila poslije odjavne spice.
I sto je najvaznije sada mogu diskutovati sa vama o filmu kao punopravni diskutant;-)
PS: ulaznicu viska sam poklonio nekom nasem posjetiocu kojeg nisam poznavao (momak dosao u trenerci na predstavu
-
Patriotska_Liga_BiH
Sinoc gledo Grbavica i evo kako sam ga ja dozivio
Imo sam osjecaj da gledam seriju u mjesto igranog filma, prvi sat filma sve je se nekako bezveze desavala, nista bas vazno onako. Majka ide sa posla kuci, pa pravi jelo i tako to. Tek tamo poslo jedno sat i po pocelo da se dogadza akcija.
Film completan je izgledao nekako amaterski, pogotovo onaj kafic u kojem je radila izgledo je bezveze i ocito namjesten.
sve na svemu, nekako sam razocaran, filmovi ko naprimjer Gori Vatra i Ljeto U Zlatnoj Dolini po mom misljenju su mnogo bolji od ovog.
Imo sam osjecaj da gledam seriju u mjesto igranog filma, prvi sat filma sve je se nekako bezveze desavala, nista bas vazno onako. Majka ide sa posla kuci, pa pravi jelo i tako to. Tek tamo poslo jedno sat i po pocelo da se dogadza akcija.
Film completan je izgledao nekako amaterski, pogotovo onaj kafic u kojem je radila izgledo je bezveze i ocito namjesten.
sve na svemu, nekako sam razocaran, filmovi ko naprimjer Gori Vatra i Ljeto U Zlatnoj Dolini po mom misljenju su mnogo bolji od ovog.
- anais_nin
edu wrote:eno..gori vatra bolja..![]()
![]()
naravno da je film subjektivno iskustvo...ali umjetnicka vrijednost jednog filma ima neke objektivne kvalitete....gori vatra je shund, hljeba i igara za naroda i to je to...tu je cisto da zabavi (sto ti kazes da ima "akcije) i nish vishe...
grbavica je filmchina...eh sad da li ti se svidja radnja ili ne to je nesto sasvim drugo....ali kinematografski gledano, i vizuelno i sadrzajem to je kvalitetan film...ako ne razumijes sarkazam iza onakvog prikazivanja turbo folk kafancine, to je vise do tebe (ne do tebe edu zivote, nego ovo iznad tebe
-
Patriotska_Liga_BiH
nije to da mi smetaju kuzice sto su prikazivane(ma da i nisu bile neke guzice), nego uopste kako je snimano, jednostavno nema neke radnje, mislim da bi bilo bolje da su stavili neke vece dogadzaje na pocetku filma, kao da je ona srela tog cetnika sto ju je silovo u tom kaficu ili nesta slicno.
isto sto je bilo veoma iritantno je onaj pjevac u tom disku, svaku noc ona dolazi na posao i uvjek isti pjevac pjeva, bezveze.
et najbolja scena je bila kad se mala nacelavo osisa
jebga tak ti je to kad izdignete film na neki nivo na kojem mu nije mjesto.
isto sto je bilo veoma iritantno je onaj pjevac u tom disku, svaku noc ona dolazi na posao i uvjek isti pjevac pjeva, bezveze.
- anais_nin
izvini, fakat se rijetko upustam u ove vrste rasprava, ali tvoji filmski standardi su ocigledno postavljeno od strane komercijalnog hollywoodskog filma....Patriotska_Liga_BiH wrote:nije to da mi smetaju kuzice sto su prikazivane(ma da i nisu bile neke guzice), nego uopste kako je snimano, jednostavno nema neke radnje, mislim da bi bilo bolje da su stavili neke vece dogadzaje na pocetku filma, kao da je ona srela tog cetnika sto ju je silovo u tom kaficu ili nesta slicno.
kako ne shvatas da je silovatelj u svemu tome sporedan??? ljepota jasmilinog filma i jeste u tome sto je nemanipulativan, sto je jednostavan u svom predstavljanju neceg uzasnog, jednostavno nenametljiva drama?
takodje imam osjecaj ili da ne zivis trenutno ovde ili da si dosta mladji...pa ne upracas da su scene u kafani takve kakve jesu brato jer oslikavaju nasu stvarno i svakodnevnicu...taj isti lik koji je u toj kafani u filmu nastupao, nastupa redovno po nasim birtijama sirom BiH, pa ako mozes povezati iz toga sta je pisac htio da kaze, dobro i jest
-
Patriotska_Liga_BiH
izvini, nemoj slucajno ko da kritikuje film, jer je perfekt, sve je bas ono naj bolje.
jesi sad sretna?
jesi sad sretna?
-
Patriotska_Liga_BiH
ti od mene napravi glupog amerikanca koji nema pojma sta je dobar film, a sama znas da film je bio sranje osim onih 45 minuta na kraju.
et to je moje misljenje pa ti trazi krivca u nekom drugom.
a jeste tvrdoglavi boze dragi.
-
rumenko
svako dozivi film na svoj nacin...to je naravno individualno i subjektivno iskustvo (jesam ovo dobro reko yebo te)...meni je film dobar...mada sam ocekivao intenzivniji prikaz odnosa majka-kcerka....vise scena u kojima se oslikava njihova relacija....naravno filmom je prikazana i ukupna situacija a ne samo odnos majka-kcerka u kontekstu u kojem je vec bio....i nekako mi je nedovrsen...kraj me nekako iznenadio...
- anais_nin
ocigledno ne razumijes razliku izmedju predstavljanja razloga zasto ti se neki FILM NE SVIDJA, i argumenata zasto je neki filmski uradak dobar ili losh kinematografski....Patriotska_Liga_BiH wrote:ti od mene napravi glupog amerikanca koji nema pojma sta je dobar film, a sama znas da film je bio sranje osim onih 45 minuta na kraju.
ili treba na engleskom da objasnim?