Poklanjam kunića

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
DanteX

#1 Poklanjam kunića

Post by DanteX »

Pozdrav svima :)

Imam kunića, dobio sam ga od prijatelja prije jedno 2 mjeseca. Ali prije jedno 2 sedmice sestra se počela žaliti zbog smrada, iako mu kućicu čistim ujutro i navečer pred spavanje. Isto tako, zbog novog posla neću imati puno vremena za njega. Pa da se životinja ne muči, želim ga pokloniti nekome ko će se brinuti o njemu.
Ako neko ima baštu još bolje, ako nema nije velika frka. Pored zeca, dobit će još hranu, lopaticu, piljevinu, četkicu i sve ostalo šta je potrebno :)

Evo jedne slike :)

Image
Janjicar

#2 Re: Poklanjam kunića

Post by Janjicar »

Zecija supa ? :D
Ako ti nemas srca posalji slobodno :D

Saliim se :D

Nekada sam i ja imao kunice
Dobio zecicu i dva mala zeca na poklon, isao u osnovnu skolu i ja sam se brinuo o njima ( nisu bili u kuci )
I imali su svoj dio koji sam (mislio sam tako) dobro zatvorio ali kada sam dosao mačak je zgrabio dva mala zeca a zecica na drugom kraju avlije :( kad mi srce nije puklo...
Ali kasnije nasao zeca i spario sa zecicom te sam u jednom trenutnku imao oko njih desetak :D

I btw zeciji izmet je jedan od jacih izmeta (smrde nenormalno) i mislim da su ekstra za djubrenje biljki...
DanteX

#3 Re: Poklanjam kunića

Post by DanteX »

Janjicar wrote:Zecija supa ? :D
Ako ti nemas srca posalji slobodno :D

Saliim se :D

Nekada sam i ja imao kunice
Dobio zecicu i dva mala zeca na poklon, isao u osnovnu skolu i ja sam se brinuo o njima ( nisu bili u kuci )
I imali su svoj dio koji sam (mislio sam tako) dobro zatvorio ali kada sam dosao mačak je zgrabio dva mala zeca a zecica na drugom kraju avlije :( kad mi srce nije puklo...
Ali kasnije nasao zeca i spario sa zecicom te sam u jednom trenutnku imao oko njih desetak :D

I btw zeciji izmet je jedan od jacih izmeta (smrde nenormalno) i mislim da su ekstra za djubrenje biljki...
To zadnje, to đubrivo. To moram mami reći, možda se i ona smiluje :D
BiiBii

#4 Re: Poklanjam kunića

Post by BiiBii »

Šta se desilo s kunićem? Je li pronašao dom?
Izmet kunića uopće ne smrdi, da ste imalo čitali po netu i knjigama znali bi ste, smrdi ako se ne čisti redovno. Kunićima se stavlja posebna 'kutija' sa peletima gdje obavljaju nuždu a iznad toga sijeno. na pod kaveza se ne stavlja piljevina već dekica i obavezno mora imati svježu vodu. Kad ima piljevinu preko cijelog dna kaveza - tada je to vrlo nehigijenski. :)
Post Reply