pojest ce te cuko!!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Pasiflora

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote:
baby_angel wrote:Ne znam ljudi za ostale, ali ako moj pas seta ulicom sa mnom, i pri tom postujemo sve moguce propise, niko nema pravo da ga ugrozi u takvim okolnostima. I ne daj Boze da mu neko pokusa nauditi bez razloga, ili da ga gadja necim... Pala bi tuzba u najmanju ruku :x
ono sto mi mozemo uraditi je provjeriti dokle je zakon o dobrobiti zivotinja stigao, u cijim je rukama sad i koliko ostaje do njegovog stupanja na snagu, a onda opleti sa politickim pritiskom :D da se zakon donese...a onda ubijati u pojam policijske uprave zalbama i prijavama...
pa bi, da bi sprijecili nas dosadnjakovice da im svakodnevno saljemo zalbe, poceli SPRJECAVATI belaje i prije nego se dese...

i tu ti se ja onda probudim...

Potpisujem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Cober wrote:
xon_sa wrote:
Cober wrote: Čuo bih te ja da neki debilčić napadne tvoga cukicu.
Ma ja, bitnije tvoje pasce od necijeg djeteta, naravno :-)
A što misliš da mi je to bitnije nečije derište? :-)

I nije pašče, nego je predobar, a derište je bezobrazno dijete debilnih roditelja koji misle da je ono svima najpreče i da ima neka veča prava..
Psa uporedjivati sa djetetom je debilno i bolesno isto kao sto je debilno i bolesno maltretiranje bilo koje zivotinje. Na kraju krajeva za jedan dio loseg odnosa prema psima snose i sami vlasnici jer nismo mali broj puta procitali kako su psi bukvalno masakrirali djecu. Za sve postoji mjesto pa tako i za zivotinje i za ljude. Ja nisam za drzanje pasa u stanovima jer u tom slucaju mogle bi se drzati i ovce, koze, konji, krave itd. Nije ni malo prijatno kada ti komsija iznad tebe recimo drzi tornjaka koji iz cista mira u 12 sati navece pocne da tutnja i da laje. Kuca je nesto sasvim drugo pogotovo ako ima veliko dvoriste. Mnogi vlasnici zivotinja nemaju zivotinje iz neke ljubavi vec iz pomodarstva mada naravno ima i suprotnih slucajeva vjerovatno mnogo vise. Parkovi su puni pseceg izmeta i kako onda tu dovesti dijete da se igra. Dakle sve je stvar zakona gdje se lijepo stavi da pas mora ici ulicom sa povodcom i brnjicom a kada obavi nuzdu vlasnik lijpo to skupi i u kantu za smece. U tom slucaju svako ko napadne psa iz citsa mira bit ce kriv i ovakve rasprave ce biti nepotrebne.
sabanss

Post by sabanss »

Posto vidim da se ljudi javljaju sa nebuloznim argumentima.

Jel' vam rezon uporediti dijete (pa makar i razmazeno) sa psom?

Drugo sto se tice usporedbe psa i vuka. Jesu li rase tipa tornjaka, vucjaka, haskija za drzat u stanu? Jesu li blize psima ili vukovima?

Mozete vi svoga psa tetositi i maziti koliko hocete ali haski nema slobode u dvosobnom stanu (ili bilo kakvim stanu) pa da se na glavu nasadite.

Jel' slobodan pas kojeg ne smijete pustiti sa uzice (a ne smijete po zakonu) a njemu treba da se istrci? Naravno da ga pustite, pa se desavaju slucajevi da je pas nekoga napao ili pobjegao ili nedaj Boze usmrtio. Treba li da vam skeniram novinske clanke samo iz nase zemlje?

Koliko pasa koje ljudi drze u kucama oboli od raznih bolesti povezanih sa nedostatkom kretanja i losom ishranom, npr. dijabetesom?

Mozete se tjesiti koliko god hocete da volite te zivotinje ali to jednostavno nije istina. I da naravno:

1. Ne stavljate brnjice
2. Pse pustate da se "istrce" bez povodca mada ima ljudi unaokolo za koje vas nije briga
3. Vas pas je prava "beba" i nikad nije nikoga ujeo - to rade neki drugi psi
4. Vi svi najvise "volite" svog psa

Nemojte licemjerja, zivota vam!
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Cober wrote:
xon_sa wrote:
Cober wrote: Čuo bih te ja da neki debilčić napadne tvoga cukicu.
Ma ja, bitnije tvoje pasce od necijeg djeteta, naravno :-)
A što misliš da mi je to bitnije nečije derište? :-)

I nije pašče, nego je predobar, a derište je bezobrazno dijete debilnih roditelja koji misle da je ono svima najpreče i da ima neka veča prava..
Sa naglskom na debilnim roditeljima.
luciferino

Post by luciferino »

sabanss wrote:Posto vidim da se ljudi javljaju sa nebuloznim argumentima.

Drugo sto se tice usporedbe psa i vuka. Jesu li rase tipa tornjaka, vucjaka, haskija za drzat u stanu? Jesu li blize psima ili vukovima?

Mozete vi svoga psa tetositi i maziti koliko hocete ali haski nema slobode u dvosobnom stanu (ili bilo kakvim stanu) pa da se na glavu nasadite.

Jel' slobodan pas kojeg ne smijete pustiti sa uzice (a ne smijete po zakonu) a njemu treba da se istrci? Naravno da ga pustite, pa se desavaju slucajevi da je pas nekoga napao ili pobjegao ili nedaj Boze usmrtio. Treba li da vam skeniram novinske clanke samo iz nase zemlje?

Koliko pasa koje ljudi drze u kucama oboli od raznih bolesti povezanih sa nedostatkom kretanja i losom ishranom, npr. dijabetesom?

Mozete se tjesiti koliko god hocete da volite te zivotinje ali to jednostavno nije istina. I da naravno:

1. Ne stavljate brnjice
2. Pse pustate da se "istrce" bez povodca mada ima ljudi unaokolo za koje vas nije briga

E ja potpisujem ovaj.
baby_angel

Post by baby_angel »

1. Ne stavljate brnjice

Ne znam ko je licemjeran. Vjerovatno ja koja:
1. Stavlja brnjicu svom psu
2. Ne pusta psa da trci slobodno po ulici
3. Imam veliko dvoriste koje je psu na raspolaganju 24/7
4 Moj pas jeste velika beba i nikad nije nikoga ujeo
5. I da, ja ga volim

Ili je mozda BosanaC licemjeran, pogledaj slike njegovog psa i prosudi da li je vezan, da li je njegovan...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

http://www.vet.gov.ba

Stranica Ureda za Veterinarstvo BiH
Imate linkove LEGISLATIVA U PRIMJENI i LEGISLATIVA U PRIPREMI
PA fino vidite koje su vam mogucnosti da ulozite zalbe za bilo koji od pobrojanih incidenata.
Dokle god frustracije lijecite samo na forumu, bez dizanja guze i zalbe ili prijave, dotle ce vam skakati cirevi, djeca maltretirati zivotinje, izmuceni psi ujedati ljude, i tako u krug..
sabanss

Post by sabanss »

baby_angel wrote: Ne znam ko je licemjeran. Vjerovatno ja koja:
5. I da, ja ga volim

Ili je mozda BosanaC licemjeran, pogledaj slike njegovog psa i prosudi da li je vezan, da li je njegovan...
OK. Ja sam davno na jednoj slicnoj temi rekao da svako ko ovako postupa sa psom ima od mene vrecu hrane za njega.

Samo me zanima jesi li prolazila Vilsonovim setaliste oko 19:00 navece recimo?

Da li bi tebi bilo svejedno pustiti svoje trogodisnje dijete medju onolike pse?

Vlasnici pasa poput tebe su VELIKI IZUZETAK a ne pravilo (nazalost)
baby_angel

Post by baby_angel »

sabanss wrote:
5. I da, ja ga volim

OK. Ja sam davno na jednoj slicnoj temi rekao da svako ko ovako postupa sa psom ima od mene vrecu hrane za njega.

Imas na nekoj od prethodnih stranica moj post vezan za djecu i pse, i govorim iz vlastitog iskustva, kao majka i vlasnica psa... Ni jedna zivotinja nije igracka, i tacno je da ima dosta neljudi koji ce uzeti psa, i bice im zanimljiv neki period, dok ne dodje sezona godisnjih odmora... Niko na ovom svijetu nije stvoren da bi ga neko patio. Pa tako ni zivotinje. Pozz :)
Pasiflora

Post by Pasiflora »

1. Ne stavljate brnjice

Bas su ti argumenti :x :x :x :x :x :x A pazi sad moje:
1. svaku (ali bas svaku) noc mi pod prozorom ispred jednog kafica majmuni turiraju automobile i urlicu
2. vrlo cesto komsije ili ja zovemo policiju, koja dodje, poprica se sa njima, popije pivo i ode
3. majmun (vlasnik kafica) je bivsi policajac pa urlikanje bez straha nastavljaju cim regularna murija ode - ne boje se
4. narkomani svau noc ostavljaju sprice po livadi gdje nam se djeca igraju
5. kada izvedem psa najprije moram pocistiti smece tipa stare hrane koju bacaju seljaci sa prozora - cisto da mi se pas ne otruje necim
6. morala sam kupiti vrata od 2000KM da mi neka budala ne provali - ne zato sto u stanu imam nesto vrijedno nego zato sto ce narkoman i moje serpe prodati
7.sigurno ima jos ali se sada ne mogu sjetiti
ti sada vidi ciji argumenti su bolji. I jos nesto:
od moga psa me NIADA glava ne zaboli, a od nekih ljudi JAAAAAAAKO!
nosty

Post by nosty »

Nemam svoje djece, barem ne jos i moj pas je moje dijete, ma kako god to zvucalao.
Ja njega i hranim i kupam i cistim i vodim veterinaru i brinem se za njega i drzim ga na oku non stop na ulici i ucim ga sta se smije, a sta ne smije. Sve isto kao sto ti radis svom djetetu.
S razlikom u tome da ga izvodim na pisanje i kakanje i sa sobom nosam najlon kesu i kupim govanca, umjesto sto mijenjam pelene.

I odakle necijem derletu pravo a mi dira moje ''dijete''?!

Ma znas sta... neka proba!

Psa drzim u stanu i za jednu pudlu je sasvim dovoljno 60 kvadrata, na ulici ga ne pustam da slobodno trci vec mi je cijelo vrijeme na povodcu.

I nije mu mjesto samnom u stanu?!
I neko ima pravo da me vrijedja zbog njega ili njega da gadja i suta na ulici?!

Uf, uf...
hrasno38

Post by hrasno38 »

sitno wrote:

1. Ne stavljate brnjice

Bas su ti argumenti :x :x :x :x :x :x A pazi sad moje:
1. svaku (ali bas svaku) noc mi pod prozorom ispred jednog kafica majmuni turiraju automobile i urlicu
2. vrlo cesto komsije ili ja zovemo policiju, koja dodje, poprica se sa njima, popije pivo i ode
3. majmun (vlasnik kafica) je bivsi policajac pa urlikanje bez straha nastavljaju cim regularna murija ode - ne boje se
4. narkomani svau noc ostavljaju sprice po livadi gdje nam se djeca igraju
5. kada izvedem psa najprije moram pocistiti smece tipa stare hrane koju bacaju seljaci sa prozora - cisto da mi se pas ne otruje necim
6. morala sam kupiti vrata od 2000KM da mi neka budala ne provali - ne zato sto u stanu imam nesto vrijedno nego zato sto ce narkoman i moje serpe prodati
7.sigurno ima jos ali se sada ne mogu sjetiti
ti sada vidi ciji argumenti su bolji. I jos nesto:
od moga psa me NIADA glava ne zaboli, a od nekih ljudi JAAAAAAAKO!
E al su i tebi argumenti nema sta. Gradovi i naselja su napravljeni za ljude a ne za zivotinje. Zivotinjama se od pamtivijeka zna gdje je mjesto. Ti bi vjerovatno voljela da se uvede totalna ravnopravnost izmedju ljudi i zivotinja pa da onda tvoga psa lagano posaljemo u skolske klupe, pa na fakultet a onda da ga mozda i zaposlimo. A ako ne zavrsi skolu mozda postane fudbaler ili pjevac. Za ljude postoje zakoni ali se na zalost ne primjenjuju i u tim zakonima postoji i nesto sto se zove "kucni red". Na zalost mutanti koji su okupirali grad za to nisu culi jer i ja imam slicnih problema kao i ti ali nikako ne mogu to uporedjivati sa nekim zivotinjskim zakonima i pravilima. Ako ti smeta gradska vreva onda lijpo cuku za povodac i u seosku idilu gdje ce sigurno on uzivati vise od tebe 100 puta jer on moze bez grada a ti, cisto sumnjam. Ti cistis da ti se cuko ne otruje a ja da mi se dijete ne otruje. Malo smo pobrkali prioritete, zar ne.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

slika je uzasna, zato stavljam samo link na nju....
evo sta urade oni koji su odgojeni POJESCE TE CUKO metodom...
http://img181.imageshack.us/img181/3406 ... 003ok3.jpg

:( :( :( :( :(

ja sad odo off, prisjelo mi je sve...
sabanss

Post by sabanss »

Izgleda da ste svi vi u pravu. Svi postuju zakone i svi vole svoje pse. Ono sto se dogadja se uvijek dogadja nekom "drugom".

Ova me tema podsjeti na onu temu sa motoristima i krsenjem zakona u saobracaju. Navodno, da ga niko ne postuje vise od motorista? Jucer sam vidio vlastitim ocima i ne bih vjerovao da mi je neko pricao. Covjek sjeo na motor i stavio dijete od nekih 3-4 godine nazad. Motor je ascare sportski, djete ga obuhvatilo oko pasa i voze se. Naravno da kada se njega pita i on najvise na svijetu voli svoje djete. Dogadjaj se zbio na Vratniku oko 14:15, mozda je jos neko vidio...

I u vezi narkomana i turiranja, da ne zivite mozda na Mejtasu :roll:
hrasno38

Post by hrasno38 »

nosty wrote:Nemam svoje djece, barem ne jos i moj pas je moje dijete, ma kako god to zvucalao.
Ja njega i hranim i kupam i cistim i vodim veterinaru i brinem se za njega i drzim ga na oku non stop na ulici i ucim ga sta se smije, a sta ne smije. Sve isto kao sto ti radis svom djetetu.
S razlikom u tome da ga izvodim na pisanje i kakanje i sa sobom nosam najlon kesu i kupim govanca, umjesto sto mijenjam pelene.

Psa drzim u stanu i za jednu pudlu je sasvim dovoljno 60 kvadrata, na ulici ga ne pustam da slobodno trci vec mi je cijelo vrijeme na povodcu.

Uf, uf...
A koliko je takvih koji se ponasaju kao ti i @baby_angel??????? Ja sam svoje dijete naucio da ne prilazi psima bar jos dok je mali ali isto tako da ga na moje oci zaganja pas prvo bih udavio psa pa onda i njegovog gazdu.
luciferino

Post by luciferino »

Naravno da možete sa priličnom sigurnošću tvrditi nešto o svome psu i sebi, ali usuđujete li se to isto tvrditi za sve vlasnike pasa i sve njihove mezimce? Ova rasprava postaje više nego smiješna i pomalo perverzna (pas kao zamjena za dijete, i ko je bolji - omladina ili psi). :zzzz:
nosty

Post by nosty »

hrasno38 wrote:
nosty wrote:Nemam svoje djece, barem ne jos i moj pas je moje dijete, ma kako god to zvucalao.

Uf, uf...
A koliko je takvih koji se ponasaju kao ti i @baby_angel??????? Ja sam svoje dijete naucio da ne prilazi psima bar jos dok je mali ali isto tako da ga na moje oci zaganja pas prvo bih udavio psa pa onda i njegovog gazdu.
Ja govorim ono sto se meni desavalo... Zena me na sred ulice ispeglala, tj. napala sto drzim psa u stanu i pustam ga da kaki po parku gdje se njeno dijete igra. Taj pileci zenski mozak sam prvi put u zivotu vidjela i ona je meni nasla tupiti, a ja govna kupim. Sve se bojim da bi prisla i tupila nekome ko vodi boxera sa sobom. Nego se uzela izivljavati na mom malom psu.

Dijete mi je gadjalo cuku kamenom na sred ulice samo zato sto su ga ucili da ce ga cuko ujesti. Dakle dijete u glavi ima stav da ce ga svaki cuko ujesti i da su oni zlo. Tada sam prisla i dijete dobro povukla za uho. Ne dam da mi neko dira psa koji nikome nista nije skrivio i tacka!

Nazalost ima ljudi koji ne uce djecu da ne prilaze psima, vec da su psi zlo i djeca ''zlobnike'' gadjaju kamenjem.
Last edited by nosty on 20/04/2007 15:27, edited 1 time in total.
Pasiflora

Post by Pasiflora »

[quote="hrasno38[/quote]

E al su i tebi argumenti nema sta. Gradovi i naselja su napravljeni za ljude a ne za zivotinje. Zivotinjama se od pamtivijeka zna gdje je mjesto. Ti bi vjerovatno voljela da se uvede totalna ravnopravnost izmedju ljudi i zivotinja pa da onda tvoga psa lagano posaljemo u skolske klupe, pa na fakultet a onda da ga mozda i zaposlimo. A ako ne zavrsi skolu mozda postane fudbaler ili pjevac. Za ljude postoje zakoni ali se na zalost ne primjenjuju i u tim zakonima postoji i nesto sto se zove "kucni red". Na zalost mutanti koji su okupirali grad za to nisu culi jer i ja imam slicnih problema kao i ti ali nikako ne mogu to uporedjivati sa nekim zivotinjskim zakonima i pravilima. Ako ti smeta gradska vreva onda lijpo cuku za povodac i u seosku idilu gdje ce sigurno on uzivati vise od tebe 100 puta jer on moze bez grada a ti, cisto sumnjam. Ti cistis da ti se cuko ne otruje a ja da mi se dijete ne otruje. Malo smo pobrkali prioritete, zar ne.[/quote]

Ovo stvarno ode u nedogled. Dakle hocu reci: zasto MORAMO trpiti nasilne i neodgojene (nazovimo) ljude, a nesmijemo voljeti dobro odgojene i njegovane pse? Molim te odgovori mi. Zasto mislis da one majmune (sorry majmuni) trebam trpiti, samo zato sto su u ljudskom obliku?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:
ja bih udavila i psa i osobu koja dira moje Sunce.
Ali da se razumijemo, debilizam "jedi spinat inace ce te pas ujesti" je debilizam i nista vise.
Ni ja ne trcim svakom psu u zagrljaj niti gnajvim svakog psa.
Stavise, cak sam i pored muzeja izbjegavala nek pse, jer jednostavno vidim da nije pas za gnjavazu.
Dok je Medo tornjak jedna ogromna lopta na kojoj pise GNJAVI ME.
Pa njega i gnjavim.
Ali sam sa onim "krvolocnim" vucjakom u stvari skontala da su ljudi u mozgu ograniceni, jer nije se jednom desilo da zena djetetu iscasi ruku iz ramena na 30 metara udaljenosti od psa na UZICI!!! i jos kaze " IIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK PAAAAAAAASSSS UJESCE IIIIIIIIIIKKKKKKKKKK"

Ja sebe ne smatram vlasnicom macaka vec njihovom velikom Mamom.
Ja se brinem i srkbim za njih, pa sam im vise starateljica nego vlasnica.
i zovem ih svojom djecom. I zato sam se valjda u zivotu samo jednom potukla, iako sam se druzila iskljucivo sa djecacima, i samo sam jednom jednoj osobi nanijela fizicku ozljedu, jer nisam dala da sere o mojoj sestri.

Dok je manijak koji je jos prije rata meni macice lijepio tutkalom za otirac, prvo sirio nacionalizam svojim grafitima, onda prepadao nemuslimane u komsiluku, da bi onda skrenuo u skroz drugom pravcu, pa pipkao svoje dvije mladje sestre. I na kraju se ispalio u daleku Maleziju.
Ali znas hrasno, jebi ga to su samo macici zaljepljeni za otirac, sto kaznjavati jedino musko dijete u porodici, nasljednika... :x
luciferino

Post by luciferino »

Neke žene kažu djetetu "poješće te cuko", a neke opet kažu cuki "ma dođi mami". :lol:
Hajmo ljudi naći zlatnu sredinu...barem pokušati...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

sabanss wrote:Izgleda da ste svi vi u pravu. Svi postuju zakone i svi vole svoje pse. Ono sto se dogadja se uvijek dogadja nekom "drugom".

Ova me tema podsjeti na onu temu sa motoristima i krsenjem zakona u saobracaju. Navodno, da ga niko ne postuje vise od motorista? Jucer sam vidio vlastitim ocima i ne bih vjerovao da mi je neko pricao. Covjek sjeo na motor i stavio dijete od nekih 3-4 godine nazad. Motor je ascare sportski, djete ga obuhvatilo oko pasa i voze se. Naravno da kada se njega pita i on najvise na svijetu voli svoje djete. Dogadjaj se zbio na Vratniku oko 14:15, mozda je jos neko vidio...

I u vezi narkomana i turiranja, da ne zivite mozda na Mejtasu :roll:
Nadji mi molim te citat iz zakona o ogranicenjima voznje na motoru kao saputnik.

Nemoj ba oko stvari o kojima neznas nista.
nosty

Post by nosty »

luciferino wrote:Neke žene kažu djetetu "poješće te cuko", a neke opet kažu cuki "ma dođi mami". :lol:
Hajmo ljudi naći zlatnu sredinu...barem pokušati...
Vjeruj da sam ja to "ma dođi mami" dozivjela SAMO od zena koje imaju pse!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sabanss wrote:
5. I da, ja ga volim

Molicu onda vrecu ProPlana, 'Salmon & Rice', kolicina po tvom izboru.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Meni su nejasne dvije stvari:

Sta ovi ljudi koji ne vole pse i protiv su drzanja istih u kucama i stanovima i koji misle da je psima mjesto, u najmanju ruku u nekom ogradjenom prostoru (kao kolektivnom smjestaju za pse), misle zasto ljudi uopste drze pse?

Koliko su procitali i koliko znaju o psima i na osnovu cega donose odredjene zakljucke o njima?
luciferino

Post by luciferino »

Ne bih da skrećem s teme, ali kada životinja postane zamjena za dijete i kada je počnu tetošiti kao dijete i kada treba imati prava kao i ostala djeca, to se zove perverzija.
Po nekim postovima, čini mi se da se radi upravo o tome.

A sada kidam :run:
Locked