mIRCerka wrote:Bosancev pas je opasan, jos je alkos pravi - ne moS ga iz kafane izvuc!!!
eto ga...vidi kako je opasan!!!
Ma LUTKA
Moderator: anex
nije uopste glupo sto insistiras na ovoj temi, naprotiv....sitno wrote:Izvinjavam se sto se ponavljam, ali vas koji ovo niste procitali, molim da procitate.sitno wrote:Ja se strasno bojim mafijasa koji hodaju po nasem gradu, ulicnih trkaca i naromana - ali mi ne pada napamet da zbog toga svom sinu zbranim navecer izlazak. Kada bih to uradila bila bih patoloski slucaj.
Ako je moj pas na povodcu (bez brnjice) kako ce "pojesti" djete? Veca su opasnost djeca nego psi. Desilo mi se da je djete prislo, drzeci kamen u ruci. Nisam na to reagirala (nisam ni ocekivala problem) - majka je viknula nesto u smislu naslova i malisa je uredno kamenom UDARIO - ne pogodio - nego iz blizine udario moga psa po njuski. Jadnicak je zacvilio i naslonio se na mene. Bila sam tako sokirana da nisam stigla reagirati. Rasjekao mu je zubno meso, koje je krvarilo. Djete je odjurilo do mame (mislim da je bilo staro 4 - 5 godina). Prisla sam joj, rekla o cemu se radi i zamolila da se ni ona ni njezino djete NIKADA vise ne priblize meni i mome psu. Ona je mene na to napala i rekla mi da se nosim u svoje selo iz kojeg sam dosla i da tamo zivim sa zivotnjama.
Vjerovatno ovo nekome zvuci smjesno. Meni je bilo vise nego zalosno. Uostalom, mislim (sudeci po naglasku) da je ona dosla (sa nekog sela).
Bila sam u iskusenju da je fizicki ugrozim, ali sam odustala. Ne mozes ti sa budalama...
"pojest ce te cuko" nisam cula jednom nego nebrojeno puta. Mozda je glupo sto ovoliko insistiram na temi, ali mislim da je potrebno da ljudi shvate da pas ne znaci opasnost.
Drago mi je zbog tebesabanss wrote:Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.
Drzanje psa u gradu nije odraz gradjanstine kako neki imaju misljenje vec malogradjanstine. Pas nije za stana, pa cak niti za avlije (gdje ipak ima vecu komociju). Ne vidim da ljudi idu zivjeti u sumi s vukovima pa ne mislim da je pametno i psu da zivi s ljudima. Pogotvo u sredinama gdje tim psima ne moze biti pruzeno nista vise osim industrijske hrane, malog parka dvaput dnevno i 60 metara kvadratnih stana.
Gluho bilosabanss wrote:Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.
Drzanje psa u gradu nije odraz gradjanstine kako neki imaju misljenje vec malogradjanstine. Pas nije za stana, pa cak niti za avlije (gdje ipak ima vecu komociju). Ne vidim da ljudi idu zivjeti u sumi s vukovima pa ne mislim da je pametno i psu da zivi s ljudima. Pogotvo u sredinama gdje tim psima ne moze biti pruzeno nista vise osim industrijske hrane, malog parka dvaput dnevno i 60 metara kvadratnih stana.
Sta ti znasbaby_angel wrote:Gluho bilosabanss wrote:Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.
Drzanje psa u gradu nije odraz gradjanstine kako neki imaju misljenje vec malogradjanstine. Pas nije za stana, pa cak niti za avlije (gdje ipak ima vecu komociju). Ne vidim da ljudi idu zivjeti u sumi s vukovima pa ne mislim da je pametno i psu da zivi s ljudima. Pogotvo u sredinama gdje tim psima ne moze biti pruzeno nista vise osim industrijske hrane, malog parka dvaput dnevno i 60 metara kvadratnih stana.![]()
![]()
A sta cu Casni Sude, nisam kriva... To mi je u krvi_BosanaC wrote:Sta ti znasbaby_angel wrote:Gluho bilosabanss wrote:Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.
Drzanje psa u gradu nije odraz gradjanstine kako neki imaju misljenje vec malogradjanstine. Pas nije za stana, pa cak niti za avlije (gdje ipak ima vecu komociju). Ne vidim da ljudi idu zivjeti u sumi s vukovima pa ne mislim da je pametno i psu da zivi s ljudima. Pogotvo u sredinama gdje tim psima ne moze biti pruzeno nista vise osim industrijske hrane, malog parka dvaput dnevno i 60 metara kvadratnih stana.![]()
![]()
malogradjanko
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako je moj pas pored mene, na povodcu (svezan), na deset centi od lijeve noge, a debil kojeg vodi jos veci debil od roditelja ga gadja bilo cime - da, moj pas je vazniji od tog djeteta u tom trenutku.xon_sa wrote:Ma ja, bitnije tvoje pasce od necijeg djeteta, naravnoCober wrote:Čuo bih te ja da neki debilčić napadne tvoga cukicu.zena21 wrote:Cula bih te ja da neko pasce napadne tvoje dijete
HA haha haa, nasmija me pravo, trebao bi provesti dva dana kod mene, promijenio bi mišljenje..sabanss wrote:Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.
A što misliš da mi je to bitnije nečije derište?xon_sa wrote:Ma ja, bitnije tvoje pasce od necijeg djeteta, naravnoCober wrote:Čuo bih te ja da neki debilčić napadne tvoga cukicu.zena21 wrote:Cula bih te ja da neko pasce napadne tvoje dijete
ono sto mi mozemo uraditi je provjeriti dokle je zakon o dobrobiti zivotinja stigao, u cijim je rukama sad i koliko ostaje do njegovog stupanja na snagu, a onda opleti sa politickim pritiskombaby_angel wrote:Ne znam ljudi za ostale, ali ako moj pas seta ulicom sa mnom, i pri tom postujemo sve moguce propise, niko nema pravo da ga ugrozi u takvim okolnostima. I ne daj Boze da mu neko pokusa nauditi bez razloga, ili da ga gadja necim... Pala bi tuzba u najmanju ruku
Pazi, isto kao što je to dijete za tebe derište, ili možda "potomak" kako ga gospođa imenova u prvom postu, tako je za neke ljude tvoj ili nečiji drugi pas pašče. Uostalom, kada budeš imao svoje dijete, možda preokreneš ploču.Cober
A što misliš da mi je to bitnije nečije derište?