pojest ce te cuko!!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Pasiflora

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote:Bosancev pas je opasan, jos je alkos pravi - ne moS ga iz kafane izvuc!!!

Image

eto ga...vidi kako je opasan!!!

Ma LUTKA :-D :-D :-D :-D :-D
angevin

Post by angevin »

O zivotinjama sve najbolje... :kiss:
Ako je neki cuko agresivan, to je najcesce rezultat odnosa i htijenja njegovog "gazde".
Neko se boji pasa, treba i to shvatiti, ali ne shvatam kada neko ugleda psa na drugoj strani ulice i pocne da ga gadja cime stigne jer se navodno boji. To mi bas i ne lici na reakciju proizaslu iz straha nego cista zloca. :oops:
(vidio licno)
in medias res

Post by in medias res »

sitno wrote:
sitno wrote:Ja se strasno bojim mafijasa koji hodaju po nasem gradu, ulicnih trkaca i naromana - ali mi ne pada napamet da zbog toga svom sinu zbranim navecer izlazak. Kada bih to uradila bila bih patoloski slucaj.
Ako je moj pas na povodcu (bez brnjice) kako ce "pojesti" djete? Veca su opasnost djeca nego psi. Desilo mi se da je djete prislo, drzeci kamen u ruci. Nisam na to reagirala (nisam ni ocekivala problem) - majka je viknula nesto u smislu naslova i malisa je uredno kamenom UDARIO - ne pogodio - nego iz blizine udario moga psa po njuski. Jadnicak je zacvilio i naslonio se na mene. Bila sam tako sokirana da nisam stigla reagirati. Rasjekao mu je zubno meso, koje je krvarilo. Djete je odjurilo do mame (mislim da je bilo staro 4 - 5 godina). Prisla sam joj, rekla o cemu se radi i zamolila da se ni ona ni njezino djete NIKADA vise ne priblize meni i mome psu. Ona je mene na to napala i rekla mi da se nosim u svoje selo iz kojeg sam dosla i da tamo zivim sa zivotnjama.
Vjerovatno ovo nekome zvuci smjesno. Meni je bilo vise nego zalosno. Uostalom, mislim (sudeci po naglasku) da je ona dosla (sa nekog sela).
Bila sam u iskusenju da je fizicki ugrozim, ali sam odustala. Ne mozes ti sa budalama...
Izvinjavam se sto se ponavljam, ali vas koji ovo niste procitali, molim da procitate.
"pojest ce te cuko" nisam cula jednom nego nebrojeno puta. Mozda je glupo sto ovoliko insistiram na temi, ali mislim da je potrebno da ljudi shvate da pas ne znaci opasnost.
nije uopste glupo sto insistiras na ovoj temi, naprotiv....
ja razumijem o cemu pricas, ali tesko je nama truditi se i objasnjavati nekom ko ne razumije i ne zeli da razumije.....
u jednom postu si pitala kako rijesiti takve stvari? eh pa ja sam se prije nervirala i nervirala, objasnjavala, pokusavala objasniti, na kraju sam sam shvatila da se nerviram bezpotrebno.....ne mogu ja promijeniti neciji mentalni sklop!
sad se ponasam isto kao i prije, znaci normalno, kulturno, ne pustam psa tamo gdje mu nije mjesto, dakle isto kao i prije, ali se ne sklanjam nikome s puta....onaj ko se boji sam ce se skloniti!
na psovke i slicne stvari ne odgovaram (najcesce), ali ako sam nervozna, dobro mi dode.....kao ispusni ventil :lol:
Spring

Post by Spring »

ja sam na baricama isped
ogradene jedne kolibe vidjeo natpis velikm crnim slovima "PAS HALISE"...........pravo sega
imam psa kojem beskranicno vjerujem al zato sto ga i beskranicno volim....drugim psima prilazim sa rezervom al samo zato sto ih ne znam....neki psi ne vole strance i jednostavno iz straha moze da te ujede.....mene su moji ucili da je svaka zivotinja u kuci sem ribice(mada ribe za mene nisu zivotinje ...to su ribe)sejtan i da nosi bolesti,infekcije i prljavstinu.....mene je to toliko isprepadalo da sam upisao veterinu....doduse nisam ga zavrsio al to nije tema .....svoje dijete nisam ucio da voli zivotinje ...to je jednostavno instikt s kojim se radas.... nesto sto neko ima a neko nema....dar ...nema tog psa kojem moja cura nece prici ....jednom sam je nasao kod komsije kod kuje sa kucicima kojoj ni gazda ne smije prici....volim svoje dijete al nisam otisao po nju vec je oprezno zovnuo sebi ...i nije mi bilo pravo pa smo imali informativni razgovor al daba .....valjda ce vrijeme donjeti svoje i kad prestane vjerovati psima prestat ce vjerovati i ljudima....slazem se sa vecinom ovih postova ....slazem se da nas ima koji se pretjerano bojimo i trosimo energiju na bezvezni strah ... imam rodaka od 120 kila koji bi najradije na drvo kad vidi psa kako mu ide u susret ....kaze da su mu najstrasnije frizirane pudle...e kako to izgleda u njegovim ocima ja ne znam i zato mu ne mogu suditi ....i ja se bojim visine....s druge strane vala smo prljavi ...opcenito smo prljavi kao nacija....vidi nam ulica i kontenera a da ne govorim da neko cisti izmet iza svog psa....kad bi bili parkovi za pse mozda se nebi toliko mjesali sa ljudima ...pa bi onda mogli i da presudimo ciji park cisci...pseci ili ljudski.....bio bi idealan kompromis brnjca na ulici al zauzvrat park za pse u svakom naselju....ih bi to bilo lijepo.....ja se vise ne palim na provokacije cudnih likova mada se pridrzavam nekih normalnih normi....drzim ga na povodcu sem na planin,na prometnim ulicama ima brnjicu i ne sere pred tudim vratima al daba .....zato ja i dalje tjeram svoje....
luciferino

Post by luciferino »

Malac što je pogodio cuku kamenom to nije učinio iz straha (mogu se zakleti). Po meni se ovdje radi o klasičnom primjeru mamine umažene sinčine. On sigurno i djevojčice kamenuje.
Inače mislim da djeca ne maltretiraju životinje zato što ih se boje. Neka to rade iz čiste pakosti, a neka se tako iživljavaju nad slabijim zato što su i sama maltretirana.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

ma sta vam je ljudi,takvi su navikli da je pas za lanaca,i za avlije o cemu mi pricamo?'
o dva paralelna svijeta,koja,kada se sretnu nastaje razdor

selo na chelo ba ..kakve zivotinje kakva prava ,kamenom u glavu ,unaprijed da ga preduhitris

j .mater primitivnu vise :x
onewholiveslong

Post by onewholiveslong »

Heh ma sve ovisi od odgoja za psa kojeg poznajem nije me strah pridjes mu vidis da mase repom i super znam da nece nista strah me onog koji rep drzi u zraku za kojeg neznam kakvog je raspolozenja ja mu radije nebi priso.Neki dan idem ulicom i zena voda mladog huskya stanem i poigram se sa njim cak sam mu pustio da mi gricka ruku znam da nece nista mase repom skakuce i igra se.Ipak da se sigurno pridje psu treba znati neke stvari ako mu krenes rukom odozgo kao da ces udariti poselami se sa rukom ali ako krenes sa rukom nize od vrata i polako koja fina rijec ma nece ti nista mogu se kladiti u sta god!
Opet ko i ljudi nisu svi psi isti!Ko sto imas te ljude psihoticne koji ubijaju zivotinje pa i ljude imas isto i pasa sa takvom cudi
HiBreeD

Post by HiBreeD »

sjeca li se ko price iz Bukvara, zvala se "Šaro"... joj kako sam ja volio tu pricu i stalno sam je cit'o...otad volim sve cuke jos vise :-D :-D
Cober

Post by Cober »

zena21 wrote:Cula bih te ja da neko pasce napadne tvoje dijete
Čuo bih te ja da neki debilčić napadne tvoga cukicu.
luciferino

Post by luciferino »

Za neke ljude je cuko=dijete.
sabanss

Post by sabanss »

Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.

Drzanje psa u gradu nije odraz gradjanstine kako neki imaju misljenje vec malogradjanstine. Pas nije za stana, pa cak niti za avlije (gdje ipak ima vecu komociju). Ne vidim da ljudi idu zivjeti u sumi s vukovima pa ne mislim da je pametno i psu da zivi s ljudima. Pogotvo u sredinama gdje tim psima ne moze biti pruzeno nista vise osim industrijske hrane, malog parka dvaput dnevno i 60 metara kvadratnih stana.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sabanss wrote:Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.

Drzanje psa u gradu nije odraz gradjanstine kako neki imaju misljenje vec malogradjanstine. Pas nije za stana, pa cak niti za avlije (gdje ipak ima vecu komociju). Ne vidim da ljudi idu zivjeti u sumi s vukovima pa ne mislim da je pametno i psu da zivi s ljudima. Pogotvo u sredinama gdje tim psima ne moze biti pruzeno nista vise osim industrijske hrane, malog parka dvaput dnevno i 60 metara kvadratnih stana.
Drago mi je zbog tebe :-)

I de me prosvjetli, ziv bio, za sta je to pas? :-) Posto smo zakljucili za sta nije :D

Ili ne razlikujes psa od vuka? :roll:
Last edited by _BosanaC on 20/04/2007 10:25, edited 1 time in total.
baby_angel

Post by baby_angel »

sabanss wrote:Ne vidim ljubav prema zivotinjama kod vlasnika pasa koji ih drze u stanovima. Prije bi se reklo da sam ja veci ljubitelj zivotinja koji to nikad ne bi dopustio i priustio zivotinji.

Gluho bilo :shock: :shock: :shock:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

baby_angel wrote:

Sta ti znas :oops: malogradjanko :-) :-) :-) :lol: :lol:
medda

Post by medda »

@sabane,

Znaci pas treba sa vukovima ili??? :shock:

Psu naravno treba veca povrsina nego meni ali tvoj stav je radikalan.

Na temu:
Ja se bojim zmije i kad bi se srele bjezala bi glavom bez obzira. Ne pada mi na pamet da mjerim snage sa njom. Tako da ni ljudi koji se boje psa ne bi ga jos vise izazivali kamenjem i marskanjem. To je samo mrznja.
baby_angel

Post by baby_angel »

_BosanaC wrote:
baby_angel wrote:

Sta ti znas :oops: malogradjanko :-) :-) :-) :lol: :lol:
A sta cu Casni Sude, nisam kriva... To mi je u krvi :D :D :D :D :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Lud sam za psima i nema tog psa kojeg necu pomilovati kad prolazi pored mene.

Zbog takvog ponasanja sam tri puta bio ujeden poprilicno gadno, ali ni to nije promjenilo moje ponasanje.

U ovoj drzavi su ljudska prava na minimumu, ovdje su ljude prije samo par godina masovno vodili na strijeljanja, zene su masovno bile sillovane, dan danas se sa ljudima postupa najgore moguce.

Daleko smo mi od postivanja osnovnih ljudskih prava a kamoli zivotinjskih.

Koliko je situacija kriticna treba biti sretan sto se ne desava da vam neko iz cista mira iz pistolja upuca psa dok ga vodite na povodcu.
xon_sa

Post by xon_sa »

Cober wrote:
Ma ja, bitnije tvoje pasce od necijeg djeteta, naravno :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:
Cober wrote:
Ako je moj pas pored mene, na povodcu (svezan), na deset centi od lijeve noge, a debil kojeg vodi jos veci debil od roditelja ga gadja bilo cime - da, moj pas je vazniji od tog djeteta u tom trenutku.
baby_angel

Post by baby_angel »

Ne znam ljudi za ostale, ali ako moj pas seta ulicom sa mnom, i pri tom postujemo sve moguce propise, niko nema pravo da ga ugrozi u takvim okolnostima. I ne daj Boze da mu neko pokusa nauditi bez razloga, ili da ga gadja necim... Pala bi tuzba u najmanju ruku :x
Cober

Post by Cober »

HA haha haa, nasmija me pravo, trebao bi provesti dva dana kod mene, promijenio bi mišljenje..:-) a i dopalo bi ti se.. da vidiš šta je odnos psa i čovjeka, kako mu je, kako komšije, da vidiš taj mali park u gradu i šetnju.. i hranu, hahaaaa
Bilo bi mi drago da sam vidiš koliko si duboko u zabludama.. :-)
Cober

Post by Cober »

xon_sa wrote:
Cober wrote:
A što misliš da mi je to bitnije nečije derište? :-)

I nije pašče, nego je predobar, a derište je bezobrazno dijete debilnih roditelja koji misle da je ono svima najpreče i da ima neka veča prava..
Last edited by Cober on 20/04/2007 13:45, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

baby_angel wrote:Ne znam ljudi za ostale, ali ako moj pas seta ulicom sa mnom, i pri tom postujemo sve moguce propise, niko nema pravo da ga ugrozi u takvim okolnostima. I ne daj Boze da mu neko pokusa nauditi bez razloga, ili da ga gadja necim... Pala bi tuzba u najmanju ruku :x
ono sto mi mozemo uraditi je provjeriti dokle je zakon o dobrobiti zivotinja stigao, u cijim je rukama sad i koliko ostaje do njegovog stupanja na snagu, a onda opleti sa politickim pritiskom :D da se zakon donese...a onda ubijati u pojam policijske uprave zalbama i prijavama...
pa bi, da bi sprijecili nas dosadnjakovice da im svakodnevno saljemo zalbe, poceli SPRJECAVATI belaje i prije nego se dese...

i tu ti se ja onda probudim...
luciferino

Post by luciferino »

Cober

A što misliš da mi je to bitnije nečije derište?
Pazi, isto kao što je to dijete za tebe derište, ili možda "potomak" kako ga gospođa imenova u prvom postu, tako je za neke ljude tvoj ili nečiji drugi pas pašče. Uostalom, kada budeš imao svoje dijete, možda preokreneš ploču.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Mnogi ljudi ovdje reaguju protiv pasa iz cistog neznanja.....

Price o tome kako je pas "pojeo" dijete i sl. gluposti su naucna fantastika ili jednostavno necija zelja da je tako, da bi se imao argument vise da se zivotinje ubijaju :sad:

Ljudi koji vole pse imaju pravo i obavezu da ih stite od onih koji zele da ih povrijede iz bilo kakvog razloga, isto kao sto oni koji se boje pasa iz bilo kojeg razloga imaju pravo da ih zaobilaze i traze od njihovih vlasnika da ih vode na uzici i da im stavljaju brnjicu, ako idu u park i ostala mjesta gdje boravi mnogo ljudi...

Na kraju krajeva, kvalitet zivota u nekom drustvu (u ovom slucaju, nasem Bosanskom) se mjeri time kako se clanovi tog drustva odnose prema svojim najslabijim clanovima, zivotinjama i okolini...
Locked