pojest ce te cuko!!!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Pasiflora

#1 pojest ce te cuko!!!!!

Post by Pasiflora »

Jedva sam se smirila procitavsi text o nesretnom labradoru ubijenom u Zenici, text koji me je ponukao da sa vama podijelim razmisljanje o tome kakvi smo mi ljudi i gdje zivimo.

Vlasnica sam predivnog psa, prilicno velikog i beskrajno umiljatog. Dobar je ko dusa, maza i beskrajno odan. Mislim da nema potrebe napominjati (vjerovatno vecina vas ima slicno iskustvo) da je dovoljno da mu se covjek njezno obrati pa da on padne na ledja od srece i radosti, cekajuci da ga neko poceska. :-D
Cesto mi se dogodi kada smo napolju da neka "brizna" majka svom potomku dobaci "bjezi pojest ce te cuko"
Ima li potrebe da opisujem kako se osjecam kada to cujem? :x
Lijepo mi dodje da pridjem i zavarim joj takvu samarcinu da joj godinama zvoni u glavi. Takve majke odgajaju djecu koja kasnije ubijaju zivotinje... Tako odrastaju nasilnici.
Sto mozemo uraditi? Kada imam prilike pokusam sa: "Nemojte tako gospodjo, psi ne napadaju ako neko njih ne napadne" Onda "brizne" majke obicno kazu: "Znas kada sam bila mala napao me komsijin cuko pa se ja od tada bojim" :? :? :? :? :? :?
Ponekad uspijem, a ponekad ne, ali objasnjavanje i edukacija, kako odraslih tako i (njihove) djece trebalo bi da daju neke rezultate. Pa nije moguce da su pola drzave psi izgrizli dok su bili mali??????

Muka mi je stvarno. Molim vas, vasa iskustva i eventualno prijedlozi: sto uraditi sa primitivcima?
BSn

#2 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by BSn »

Prvo pozatvarat' sve one koji smatraju da je njihov pas "divan i krasan i da mu upoce ne treba 'brnjica', a kamoli povodac"!

Da-da prvo pozatvarat' te koji su spremni vjerovati zivotinjskim nagonima i zivotinji koja se moze osjecati ugrozenom cak i u prisustvu djeteta, pa isto cak i izgrsiti (nerijetko cak zadavajuci mu i smrtne ozljede)!

Samo da budem jasan, isti tretman trebaju imati i oni krvoloci sto muce zivotinje i bezrazlozno ih ubijaju, ili ih, pak, tjeraju na krvolocne borbe!
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Eh joj. Mislim da nije fer od tebe da nazivas primitivcem nekoga ko se boji za svoje dijete. Ja se ne bojim pasa, a tvoj ako je na uzici nema razloga ni neko drugi da se boji. Ako se neko vec boji, nisi kriva ti ni tvoj pas, nego taj ko ga se boji, zasto se boji i tako dalje....Zivimo u takvoj drzavi gdje ni ljudi nisu normalni a kamoli psi, kojih ima tri puta vise lutalica nego domacih. I nije bilo jednom da je pas pobudalio pa ugrizao nekoga...
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Ja se strasno bojim mafijasa koji hodaju po nasem gradu, ulicnih trkaca i naromana - ali mi ne pada napamet da zbog toga svom sinu zbranim navecer izlazak. Kada bih to uradila bila bih patoloski slucaj.
Ako je moj pas na povodcu (bez brnjice) kako ce "pojesti" djete? Veca su opasnost djeca nego psi. Desilo mi se da je djete prislo, drzeci kamen u ruci. Nisam na to reagirala (nisam ni ocekivala problem) - majka je viknula nesto u smislu naslova i malisa je uredno kamenom UDARIO - ne pogodio - nego iz blizine udario moga psa po njuski. Jadnicak je zacvilio i naslonio se na mene. Bila sam tako sokirana da nisam stigla reagirati. Rasjekao mu je zubno meso, koje je krvarilo. Djete je odjurilo do mame (mislim da je bilo staro 4 - 5 godina). Prisla sam joj, rekla o cemu se radi i zamolila da se ni ona ni njezino djete NIKADA vise ne priblize meni i mome psu. Ona je mene na to napala i rekla mi da se nosim u svoje selo iz kojeg sam dosla i da tamo zivim sa zivotnjama.
Vjerovatno ovo nekome zvuci smjesno. Meni je bilo vise nego zalosno. Uostalom, mislim (sudeci po naglasku) da je ona dosla (sa nekog sela).
Bila sam u iskusenju da je fizicki ugrozim, ali sam odustala. Ne mozes ti sa budalama...
xon_sa

Post by xon_sa »

Svako malo cujemo kako je neki pas napao dijete ili ga cak ubio i sad trebamo tebi vjerovati na rijec da se tako nesto nece ponoviti? Cak i da dijete isprovocira psa, uvijek cu stati prije u odbranu djeteta i ne dozvoliti da ga pas povrijedi ili cak ubije, pa i po cijenu ubijanja tog psa.

Sasvim je normalno da roditelji na takav nacin odgajaju svoju djecu, jer ne moze niko znati s kakvim psom se dijete moze susresti. Nisu svi psi umiljati i nece svaki leci da ga dijete poceski. Dijete se jedino na takav nacin moze usaditi opreznost u kontaktu sa opasnostima i to nije nimalo razlicito od "žiš" ili "kaka" ili kako god se vec objasnjava nesto sto ne bi trebalo da radi radi vlastite sigurnosti.

A ti bujrum svoje dijete ostavi sa pascetom koliko god hoces. Nemoj se iznenadit ako pas postane ljubomoran u neko doba, a onda snosi posljedice...
HiBreeD

Post by HiBreeD »

pa sad...trazila si misljenje, pa red je i da se odgovori

Mnogi vlasnici pasa ljubomorno cuvaju svog ljubimca i sve one koji ustuknu korak nazad pri nezeljenom susretu sa njihovim ljubimcem nazovu primitivcima, jadnicima, beskrupoloznim majkama i ocevima...nije li to malo bolesno i otuzno :? :?

svaki cigo svog konja fali... kao sto ti tako lijepo falis svog cuku, tako i vlasnik koji posjeduje neku krvolocnu pasminu psa fali svog konju, pardon cuku...i smatra da nema potrebe da njegov fini, mirni, dobri lijepi cuka nosi brnjicu i zastitu i onda odjednom taj dobri lijepi, mirni, umiljati cukica pojede pola lica nekom djetetu, pojede jednomjesecnu bebu, kolje,kida ruke, noge, prste, meso...ali ne radi to iz cistog mira, najcesce ga je neko"izazvao"

volim ja zivotinje, pse mozda i najvise, ali molim vas, molim vas...budimo realni
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:Svako malo cujemo kako je neki pas napao dijete ili ga cak ubio i sad trebamo tebi vjerovati na rijec da se tako nesto nece ponoviti? Cak i da dijete isprovocira psa, uvijek cu stati prije u odbranu djeteta i ne dozvoliti da ga pas povrijedi ili cak ubije, pa i po cijenu ubijanja tog psa.

Sasvim je normalno da roditelji na takav nacin odgajaju svoju djecu, jer ne moze niko znati s kakvim psom se dijete moze susresti. Nisu svi psi umiljati i nece svaki leci da ga dijete poceski. Dijete se jedino na takav nacin moze usaditi opreznost u kontaktu sa opasnostima i to nije nimalo razlicito od "žiš" ili "kaka" ili kako god se vec objasnjava nesto sto ne bi trebalo da radi radi vlastite sigurnosti.

A ti bujrum svoje dijete ostavi sa pascetom koliko god hoces. Nemoj se iznenadit ako pas postane ljubomoran u neko doba, a onda snosi posljedice...
Najbolje je tako usadjivat opreznost :roll: u ranom djetinjstvu prema psima, kasnije prema ljudima...
xon_sa

Post by xon_sa »

_BosanaC wrote:Najbolje je tako usadjivat opreznost :roll: u ranom djetinjstvu prema psima, kasnije prema ljudima...
xon_sa wrote:A ti bujrum svoje dijete ostavi sa pascetom koliko god hoces. Nemoj se iznenadit ako pas postane ljubomoran u neko doba, a onda snosi posljedice...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:
_BosanaC wrote:Najbolje je tako usadjivat opreznost :roll: u ranom djetinjstvu prema psima, kasnije prema ljudima...
xon_sa wrote:A ti bujrum svoje dijete ostavi sa pascetom koliko god hoces. Nemoj se iznenadit ako pas postane ljubomoran u neko doba, a onda snosi posljedice...
samo vi plasite djecu: pojesce te cuko, odnijece te cigani, eto srba, bu eto vehabija... i onda se cudimo sto su fasizam i ksenofobija u porastu...
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Stochar, Bog si :-D :-D :-D :-D :-D :-D !!!!!!!!
xon_sa

Post by xon_sa »

_BosanaC wrote:
xon_sa wrote:
samo vi plasite djecu: pojesce te cuko, odnijece te cigani, eto srba, bu eto vehabija... i onda se cudimo sto su fasizam i ksenofobija u porastu...
Lako je tudjim...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:
_BosanaC wrote:
xon_sa wrote:
Lako je tudjim...
:?
xon_sa

Post by xon_sa »

stochar wrote:
xon_sa wrote: Sasvim je normalno da roditelji na takav nacin odgajaju svoju djecu, jer ne moze niko znati s kakvim psom se dijete moze susresti. Nisu svi psi umiljati i nece svaki leci da ga dijete poceski. Dijete se jedino na takav nacin moze usaditi opreznost u kontaktu sa opasnostima i to nije nimalo razlicito od "žiš" ili "kaka" ili kako god se vec objasnjava nesto sto ne bi trebalo da radi radi vlastite sigurnosti.
naeravno, normalno je djeci govoriti da srbi imaju rep, da su svi muslimani teroristi, da hrvati jedu djecu, da maca pojede jezik, da cuko grize ko ne slusa, da se moraju nositi skracene pantalone da se sejtan ne zakaci... sve te pedagoske metode su normalne. nisu svi srbi dobronamjerni, nece se svaki hrvat nasmijesiti kad ga pozdravis, ne pricaju svi muslimani viceve - neki hoce i osinuti cafira... samo djeci strah zadajte u kosti pa ce biti bolji ljudi...
Inputiranje debilnih stavova sugovorniku nece podrzati slabasne argumente...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

xon_sa wrote:
stochar wrote:
xon_sa wrote: Sasvim je normalno da roditelji na takav nacin odgajaju svoju djecu, jer ne moze niko znati s kakvim psom se dijete moze susresti. Nisu svi psi umiljati i nece svaki leci da ga dijete poceski. Dijete se jedino na takav nacin moze usaditi opreznost u kontaktu sa opasnostima i to nije nimalo razlicito od "žiš" ili "kaka" ili kako god se vec objasnjava nesto sto ne bi trebalo da radi radi vlastite sigurnosti.
naeravno, normalno je djeci govoriti da srbi imaju rep, da su svi muslimani teroristi, da hrvati jedu djecu, da maca pojede jezik, da cuko grize ko ne slusa, da se moraju nositi skracene pantalone da se sejtan ne zakaci... sve te pedagoske metode su normalne. nisu svi srbi dobronamjerni, nece se svaki hrvat nasmijesiti kad ga pozdravis, ne pricaju svi muslimani viceve - neki hoce i osinuti cafira... samo djeci strah zadajte u kosti pa ce biti bolji ljudi...
Inputiranje debilnih stavova sugovorniku nece podrzati slabasne argumente...
De da se i ja s tobom slozim jednom :oops:
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

veeeeliki sam ljubitelj zivotinja ali ću na kraju zbog ovih tema i njihovog broja il počet povraćat, ili ću zamrzit te cuke... :oops: :oops: :oops:

al zapravo necu zamrziti cuke nego cu - odnosno vec sam zamrzio njihove vlasnike :x :x :x zivimo u gradu u kojem su parkovi (koji su u nekom daaavnom dobu zapravo namijenjeni za djecu i stanovnike ovog grada - kad kazem stanovnike onda podrazumijevam insane), no oni su zbog primitivnih vlasnika pasa (bilo onih "domicijelnih" i dosta manje i onih šljeglih) pretvoreni u seračnice za živinu. Nemozes dijete u ionako zakrčenom i nabijenom gradu odvesti ni u park, a niti u pjesčanik ako se gdje koji za lijeka nađe a da on nije poganluk nad poganlukom :x :x :x Svaki park, svako dvoriste zgrade je pretvoreno u pasja govna...

Opet kazem, nisu jadna pseta kriva, kriva su bića koja ih vodaju :oops:
in medias res

#16 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by in medias res »

sitno wrote:Jedva sam se smirila procitavsi text o nesretnom labradoru ubijenom u Zenici, text koji me je ponukao da sa vama podijelim razmisljanje o tome kakvi smo mi ljudi i gdje zivimo.

Vlasnica sam predivnog psa, prilicno velikog i beskrajno umiljatog. Dobar je ko dusa, maza i beskrajno odan. Mislim da nema potrebe napominjati (vjerovatno vecina vas ima slicno iskustvo) da je dovoljno da mu se covjek njezno obrati pa da on padne na ledja od srece i radosti, cekajuci da ga neko poceska. :-D
Cesto mi se dogodi kada smo napolju da neka "brizna" majka svom potomku dobaci "bjezi pojest ce te cuko"
Lijepo mi dodje da pridjem i zavarim joj takvu samarcinu da joj godinama zvoni u glavi. Takve majke odgajaju djecu koja kasnije ubijaju zivotinje... Tako odrastaju nasilnici.
Sto mozemo uraditi? Kada imam prilike pokusam sa: "Nemojte tako gospodjo, psi ne napadaju ako neko njih ne napadne" Onda "brizne" majke obicno kazu: "Znas kada sam bila mala napao me komsijin cuko pa se ja od tada bojim" :? :? :? :? :? :?
Ponekad uspijem, a ponekad ne, ali objasnjavanje i edukacija, kako odraslih tako i (njihove) djece trebalo bi da daju neke rezultate. Pa nije moguce da su pola drzave psi izgrizli dok su bili mali??????

Muka mi je stvarno. Molim vas, vasa iskustva i eventualno prijedlozi: sto uraditi sa primitivcima?
kao prvo, drago mi je da si otvorila ovu temu, jer se svi vlasnici pasa susrecu s ovim problemom :oops:
ja takoder imam psa, koji je prava beba, i koji nikad nije ujeo nikoga....djeca ga (vecina djece koja se ne boje pasa) ispred zgrade, bukvalno ljube u njusku, u cemu on narocito uziva, mase repom, i ja ga bukvalno moram vuci da udemo u zgradu :P
ali ima i onih komsija koji se boje pasa i kojim se iz pristojnosti sklanjam s puta, ne ulazim u lift ako neko vec ceka lift, pas je uvijek vezan na povodcu, pustam ga na livadi samo kada nema nikoga, a posebno djece, jer ne zelim da se neko dijete prepadne.....
nakon mog takvog ponasanja, za koje mislim da je i suvise fer, posebno u odnosu na pojedine vlasnike pitt bulova i slicnih rasa, dozivim scenu da mi komsija prijeti da ce i mene i mog psa ubiti iz pistolja, a o psovkama da ne pricam :x
a moj prvi komsija (vrata do mojih) ima malo dijete od recimo, 2-3 godine, i zamislite kako se osjecam kad se sretnemo na vratima, ja sa psom, on sa djetetom, i njegov mali govori "mls, mls!"!!!!!!!!!!!!! jebo te, ne zna ni pricati, ali zna "malskati" cuke! ponekad se osjecam kao da i mene marska, jer je sigurno culo roditelje kako mi hebu, grebu sve po redu....
i je li to u redu vaspitanje? je li to kultura? uciti dijete da tako govori? naravno da nije!
sutra kad budem imala dijete, necu mu gurati psa pod nos, niti cu mu dozvoljavati da pride svakom psu, jer svi nisu isti, ali isto tako necu ga ni odgajati da marska oko sebe, ni pse ni vlasnike....

i jos jedna stvar, zasto se ti isti roditelji i njihova djeca tako ne ponasaju prema pitt bulovima i zasto ne napadaju njihove vlasnike????? bi, da smiju! :x :x
Abu FEED el-Castro

alasselamet... :roll: :roll:
prleitihi

Post by prleitihi »

čim kupim haskija..više niko mi neće biti interesantan.. :-)
SaraLe

Post by SaraLe »

prleitihi wrote:čim kupim haskija..više niko mi neće biti interesantan.. :-)
Ali ces ti, mislim cuko :D biti interesantan nekome :razz:
_BosanaC

#20 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by _BosanaC »

in medias res wrote:
sitno wrote:Jedva sam se smirila procitavsi text o nesretnom labradoru ubijenom u Zenici, text koji me je ponukao da sa vama podijelim razmisljanje o tome kakvi smo mi ljudi i gdje zivimo.

kao prvo, drago mi je da si otvorila ovu temu, jer se svi vlasnici pasa susrecu s ovim problemom :oops:
ja takoder imam psa, koji je prava beba, i koji nikad nije ujeo nikoga....djeca ga (vecina djece koja se ne boje pasa) ispred zgrade, bukvalno ljube u njusku, u cemu on narocito uziva, mase repom, i ja ga bukvalno moram vuci da udemo u zgradu :P
ali ima i onih komsija koji se boje pasa i kojim se iz pristojnosti sklanjam s puta, ne ulazim u lift ako neko vec ceka lift, pas je uvijek vezan na povodcu, pustam ga na livadi samo kada nema nikoga, a posebno djece, jer ne zelim da se neko dijete prepadne.....
nakon mog takvog ponasanja, za koje mislim da je i suvise fer, posebno u odnosu na pojedine vlasnike pitt bulova i slicnih rasa, dozivim scenu da mi komsija prijeti da ce i mene i mog psa ubiti iz pistolja, a o psovkama da ne pricam :x
a moj prvi komsija (vrata do mojih) ima malo dijete od recimo, 2-3 godine, i zamislite kako se osjecam kad se sretnemo na vratima, ja sa psom, on sa djetetom, i njegov mali govori "mls, mls!"!!!!!!!!!!!!! jebo te, ne zna ni pricati, ali zna "malskati" cuke! ponekad se osjecam kao da i mene marska, jer je sigurno culo roditelje kako mi hebu, grebu sve po redu....
i je li to u redu vaspitanje? je li to kultura? uciti dijete da tako govori? naravno da nije!
sutra kad budem imala dijete, necu mu gurati psa pod nos, niti cu mu dozvoljavati da pride svakom psu, jer svi nisu isti, ali isto tako necu ga ni odgajati da marska oko sebe, ni pse ni vlasnike....

i jos jedna stvar, zasto se ti isti roditelji i njihova djeca tako ne ponasaju prema pitt bulovima i zasto ne napadaju njihove vlasnike????? bi, da smiju! :x :x
Imam poprilicno velikog psa, od nekih 60kg, i dok je bio u tom 'bebecem' razdoblju (prije puberteta) hodao je bez povodca, ljubio se s djecom itd. Medjutim, cim sam sam primjetio da pocinje da sazrjeva i da mu se bude neki instinkti presli smo na rad, ucenje komandi (koje je, doduse, i do tada ucio), ponasanje na povodcu i ponasanje kada nije na povodcu.

Zasto?

Zato sto prvo ne zelim da svako dijete trci i ljubi ga u njusku, jer ne zelim da razmisljam sta ce koje dijete uraditi, hoce li ga ubosti u oko ili uraditi bilo sta na sta ce on reagovati. Od djece iz komsiluka i dan danas bjezi jer mu je vise dopizdilo to capanje i zvakanje, zna vala i sta je kafana :D a i kako se i u njoj ponasati. Trenutno je u fazi 'dokazivanja', vec pocinje rezanje na druge pse a i drugi psi ga vec odavno ne gledaju kao bebu, i ne zelim da imam posla s veterinarima kao ni s vlasnicima i zakonom, a ruku na srce vise sam neprijatnosti u zivotu dozivio od vlasnika malih rasa nego od ljudi koji se boje pasa.

Naravno, ima mjesto gdje se pusta (ogradjen prostor), dovoljno siroko i dugacko da se moze istrcati do mile volje, a ogradjeno i onemogucen je pristup drugim eventualno problematicnim psima i njihovim jos problematicnijim vlasnicima.

Sto se tice price o govnima: govno psa se razgradi u roku od tri dana, ukoliko je na zemlji. Jos malo pa cu poceti i sam da serem po parkovima i igralistima jer mi je dopizdilo da (iako ne pustam psa na ta mjesta) ako vec hocu da uopste sjednem u kakav park gledam da se ne nabijem na kakvu iglu, sklanjam smece, i pokusavam sjediti medju sto manje smeca, jer je isto nemoguce izbjeci, a da ne spominjemo proces razgradnje istog ili svijest gradjana o ne bacanju smeca na za to ne predvidjena mjesta. Medjutim, lakse je valjda stisnut pa srati o govnetu psa nego nego prici narkomanu pa mu zveknuti sljagu i pitati ga sta to radi, ili kakvom celi koji sav ponosan vodi dijete i uci ga kako baciti kesu punu smeca u Miljacku. Ali i to je dobro, ljudi se bar za nesto pocinju buniti. Pa makar i preko foruma.
luciferino

Post by luciferino »

Ja zaista ne razumijem po čemu zaključuješ da je takvo ponašanje primitivno :?
Teza da psi napadaju samo ako ih neko napadne je prilično blentava. Ako je tvoj cuko maza, ne znači da su svi. Životinja je životinja, a dijete je dijete, i u sekundi se nešto može desiti.

Što ne mogu ovog idealiziranja pasa... :roll:
zena21

Post by zena21 »

luciferino wrote:Ja zaista ne razumijem po čemu zaključuješ da je takvo ponašanje primitivno :?
Teza da psi napadaju samo ako ih neko napadne je prilično blentava. Ako je tvoj cuko maza, ne znači da su svi. Životinja je životinja, a dijete je dijete, i u sekundi se nešto može desiti.
Što ne mogu ovog idealiziranja pasa... :roll:
potpisujem
Cober

#23 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Post by Cober »

sitno wrote: Muka mi je stvarno. Molim vas, vasa iskustva i eventualno prijedlozi: sto uraditi sa primitivcima?
Zapanjem sam komentarima naših sugrađana koji slijede poslije tvog posta. Ja bih prije tu djecu zajedno sa debilnom roditeljima na lanac, jer su oni ti koji čine naše društvo jezivim. Reakcije koje slijede poslije tvog posta su "normalne" reakcije naših "normalnih" sugrađana i komšija o kojima sam već pisao i koji naše društvo čine jezivim... Citiraću svoj post sa druge teme..

"Ovo je samo malo iniciranje teme o potrebi edukacije djece u vrtićima i školama i izgradnji odnosa prema životinjamam kao i neophodnosti donošenja Zakona o zaštiti životinja. Šta mislite može li postojati normalan života i društvo uz ovakve mlade ljude? Može li dijete ne izgradivši pozitivan odnos prema životinjama uopšte odrasti u normalnu, zdravu i stabilnu osobu koja će biti ravnopravan član našeg društva i svakodnevnice? A vać će za desetak godina u svakodnevnom životu najmanje kao naš komšija donositi odluke i uticati na sve nas u svakodnevnicii, a najviše kao budući možda obrazovni radnik, političar ili samo komšija?

Svi smo viđali scene iz svakodnevnice kada malom npr. dvogodišnjem djetetu prilazi dvomjesečni pas, a roditelji lupaju nogom o pod i mrškaju psića ne bi li ga tako otjerali da ne prilazi.. Je li nam to normalno, i ima li naše društvo onda uopšte šansu? Mislite li da ti mladi, sutra odrasli ljudi a sa tako izgrađenim odnosom prema životu mogu prepoznati svoj odnos prema svim drugim sferama života? Imati ispravan ili izopačen odnos prema prijateljstvu, prema materijalnom, prema religiji, prema sebi? Prema svima nama? Možemo li mi danas uticati na sutra pokazivanjem svog ličnog odnosa? Možemo, i nereagovanjem utičemo."
Abu FEED el-Castro

#24 Re: pojest ce te cuko!!!!!

Cober wrote:
sitno wrote: Muka mi je stvarno. Molim vas, vasa iskustva i eventualno prijedlozi: sto uraditi sa primitivcima?
Zapanjem sam komentarima naših sugrađana koji slijede poslije tvog posta. Ja bih prije tu djecu zajedno sa debilnom roditeljima na lanac, jer su oni ti koji čine naše društvo jezivim. Reakcije koje slijede poslije tvog posta su "normalne" reakcije naših "normalnih" sugrađana i komšija o kojima sam već pisao i koji naše društvo čine jezivim... Citiraću svoj post sa druge teme..

"Ovo je samo malo iniciranje teme o potrebi edukacije djece u vrtićima i školama i izgradnji odnosa prema životinjamam kao i neophodnosti donošenja Zakona o zaštiti životinja. Šta mislite može li postojati normalan života i društvo uz ovakve mlade ljude? Može li dijete ne izgradivši pozitivan odnos prema životinjama uopšte odrasti u normalnu, zdravu i stabilnu osobu koja će biti ravnopravan član našeg društva i svakodnevnice? A vać će za desetak godina u svakodnevnom životu najmanje kao naš komšija donositi odluke i uticati na sve nas u svakodnevnicii, a najviše kao budući možda obrazovni radnik, političar ili samo komšija?

Svi smo viđali scene iz svakodnevnice kada malom npr. dvogodišnjem djetetu prilazi dvomjesečni pas, a roditelji lupaju nogom o pod i mrškaju psića ne bi li ga tako otjerali da ne prilazi.. Je li nam to normalno, i ima li naše društvo onda uopšte šansu? Mislite li da ti mladi, sutra odrasli ljudi a sa tako izgrađenim odnosom prema životu mogu prepoznati svoj odnos prema svim drugim sferama života? Imati ispravan ili izopačen odnos prema prijateljstvu, prema materijalnom, prema religiji, prema sebi? Prema svima nama? Možemo li mi danas uticati na sutra pokazivanjem svog ličnog odnosa? Možemo, i nereagovanjem utičemo."
pitt i to je amerika :roll: :roll: :oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Životinja je životinja, a dijete je dijete, i u sekundi se nešto može desiti.
To se slazem. Ali mozemo komotno da proguglamo i vidimo ko je vise napadao koga, pa cemo, nazalost utvrditi da je COVJEK najveca zivotinja od svih, jer ima najmanje duplo vise slucajeva zlostavljanja pasa nego sto su psi napadali djecu.

Nego, da se vratimo prvobitnoj namjeri teme, a to je papanluk JEDI SPINAT IL CE TE CUKO POJEST....

Jutros sam imala scenu kao iz SF filmova...

7 i 20 ujutro, ja u spavacici trcim kroz bastu, cujem stene kako cvili...

palo mi na pamet da mi je neko privalio jos i stence neke... i taman ga skontam (kakav sareni deblidzan :kiss:) kad s druge strane ograde eto njegovih roditelja...a ja u panici gledam gdje su mi one macke koje inace zive u shupama iza zgrade (onih drugih 9 komada)...

Dosli mama i tata, njush njush bebu, pogledase mene i odose svojim poslom...i ja se okurazim pa jos kazem ISH ISH... i onda postrojim macke, al cini se da ih je vecina u mraku sakrivena...i nesto kontam, ja sama, u spavacici, 2 velika psa, ulicni psi, pa mogli su me rastrgat ... i nazalost, padne mi na pamet zeljanica, jer kao mala nisam to voljela jesti, pa su me strashili Butinim cukom...
Locked