Pojačana kontrola saobraćaja. Prolazeći raskrsnicu sa skretanjem u desno - 90 stepeni (mala brzina) na semaforu sam vidio žuto svjetlo. Vjerovatno sam na sredini raskrsnice, već okrenut i usmjeren za 90 stepeni, bio u crvenom.
Dvojica policajaca su me zaustavili i ljubazno rekli da je bilo crveno. Nisam se svađao sa njima.
Šta me čeka od sudije i imam li ikakvih šansi (nemam štelu) da eskiviram kažnjavanje s obzirom na to da me nisu uslikali? Kako izgleda obavjest o kažnjavanju, imam li pravo na prigovor i u kojem roku? Kolika je kazna? Koji je Zakon o bezbj. u saobraćaju na snazi-ex.YU ili neki noviji Zakon? Da li neko zna broj Službenih novina gdje ga mogu pročitati?
Znam da je nekada, davno bila ova tema na Sa-x koju ja sada ne znam iskopati.
Ovo mi je tek drugo kažnjavanje u mom višedecenijskom vozačkom stažu.
Pojačana kontrola saobraćaja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- Qler
ja sinoc dosao po dragu, i parkiram auto, upalim sva cetiri, prebacim na pozicije i sacekam je da sidje, dodje ona, pojas, ugasim sva 4, krenem, prodjem 100m kad blica kolega sa baterijom, ja stanem, otvorim prozor, kaze on imas li ti svjetla?
zaboravio upaliti svjetla, hebo majku!!! 
mala se sredila, i ja gledajuci u nju, sve zaboravio! Vidio gori kontrolna, i vozi misko!
Kaze drot 30 kermi!
nemam
haj kaze 20
nemam ni toliko
pa haj eto 15
a a, ni to
pa kolko imas
imam cenera za gorivo
haj kaze, moze i to
i dam mu cenera i na rezervi dodjem do kuce!

mala se sredila, i ja gledajuci u nju, sve zaboravio! Vidio gori kontrolna, i vozi misko!
Kaze drot 30 kermi!
nemam
haj kaze 20
nemam ni toliko
pa haj eto 15
a a, ni to
pa kolko imas
imam cenera za gorivo
haj kaze, moze i to
i dam mu cenera i na rezervi dodjem do kuce!
-
nineac
Što si stao? Ako je bio obični drot, a ne saobraćajni nisi morao stati! Mene je tako u 2 ujutro u mom naselju pokušao zaustaviti, i ja nisam htio stati, dođe on za 3 dana, kaže: eeeeee tebe tražimo! Reko: Što ? kaže on: nisi nam stao neku noć u 2. mi ti mahali baterijom! reko: Može meni i serijski ubica mahat baterijom u dva ujutro, piši prijavu! kaže on: hajd eto nema prijave daj cenera! reko: de matereti napiši prijavu! Pošto je vidio da je pojeo govno samo se fino uhvatio noge, međutim nije zaboravio reći "nek ti ovo bude upozorenje"