Pojačana kontrola saobraćaja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 Pojačana kontrola saobraćaja

Post by PipiDugaDevetka »

Pojačana kontrola saobraćaja. Prolazeći raskrsnicu sa skretanjem u desno - 90 stepeni (mala brzina) na semaforu sam vidio žuto svjetlo. Vjerovatno sam na sredini raskrsnice, već okrenut i usmjeren za 90 stepeni, bio u crvenom.
Dvojica policajaca su me zaustavili i ljubazno rekli da je bilo crveno. Nisam se svađao sa njima.

Šta me čeka od sudije i imam li ikakvih šansi (nemam štelu) da eskiviram kažnjavanje s obzirom na to da me nisu uslikali? Kako izgleda obavjest o kažnjavanju, imam li pravo na prigovor i u kojem roku? Kolika je kazna? Koji je Zakon o bezbj. u saobraćaju na snazi-ex.YU ili neki noviji Zakon? Da li neko zna broj Službenih novina gdje ga mogu pročitati?

Znam da je nekada, davno bila ova tema na Sa-x koju ja sada ne znam iskopati.

Ovo mi je tek drugo kažnjavanje u mom višedecenijskom vozačkom stažu.
nineac

Post by nineac »

Nemas nikakve sanse. Ovo je balkan, a ne EU pa da treba slika!
Qler

Post by Qler »

ja sinoc dosao po dragu, i parkiram auto, upalim sva cetiri, prebacim na pozicije i sacekam je da sidje, dodje ona, pojas, ugasim sva 4, krenem, prodjem 100m kad blica kolega sa baterijom, ja stanem, otvorim prozor, kaze on imas li ti svjetla? :x zaboravio upaliti svjetla, hebo majku!!! :x
mala se sredila, i ja gledajuci u nju, sve zaboravio! Vidio gori kontrolna, i vozi misko!

Kaze drot 30 kermi!
nemam
haj kaze 20
nemam ni toliko
pa haj eto 15
a a, ni to
pa kolko imas
imam cenera za gorivo :D
haj kaze, moze i to
i dam mu cenera i na rezervi dodjem do kuce! :x :x :x :x
nineac

Post by nineac »

Što si stao? Ako je bio obični drot, a ne saobraćajni nisi morao stati! Mene je tako u 2 ujutro u mom naselju pokušao zaustaviti, i ja nisam htio stati, dođe on za 3 dana, kaže: eeeeee tebe tražimo! Reko: Što ? kaže on: nisi nam stao neku noć u 2. mi ti mahali baterijom! reko: Može meni i serijski ubica mahat baterijom u dva ujutro, piši prijavu! kaže on: hajd eto nema prijave daj cenera! reko: de matereti napiši prijavu! Pošto je vidio da je pojeo govno samo se fino uhvatio noge, međutim nije zaboravio reći "nek ti ovo bude upozorenje" :lol:
Qler

Post by Qler »

e jebi ga sad, nije bio saobracajac! Al haj, stas mu sad!

Bar mi je spustio na cenera, mogo mi je napisat prijavu pa belaj!
Post Reply