Pogubljenje srebreničana izvrsili Srbijanci iz MUP-a Srbije

Romero

#1 Pogubljenje srebreničana izvrsili Srbijanci iz MUP-a Srbije

Post by Romero »

Prikazana stravična snimka pogubljenja srebreničkih muslimana

Image

TIJEKOM suđenja bivšem srpskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću haaško tužiteljstvo prikazalo je snimku monstruozne egzekucije, koju su na muslimanima iz Srebrenice izvršili pripadnici jedinice Škorpioni.

Geoffrey Nice, predmetni tužitelj na haškom suđenju Slobodanu Miloševiću kazao je da snimka "kristalno jasno dokazuje" da su "Škorpioni" bili su sastavu MUP-a Srbije, te da su boravili u BiH tijekom cijelog razdoblja srebreničkog masakra.

Na snimci, koju je načinio jedan od pripadnika Škorpiona, prethodno se vidi da jedinicu blagoslovi pravoslavni svećenik u Đeletovcima, potom kako 25. lipnja 1995. stižu na Pale, te kasnije na planine Jahorinu i Treskavicu, i na kraju kod Srebrenice.

Nice je odgovorio da tim dokazom "pobija navode svjedoka da su su pripadnici MUP-a Srbije korektno postupali u BiH".

Ukoliko raspravno vijeće prihvati video-snimku kao dokaz, to bi za optužbu mogla biti "karika koja nedostaje" u povezivanju bivšeg jugoslavenskog predsjednika Miloševića s genocidom u Srebrenici.

Stevanović je u prvom dijelu sjednice, među ostalim, potvrdio da je su se pripadnici MUP-a Srbije 1995. borili i u Hrvatskoj u sastavu "101 odreda" koji je brojao od 200 do 400 ljudi.
Pop oprasta grijehe za masakr?

Image
odac

Post by odac »

"Ratnici" dobili blagoslov za "neprijateljski" narod

Image

Iako se na snimku egzekucije šestorice zarobljenika u Srebrenici vidi kako član Srpske pravoslavne crkve blagosilja one koji će posle izvršiti zločin, crkva za sada ćuti.

"Daj vernoj vojsci srpskoj tvojoj da bude na savlađivanje neprijateljskog naroda... U ime Oca i Sina i Svjatago duha. Sretno otišao i došao..." Tako je svešteno lice pred egzekuciju u Srebrenici blagosiljalo učesnike tog dela. Međutim, dobri poznavaoci Srpske pravoslavne crkve nisu uspeli da prepoznaju o kome je reč i jedino što navode je da je u pitanju neki lokalni sveštenik. Ipak, to nije čini se dovoljno za reakciju crkve, koja se za sada nije oglasila.

Sociolog Mirko Đorđević za B92 kaže da crkva ne sme da blagosilja vojsku i oružje, ali i da se to na žalost masovno događa:

"Ako Crkva ne bude sama progovorila o takvim stvarima, a ona takođe raspolaže i snimcima, materijalimja, i ljudima i izjavama i dokumentacijama, uzalud su sva naša govorenja sa strane, čak i najdobronamernija. Jer se onda lako i u Crkvi i oko Crkve sve to što mi govorimo i filmovi pokazuju odbacuje prosto kao 'Ovo je napad na Crkvu'."
Prenj

Post by Prenj »

Odac, odac,
Sve ne valja B92, a ovamo se njihove vijesti prenose.
Dje ce ti prevrtljiva dusa? :-)
rei

Post by rei »

:( :(
Solomon

Post by Solomon »

Odac, imas zuti karton. Jos jedan exces i bit ces banovan.
Romero

Post by Romero »

Sa ovim svaka sumja da Srbija nije ucestvovalo u ponom vojnom sastavu u BiH ratu pada u vodu. Ne samo da je dokazano da je Srbija cistokrvni agresor na BiH nego je dokazano da su neke najvece zlocine kao sto je srebrenicki vrsili ljudi iz Srbije.
Zadig

Post by Zadig »

:lol:

Molim moderatora da ne banuju Romera.
Evo ja mu oprastam!

:lol:

:D
savjest

Post by savjest »

Nemam namjeru da ulazim u bilo kakve rasprave jer samo neko ko se tek rodio nije upoznat sa onim sto se desilo prije par godina.
Pogotovo nemam namjeru da gubim vrijeme u bezvjrijednim raspravama sa "nebeskim narodom" jer od toga nema nikakve koristi.

Mislim sve je vec poznato a ovaj video snimak je samo "jedan dokaz" vise. Ipak, istina je, da ima znatno vise uticaja. Ali sve je to samo 0.0001 posto srpskog divljanja. Da ne pricamo o ljudima koji su zivi prikucavani na krstove i bacani u Drinu, djeci koja su silovani pred roditeljima, djeci koja su stavljana u rernu od sporeta sipred roditelja, zivim paljenjem, oni koji su koristeni kao zivi stit ljudima koji su prosli kroz logore, kojima su zakucavani ekseri ispod noktiju itd...

Sve u svemu vecina nas ovdje je dobro osjetila ko su Srbi i sta su sve u stanju da urade. I ne treba biti naivan to su im radili i djedovi prije 50 godina, radili su oni licno prije 10 a isto ce biti i sa njihovom djecom, samo ako im se ukaze prilika.

Sa nase strane trebamo insistirati da se iznesu svi dokazi i da se Srbija optuzi za agresiju i genocid i da rezultat presude bude ukidanje rezulotata istih; prvenstveno mislim na tzv. genocidnu tvorevinu.
Lojo_Hasanovic

#9 Re: Pogubljenje srebreničana izvrsili Srbijanci iz MUP-a Srb

Post by Lojo_Hasanovic »

Romero wrote:
Pop oprasta grijehe za masakr?

Image
Meni ovaj pop lici na zvornicko-tuzlanskog vladiku Vasilija Kacavednu! :)
kikic

Post by kikic »

Moze li se igdje vidjeti snimak?
bosniaque

Post by bosniaque »

Image
zarobljeni srebrenicani

Image
zvjerski ubijeni civili

Image
civili u kamionu

Image
srbi/chetnici :x

Image

Image
momenat prije strijeljanja

Image

Image
Srebreničanka prepoznala na TV-u svoje dijete

Nura Alispahić na haškom snimku vidjela kako krvnici ubijaju njenog sina Azmira

Pitam ga: Sine, zar nisi otišao, a on veli: Bio sam krenuo, a onda sam se sjetio da te nisam poljubio i zato sam se vratio, prisjeća se Nura rastanka sa sinom 11. jula 1995.

- Vidjela sam ga, ženo moja! Moj Azmir... Oni ga gone, a on se okrenu, vidim mu lice. Na njemu bratove pantalone, koje je ponio sa sobom kad je krenuo iz Srebrenice... I patike... Pucaju u njega... Vidim on pada... Očima svojim gledam kako mi dijete ubija dušmanin - zaplakala je jučer, prilikom našeg dolaska, na vratima svog izbjegličkog stana u TuzliNura Alispahić iz Srebrenice, majka šesnaestipogodišnjeg Azmira čije je smaknuće na Godinjskim barama kod Trnova 1995. godine, jučer putem TV ekrana obišlo cijeli svijet.

Otišao s rođakom

Nura, teški dijabetičar, u srijedu uvečer neposredno nakon što je sebi dala injekciju inzulina, sjela je pred televizor i imala šta vidjeti.
- Kako spomenuše riječ Srebrenica, ja se ukopah pred televizorom. Vidim krvnici gone ljude i odjednom moj Azmir... Aaah... Majko moja... Može li iko razumjeti kako mi je bilo... - priča Nura i prisjeća se trenutka kada je 11. jula 1995. posljednji put vidjela Azmira:
- Povikaše neke moje komšinice: Eto četnika, ulaze u Srebrenicu. Azmir najprije ode s rođakom Semirom kako bi se na Buljimu priključio ostalim muškarcima koji su krenuli šumom... Ja zatvorim vrata, uzmem neke sitnice i krenem prema kući moje rodice... Stadoh tu, kad puče granata...
Narod u panici, ja pogledam, kad moj Azmir na prozoru. Pitam ga: Pa, sine, zar nisi otišao, a on veli: Bio sam krenuo, a onda sam se sjetio da te nisam poljubio i zato sam se vratio. Tu smo se rastali, a osjećala sam da se više nećemo vidjeti - priča Nura.
Nekoliko mjeseci nakon što je došla u Tuzlu, došao joj je "neki momak" i kazao da je Azmira i još 12 njegovih drugova na Udrču zarobila srpska vojska i policija te da su tada ukrcani u kamione i odvedeni u nepoznatom pravcu.

Ukopan u Potočarima

Prema informacijama koje su došle do Nure Alispahić, njen sin Azmir i ostali zarobljenici proveli su, navodno, četiri mjeseca u zatvoru u Zvorniku, nakon čega su odvedeni na Godinjske bare i strijeljani, a potom su njihova tijela zapaljena u obližnjoj kući.
Njihove posmrtne ostatke pronašli su članoviFederalne komisije za traženje nestalih 1999. godine. Azmir Alispahić ukopan je u mezarju Potočari 11. jula 2003.

A. HADŽIĆ

Ostala bez dva sina

- Oba sina su mi poginula 1995. godine. Moj Admir, nakon što je u Srebrenici teško ranjen, helikopterom je bio prebačen u Tuzlu na liječenje. Čim se oporavio, ponovo se prijavio u vojsku. Ubila ga je dušmanska granata na Kapiji 25. maja 1995.Imao je24 godine - govori Nura.
opet ja sirim mrznju po netu! :roll:
proklet bio ko zaboravio!
Zadig

Post by Zadig »

ne to nije sirenje mrznje.
nemoj da od sebe pravis zrtvu odma
:oops:
rajvosa

Post by rajvosa »

Ma sve je jasno..........nema se potrebe ponavljati.....Nego pitam se kada ce da hapse onu dvoicu "sahista" rasa i mlacka
Zadig

Post by Zadig »

rajvosa wrote:Ma sve je jasno..........nema se potrebe ponavljati.....Nego pitam se kada ce da hapse onu dvoicu "sahista" rasa i mlacka
kad im bude odgovaralo jarane
:(
antekalas

Post by antekalas »

BECHO wrote:
Romero wrote:
Zadig wrote: Vidi miroljubivog dobrog bosnjanina
:shock:
Znas sta mozda ce me ovo kostati bana ali neka ce. Mars u picku materinu.
Nemoj mu zamjerit, on je iz Sarajeva! :D
Nema veze odakle je ko kad usporedis sa ostalim mjestima u Sarajevu je bio najmanji pokolj sto se kame tice ljudi su stradali od granata i nije isto gledati smrti u oci.Ko nije izgubio koga svog u ratu tome je svejedno pogotovo ako je pobjegao vani sa familijom,meni nije mene boli svaka zrtva i ponosim se time sto kama nije sijala u mojoj ruci i sto me ne bude krici nevinih ljudi.SRBI STIDITE SE [/b]
Toozla

Post by Toozla »

Glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) ponovila je u Sarajevu kako neće sudjelovati u obilježavanju desete obljetnice masakra u Srebrenici ne budu li do tada uhvaćeni Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

"Trebam Karadžića i Mladića u Den Haagu do 11. srpnja da bih mogla sudjelovati na komemoraciji u Srebrenici", rekla je Del Ponte novinarima na kraju posjeta glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ona je istaknula kako je privođenje ove dvojice bjegunaca jedini način da se dostojanstveno podsjeti nevinih žrtava što su ih srpske jedinice pobile u Srebrenici prije deset godina.

Del Ponte je izjavila kako je prikazivanje snimki ubojstva zarobljenih Bošnjaka iz Srebrenice tijekom suđenja Slobodanu Miloševiću dio napora da se napokon privedu Karadžić i Mladić.

Takvih snimki, kako je rekla Del Ponte, Tužiteljstvo ICTY-a ima još i one će vjerojatno biti prikazane tijekom nekog od narednih suđenja.

Komentirajući razgovore što ih je vodila u Sarajevu, Del Ponte je rekla kako su oni bili "operativni " te da u ovom trenutku nije bilo potrebe da o takvim stvarima razgovara s predstavnicima domaćih vlasti.

Ona je iza zatvorenih vrata razgovarala s Visokim predstavnikom za BiH Paddyjem Ashdownom i zapovjednicima vojnih snaga Europske unije (EUFOR) i NATO-a u BiH.

Odgovarajući novinarima, Del Ponte je potvrdila kako je spremna objaviti informacije o razlozima zbog kojih NATO-a za proteklih deset godina nije uhapsio Karadžića i Mladića.

To se, po riječima Del Ponte, može očekivati ako ova dvojica bjegunaca ne budu u Den Haagu "do kraja ove godine".

"No, to je ionako sve već povijest", zaključila je glavna haaška tužiteljica.
Iskon.hr
Zio

Post by Zio »

jel' ima negdje da se pogleda/skine kompletan snimak? dajte linkove plizzz!!!!

pozdrav
rei

Post by rei »

e Boze , a ovo je samo djelic onoga sto su radili
NE SMIJE SE NIKAD ZABORAVITI :( :(
ares

#19 srebrenica

Post by ares »

dajte ba link kakav da skinem sebi ovo da se nikad ne zaboravit... da ne zaborave ni cucucucu unuci kake hajvane oko sebe imamo...

daj vise nek neko izbaci link ili nek napisu nema linka i tacka!!!!

selam
risno

Post by risno »

Image

Prema saznanjima B92, svešteno lice koje na snimku, dve nedelje pre egzekucije, u Šidu blagosilja odlazak počinioca zločina da "savladaju neprijateljski narod" jeste pop Gavrilo iz manastira Sveti arhangeli Privina glava, koji pripada opštini Šid.

Moracu da posjetim taj Shit kod Novog Sada.
JFK

Post by JFK »

risno wrote:

Moracu da posjetim taj Shit kod Novog Sada.
Sta ti to vrijedi?
bosan

Post by bosan »

Konacno da Srbi vide svoja junastva i svoje junake. I naravno svoje popove u mirnodopskim misijama. Stoka nista drugo.
Post Reply