u hrvatskom je riječca=mala riječprleitihi wrote:zar nije mala riječ - rječca? (infra..confirm..)
Izvor: Hrvatski za tebe i mene 2
Udzbenik iz hrvatskog jezika za 2. razred osnovne skole
autori: Ante Bezen, Vesna Budinski, Martina Kolar
u hrvatskom je riječca=mala riječprleitihi wrote:zar nije mala riječ - rječca? (infra..confirm..)
Pa? Ne znam da je potrebna.SijuksA wrote:Rijechca,
ali rJecnik?
Tu nema logike.
knjizevni jezik je stvar dogovora, konvencija. Oprezno navodim gore da se radi o hrvatskom, jer je moguce da u bosanskom ili crnogorskom vrijedi drugo pravilo.SijuksA wrote:Rijechca,
ali rJecnik?
Tu nema logike.
ja ovo zovem lapsus patrioticuscyprus wrote:Ovo je tako često:
Ja bi radio...
Ovo je rjeđe, al sam čuo par puta:
On bih radio...
ovdje bi se mogli obratiti Drogba-i i Yorke-upatrius wrote:a stanovnici Obale Slonovace(Bjelokosti)?Trinidada & Tobaga?
Valjda Papucari...patrius wrote:a stanovnici Papue Nove Gvineje?
Tako nekako...Marchegianni wrote:Neka me neko ispravi ako griješim, ali mislim da je Australijanci istočna, a Australci zapadna varijanta.
Da nije možda Tajland.kub lajkan wrote:Tako nekako...
Mene je iznenadilo kad sam u hrvatskom izdanju National Geographic pronasao drzavu koja se zove Tajska!
Portugalija nervira i mene, ali to je vise hrvatski.cyprus wrote:Da nije možda Tajland.kub lajkan wrote:Tako nekako...
Mene je iznenadilo kad sam u hrvatskom izdanju National Geographic pronasao drzavu koja se zove Tajska!
Mene posebno nervira naziv Portugalija (mešćini da je to nako po srpski)
Vezano za Obalu Slonovače: njihova vlada je uputila svima širom svijeta zahtjev da ih se zove po izvornom francuskom: Cote d'Ivoire, a ne da se to prevodi.