Pogledajte u kakvim uslovima zivi ova zena s cetvoro maloljetne djechice. http://skorpion.gracanica.org/entry.php ... =786#c1931
Sta mislite sta bi se moglo uciniti da se pomogne ovoj nesrecnoj porodici?
Pogledajte dobro i zamislite se nad njihovom sudbinom.
Zamislite da vase dijete odrasta ovako???
?
Pogledajte ovo i zamislite se ?
-
Helem
Nema ovdje nikakvog zamisljanja, ovdje su sve rasisti.
Ovdje se zamislja nesto drugo, ovdje je vazno ko je ateista a ko vjeruje u Boga, sve kurve gole,...ko nosi hidzab a ko ne nosi, o kako je dobar i Hemon i ostale kurcobolije.
Ovdje te moze biti sramota sto si covjek.
Ovdje te moze jebavati svaka ush, ovdje nema pravila. Ovdje se nista ne slijedi, ni dobro ni lose.
Ovdje se siluje domovina.
Ovdje se zamislja nesto drugo, ovdje je vazno ko je ateista a ko vjeruje u Boga, sve kurve gole,...ko nosi hidzab a ko ne nosi, o kako je dobar i Hemon i ostale kurcobolije.
Ovdje te moze jebavati svaka ush, ovdje nema pravila. Ovdje se nista ne slijedi, ni dobro ni lose.
-
Pearl
pa Helem druze pokreni nesto... lako je palamuditi i ocekivati uvijek od "nekog drugog" da stvar pokrene...Helem wrote:Nema ovdje nikakvog zamisljanja, ovdje su sve rasisti.
- Patron of Formello
- uozo
Nije bas! I prije je bilo ovakvih i slicnih slucajeva, samo sto sada sve to vise vidimo i naravno da nam smeta.Patron of Formello wrote:Čist produkt kapitalizma.Dok jedni hljeba nemaju drugi voze makinje od 300.000 KM.Žalosno je što to imamo hiljade ovakvih slučajeva u ovoj nam sretnoj državi.
Nego ja sam htio nesto da predlozim, onima koji su u dijaspori, ili onima koji imaju mogucnosti, ma gdje bili.
Ja naime pozdravljam sve ove akcije koje se ovdje organizuju, ali sam misljenja da je direktna pomoc daleko bolja. Tako da bi osim akcija koje su ponavljam naravno pozeljne, mozda bilo lijepo organizovati da oni koji imaju mogucnosti odrede sebi jednu od ovakvih porodica i redovno joj pomazu. Bilo to novcana pomoc, pomoc u lijekovima, odjeci ili stanovanja, nije vazno. Nesto slicno onom sistemu u kome world wision nudi ocinstvo ili kako se to vec kod nas kaze, i kada se jednostavno treba samo per eura mjesecno izdvojiti i ta pomoc ide direktno jednom odredjenom djetetu, tako je moguce uraditi nesto slicno i sa porodicama kojih ima u BiH bezbroj.
Nema potrebe da se registruje neka organizacija i da se bespotrebno dio novca gubi u birokratiji, jednostavno nadjite nekoga ko je slican ovome primjeru gore i posaljite mu nesto svakog mjeseca...
Nista ljepse nego vidjeti lica sretne djecice...
Vjerujte mi!!!
- Patron of Formello
Nije bas! I prije je bilo ovakvih i slicnih slucajeva, samo sto sada sve to vise vidimo i naravno da nam smeta.B.Medjed wrote:Patron of Formello wrote:Čist produkt kapitalizma.Dok jedni hljeba nemaju drugi voze makinje od 300.000 KM.Žalosno je što to imamo hiljade ovakvih slučajeva u ovoj nam sretnoj državi.
Jašta je.Krepavalo se po ulici od gladi.
Treba otvoriti žiroračun pa neka svako od forumaša uplati koliko može.
- uozo
Ma uvijek je bilo bijede i sirotinje, ali nije to tema, necemo se sad oko toga prepucavat'. Mene samo boli sto drzava ima para da finansira budalstine poput one u Visokom a za ovakve slucajeve se nema.Patron of Formello wrote:B.Medjed wrote:Nije bas! I prije je bilo ovakvih i slicnih slucajeva, samo sto sada sve to vise vidimo i naravno da nam smeta.Patron of Formello wrote:Čist produkt kapitalizma.Dok jedni hljeba nemaju drugi voze makinje od 300.000 KM.Žalosno je što to imamo hiljade ovakvih slučajeva u ovoj nam sretnoj državi.
Jašta je.Krepavalo se po ulici od gladi.![]()
![]()
Nekada se država brinula o ovome.
A danas nema države pa se nema ko ni brinuti.
Treba otvoriti žiroračun pa neka svako od forumaša uplati koliko može.
U pravu si treba otvoriti racun, samo mozdase nadje i neko ko ce im i poslije racuna redovno nesto slati, na to sam mislio.
- Patron of Formello
Ma da, ne treba začatavati ovu temu biće drugih tema po pitanju prošlosti.B.Medjed wrote:Patron of Formello wrote:Ma uvijek je bilo bijede i sirotinje, ali nije to tema, necemo se sad oko toga prepucavat'. Mene samo boli sto drzava ima para da finansira budalstine poput one u Visokom a za ovakve slucajeve se nema.B.Medjed wrote: Nije bas! I prije je bilo ovakvih i slicnih slucajeva, samo sto sada sve to vise vidimo i naravno da nam smeta.
Jašta je.Krepavalo se po ulici od gladi.![]()
![]()
Nekada se država brinula o ovome.
A danas nema države pa se nema ko ni brinuti.
Treba otvoriti žiroračun pa neka svako od forumaša uplati koliko može.![]()
U pravu si treba otvoriti racun, samo mozdase nadje i neko ko ce im i poslije racuna redovno nesto slati, na to sam mislio.
Za ovo ostalo se apsolutno slažem.