Poginuo vehabija

Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

goeasy wrote:Nemojte preterivati, bas te vehabije su najvise zla nanosile stanovnicima N.Pazara, posebno vernicima muslimanima, upadali su u dzamije, prekidali molitve, napadali hodze, pa gradjanima Novog pazara je muka od njih. Sandzacki politicari su osudili vehabije i zaostravanje situacije u tom gradu bas zbog njih i bas zbog njihovog ponasanja prema muslimanima.
Da. I sad ih treba eliminisat po kratkom???
Meni ta demokratija fakat ne ide od ruke... :? :shock: :roll:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Abu FEED el-Castro wrote: Meni ta demokratija fakat ne ide od ruke... :? :shock: :roll:
nije ti demokratija za muslimane... :-?
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Bosanac sa dna kace wrote:
Abu FEED el-Castro wrote: Meni ta demokratija fakat ne ide od ruke... :? :shock: :roll:
Jah, no to neki drugačije interpretiraju: nisu muslimani za demokratije... :o :shock:
sebilj

Post by sebilj »

goeasy wrote:Nemojte preterivati, bas te vehabije su najvise zla nanosile stanovnicima N.Pazara, posebno vernicima muslimanima, upadali su u dzamije, prekidali molitve, napadali hodze, pa gradjanima Novog pazara je muka od njih. Sandzacki politicari su osudili vehabije i zaostravanje situacije u tom gradu bas zbog njih i bas zbog njihovog ponasanja prema muslimanima.
I sad ih treba ubijati? :-?
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Abu FEED el-Castro wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
Jah, no to neki drugačije interpretiraju: nisu muslimani za demokratije... :o :shock:
ja kolko sam shvatio iz prakse nema mjesta za muslimane u demokratiji. :-?
deex

Post by deex »

U svim drzavama pucaju na one za koje se samo posumnja da ce izvaditi pistolj. U Americi, npr. Oni nisu ubijeni zato sto su vehabije, nego zato sto su bacili bombu na policiju. Svako ko tako nesto uradi, treba da snosi posljedice. A, sto se komsija tice, pitanje je da li su nesto znali ili culi, peru ruke ljudi, nece da se petljaju. Nemojte mi sad samo zaliti doticne kad ih ni Ugljanin, ni Ljajic, ni IZ ne zali. Nemojmo pretjerivati.
ines.c

Post by ines.c »

Muftija traži uvid u dosijee

NOVI PAZAR - Sandžački muftija Muamer Zukorlić ocenio je danas da su obaveštajne strukture Srbije umešane u pokušaje destabilizacije Islamske zajednice i zatražio uvid u dosijee saradnika bezbednosnih i obaveštajnih struktura iz redova službenika IZ. Zukorlić je u pismu predsedniku i premijeru Srbije, Borisu Tadiću i Vojislavu Koštunici, zahtev obrazložio “udarima nekoliko organizovanih, medjusobno dobro koordiniranih napada na Islamsku zajednicu”.

On kao primere naveo Objediniteljski sabor IZ u Srbiji sa sedištem u Novom Pazaru i paralelno osnivanje Rijaseta u Beogradu, pokušaje prodaje imovine IZ koja je svojevremeno nacionalizovana i težnje Bošnjačkog nacionalnog saveta da kontroliše rad ove verske zajednice. U pismu državnom vrhu, dostavljenom i i medijima, Zukorlić navodi da je deo kontinuiranog napada na IZ i “napad grupe vernika, poznati kao `Vehabije`na Arab-džamiju” i hapšenje nekoliko lica pod sumnjom da su se bavili terorističkim aktivnostima. “Pre nekoliko dana ova grupa je prebačena iz Novog Pazara u Beograd, a istraga je proglašena državnom tajnom, što otvara brojna pitanja”, navodi Zukorlić u pismu.

On je dodao da “posebno brinu” brojne indicije i informacije o aktivnojh umešanosti obaveštajnih i bezbednosnih službi u aktivnostima protiv Islamske zajednice. Zukorlić je saopštio i da muslimani prihvataju Srbiju za svoju domovinu, ali da za uzvrat traže od državnog aparata da omogući ambijent u kojem će se oni osećati bezbedno, dostojanstveno i udobno
senada

Post by senada »

deex wrote:U svim drzavama pucaju na one za koje se samo posumnja da ce izvaditi pistolj. (...)
zato su kod nas policajci najugrozenija profesionalna kategorija.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

deex wrote:U svim drzavama pucaju na one za koje se samo posumnja da ce izvaditi pistolj. U Americi, npr. Oni nisu ubijeni zato sto su vehabije, nego zato sto su bacili bombu na policiju. Svako ko tako nesto uradi, treba da snosi posljedice. A, sto se komsija tice, pitanje je da li su nesto znali ili culi, peru ruke ljudi, nece da se petljaju. Nemojte mi sad samo zaliti doticne kad ih ni Ugljanin, ni Ljajic, ni IZ ne zali. Nemojmo pretjerivati.

:x :x Ma kakvi bolan , ko je vidio da treba zaliti za muslimanima .Dnevno ih odleti u zrak po jedno 150 komada .Niko nije lud da zali ....zalim sto je srpska policija isprljala cizme i municiju potrosila .Sav sam u suzama zbog toga ! poslije onolikog troska u Bosni na gorivo , tenkove i granate kada je trebalo ubiti preko 100 000 bosanskih muslimana sada jos dodatni trosak za Sandzak .Eto za tim zalim .Sto Kostunica trosi metke kada moze i kama :x :x :x :x :x
deex

Post by deex »

Ja licno mogu samo da zalim za ljudima bez obzira na naciju i vjeru, a za ekstremima bilo koje vrste ne zalim. Kakva bi bila reakcija da se to desilo u Bosni, da li bi ih i tada zalili?
medvjed

Post by medvjed »

:-)
Zao mi je svakoga ko pogine.
Treba se upitati otkud vehabije ovdje, ko ih je doveo i zasto. :?
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

Joj saopstenja i govana ....cak su Risto Djogo i Rada Djokic prije 15 godina pravili " profesonalnije i bolje " laz i propagandu :x :x joooooj pustili deset dzukela na jadnu policiju joooooj Tito dragi cetnici uopce nisu homo sapiensi .........bez imalo stida napisati ovakvu gadost i laz .Mrzim vehabije ali zasto se ljudi proglasavaju teroristima a nikoga nisu ubili niti su ijedan objekat u zrak digli . :x :oops:
ines.c

Post by ines.c »

vehabija=musliman
medvjed

Post by medvjed »

Vingo wrote:A koga su terorisali?
Za koju godinu (ili mjesec) svi koji nose muslimansko ime u krugovima huntingtonovski narajcabih mangupa zvat ce se "vehabije".
Muslimani ce se morati izvinjavati zbog cinjenice da postoje. Nazalost, do ovakvog stanja dovodi i ponasanje mnogih muslimana, koji nikako da skontaju da pripadaju velikoj civilizaciji, a ne nekoj skupini kulturno zaostalih stvorenja.
ines.c

Post by ines.c »

medvjed wrote:
Za koju godinu (ili mjesec) svi koji nose muslimansko ime u krugovima huntingtonovski narajcabih mangupa zvat ce se "vehabije".
Muslimani ce se morati izvinjavati zbog cinjenice da postoje. Nazalost, do ovakvog stanja dovodi i ponasanje mnogih muslimana, koji nikako da skontaju da pripadaju velikoj civilizaciji, a ne nekoj skupini kulturno zaostalih stvorenja.
slazem se,jos malo pa ce biti da si vehabija ako imas muslimansko ime.Dobra taktika nema sta.

zasto bi se netko morao izvinjavati sto prakticira vjeru,odvratno je ovo sto se desava.
Talicni Tom

Post by Talicni Tom »

deex wrote:Ja licno mogu samo da zalim za ljudima bez obzira na naciju i vjeru, a za ekstremima bilo koje vrste ne zalim. Kakva bi bila reakcija da se to desilo u Bosni, da li bi ih i tada zalili?
.Pa rekao sam ti .Tada pogotovo ne bi :x :x zasto da zalim za rodjenim bratom kojeg ubije cetnik .Mi u Bosni odmah slavlje napravimo kada se to desi . :x :x
P.S. Ako si covjek od rijeci i ako ne zalis za extremima bilo koje vrste kreni od Zajecara do Banja Luke .Od Nikolica i Kostunice , Draskvica i Dodika i takvih i slicnih cetnickih extremista i rokaj jarane ......Obecavam ti da ti nece biti dovoljno municije koliko ima americka 5-ta flota .Rokaj iz mitraljeza i visecjevnih bacaca zatvorenih ociju , neces se zajebati , toliko ima cetnika i extremista u Srbiji i tzv rs . Mozes i do Toronta da navratis imaces pune ruke posla .
GazdaVazda

Post by GazdaVazda »

Talicni Tom wrote:Mozes i do Toronta da navratis imaces pune ruke posla .
Moji rodaci su tamo. :thumbup: :mrgreen:
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Pretjerujete vi malo, ha?
ines.c

Post by ines.c »

Fair Life wrote:
ines.c wrote:raduju se jedan musliman manje
Da namirimo...

Image
nebrini se,namirit ce se ako Bog da
deex

Post by deex »

Vec sam se izjasnila, ne zalim ni cetnike, ni ustase, ni vehabije, ukoliko imaju krvave ruke. Nemoj mi imputurati nesto sto nisam rekla. Ne zalim ekstremiste ni na kojoj strani. Svako ko je okrvavio ruke treba da odgovara, a ne da se roka po narodu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

deex wrote:Vec sam se izjasnila, ne zalim ni cetnike, ni ustase, ni vehabije, ukoliko imaju krvave ruke. Nemoj mi imputurati nesto sto nisam rekla. Ne zalim ekstremiste ni na kojoj strani. Svako ko je okrvavio ruke treba da odgovara, a ne da se roka po narodu.
Aferim. Ali zar jos nisi naucila da ako si protiv jednih na ovom forumu automatski moras biti za one druge? :roll:
deex

Post by deex »

ines.c wrote:
medvjed wrote:
slazem se,jos malo pa ce biti da si vehabija ako imas muslimansko ime.Dobra taktika nema sta.

zasto bi se netko morao izvinjavati sto prakticira vjeru,odvratno je ovo sto se desava.
Nije isto praktikovati vjeru, pa makar bio i vehabija, i bacati bombe. U tome je razlika.
joint union

Post by joint union »

"Po saznanju da se "u selu Donja Trnava, na nepristupačnom visu Mave, na sedmom kilometaru od Novog Pazara, nalazi vođa terorističke grupe Prentić, policija je oko 4.50 sati blokirala tri izolirane kuće, vlasništvo Adema Bećirovića", kaže se u saopćenju. "

Otkud on gore na nepristupacnom visu? :? :? :?
black

Post by black »

BEOGRAD/SARAJEVO - Kako doznaje ekipa emisije "B92 istražuje", reisu Mustafi Ceriću dan prije Objediniteljskog sabora islamske zajednice u Srbiji prijećeno je likvidacijom, ukoliko bude podržao sandžačkog muftiju Muamera Zukorlića.

Krugovi bliski Zukorliću također su potvrdili kako je muftija Zukorlić obaviješten o tome da vehabije spremaju atentat na njega.

Sandžački muftija je pred sabor islamske zajednice imao pojačano osiguranje, zbog čega je često bio i kritiziran.

Objedinjiteljski sabor je više puta zakazivan i odlagan, a kako je ekipa B92 saznala, bosanski reis Mustafa Cerić je dan prije tog događaja primio s broja mobilnog telefona iz mreže 064 prijeteću SMS poruku o tome da mu se sprema likvidacija, ako podrži Zukorlića.

Muftija je više puta tvrdio kako je zapravo islamska zajednica bila meta napada vehabija.

"Prijetnje su bile očite, one su bile nekada izravne, nekada neizravne, a ovo što smo saznali to i potvrđuje, ali ja želim insistirati da se mora saznati sve", kaže Zukorlić.

"Ja mislim da nije sve objelodanjeno. Ta grupa ljudi je takva kakva jeste, ali zasigurno ne toliko moćna da sve to sama organizira", smatra on.

U javnosti su se pojavile i informacije o tome da navodno postoji popis za lividaciju nepodobnih ljudi.

23.4.2007.
Pincom.info
pančo

Post by pančo »

_BosanaC wrote:
deex wrote:Vec sam se izjasnila, ne zalim ni cetnike, ni ustase, ni vehabije, ukoliko imaju krvave ruke. Nemoj mi imputurati nesto sto nisam rekla. Ne zalim ekstremiste ni na kojoj strani. Svako ko je okrvavio ruke treba da odgovara, a ne da se roka po narodu.
Aferim. Ali zar jos nisi naucila da ako si protiv jednih na ovom forumu automatski moras biti za one druge? :roll:
NE BRANIM VEHABIJE SAMO TO IZJEDNAČAVANJE SA ČETNICIMA I USTAŠAMA A BAŠ NE STOJI.
SRPSKA POLICIJA JE IZUZETNO EFIKASNA U LOVU NA "TERORISTE" ,MLADIĆ IM BIO NA DOHVAT RUKE( NA TEKMAMA NA MARAKANI) ALI GA VALJDA NISU MOGLI LOCIRATI) GUŽVA ŠTA LI...
A JA VEĆEG TERORISTE NA SVIJETU , BAR PO BROJU ŽRTAVA I NE ZNAM.
LICEMJERNO....SRBIJA PROTIV TERORIZMA....NEMA DALJE!!!
Post Reply