Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

reuf69

#1 Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by reuf69 »

U današnjoj saobraćajnoj nesreći u Bolničkoj ulici u Sarajevu, u kojoj su učestvovali vozilo džip "nissan" i motocikl, poginuo je motociklista, izjavio je za Agenciju ONASA dežurni operativni Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS). Onasa
Van Halen

#2 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Van Halen »

To je jedna od najzeznutijih ulica u gradu. Dio koji prolazi pored Medicine ima jednu nepreglednu okuku u koju često prebrzo uđu s autom, pogotovo ako žure u bolnicu. Nekoliko puta sam umalo bio svjedok sudara u toj ulici zato što ljudi voze prijatelje ili rodbinu u bolnicu, a pošto se radi o hitnom slučaju uopšte ne gledaju kako voze.
Chairman

#3 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Chairman »

Zna li se ime???
reuf69

#4 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by reuf69 »

TV ALFA je objavila u 18 "nezvanicno" radi se o mladjoj osobi sa inicijalima I.M.
SAAdnan

#5 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by SAAdnan »

Nesreca se desila na raskrsnici kod kaisera. Motor je isao prebrzo a auto mu je vjerovatno oduzelo prvenstvo. Nije dzip, nego nissan micra...strane tablice. Iako je hitna bila tu da 1min..........
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#6 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by mIRCerka »

M. Imamovic evo sad javise na hajatu...
DaysleepeR

#7 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by DaysleepeR »

bio sam na licu mjesta po svemu sudeci automobil je oduzeo prvenstvo prolaza motoristi koji je podlegao istog momenta najvjerovatnije od udaca glavom

koliko je brzo isao motorista nisam u mogucnosti da kazem jer nisam bio prisutan u tom momentu, bio je jasan trag kocenja motora koji je policija izmjerila i na osnovu toga i vjestacenja motora ce odrediti brzinu kojom je isao

cinjenica jeste da je veliki nesrazmjer izmedju stete na motoru i smrtnog ishoda sto se moze objasniti cinjenicom da motociklista nije imao nikakvu zastitnu opremu

uzasno je bilo gledati momenat kada otac od poginulog dolazi na mjesto nesrece

tijelo je lezalo na cesti nekih sat vremena
zandar

#8 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by zandar »

poznavao sam momka koji je poginuo...

pitam se da li ce omladina u ovom gradu ikad doci pameti :roll:
Jara

#9 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Jara »

cinjenica jeste da je veliki nesrazmjer izmedju stete na motoru i smrtnog ishoda sto se moze objasniti cinjenicom da motociklista nije imao nikakvu zastitnu opremu
:(
Koliko sam primijetila, samo mali broj motociklista nosi kacigu...jesu li obavezne kod nas? Ako jesu, znači da policija ne radi svoj posao...
the_stick

#10 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by the_stick »

eh bas to... da li ce omladina ikada doci pameti? gledam danas lika na skuteru kako prolazi kroz crveno kod katedrale... i kontam u sebi 'pa da sad pogine, meni ga bas nikako ne bi bilo zao!'
zandar

#11 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by zandar »

Jara wrote:
Koliko sam primijetila, samo mali broj motociklista nosi kacigu...jesu li obavezne kod nas? Ako jesu, znači da policija ne radi svoj posao...

najlakse po policiji :-)

a kad predjes pjesacki na crveno i da ti policajac napise kaznu, osula bi drvlje i kamenje po policiji :roll:
SoFff

#12 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by SoFff »

zandar wrote: najlakse po policiji :-)

a kad predjes pjesacki na crveno i da ti policajac napise kaznu, osula bi drvlje i kamenje po policiji :roll:
Heh, jadni policajci :D Ne samo drvlje i kamenje za takvu kaznu, nego i mnogo vise :-) :-)
Jara

#13 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Jara »

zandar wrote:
Jara wrote:

Eno sad...ti znaš... :-)... naravno da ne bih, zakon se mora poštovati...možda bi se sačuvao neki mladi život...
Btw, ne prelazim na crveno, a nije bezbjedno uvijek preći ni na zeleno...ni pješke, ni za volanom...
zandar

#14 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by zandar »

Jara wrote:
zandar wrote:
Jara wrote: Koliko sam primijetila, samo mali broj motociklista nosi kacigu...jesu li obavezne kod nas? Ako jesu, znači da policija ne radi svoj posao...

Eno sad...ti znaš... :-)... naravno da ne bih, zakon se mora poštovati...možda bi se sačuvao neki mladi život...
Btw, ne prelazim na crveno, a nije bezbjedno uvijek preći ni na zeleno...ni pješke, ni za volanom...

pa ne znam otkud ti samo ideja da policija ne radi svoj posao, ako neki motociklisti ne nose kacige :roll:
kEN0

#15 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by kEN0 »

:/ bas crnjak, zao mi je pravo momka, koliko je godina imao?

iako sam volim motor vise od auta, znam da je mozda to nekome glupost, al eto jednom kad sjednes jednostavno ti u krv udje, sreca pa nemam love da kupim to DJUBRE!!

i svaki dan mi trube kako ginu ljudi na motorima, al eto, sutra ponovo bi sjeo na motor...

R.I.P
Jara

#16 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Jara »

Sorry, žandar, zbog nepreciznosti...ne mislim da "generalno" :D ne rade svoj posao...nego konkretno, kad je u pitanju nenošenje zaštitne opreme - ako je obavezna...Valjda bi je djeca nosila da ih neko kazni ili šta već...
Chopper_Horrace

#17 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Chopper_Horrace »

DaysleepeR wrote:
tijelo je lezalo na cesti nekih sat vremena
:?: :!:
strong69

#18 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by strong69 »

zandar wrote: pa ne znam otkud ti samo ideja da policija ne radi svoj posao, ako neki motociklisti ne nose kacige :roll:
:-) :?
Nego ko ne radi posao? Motociklisti? Pa pogledaj koliko je klinaca na skuterima ovih dana. Nijedan nema kacigu. A da ne govorim o divljim voznjama momaka motorom po gradu...
d2

#19 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by d2 »

rip
didgeridoo

#20 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by didgeridoo »

zakonom nije eksplicitno odredjeno da motociklista mora nositi kacigu na glavi...zato ih mozes vidjeti kako nose preko ruke cisto da, s jedne strane ispostuju zakon, a s druge da se malo promangupiraju
Como_Sarajevo

#21 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Como_Sarajevo »

strong69 wrote:
zandar wrote: pa ne znam otkud ti samo ideja da policija ne radi svoj posao, ako neki motociklisti ne nose kacige :roll:
:-) :?
Nego ko ne radi posao? Motociklisti? Pa pogledaj koliko je klinaca na skuterima ovih dana. Nijedan nema kacigu. A da ne govorim o divljim voznjama momaka motorom po gradu...

Nije policija kriva radi nenošenja kacige,krivi su roditelji što ih puštaju takve u promet.Bolje mu je zveknut šamar na semaforu nego ga čitat na predzadnjoj strani u Avazu.
aidaa_princess90

#22 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by aidaa_princess90 »

R.I.P
Cula sam da je otac htio da vidi tijelo,ali mu nisu dali...Saucesce njegovim roditeljima i porodici... ja sam cula da je on imao 21 godinu...ali nije sto posto sigurno R.I.P :( :( :( :( :( :( :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#23 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by mIRCerka »

zandar wrote:poznavao sam momka koji je poginuo...

pitam se da li ce omladina u ovom gradu ikad doci pameti :roll:
Nece. I dokle god su svojeglavi i najjaci na svijetu, vecina nas ce se boriti sa samim sobom - Zao mi je DJETETA sto poginu, ali kad skontas da je bez opreme i bez vozacke vozio, ne mozes da ne pomislis - sam je to trazio. I tako u krug. Svako malo, neki motorista ili djeca za volanom ginu. Onda se skupi njihova raja, tuguju, neki naprave grafit ( kao onaj na ulazu u Dobrinju) i zamisli, bez vozacke sjednu za volan i odu se negdje "ispuhati"....

zamrseni krug...
buba

#24 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by buba »

Ne pricajte napamet. Momak je bio stariji i imao je vozacku. Brat moje prijateljice, izuzetno fin i drag momak :(
ali... :(

rahmet mu dusi..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25 Re: Poginuo motociklista u Bolnickoj ulici

Post by Truba »

aidaa_princess90 wrote:R.I.P
Cula sam da je otac htio da vidi tijelo,ali mu nisu dali...Saucesce njegovim roditeljima i porodici... ja sam cula da je on imao 21 godinu...ali nije sto posto sigurno R.I.P :( :( :( :( :( :( :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

što ja ne mogu ovih priča
ne kažem da ti ne pričaš istinu nego šta je sad
jel mlad
jel stariji
jel imao vozačku ili ne
ko je kriv
imaju li uposlenici ambasada - stranci imunitet???
Post Reply