Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#326 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by supercali »

sema911s wrote:cek ovi srbsko-bosnjacko-hrvatski budzetlije kazu da je sada bolje nego u italiji,. ne kontam vas,.,jel ko od vas bio u italiji i uporedio recimo jednu rupu ko sto je palermo sa velegradom tipa (moje Ddrago) sarjevo-banjaluka, mostar, tuzla,

evo banalan primjer ta rupa od italije ima autoputeve na kojima sam vozio 270kmh u Bosni, rvackoj, srbiji to nemoze
u toj ne razvijenoj italiji su mi ukrali novcanik nasli ga isti dan u Mom Sarajevu mi ukradu auto pita policajac jel kasko potvrdim kaze pa sta prijavljujes,.
u toj italiji odme u hotel sa 12zvjezdica u sarajevu u Halida inn neradi hala jer je cijev zapusena
u toj italiji gostuje rhihana u Bosni Mile kitic napravi spektakl
u italiji gledam derbi Lazio roma 150miliona na trebinama( i makljazu poslije) u bih leotar olimpik izazovu opstu tucu dva sela
talijansko selo ima prilaz sa dvije trake, voz svakih sat, bus svakih pola sata,. u bih napado pola centa snijeg kazu odsjeceno 7/3 drzave,.
u italiji papa sere sa prozora 6sati i svi plijescu ,u jugi sere neki politicar i zbog njegovog sranja strada 20 miliona
u sjeverom dijelu italije(ko sto znate naj bogatijem dijlu evrope) organizuje se pomoc za ugrozeni jug skupe par milijardi u bih pola drzave pod vodom zbog poplava u bih niko kurcem da makne zbog toga jer su tu nastradali srbi, bosanjaci ili hrvati
talijan digne frku jer svabo hoce da kupi alfu ili lanciu za grdne pare dok kod nas prodamo 2 grade(momo i uzeir) za marku, zeljezaru zenica za marku,

al jok vama je vazno da se koljete, ubijate jer juga nije pravila nista dobro, niste imali sloboda, a klocevi ko napravi ove puteve u cijim stanovima stanujete,., jbte zgrada u kojoj stanujem napravljena 78,., ova vasa napravljena 2013 vec tone,.
samo da te ispravim sjeverni dio italije nije ni blizu najbogatijem dijelu europe
prog321

#327 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by prog321 »

Jugoslavija je stvorila lijene parazite koji sanjaju da im drzava rijesi sve zivotne probleme.
Zbog te Jugoslavije ispastat ce citav region jos najmanje dvije generacije.
Hajvan

#328 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by Hajvan »

prog321 wrote:Jugoslavija je stvorila lijene parazite koji sanjaju da im drzava rijesi sve zivotne probleme.
kad plaču za Jugom, plaču za neradom, lopovlikom i tim sranjima
a kad seru po ovome, seru zato što nisu i oni ugrađeni u sadašnji nerad, javašluk i lopovluk… što se nisu "snašli"
prog321

#329 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by prog321 »

Hajvan wrote:
prog321 wrote:Jugoslavija je stvorila lijene parazite koji sanjaju da im drzava rijesi sve zivotne probleme.
a kad seru po ovome, seru zato što nisu i oni ugrađeni u sadašnji nerad, javašluk i lopovluk… što se nisu "snašli"

Jedna Istocna Njemacka se ne moze oporaviti od 50 godina komunizma.
Istocna Njemacka; koja je dobila milijarde i milijarder Eura da bi se izvukli iz ponora komunizma. Ali ne mogu.
U glavama ljudi je svijest o samoodrzivosti nestao. Nece se ni tamo nista promjeniti dok jednostavno paraziti ne izumru i dodje do promjene generacija.
supercali

#330 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by supercali »

detroit-mercy wrote:
stakasa wrote:
vrapcic wrote:
Moze li Elan na primjer?
Moze ELAN. Odlicna marka i ravnopravno se je nosila sa konkurencijom vani
Jedino je Elan bio brand koji je bio prepoznatljiv u cijelom svijetu, sve ostalo je u principu bilo za domace trziste :skoljka: . Rasica je bila kod nas nesto ali vani totalno neprepoznatljiv brand.
Mozda je nas problem sto smo htjeli da proizvodimo sve i svasta umjesto da se koncentrisemo na par strateskih industrija :skoljka: . Ipak za jednu zemlju od 22 miliona, praviti avione, podmornice, kamione i jos sto sta je malo krupan zalogaj :skoljka: .
sumamed a na zapadu po licenci plive pfitzer prodavao zithromax
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#331 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by UltrasNaBaterije »

nosara wrote:
UltrasNaBaterije wrote:
Zasto gledas u Bugarsku, što nismo bili bogovi za Austrijanca, Švabu i slično. Pusti te demagogije pola države išlo na Zapad da zaradi crkavicu radeći na skeli, a mi Bogovi. Toliko o generalizaciji današnjeg društva. Hvala Bogu pa nisam tad živio, to ti iskreno kažem, taj sistem je sjebo sve živo pa danas imamo gomilu neradnika i nesposobnjakovića iz tih godina koji ne znaju kurac gurnut u pizdu a kamoli snać se za neki poso, pokrenut biznis i slično. Ti ljudi ne razumiju osnovne tokove novca i dobara, a isprani su Marksizmom do te mjere.

Jugoslavija je stvorila beskičmenjake nesposobne da pokrenu biznis, malo mentalno zaostale da upravljaju svojim parama, i da unovče svoj biznis. Hvala Bogu, Isusu, Gospi, Vladici, Dodiku i Izetbegoviću pa nisam prisiljen da radim 08-16 u nekom propalom društvenom preduzecu, što mogu kupit sta hoću u marketu i ne može nestat hrane, što mogu svojom idejom da pokrenem biznis i zaradim pare. Sve je stvar percepcije, kome je šta bolje to se već vidi, imaš masu poduzetnika, ljudi koji izvoze, stvaraju, samo je uhljebašima bolji stari sistem. Ako će vam ta priča popravit stanje u društvu, odlično, na kafu imaš marku i kukaj, kradi Bogu dane.

Cuj, hvala bogu sto radim za 5 joja koje dobijem svaki peti mjesec...I sta je bilo kad te kruljenje u stomaku probudilo...? :D

Jeboteisus, sve poduzetnik na poduzetniku, a drzava se od govana ne vidi 25 godina... :lol:
Radiš ti, ne radim ja, hvala šteli koju sam izdejstvovo. Poslije posla malo idem na sport ili teretanu, prodajem ublehe raji kako mogu od MLMa zgrnut pare, malo piramidalni sistem ulaganja novca, a bavim se i zavaljivanjem penzionera preko telefona kupuju smeće od Mladinske knjige do lažnog Solingen escajga i posuđa. Sa 25 godina dovoljno, vikendom malo odem gledat Želju, i tu ako se može sta podvalit...

Izađem na 2.5-3 milje mjesecno, pare se vrte, a ti čekaj svaki peti mjesec platu i uživaj jer živiš u 1973. godini, svijetu 'samoupravljanja' i Kardeljevoj guzici.
Last edited by UltrasNaBaterije on 25/09/2014 20:32, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#332 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Ne mozes, u brandu it je znanje ili know how. Opet da ti ponovim, jedino ako si bogom obdaren prirodnim bogatstvom za kojim vlada potraznja u svijetu ( Arabija, Katar) :mrgreen: .
Druze imali smo know how proizvodjaca koji su nam dali licence. Ti si generalno upravu, medjutim ja sam replicirao VW-u koji poistovjecuje brandove sa snagom ekonomije, a napose sa zivotnim standardom.

Juga, uz sve svoje mane, je bila prosperitetna i jaka socijalna drzava. Dakle bez brendova koji se prodaju u EU, ostvario se solidan zivotni standard, iako VW tvrdi da je to nemoguce.

Zato sam mu i naveo S.Arabiju koja prodaje iskuljucivo svoj prirodni resurs i nema brendova, a jaka je drzava, da mu dokazem da mu jednacina koju je postavio nije najtacnija.
citroen xm

#333 Re: Odg: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by citroen xm »

UltrasNaBaterije wrote:
nosara wrote:
UltrasNaBaterije wrote:
Zasto gledas u Bugarsku, što nismo bili bogovi za Austrijanca, Švabu i slično. Pusti te demagogije pola države išlo na Zapad da zaradi crkavicu radeći na skeli, a mi Bogovi. Toliko o generalizaciji današnjeg društva. Hvala Bogu pa nisam tad živio, to ti iskreno kažem, taj sistem je sjebo sve živo pa danas imamo gomilu neradnika i nesposobnjakovića iz tih godina koji ne znaju kurac gurnut u pizdu a kamoli snać se za neki poso, pokrenut biznis i slično. Ti ljudi ne razumiju osnovne tokove novca i dobara, a isprani su Marksizmom do te mjere.

Jugoslavija je stvorila beskičmenjake nesposobne da pokrenu biznis, malo mentalno zaostale da upravljaju svojim parama, i da unovče svoj biznis. Hvala Bogu, Isusu, Gospi, Vladici, Dodiku i Izetbegoviću pa nisam prisiljen da radim 08-16 u nekom propalom društvenom preduzecu, što mogu kupit sta hoću u marketu i ne može nestat hrane, što mogu svojom idejom da pokrenem biznis i zaradim pare. Sve je stvar percepcije, kome je šta bolje to se već vidi, imaš masu poduzetnika, ljudi koji izvoze, stvaraju, samo je uhljebašima bolji stari sistem. Ako će vam ta priča popravit stanje u društvu, odlično, na kafu imaš marku i kukaj, kradi Bogu dane.

Cuj, hvala bogu sto radim za 5 joja koje dobijem svaki peti mjesec...I sta je bilo kad te kruljenje u stomaku probudilo...? :D

Jeboteisus, sve poduzetnik na poduzetniku, a drzava se od govana ne vidi 25 godina... :lol:
Radiš ti, ne radim ja, hvala šteli koju sam izdejstvovo. Poslije posla malo idem na sport ili teretanu, prodajem ublehe raji kako mogu od MLMa zgrnut pare, malo piramidalni sistem ulaganja novca, a bavim se i zavaljivanjem penzionera preko telefona kupuju smeće od Mladinske knjige do lažnog Solingen escajga i posuđa. Sa 25 godina dovoljno, vikendom malo odem gledat Želju, i tu ako se može sta podvalit...

Izađem na 2.5-3 milje mjesecno, pare se vrte, a ti čekaj svaki peti mjesec platu i uživaj jer živiš u 1973. godini, svijetu 'samoupravljanja' i Kardeljevoj guzici.
I pored svega toga stigneš i na forum. E drago mi je čuti da nekome dan traje 36 sati.
UltrasNaBaterije

#334 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

prog321 wrote:
Hajvan wrote:

Jedna Istocna Njemacka se ne moze oporaviti od 50 godina komunizma.
Istocna Njemacka; koja je dobila milijarde i milijarder Eura da bi se izvukli iz ponora komunizma. Ali ne mogu.
U glavama ljudi je svijest o samoodrzivosti nestao. Nece se ni tamo nista promjeniti dok jednostavno paraziti ne izumru i dodje do promjene generacija.
Možeš ti ovim Jugonostalgičarima trubit do prekosutra, oni će radije brslat nego šta smislit. Ko da gledam svog starog, taj lik kako se rat završio nije našo poso, samo leži po kući i kuka kako je prije imao poso, platu kako je bilo dobro, stalno neki Sindikati, štrajkovi, kurci palci, a kad ga pitam što sebi ne nađe novi posao zatjera me u pm. Nema suživota sa tim ljudima, on će čekat 100 godina posao, a neće kurcem mrdnut da smisli nešto novo, još ko fol sve neki stručnjaci, oni pravili za Irak, Iran haubice. Ma pravili ste vi karinu jednu veliku koja vam se ispišala po glavi, imamo hvala Bogu vas starije na vlasti pa vidimo u kakvim smo govnima do guše.

Promjena generacija i dok ne pokrepaju ovi paraziti, i biće OK.
UltrasNaBaterije

#335 Re: Odg: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

citroen xm wrote:

Izađem na 2.5-3 milje mjesecno, pare se vrte, a ti čekaj svaki peti mjesec platu i uživaj jer živiš u 1973. godini, svijetu 'samoupravljanja' i Kardeljevoj guzici.[/quote]
I pored svega toga stigneš i na forum. E drago mi je čuti da nekome dan traje 36 sati.[/quote]

ma ovo rijetkost, nekad naletim aktivan sam na temi o mikrozadacima, mogućnosti ulaganja na internetu :P :D
jefferson

#336 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by jefferson »

Možeš ti ovim Jugonostalgičarima trubit do prekosutra, oni će radije brslat nego šta smislit. Ko da gledam svog starog, taj lik kako se rat završio nije našo poso, samo leži po kući i kuka kako je prije imao poso, platu kako je bilo dobro, stalno neki Sindikati, štrajkovi, kurci palci, a kad ga pitam što sebi ne nađe novi posao zatjera me u pm. Nema suživota sa tim ljudima, on će čekat 100 godina posao, a neće kurcem mrdnut da smisli nešto novo, još ko fol sve neki stručnjaci, oni pravili za Irak, Iran haubice. Ma pravili ste vi karinu jednu veliku koja vam se ispišala po glavi, imamo hvala Bogu vas starije na vlasti pa vidimo u kakvim smo govnima do guše.

Promjena generacija i dok ne pokrepaju ovi paraziti, i biće OK.
Sta ces, nije svako zainteresiran kako da prevari i ukrade!
radostan dan

#337 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by radostan dan »

aj sad svi kažite hvala ultrašu, evo treći krug vas voza za džabe...
swanfilter

#338 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by swanfilter »

Mura je nekada imala butike na Fifth Avenue i Crvenom trgu. Danas je propala firma ...
Stoner

#339 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by Stoner »

Ja mislim da svi koji pljuju po Jugoslaviji da su vasisti, a mi smo prava raja. :D
spreca

#340 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by spreca »

swanfilter wrote:Mura je nekada imala butike na Fifth Avenue i Crvenom trgu. Danas je propala firma ...
:thumbup:
detroit-mercy

#341 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by detroit-mercy »

swanfilter wrote:Mura je nekada imala butike na Fifth Avenue i Crvenom trgu. Danas je propala firma ...
Nokia i Blackberry prije koju godinu razvaljivali sa mobitelima a sada ih nema nigdje. Svijet nije statican nego veoma dinamican :mrgreen:, danas jesi sutra nisi :mrgreen: .
drndalo

#342 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by drndalo »

UltrasNaBaterije wrote: Promjena generacija i dok ne pokrepaju ovi paraziti, i biće OK.
Narod koji ima ovako pametnu mladost, nema cega da se boji... Srljamo nezaustavljivo u prosperitet... :cry:
Stoner

#343 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by Stoner »

drndalo wrote:
UltrasNaBaterije wrote: Promjena generacija i dok ne pokrepaju ovi paraziti, i biće OK.
Narod koji ima ovako pametnu mladost, nema cega da se boji... Srljamo nezaustavljivo u prosperitet... :cry:
Covjek je upravu, takav je stav i onih seljaka i vasista iz Zapadne Njemacke.
muzicar_iz_parka

#344 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by muzicar_iz_parka »

Svi su u to vrijeme ulagali u besmislene vojne objekte i na istoku i na zapadu zbog hladnog rata.

Slobodno trziste iz teorije nikad nije postojalo niti postoji, cesto izlaze raznorazne afere o zapadnim kompanijama koje se sluze podmicivanjem da bi dobili poslove sirom svjeta.

Samo onaj ko je lud nece imati mjere zastite sopstvenog trzista.

Prodaja oruzja i municije iz nase proizvodnje nekadsnjim musterijama bi isla i danas da je malo pameti u rukovodstvu firmi te djelatnosti.
nosara

#345 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by nosara »

Stoner wrote:Ja mislim da svi koji pljuju po Jugoslaviji da su vasisti, a mi smo prava raja. :D
Ko pljuje po Jugoslaviji je, prije svega, retardiran... :D
Države bivše Jugoslavije dužne 130 milijardi eura

Prema izračunu ekonomskih stručnjaka iz BiH, kako piše portal Indikator, države nastale nakon raspada Jugoslavije danas imaju vanjski dug veći od 130 milijardi eura (180 milijardi dolara) dok je prije rata, odnosno 1991. godine, dug Jugoslavije iznosio 11 milijardi eura (15,6 milijardi dolara).
Ekonomski stručnjaci u BiH naglašavaju da to ne oslikava pravo stanje jer vrijednost američkog dolara danas nije ista kao prije 25 godina. Ali slažu se da je javni dug zemalja bivše Jugoslavije danas više od pet puta veći nego što je bio pred raspad zemlje, piše portal Indikator.ba.
Zanimljivo je da bogatije zemlje imaju i veći javni dug u odnosu na BDP (podaci za 2013) pa je tako slovenski javni dug iznosio 73% BDP-a, javni dug Srbije 65,7% BDP-a, Crne Gore 56,8%, Hrvatske 59,7%, BiH 42,7% dok je taj omjer najniži kod Makedonije te iznosi samo 35,7% BDP-a.

BDP šest država bivše Jugoslavije na sličnoj razini kao i 1991.

Također, ekonomisti upozoravaju da je ukupan iznos BDP-a svih šest novih država, odnosno Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, realno približno isti ili nešto manji nego što je to bio 1991. godine.

Vanjski dug bivše Jugoslavije od oko 11 milijardi eura raspoređen je tako da je Srbija naslijedila 36,5 posto ili oko četiri milijarde eura, Hrvatska je preuzela 28,5 posto ili oko tri milijarde eura, zatim Slovenija oko 16,4 posto ili 1,8 milijardi eura, dok je BiH imala obavezu vratiti milijardu i pol eura ili 13,2 posto. Najmanje duga preuzela je Makedonija, svega 621 milijun eura.

Uvjerljivo najzaduženija zemlja bivše Jugoslavije u apsolutnom iznosu je Hrvatska, čiji vanjski dug iznosi 54 milijarde eura. Slijedi Slovenija s 42 milijarde eura, Srbija s 26 milijardi eura, Makedonija sa 5,5 milijardi eura, a na začelju liste su Bosna i Hercegovina sa 3,9 milijardi eura i Crna Gora sa 1,6 milijardi eura.
:skoljka:
nosara

#346 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by nosara »

Retardinjo, evo slikovnica da nacis nesto...

Image
Bodkin

#347 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by Bodkin »

VW 6 wrote:neznalico, GDP sam po sebi ništa ne znači
da ne spominjem sad opet luxemburg i saudijsku arabiju ili norvešku, gdje bi po GDP neko pomislio da su to privredne velesile, a ono karina, žive od nafte i bankarstva
nego želim ukazati na strukturu i kvalitet proizvoda... OPET
to je kao kad su se "dične" zemlje soc. bloka hvalisale proizvedu toliko i toliko KOMADA nečega ??? pa je to više od zemalja zapadne Evrope !?!?! a ono kvalitet tih "komada" proizvoda ko karina
uzmimo konkretno auto industriju.... opet !!
proizveo soc. blok moskviča, trabanata, lada, volgi, juga, stojadina, pezejaca, kuraca palaca toliko i toliko i to čini sad neki kurčev GDP tih zemalja, a ono proizvodi obično smeće !!!!
dakle, vrlo je važna struktura koja je činila GDP bivše yu, a to je uglavnom bilo sve smeće.....i sad se opet vrtimo ukrug
Bankarstvo i nafta i karine. Buhaha kakvi pacijenti pisu o ekonomiji. Svi misle da znaju kad procitaju par clanaka na ibternetu
nosara

#348 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by nosara »

Bodkin wrote:
VW 6 wrote:neznalico, GDP sam po sebi ništa ne znači
da ne spominjem sad opet luxemburg i saudijsku arabiju ili norvešku, gdje bi po GDP neko pomislio da su to privredne velesile, a ono karina, žive od nafte i bankarstva
nego želim ukazati na strukturu i kvalitet proizvoda... OPET
to je kao kad su se "dične" zemlje soc. bloka hvalisale proizvedu toliko i toliko KOMADA nečega ??? pa je to više od zemalja zapadne Evrope !?!?! a ono kvalitet tih "komada" proizvoda ko karina
uzmimo konkretno auto industriju.... opet !!
proizveo soc. blok moskviča, trabanata, lada, volgi, juga, stojadina, pezejaca, kuraca palaca toliko i toliko i to čini sad neki kurčev GDP tih zemalja, a ono proizvodi obično smeće !!!!
dakle, vrlo je važna struktura koja je činila GDP bivše yu, a to je uglavnom bilo sve smeće.....i sad se opet vrtimo ukrug

Bankarstvo i nafta i karine. Buhaha kakvi pacijenti pisu o ekonomiji. Svi misle da znaju kad procitaju par clanaka na ibternetu
Ma decko nesto nije najbolje stao sa telegencijom (kao, uostalom, vecina pljuvaca po Drzavi, generalno opcenito globalno)... Komuniciraj s njim iskljucivo putem slicica... :D
pametolog

#349 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by pametolog »

detroit-mercy wrote:
Nokia i Blackberry prije koju godinu razvaljivali sa mobitelima a sada ih nema nigdje. Svijet nije statican nego veoma dinamican :mrgreen:, danas jesi sutra nisi :mrgreen: .
u ta doba sam i ja mogao provest citavu noc u disku i kuci na sabahu ko nov, a danas jedva prezivim noc u krevetu.

u ta doba bila je moda svugdje na svijetu praviti sklonista, rakete, i tako ukrug. U sred livade negdje u Pensilvaniji covjek kopa rupu ako ga komunisti napadnu atomskim bombama :-) . I mi smo lijepo zivjeli od tih stvari, pravilo se po Iraku raznih vojnih instalacija, u Hadzicima se remontovalo oruzje u doba rata Irak-Iran, itd itd. Pavilo se u Jugi, pa i u BiH i visokotehnoloskih stvari, u TAT-u se pravili dijelovi za nuklearne elektrane, SOKO dijelove za avione, Orao je bio nadzvucni lovac, u Vogosci se pravile zemlja-zrak rakete,...
JThomas

#350 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!

Post by JThomas »

znači sad se piramidalne šeme smatraju radom a ne prevarom?

hajd' dobro da znam...
Post Reply