bio sam baš mali, ali i danas pamtim osjećaj stida zbog flaše u huanitovu glavu...stakasa wrote:radostan dan wrote:
popizdina ili ne, 84. je koševo za santjago bernabe bilo - santjago bernabe. vidi na yt utakmice reala, pa reci pošteno...
imala je, i dan danas ima i španija svojih popizdina.
Ali su nam jebavali mater u fudbalu u svim epohama. Nismo znali protiv njih i gotovo. Veci cigani od nas.
Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
-
radostan dan
#1026 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
-
detroit-mercy
#1027 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Nije istina, pocelo je i prije. I zasto za sve krivis novu demokratsku vlast kad znas da je raspad drzave poceo znatno ranije. On je samo dozivio kulminaciju sa novom demokratskom vlascuAli Kemal wrote:Sve dok nije izabrana nova demokraCka vlastdetroit-mercy wrote:Koliko dugoAli Kemal wrote:Inflacija je dostigla vrhunac cini mi se tokom 1989 i bila je oko 20% mjesecno. Sjecam su se da tako nekako mijenjale cijene u Famosu. Plate su se povecale takodje svakog mjeseca i inflacije se pratila tako da je to u markama bilo uvijek priblizno isto.
Ja sam tada poceo da radim i nisam bio zabrinut ni najmanje za buducnost (kakva greska)
Devize su se prodavale na crno 10% iznad zvanicnog kursa.
Onda je dosla vlada Ante Markovica i to se rijesilo. Dinar je postao konvertibilan, kao sto je sada KM, devize su se mogle kupiti u banci, monetarna politika se stabilizovala.
Jos neko pitanje, znam da su se nedugo zatim opet po coskovima poceli pojavljivati oni sto mijenjaju devize
i opet je kurs na crno bio visi od zvanicnog
.
- Stoner
#1028 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ali Kemal wrote:
Bilo bi lijepo kada bi citirao gdje sam to rekao da je Juga bila nezavisna od stranog novca?
Ali Kemal wrote:tako da bi se stekao utisak da je raspad SFRJ donio nezavisnost od stranog novca
Pa i nije baš istina da to rade sve države svijeta. Takve poteze prave tek u nekim izvanrednim situacijama.Ali Kemal wrote: Ne bih se slozio, jer to rade sve drzave svijeta ukljucujuci i SAD. Ne postoji drzave gdje novac ne gubi vrijednost.
Poenta je u tome kako i zbog čega novac gubi vrijednost. U Jugoslaviji je to bilo zbog ogromnih hiperinflacija.
Pa ne bi se moglo reći da je stabilno ali od jugoslavenskog sigurno jeste. Kada ne znaš koliko će ti se novac obezvrijediti do sljedećeg kvartala onda je sve špekulacija, a ljudi su toga svjesni i taj psihološki faktor također utiče na tržište.Ali Kemal wrote: Ne kontam? Sad je valjda stabilno?
-
jefferson
#1029 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Stabilno je jer imamo currency board i prakticno NIKAKVU fiskalnu politiku.
Sve ima svoje prednosti i mane.
- Stoner
#1030 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Pa šta radi currency board?jefferson wrote:Stabilno je jer imamo currency board i prakticno NIKAKVU fiskalnu politiku.
- Faktički, odbor je tu da banka ne bi divljački štampala novac bez ikakvog pokrića.
I kako se to nema nikakva fiskalna politika majke ti?
-
prog321
#1031 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
To se jedino i pokazalo ispravnim.jefferson wrote:Stabilno je jer imamo currency board i prakticno NIKAKVU fiskalnu politiku.
Eno srbijanski dinar u zadnjih 3-4 godine pada kao meteorit.
Srbi nikad da nauce.
- stakasa
#1032 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Pa i nije bas. Dobro bi nam doslo par devalvacija, poceli bi proizvoditprog321 wrote:To se jedino i pokazalo ispravnim.jefferson wrote:Stabilno je jer imamo currency board i prakticno NIKAKVU fiskalnu politiku.
Eno srbijanski dinar u zadnjih 3-4 godine pada kao meteorit.
Srbi nikad da nauce.
- stakasa
#1033 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Ispusi malo, prekinuce te. Mislio sam na ove smjesne primjere ala mlinovi za kafunosara wrote:TAT... Nema dalje i bolje... Prime pripravnika i daju mu stan... Ako nece, degenek... SOKO je nula naspram Energoinvesta i njegovih 11 instituta i 55000 zaposlenih (sa kooperantima) sirom svijeta...stakasa wrote:Ovde se cesto spominje Soko Mostar kao vrhunac Yu privrede. Sto i jeste. Po masinama, opremi. Avioindustriju ili imas ili nemas. Bolje bi bilo da nismo imali. Ali eto jesmo. E sad u tom Sokolu su se pravili djelovi za avione, helikoptere, rashladne uredaje i najvise od svega - mlinovi za kafu. Dobra oprema, dobri majstori a trziste stabilno. I to je dotle islo da su ovi malo poduzetniji imali svoja bicikla unutar fabrike da ne bi gubili vrijeme. Presa ovde, tokarski stroj tamo, freza vamo, kaljenje skroz na drugom djelu. Trebalo je to stic. I onda udes u krug Sokola a oko tebe spartaju raja na Ponijima![]()
Hajmo malo primjera ove vrste, sta ste se stisli
U vrijeme pauze za dorucak u krugu E - Stup vise bijelih mantila nego u klinickom centru Ljubljana... I tako dalje...
Apstrakcija za ove onesvijestene i "nezavisne" demokratske jade...
- stakasa
#1034 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
A nista ti za Zekin penal van 16?radostan dan wrote:bio sam baš mali, ali i danas pamtim osjećaj stida zbog flaše u huanitovu glavu...stakasa wrote:radostan dan wrote:
popizdina ili ne, 84. je koševo za santjago bernabe bilo - santjago bernabe. vidi na yt utakmice reala, pa reci pošteno...
imala je, i dan danas ima i španija svojih popizdina.
Ali su nam jebavali mater u fudbalu u svim epohama. Nismo znali protiv njih i gotovo. Veci cigani od nas.
Ali je zato Real kikso sa svakom kupovinom Jugovica - Cica, Prosinecki, Jankovic (onaj spori iz Anderlehta, je li se ovako zvao), Spasic, Baljic...
-
radostan dan
#1035 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
šta ništa, plakO sam kO kiša, pedersenu, ako si umro, nadam se da se vrtiš ko propeler...
a bruka sa realom i rijekom? crveni d. desnici zbog prigovora?
- supercali
#1036 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
ma ja kiksali su i sa mijatovicem i sukerom
- stakasa
#1037 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Joj Rjeku sam totalno zaboravio... Predgracanovska Rijeka. Cair pamtim. Panjajotovicradostan dan wrote:šta ništa, plakO sam kO kiša, pedersenu, ako si umro, nadam se da se vrtiš ko propeler...![]()
- stakasa
#1038 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Uh dobro si za Pedju. Vadiona mi je da su otisli nakon raspada, prije 27-esupercali wrote:ma ja kiksali su i sa mijatovicem i sukerom
- stakasa
#1039 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Sve, sve ali kad Spasketa kupiseradostan dan wrote:šta ništa, plakO sam kO kiša, pedersenu, ako si umro, nadam se da se vrtiš ko propeler...![]()
- supercali
#1040 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
pa i baljic je
al sto jest jest nisu se bas proslavili sa jugosima
kad bolje razmislim slabo koji spanski klub se proslavio s njima
a evo da je ostala juga vjerujem da bi imali i dobar izvoz fudbalera bili bi haman ko brazil
ili bi nam liga bila u rangu petice
a evo da je ostala juga vjerujem da bi imali i dobar izvoz fudbalera bili bi haman ko brazil
- stakasa
#1041 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Bogami su se s Kodrom proslavili. A sto se tice Yu lige, prvenstva su nam bila hronicno neregularna i tome se nije uspjevalo stati u krajsupercali wrote:pa i baljic je
- supercali
#1042 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
ne govorim o ligi nego o izvozu igraca
jbg ako pogledamo 90-ih zvjezde stranci u klubovima su izmedju brazilaca i argentinaca bili i jugosi
ps rekao sam slabo koji klub ne svi
bio je i djukic u valenciji i u atleticu jugovic i slicno al generalno malo je njih proslavilo se u spaniji
jbg ako pogledamo 90-ih zvjezde stranci u klubovima su izmedju brazilaca i argentinaca bili i jugosi
ps rekao sam slabo koji klub ne svi
bio je i djukic u valenciji i u atleticu jugovic i slicno al generalno malo je njih proslavilo se u spaniji
-
radostan dan
#1043 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
šta fali spasiću?stakasa wrote:Sve, sve ali kad Spasketa kupiseradostan dan wrote:šta ništa, plakO sam kO kiša, pedersenu, ako si umro, nadam se da se vrtiš ko propeler...![]()
a bruka sa realom i rijekom? crveni d. desnici zbog prigovora?. Jedan od trojice stranaca
zabio je više golova od perice ognjenovića.
doduše, u svoju mrežu...
-
radostan dan
#1044 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
mitošević, pantelić, i jedan sead ili senad, al sam zaboravio prezime...plavušan, radilica samo takva...stakasa wrote: Cair pamtim. Panjajotovic
ispravka - sanid beganović
- stakasa
#1045 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Hajde, pred spavanje, da se patim... o'sta neces. Iz Pazara ja mislim. A nije Bajro Zupicradostan dan wrote:mitošević, pantelić, i jedan sead ili senad, al sam zaboravio prezime...plavušan, radilica samo takva...stakasa wrote: Cair pamtim. Panjajotovic
Pade mi na pamet Jovica Nikolic i kad ustegne sorc do sisa. Tipican Jugoslaven, ako ga podcjenis gotov si
- stakasa
#1046 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... zdalo-srceradostan dan wrote:mitošević, pantelić, i jedan sead ili senad, al sam zaboravio prezime...plavušan, radilica samo takva...stakasa wrote: Cair pamtim. Panjajotovic
ispravka - sanid beganović
Nazalost, tuzna prica. A nije ni Pazar nego Priboj. Taman da se vratimo na temu:
- Da li je FAP bio bolji od MAN-a
Last edited by stakasa on 02/10/2014 21:49, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#1047 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
beganović...sad sam se podsjetio na y tube...ono nije trčalo, ono je letjeo. i nikad ne dođe do reprezentacije.
bogati, sjećaš li se nenada stojkovića, kad već pomenu špance 82? meni ona faca, ko da je pobjego iz boni em-a...
edit:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... zdalo-srce
nisam znao
...skoro sam saznao i za pešterca iz napretka.
sjećaš li se čileanaca? mijucić, isto donji...
bogati, sjećaš li se nenada stojkovića, kad već pomenu špance 82? meni ona faca, ko da je pobjego iz boni em-a...
edit:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... zdalo-srce
nisam znao
...skoro sam saznao i za pešterca iz napretka.
sjećaš li se čileanaca? mijucić, isto donji...
-
radostan dan
#1048 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
fap ili man?
fap za šume, man za autoputa...
fap za šume, man za autoputa...
- stakasa
#1049 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
Kako ne sjecam, zacementiran u prvoj postavi. Taman tako - Boni emradostan dan wrote:beganović...sad sam se podsjetio na y tube...ono nije trčalo, ono je letjeo. i nikad ne dođe do reprezentacije.
- supercali
#1050 Re: Podzemni aerodrom Željava - Čudo bivše države!
evo bas gledam fap je izvozio kamione sirom svijeta
i vidite odakle potice ime za fap filter
i kazu nismo prepoznatljivi 
i vidite odakle potice ime za fap filter