Podvala iz FS RS i NS HB ??

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Alfa_Ze

#1 Podvala iz FS RS i NS HB ??

Post by Alfa_Ze »

Oštar start / 22.12.2009.

Dobro doš'o predsjedniče N/FS BiH!
Piše: Bakir Tiro

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091222070
Potaknut tekstom gospodina Bakira Tire, pade mi na um : da li je ELIMINACIJA Sergeja Barbareza ( od FS RS ) i izbor Safeta Susica, ustvari jedna velika podva ‘’fudbalskih radnika’’ iz FS RS ??
Toboze “spasitelji’’ BH fudbala iz FS RS, su “navodno ljuti” na Barbareza i donose zajednicki zakljucak da niko ko je ucestvovao u akciji "Kodro, Bola i prijatelji" ne moze biti dio strucnog staba reprezentacije BiH.

http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/5 ... FS-RS.html
http://www.youtube.com/watch?v=r6Ip_9vnDtw
http://www.youtube.com/watch?v=tgpTwrzN ... re=related

"Mapi puta“ koja je upucena na adresu Saveza u sarajevskoj ulici Ferhadija na broju 30, iz Ciriha i Niona traze da u 2010. godini N/FS BiH izmjeni Statut, odnosno „izborni nogometni / fudbalski zakon“.Sepp Blatter predsjednik FIFA-e i Michel Platini, predsjenik UEFA-e sa svojim saradnicima, traze da do avgusta ove godine i NF/S BiH, kao i ostale njihove clanice, ima predsjednika u cetverogodisnjem mandatu.
FIFA i UEFA su bile jasne i glasne! Na osnovu naloga upucenog u NF/S BiH, krajem aprila ili pocetkom maja mora zasjedati Skupstina naseg Saveza kako bi izmijenila Statut i nacin izbora, u izbornoj 2010. godini. Prema njemu Predsjednistvo NF/S BiH mora biti ukinuto, te u avgustu biti sazvana Vanredna Skupstina NF/S BiH koja bi izabrala predsjednika u cetverogodisnjem mandate.

Ipak, da bi se provele "nogometne / fudbalske ustavne promjene“ na skupstinskom zasjedanju, prema dosadasnjem Statutu NF/S BiH, od 60 delegata (40 iz F BiH i 20 iz RS) njih 45 mora glasati za jacanje institucija u drzavnom Savezu. Tesko, jer velika vecina delegata u Skupstini NF/S BiH je produzena ruka destruktivnih politickih stranaka.

Ne provedu li striktne naredbe iz FIFA i UEFA u 2010. godini, nije iskljuceno da nas Savez bude suspendovan iz clanstava FIFA-e i UEFA-e.

S obzirom da je vec ova reprezentacija ( kod Srba i Hrvata ) proglasena “ jednonacionalnom”, pridodavanjem Safeta Susica ( a eliminacijom Barbareza), ona ce ( pod pritiskom ) to zaista i postati. Dakle, ovdje po meni nije rijec ko je bolje rjesenje, Susic ili Barbarez, nego svjesno imenovanje Bosnjaka za selektora ( sticajem okolnosti to je Susic ), kako bi kao sutra mogli reci : ‘’ova reprezentacija je defakto jednonacionalno bosnjacka’’!
Da li je to karta na koju ce ‘’igrati’’ delegati iz FS RS ?? Mozda dobiju podrsku i od delegate NS HB ?? A sve u cilju odbacivanja naloga koji dolazi od FIFA i UEFA ??

U svjetlu politike koju vodi Dodik ( pridruzio mu se i Covic ), u njegovoj nakani razbijanja Bosne i Hercegovine, sigurno da ce mu pomoci i 20 delegata iz FS RS ( mozda i delegata NS HB ), koji se nalaze u Skupstini NF/S BiH. Svojom opstrukcijom, neprihvatanja promjene Statuta NF/S BiH, a kako to nalaze FIFA i UEFA, pokusace ishoditi SUSPENZIJU iz clanstva pomenutih organizacija. Takva odluka bi svakako pogodila nogometne / fudbalske klubove iz BiH, ali bi imala KATASTROFALNE POSLJEDICE PO REPREZENTACIJU BOSNE I HERCEGOVINE i samu DRZAVU. NAJVECI AMBASADOR nase drzave je upravo NOGOMETNA / FUDBALSKA REPREZENTACIJA, na koju ce se oni okomiti..

Mozda su moja razmisljanja i strah nerealni ….. mozda ?? …. Kakav je vas stav i vase razmisljanje ??

PS. Nije mi namjera bila da politiziram ovaj tekst, ali danas je u BiH, sve politika. Soprt, koji bi trebao da bude apolitican, nazalost je stavljen u puni pogon politike.
Last edited by Alfa_Ze on 20/10/2010 19:28, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#2 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by jeza u ledja »

Kako mozes reci da ti nije namjera politizirati stvar kad je upravo na tome zasnovana cijela tema?

Pitas za misljenje...., pa mislim da si paranoican.
Shoba

#3 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by Shoba »

ja sam navijao za Ljupka Petrovica cisto iz politickih razloga. Bolje imati ne bas uspjesnu fudbalsku selekciju a malo vise povjerenja u zajednicku BiH.Jebes uspjeh samo jednog naroda iz BiH dok druga dva tavore. To nije dobro.
burek_in_space

#4 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by burek_in_space »

Shoba wrote:ja sam navijao za Ljupka Petrovica cisto iz politickih razloga. Bolje imati ne bas uspjesnu fudbalsku selekciju a malo vise povjerenja u zajednicku BiH.Jebes uspjeh samo jednog naroda iz BiH dok druga dva tavore. To nije dobro.
Jebesh podobne, daj nam sposobne.
Ovi momci su, bez obzira na ime, vjeru i naciju dokazali da znaju igrati fudbal/nogomet pod izbornikom/selektorom, tako da je ova pricha koja se plasira vec neko vrijeme chisti bullshit.
Abacija

#5 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by Abacija »

burek_in_space wrote:[
Jebesh podobne, daj nam sposobne.
Ovi momci su, bez obzira na ime, vjeru i naciju dokazali da znaju igrati fudbal/nogomet pod izbornikom/selektorom, tako da je ova pricha koja se plasira vec neko vrijeme chisti bullshit.
Haj' ti lijepo prebaci ovu temu na politicki pdf pa da ja @Shobi odgovorim onako kako to salonac zasluzuje. :x
snaga_znanja

#6 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by snaga_znanja »

Po fudbalskim kriterijima Sergej Barbarez je mali misl za Safeta Susica.....

A o podvalama.... svakakvih pacijenata ima....
VanKlomp

#7 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by VanKlomp »

snaga_znanja wrote:Po fudbalskim kriterijima Sergej Barbarez je mali misl za Safeta Susica.....

A o podvalama.... svakakvih pacijenata ima....
Po kojim je to kriterijumima Barba "mali mis" u odnosu na Papeta. :?
Alfa_Ze

#8 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by Alfa_Ze »

Barbarez:

Kraj prošle i dolazak nove godine obilježio je još jedan sportski skandal. Naime, bivši kapetan nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez, koji je bio jedan od najozbiljnijih kandidata za izbornika naše nogometne vrste, izrazio je ogorčenje načinom na koji ga je Nogometni savez BiH unaprijed izbacio iz utrke za klupu reprezentacije.
Podsjetimo, Izvršni odbor (IO) Nogometnog saveza BiH jednoglasno je izabrao Safeta Sušića da na mjestu izbornika zamijeni Miroslava Ćiru Blaževića, no Barbarez smatra da je način na koji se sve odigralo skandalozan, piše njemački list Hamburger Morgenpost i navodi da je jedan broj članova IO podržao Barbareza, a onda promijenio odluku.
- Kad čovjek sasluša razlog zbog kojeg sam diskvalificiran, a riječ je o sudjelovanju u organizaciji meča za spas bh. nogometa, pa još kad pogleda samu proceduru izbora, ne može da se ne naljuti. Sport s ovim veze nema, radi se o čistoj politici, kaže Barbarez.
"Kad postave pravila protiv tebe, onda uistinu nemaš šanse. Pretpostavljam da me većina ljudi iz saveza doživljava kao prijetnju, jer je jasno da sam za njih nepodoban i da bi se mnoge stvari morale promijeniti da je prošla moja kandidatura, a za izbor mi je bilo potrebno 12 njihovih glasova", nastavlja Sergej, iz čijih se riječi da naslutiti da je prekrižio svoj veliki san - da jednog dana i s klupe predvodi reprezentaciju koju je časno vodio kao kapetan.
"To je to što se mene tiče. S ovim je umrla posljednja nada koju sam gajio u tu organizaciju (N/FS BiH) i mislim da je ovo zadnji put da sam sebi priredio ovako nešto", zaključio je razočarani Barbarez.
Ko gubi ima pravo da se ljuti, reci ce mnogi !! Ali ja se ipak nadam da ce Barbarez otvoriti dusu do kraja, i konkretno reci, o kakvoj i cijoj se to politici radi ?? :? :?:
:bih: :sax: :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by -LIBERO- »

Dajte ljudi ,hajmo se malo uozbiljiti i odm,aci od navijackih komentara.
Pape je i igracki i trenerski velicina za Sergeja,ovo trenerski jos uvijek sto ne znaci da ce tako i ostati.

Jedino sto Sergej ima kao svoje adute je srcanost prema dresu reprezentacije i tu ljudskost.

Tako da ono,Safet je sasvim ok rjesenje kakva su mogla biti Baka,vlatko,Kranjcar..itd. jer objektivno Mesa i Bajevic su odbili reprezentaciju iz licnih razloga ,a mislim da bi samo njih dvojica trenutno bili bolje rjesenje od Papeta.

A sto se tice ovih iz RS-a. Malo je reci da je dvolicno i pederski,tako reci :D ,to sto se petljaju u biranje selektora a da ih pitas za koga naviaju 90% bi reklo da navija za reprezentaciju susjedne zemlje.
da su posteni i principijelni,bavili bi se samo domacim ligama gdje ucetsvuju klubovi i iz RS-a ,kada vec ne podrzavaju reprezentaciju.

Al' eto...
palermo

#10 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by palermo »

-LIBERO- wrote:Dajte ljudi ,hajmo se malo uozbiljiti i odm,aci od navijackih komentara.
Pape je i igracki i trenerski velicina za Sergeja,ovo trenerski jos uvijek sto ne znaci da ce tako i ostati.

Jedino sto Sergej ima kao svoje adute je srcanost prema dresu reprezentacije i tu ljudskost.

Tako da ono,Safet je sasvim ok rjesenje kakva su mogla biti Baka,vlatko,Kranjcar..itd. jer objektivno Mesa i Bajevic su odbili reprezentaciju iz licnih razloga ,a mislim da bi samo njih dvojica trenutno bili bolje rjesenje od Papeta.

A sto se tice ovih iz RS-a. Malo je reci da je dvolicno i pederski,tako reci :D ,to sto se petljaju u biranje selektora a da ih pitas za koga naviaju 90% bi reklo da navija za reprezentaciju susjedne zemlje.
da su posteni i principijelni,bavili bi se samo domacim ligama gdje ucetsvuju klubovi i iz RS-a ,kada vec ne podrzavaju reprezentaciju.

Al' eto...
Jedino ?????
Alfa_Ze

#11 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by Alfa_Ze »

5. januar 2010.

Porezna uprava FBiH pokrenula postupak prinudne naplate duga: N/FSBiH ostaje bez zgrade u Ferhadiji ??
Postavlja se pitanje kako će N/FSBiH uopšte isplaćivati plate svojim uposlenicima, te kako će organizovati okupljanje bilo koje od nogometnih reprezentacija, s obzirom na to da ne mogu platiti avionske karte nogometašima koji nastupaju u inostranstvu • Nepovoljan ugovor sa Ćirom Blaževićem

Novi selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić danas bi se trebao pojaviti u zgradi N/FSBiH, koja bi, kako smo saznali, u budućnosti mogla biti stavljena na aukciju, kako bi Porezna uprava Federacije BiH mogla namiriti dugove od bh. kuće nogometa.
Podsjetimo, PUFBiH blokirala je u četvrtak račun Nogometnog saveza BiH zbog neizmirivanja poreznih obveza. U saopštenju iz Porezne uprave FBiH navodi se kako je raskinut Sporazum o otplati s N/FSBiH zato što nisu redovito izmirivali porezna dugovanja u ukupnom iznosu od 805.652 KM.
Dodaje se kako je Nogometni savez bio upozoren na neredovito izmirivanje poreznih obveza, a iz Porezne uprave FBiH su pojasnili da, sukladno zakonu, slijedi poduzimanje prinudnih mjera - od blokade računa, te naplati duga od novčanih sredstava poreznog obveznika, popisu i pljenidbi, te prodaji imovine, a sve radi naplate dužnih poreznih obaveza.

Šta to zapravo znači?

Laički ćemo to prikazati na primjeru novog selektora, koji bi se danas trebao upoznati sa svojim poslodavcima. Dakle, Pape će potpisati ugovor sa N/FSBiH, koji mu oni, nažalost, neće moći ispoštovati, s obzirom na blokadu računa.
Sada je pitanje kako će N/FSBiH uopšte isplaćivati plate svojim uposlenicima, te kako će organizovati okupljanje bilo koje od nogometnih reprezentacija, s obzirom na to da ne mogu platiti avionske karte nogometašima koji nastupaju u inostranstvu
. Dodajmo tome da je u februaru naša zemlja domaćin kvalifikacija za selekcije U-17, a s obzirom na novonastalu situaciju pitanje je da li bh. kuća nogometa može organizovati ovo takmičenje.
Inače, sporazum o reprogramiranju dugova između N/FSBiH i Porezne uprave Federacije BiH potpisan je krajem 2008. godine i to na insistiranje UEFA i FIFA. Po tom sporazumu Savez je trebao da u narednih pet godina, podijeljeno na mjesečne rate od 55.000 KM isplati dugovanja prema PU FBiH, koja iznose oko 2.800.000 KM.
S obzirom na to da rate nisu redovno isplaćivane, PU FBiH je raskinula ugovor sa N/FSBiH, koji je naknadno izmirio 14 neuplaćenih rata (oko 800.000 KM), pa je sada stanje na računima Saveza - nula. Međutim, uprkos izmirenju obveza, a s obzirom na to da se kasnilo sa uplatama, PUFBiH je, ipak, raskinula ugovor, što znači da N/FSBiH na ime poreza državi duguje još oko 2.000.000 KM, te će se vjerovatno ići na jedan od "drugih načina" naplate duga.

Jedan od tih "drugih načina" mogla bi biti i prodaje zgrade u Ferhadiji u kojoj su smještene prostorije N/FSBiH, s obzirom na to da je ovaj objekt stavljen pod hipoteku, dok je drugi način skidanje novca koji pristiže na račun bh. saveza. Međutim, kako je u ovim mjesecima priliv novca na račun Saveza slab, čini nam se da je opcija prodaje zgrade, zbog namirenja dugova, realnija opcija, što čelnike N/FSBiH dovodi u gotovo bezizlaznu situaciju. Također, postavlja se pitanje kako će uopšte reagovati FIFA i UEFA, s obzirom na to da su oni insistirali na reprogramu dugova.
Ukoliko se zaista dogodi da zgrada Saveza ode na aukciju to će biti presedan u nogometnom svijetu, jer se nikada nije dogodilo da jedna od članica UEFA i FIFA bankrotira ili ostane bez svoje imovine.
Potvrdu ovih navoda dobili smo i od glasnogovornice Porezne uprave Adise Hamzić...
"Pokrenut je postupak prinudne naplate duga u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate", kazala nam je Hamzić, te dodala kako će se na početku vršiti zapljena finansijskih sredstava sa računa NFSBiH, a ako ni to ne mogne pokriti dug, onda će se pristupiti prodaji pokretne i nepokretne imovine, što u prevodu znači - zgrade N/FSBiH.
Postavlja se pitanje zašto se prethodnih 14 mjeseci nisu uplaćivale rate na ime duga prema Poreznoj upravi Federacije i gdje je završavao novac od prihoda sa kvalifikacionih utakmica, s obzirom na to da smo bili svjedoci popunjenog Bilinog polja u svakom meču koji je igran u Zenici.
Odgovor bi mogli dobiti u dopisu Komisije za propise N/FSBiH koja je nekoliko dana uoči Nove godine zaključila kako je ugovor kojeg je nekadašnji selektor BiH Miroslav Blažević imao sa N/FSBiH nepovoljan za Savez, što nas uopšte i ne čudi, s obzirom na to da su čelnici bh. kuće nogometa u prošlosti često znali potpisati nepovoljne ugovore (SportFive).
Upravo je njihova indolentnost i neznanje poslom kojim se bave i dovelo u pitanje opstanak bh. saveza, a samim tim i učešće naše selekcije u narednim kvalifikacijama, jer će biti apsolutno nemoguće organizovati bilo kakvo okupljanje neke od mnogobrojnih reprezentacija BiH ukoliko su računi blokirani.
Sve ovo će danas dočekati Safeta Sušića, koji, sigurni smo, nije imao pojma šta se dešava u N/FSBiH, čiji bi uposlenik mogao postati u narednih nekoliko dana. Istina, Pape je naglasio kako njega ne interesuju financije, ali u ovom trenutku je definitivno doveden u pitanje opstanak Saveza kao institucije.
Naravno svi lopovluci u N/FS BiH isli su preko generalnog sekretara ( Bosnjaka ) Muniba Usanovica, uz blagoslov ( ponekad svjesno ili nesvjesno neznanje ) predsjednika N/FS BiH, opet Bosnjaka Sulejmana Colakovica. I Ciro Blazevic je doveden na mjesto selektora reprezentacije, preko jos jednog bosnjackog lopine ( danas mrdelja zatvorsku kaznu u KPD Zenica ), Hamdije Abdica – Tigra.Godinu i pol dana nakon dolaska Cire na mjesto selektora, te njegovim odlaskom, Komisija za propise N/FSBiH koja je nekoliko dana uoči Nove godine zaključila kako je ugovor kojeg je nekadašnji selektor BiH Miroslav Blažević imao sa N/FSBiH bio nepovoljan za Savez. ‘’Brza’’ reakcija nema sta !!

Sta hocu reci ??
Za ovaj PONOR u N/FS BiH uglavnom su krivci bosnjacki predstavnici u Savezu, dok su preostali clanovi Predsjednistva i IO iz reda FS RS i NS HB, ‘’nezainteresovano’’ ili bolje receno, - NISU SE HTJELI MJESATI (svjesno ) U NEZAKONITE RADNJE, koje su se desavale u N/FS BiH. Kada se jos tome dodaju buduce aktivnosti oko promjene Statuta N/FS BiH,a koje traze celnici FIFA i UEFA, cini mi se da ce stanje u ovoj organizaciji postati nemoguce.

Ovo i ovakvo stanje u N/FS BiH, najvise ce se odraziti na buduce planove i rezultate nogometne/fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. No kome je stalo uopste do toga ?? Dominkovicu i Ceki sigurno ne. Oni imaju SVOJE reprezentacije za koje navijaju.A svojim ne‘’aktivnostima’’ , uz vodstvo nasih bosnjackih mafijasa, doveli su ovaj Savez na IVICU AMBISA.

60 minuta o NSBiH (dio I)
http://www.youtube.com/watch?v=e4XstDa8 ... re=related

60 minuta o NSBiH (dio II)
http://www.youtube.com/watch?v=-SaaQySt ... re=related

Izvjestaj sa utakmice Srbija - BiH
http://www.youtube.com/watch?v=DCdgP6H3 ... re=related
Alfa_Ze

#12 Re: Podvala iz FS RS ??

Post by Alfa_Ze »

Politika koja se DANAS ( i ne samo danas ) vodi u N/FS BiH, je politika koju zajednicki vode Dodik i Covic.Ostane li Porezna Uprava Federacije dosljedna u naplati potrazivanja od NSBiH, Savez ostaje bez svoje zgrade, bit ce to presedan u nogometnom svijetu, jer nikad do sada niti jedna clanica UEFA-e ili FIFA -e nije bankrotirala niti ostala bez svoje imovine.Safet Susic bi bio prvi selektor jednog takvog Saveza.
Bojim se da ta ''jedinstvena podrska'' jednom Bosnjaku Safetu Susicu, ne bude i ''podrska'' - da upravo Safet Susic bude ''posljednji selektor'' reprezentaciju BiH. :?: :?:
Post Reply