Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Želim da se ovi datumi iz žute kolone, zavisno od zadatog datuma isteka (npr. 6 mjeseci) aktiviraju u ovoj zelenoj ćeliji na 10 dana prije isteka onog zadatog datuma (6 mjeseci), odnosno da mi da neki alarm da za 10 dana ističe neki rok za npr. redni broj 2. (datum 01.02.2006.). Znači, ovo je kao neka vrsta podsjetnika. Može li ovo u Excel-u...
Hvala!!!
Ako ti je npr. datum u polju D6, u neko polje pored staviš ovu formulu, i onda recimo staviš conditional formatting da ti za ALARM!!! boji ćeliju u željenu boju da bi bilo lakše uočljivo
Dirty Harry wrote:Ako ti je npr. datum u polju D6, u neko polje pored staviš ovu formulu, i onda recimo staviš conditional formatting da ti za ALARM!!! boji ćeliju u željenu boju da bi bilo lakše uočljivo
Ako sam dobro razumio ne radi ti cond. formatting? Evo kako sam ja namjestio:
VAŽNO: Nemoj ukucavati ovdje = i navodnike, ukucaj samo ALARM!!! i pritsni OK, excel doda ostalo, ako ukucaš navodnike on će dodati još jedan par i neće raditi.
Dirty Harry wrote:Šta kaže koji je error? Ne kontam sve je isto ... Vidi još samo jesu li ti polja formatirana kao datum, a polje rezultata (alarm) je number.
Problem je da NOW() i string u D6 polju se ne kontaju da su datumi tako da taj - mu nije bas i najjasniji. Ja sam pokusao onda prije svega staviti LEFT i duzine 222 i radi tako da se moze upotrebiti - > < znakovi.
A mozes i pokusat da samo ukucas =D6-NOW()<10 i u toj "cell" mora ti izpisati TRUE ili FALSE ... meni ne radi! Ali ako dodam LEFT onda fercera.
Dirty Harry wrote:Šta kaže koji je error? Ne kontam sve je isto ... Vidi još samo jesu li ti polja formatirana kao datum, a polje rezultata (alarm) je number.
Problem je da NOW() i string u D6 polju se ne kontaju da su datumi tako da taj - mu nije bas i najjasniji. Ja sam pokusao onda prije svega staviti LEFT i duzine 222 i radi tako da se moze upotrebiti - > < znakovi.
Meni radi normalno, kako sam pokazao na slici. Polja su formata datum, nisu stringovi... možda je do verzije officea.
Meni radi normalno, kako sam pokazao na slici. Polja su formata datum, nisu stringovi... možda je do verzije officea.
Problem je u ''10'', sta on podrazumijeva pod brojem 10??? Dane, mjesece, godine...?
Uvijek isto pokaze, bez obzira na datum i period od tih ''10'', dana, godina, ili cega vec???
rashid wrote:
Problem je u ''10'', sta on podrazumijeva pod brojem 10??? Dane, mjesece, godine...?
Uvijek isto pokaze, bez obzira na datum i period od tih ''10'', dana, godina, ili cega vec???