Ja se baš ne sjećam tog dana, ali mogu samo zamisliti kako je toga dana bilo lijepo biti stanovnik našeg grada...
Podsjećanje na nešto lijepo
- valterbranisarajevo
#1 Podsjećanje na nešto lijepo
Danas se navršava tačno 30 godina od dana kada je na zasjedanju MOK-a u Atini Sarajevo sa 29 glasova pobijedilo japanski Saporo koji je dobio 21 glas i tako postalo domaćin XIV zimskih olimpijskih igara.
Ja se baš ne sjećam tog dana, ali mogu samo zamisliti kako je toga dana bilo lijepo biti stanovnik našeg grada...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
Ma pušti bogoti!valterbranisarajevo wrote:Danas se navršava tačno 30 godina od dana kada je na zasjedanju MOK-a u Atini Sarajevo sa 29 glasova pobijedilo japanski Saporo koji je dobio 21 glas i tako postalo domaćin XIV zimskih olimpijskih igara.
- amrica
#3 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
Ja se kao nesto sjecam opste euforije, ludila, radosti, pozitivne energije, ali mi nije bilo jasno sta to znaci. Ali Olimpijade se dobro sjecam.valterbranisarajevo wrote:Danas se navršava tačno 30 godina od dana kada je na zasjedanju MOK-a u Atini Sarajevo sa 29 glasova pobijedilo japanski Saporo koji je dobio 21 glas i tako postalo domaćin XIV zimskih olimpijskih igara.
- valterbranisarajevo
#4 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
Bila su to sjajna vremena za Sarajevo.Te godine smo dobili olimpijadu, a nepunu godinu kasnije Bosna je postala prvak Evrope u košarci, a onda i sama olimpijada..
- Chopper_Horrace
#5 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
ako bi Bosna sad Olimpijadu dobila da li bi se njeni stanovnici mogli bez viza kreatati po Europi, Amerikama,Azijama..itd?
-
neki
#6 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
Prije ce nas osloboditi viza nego sto ce Bosna opet dobiti olimpijaduChopper_Horrace wrote:ako bi Bosna sad Olimpijadu dobila da li bi se njeni stanovnici mogli bez viza kreatati po Europi, Amerikama,Azijama..itd?
- perfect_guy
#7 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
a i za to prvo ćemo se debelo načekat.neki wrote:Prije ce nas osloboditi viza nego sto ce Bosna opet dobiti olimpijaduChopper_Horrace wrote:ako bi Bosna sad Olimpijadu dobila da li bi se njeni stanovnici mogli bez viza kreatati po Europi, Amerikama,Azijama..itd?
- uvjek dobar gost
#8 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
..... sve manje.. i manje.. jer kad god odem na neki objekat olimpijski... skontam da smo civilizacijski pali barem za 100 godina, samo nadoknađujemo pad sunčanim naočalama i mobitelima... možda tu i tamo koji snošaj....
Znači sve manje i manje....
Znači sve manje i manje....
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
Baš lijepa tema. Pozitiva.
Nije sve tako crno, (Bijele su ''Drina'', ali i kuga) eno, ekstremisti koji se bave sportom i imaju odgovarajući certifikat mogu se takmičiti su ''splazanju'' inlajn rolama (Ja ih zovem role-sklize) niz prilagođenu bob-stazu na planini iznad Sarajeva, Trebeviću.
Prošlogodišnje, prvo takmičenje ''ekstremista'' propratio i ''Eruo-sport'' tv.
I gledaoci koji budu uz stazu su ekstremni jer malo dalje od bob staze su mine.
Kažu da je uz stazu sve očišćeno.
Mrda se, svaka čast organizatorima i SVAKO DOBRO BOSNO I HERCEGOVINO!
Ja sam se splazao niz bob-stazu u splazalu ''Vučko'' napravljenom od strunjača. Nezaboravno!
Nije sve tako crno, (Bijele su ''Drina'', ali i kuga) eno, ekstremisti koji se bave sportom i imaju odgovarajući certifikat mogu se takmičiti su ''splazanju'' inlajn rolama (Ja ih zovem role-sklize) niz prilagođenu bob-stazu na planini iznad Sarajeva, Trebeviću.
Prošlogodišnje, prvo takmičenje ''ekstremista'' propratio i ''Eruo-sport'' tv.
I gledaoci koji budu uz stazu su ekstremni jer malo dalje od bob staze su mine.
Kažu da je uz stazu sve očišćeno.
Mrda se, svaka čast organizatorima i SVAKO DOBRO BOSNO I HERCEGOVINO!
Ja sam se splazao niz bob-stazu u splazalu ''Vučko'' napravljenom od strunjača. Nezaboravno!
- valterbranisarajevo
#10 Re: Podsjećanje na nešto lijepo
Imali smo spektakl u umjetničkom klizanju za godišnjicu olimpijade, nadam se da će i on postati tradiconalan.
Bosna je u prošloj sezoni igrala ponovo u Evropi – može se reći da su napravili solidan rezultat – nisu se obrukali.
Rukometaši isto tako..
Sarajevo je došlo do 3.pretkola lige prvaka. S obzirom da je zbog stanja u sportu, posebno fudbalu i premijer ligi bilo prisiljeno da igra igru „David protiv Golijata“ i to je uspjeh..
Bosna je u prošloj sezoni igrala ponovo u Evropi – može se reći da su napravili solidan rezultat – nisu se obrukali.
Rukometaši isto tako..
Sarajevo je došlo do 3.pretkola lige prvaka. S obzirom da je zbog stanja u sportu, posebno fudbalu i premijer ligi bilo prisiljeno da igra igru „David protiv Golijata“ i to je uspjeh..