PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
Alfa Kentaur

#301 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Alfa Kentaur »

viva_castro wrote:Danas sam izgubio svaku vjeru u Ljiljane, bili su mi nekako posljednja svjetovna svetinja i nekako zadnja uzdanica u normalnu državu. Danas kad su pokazali da su tu zaista radi tih 300 maraka i NIČEG VIŠE(!), bili oni izmanipulisani ili ne, to je JADNO I ODVRATNO!

Ne osjećam ništa, ni razočarenje ni tugu, ništa, prazninu, rupu.

Od sada ću mnogo pametnije, bez milosti. Nema ovdje više nikog zaslužnog Bosne i Hercegovine.

Trebali su pustit drotove da ih rastjeraju. Hebem ih u ideale i shvatanja. "Nek teče krv ako treba..." koja šuplja... kud ih ne rastjeraše, da se makar ne razočaram ovoliko...
Ako zivis od danas do sutra i na penziji od par stotina maraka, a heroj si, normalno je da ces se boriti za i tih 300 km.

Heroji ostaju Heroji!!
Alfa Kentaur

#302 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Alfa Kentaur »

Alfa_Ze wrote:
Nepotpisivanje sporazuma izazvalo je ogorcenje ljudi. Uz uzvike „Dosta je vise“, „Idemo unutra“, „Lazu nas“,„Rusimo zgradu“, trazili su od Radje i Patkovica da obustave sve pregovore.
- Zajedno smo poceli i tako cemo zavrsti. Mi ne idemo iz Sarajeva, na njihovu zalost. Ostajemo pri zahtjevima. Nastavljamo sutra, imamo tri cilja i nece znati u koliko sati i gdje. Ako treba popaliti sve, to cemo i uraditi - kazao je Patkovic, jedva umirivci okupljene.
Ako je i od ZLATNIH LJILJANA, previse je.Samo su oni ovu Bosnu branili i odbranili.Svih ostalih 200 000 boraca Armije BiH su negdje bili bezbjedni u nekim udobnim sklonistima. :x
Zlatni ljiljani su bili najhrabriji! Zato imaju dodatna primanja. Nije bilo lahko svojim rukama unistiti par tenkova. :wink: :bih:

Naravno da su i svi ostali borci zasluzni za svoj udio u ratu!
Quark_m

#303 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

Izgleda da je doslo vrijeme da ne smijes reci da si dobitnik najveceg ratnog priznanja, jer na ovoj temi koja se zove "PODRZIMO NASE LJILJANE" sam procitao vise pogrdnih komentara nego onih koji daju potporu.
E moj oce rahmet ti dusi i dan danas se sjecam tvojih rijeci, bio sam dijete tada i bila je kraj 91 god. nalazili smo se u Budimpesti jer smo pobjegli iz Banja Luke " Necu je na zapad, odo braniti svoj narod i svoju drzavu", e bolje da smo otisli na taj j... zapad i vratili se sa parama narod bi te vise cijenio, a ti bi bio ziv i imali bi skladnu i harmonicnu porodicu.
Do sad bi se mozda i vratili, kupili sebi ovde kakvu parcelu pa kucu napravili ( a ne delozaciju koju mi je voljena drzava priredila), vjerovatno bi nam komsije zavidile sto imamo vise para, ali ovdje ljudi svima zavide pa i onima koji su iskazali svoje herojstvo. Takav smo ti mi narod, takav cemo uvijek i biti, a to ce nas i unistiti. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
viva_castro

#304 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by viva_castro »

Quark_m wrote:Izgleda da je doslo vrijeme da ne smijes reci da si dobitnik najveceg ratnog priznanja, jer na ovoj temi koja se zove "PODRZIMO NASE LJILJANE" sam procitao vise pogrdnih komentara nego onih koji daju potporu. E moj oce rahmet ti dusi i dan danas se sjecam tvojih rijeci, bio sam dijete tada i bila je kraj 91 god. nalazili smo se u Budimpesti jer smo pobjegli iz Banja Luke " Necu je na zapad, odo braniti svoj narod i svoju drzavu", e bolje da smo otisli na taj j... zapad i vratili se sa parama narod bi te vise cijenio, a ti bi bio ziv i imali bi skladnu i harmonicnu porodicu. Do sad bi se mozda i vratili, kupili sebi ovde kakvu parcelu pa kucu napravili ( a ne delozaciju koju mi je voljena drzava priredila), vjerovatno bi nam komsije zavidile sto imamo vise para, ali ovdje ljudi svima zavide pa i onima koji su iskazali svoje herojstvo. Takav smo ti mi narod, takav cemo uvijek i biti, a to ce nas i unistiti. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

upravo tako, rekao je odoh braniti svoj narod i svoju zemlju a ne odoh sad malo pusku nosat pa cu kasnije dobit 300 maraka mjesecno zbog toga.

NIJE OVO PLACENICKA VOJSKA BILA, BILA JE TO PRELIJEPA NARODNO-OSLOBODILAČKA ARMIJA, A OVAKVIM ODVRATNIM PONAŠANJEM DANAS JE PRETVARAJU U NEŠTO NAOPAKO I NEDOLIČNO.
Quark_m

#305 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

viva_castro wrote:
Quark_m wrote:Izgleda da je doslo vrijeme da ne smijes reci da si dobitnik najveceg ratnog priznanja, jer na ovoj temi koja se zove "PODRZIMO NASE LJILJANE" sam procitao vise pogrdnih komentara nego onih koji daju potporu. E moj oce rahmet ti dusi i dan danas se sjecam tvojih rijeci, bio sam dijete tada i bila je kraj 91 god. nalazili smo se u Budimpesti jer smo pobjegli iz Banja Luke " Necu je na zapad, odo braniti svoj narod i svoju drzavu", e bolje da smo otisli na taj j... zapad i vratili se sa parama narod bi te vise cijenio, a ti bi bio ziv i imali bi skladnu i harmonicnu porodicu. Do sad bi se mozda i vratili, kupili sebi ovde kakvu parcelu pa kucu napravili ( a ne delozaciju koju mi je voljena drzava priredila), vjerovatno bi nam komsije zavidile sto imamo vise para, ali ovdje ljudi svima zavide pa i onima koji su iskazali svoje herojstvo. Takav smo ti mi narod, takav cemo uvijek i biti, a to ce nas i unistiti. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

upravo tako, rekao je odoh braniti svoj narod i svoju zemlju a ne odoh sad malo pusku nosat pa cu kasnije dobit 300 maraka mjesecno zbog toga.

NIJE OVO PLACENICKA VOJSKA BILA, BILA JE TO PRELIJEPA NARODNO-OSLOBODILAČKA ARMIJA, A OVAKVIM ODVRATNIM PONAŠANJEM DANAS JE PRETVARAJU U NEŠTO NAOPAKO I ODVRATNO.
Upravu si nisu se oni borili za ovih 300KM, ali je to njima neko obecao pa cak i zakon donio, neko je svoju rijec dao i obraz podmetnuo a to nije mala stvar. A ja vidim da vas pare zuljaju jer samo to spominjete, pa uzmite i to ako ce tih 300KM na 1600 nasih heroja spasiti drzavu. Slobodno nije problem. A ja vas samo pitam kako to da je bilo vise novaca za sve budzetske korisnike prije usvajanja PDV-a nego sad??? Svi mislite da se ovdje radi o novcu, ne ovde se radi o dostojanstvu. Ti mislis da je cijena ljudkog zivota 300 KM, e popisam se ja na te pare. I samo mi reci u kojoj to drzavi narodni heroji nemaju neku novcanu satisfakciju, vjerujem da je u Hrvatskoj ( prvi primjer jer nam je komsijska drzava) imaju, i da na njih tamo ljudi gledaju sa postovanjem, respektom, a ne kao kod nas.
Nacionalniid_BOSANCI

#306 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

MFToonyo wrote:cuj zlatni ljiljani prijete nasiljem. ima policija, pa neka se obracuna s njima. to im je posao.

Pa znas li ti ko zaposljava i placa tu policiju? ne placaju je politicari i politicke stranke nego svi zaposleni obicni poreski obveznici odnosno narod odnosno gradjani odnosno izmedju ostalog i zlatni ljiljani. Pa sta mislis sta je logicno, na ciju stranu treba da stane policija?

Politicari i politicke stranke su morale i trebale (za to su bili i zaposleni i placeni od poreskih obveznika) od 1995 do 2009 godine da privuku iz inostranstva masu investicija u Bosnu i Hercegovinu i otvore jednu masu malih fabrika, firmi i svega i svacega te da na taj nacin otvore masu radnih mjesta za sve nezaposlene izmedju ostalog i zlatne ljiljane kao i druge a zatim da naprave socijalni fond za izdrzavanje porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, bolesnih, penzionera i nezaposlenih itd. Ne politicari i politicke stranke umjesto da naprave ekonomsku, socijalnu i svaku drugu infrastrukturu ili razvijanje privrede, socijalnog i otvaranja novih radnih mjesta su potrosili 15 godina u suplje price, trosenje nenamjeski milione dolara donacija od BH patriota i drugih drzava te novac od poreskih obveznika praveci sebi vile, vikendice, firme, ogromne plate, putovanja, masu benificija itd itd.
Shoba

#307 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Shoba »

Alfa Kentaur wrote:
Alfa_Ze wrote:
Nepotpisivanje sporazuma izazvalo je ogorcenje ljudi. Uz uzvike „Dosta je vise“, „Idemo unutra“, „Lazu nas“,„Rusimo zgradu“, trazili su od Radje i Patkovica da obustave sve pregovore.
- Zajedno smo poceli i tako cemo zavrsti. Mi ne idemo iz Sarajeva, na njihovu zalost. Ostajemo pri zahtjevima. Nastavljamo sutra, imamo tri cilja i nece znati u koliko sati i gdje. Ako treba popaliti sve, to cemo i uraditi - kazao je Patkovic, jedva umirivci okupljene.
Ako je i od ZLATNIH LJILJANA, previse je.Samo su oni ovu Bosnu branili i odbranili.Svih ostalih 200 000 boraca Armije BiH su negdje bili bezbjedni u nekim udobnim sklonistima. :x
Zlatni ljiljani su bili najhrabriji! Zato imaju dodatna primanja. Nije bilo lahko svojim rukama unistiti par tenkova. :wink: :bih:

Naravno da su i svi ostali borci zasluzni za svoj udio u ratu!

Nedzad Brankovic ima "Zlatni Ljiljan"...valjda za "unistavanje neprijateljskih tenkova"... :-)
Shoba

#308 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Shoba »

kad se vec daju primanja "zlatnim ljiljanima" onda im treba dati barem po 5000 maraka, a ne smijesnih i morbidnih 300.....
Alfa Kentaur

#309 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Alfa Kentaur »

Shoba wrote:
Nedzad Brankovic ima "Zlatni Ljiljan"...valjda za "unistavanje neprijateljskih tenkova"... :-)
Ili mozda Zeljko Komsic...
Shoba

#310 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Shoba »

Alfa Kentaur wrote:
Shoba wrote:
Ili mozda Zeljko Komsic...
mozda
saibaba

#311 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by saibaba »

Dosta ba više i ljiljana i demobilisanih boraca ..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#312 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by pici »

Shoba wrote:
aze wrote:@Shoba lako je pametovati iz Amerike......

Upravo tako. LAKSE je pametovati odavde gdje je sve normalnije i jasnije.

Ja sam da se svima koji nemaju invalidnost visokog stepena ukinu sva primanja. Svi koji smo ratovali smo dobili sertifikate... pa sta treba jos?. Lopate u sake ljudi, svi bi samo sisali...a? (Poslije onog rata svi su kopali pruge i gradili mostove DZABA)

Evo, sad ce svi (i oni koji se nisu borili) dobiti svoje parice nazad i MIRNA BOSNA! :-)

Uzivajte! :bih:

:thumbup: Tako je ....neg bi da hlade MU*A i primaju naknade ......za ŠTA za Ucesce u ratu ???? .....GOSPODO PRIMILI STE CERTIFIKATE za svaki mjesec ratovanja po 400 KM ....što znaČi da smo SVI MI PLAČENICI !!!!!

niko NAM nije kriv što smo nasjeli na prazna obeČanja i prevare pa tušili te certifikate današnjim "MOČNICIMA" a oni kupovali firme i onda pošten narod i borce na ulicu i sad daj par stoja sirotinje da KUPE glasove i SOCIJALNI MIR tj da saperu PLJAČKU !!!!!
SeNYC27

#313 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by SeNYC27 »

Nije valjda da Kebo trazi manju platu. Oktobarska revolucija manjih plata je pocela, jos da mu se pridruzi 2.000 ministara, njihovih zamjenika, i mirna Bosna!! Vidite li da oni to znaju kad hoce ili kad mi je guzici prpa!! :-D
HAVANA

#314 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by HAVANA »

Quark_m wrote:
viva_castro wrote:

NIJE OVO PLACENICKA VOJSKA BILA, BILA JE TO PRELIJEPA NARODNO-OSLOBODILAČKA ARMIJA, A OVAKVIM ODVRATNIM PONAŠANJEM DANAS JE PRETVARAJU U NEŠTO NAOPAKO I ODVRATNO.
Upravu si nisu se oni borili za ovih 300KM, ali je to njima neko obecao pa cak i zakon donio, neko je svoju rijec dao i obraz podmetnuo a to nije mala stvar. A ja vidim da vas pare zuljaju jer samo to spominjete, pa uzmite i to ako ce tih 300KM na 1600 nasih heroja spasiti drzavu. Slobodno nije problem. A ja vas samo pitam kako to da je bilo vise novaca za sve budzetske korisnike prije usvajanja PDV-a nego sad??? Svi mislite da se ovdje radi o novcu, ne ovde se radi o dostojanstvu. Ti mislis da je cijena ljudkog zivota 300 KM, e popisam se ja na te pare. I samo mi reci u kojoj to drzavi narodni heroji nemaju neku novcanu satisfakciju, vjerujem da je u Hrvatskoj ( prvi primjer jer nam je komsijska drzava) imaju, i da na njih tamo ljudi gledaju sa postovanjem, respektom, a ne kao kod nas.

Naravno da nije bila plačenička i svi smo mi srcem krenuli da se odbranimo.Ne žalim ni zdravlje ni mladost koju su mi uništili,žalim za onim kojih više nema,za onim koji su ostali invalidi,stvarnim invalidima koji sebi ne mogu obezbijediti životnu egzistenciju,žalim što ova lijepa zemlja nije ono za šta se nas dosta borilo,što se gušimo u raljama nacionalizma i podjela,žalim što je u glavama mnogih zlo pobijedilo dobro,što smo zatrovani,podijeljeni, ...
Ja imam 60% ali nisam invalid,sposoban sam za rad i radim.
Nikada nisam uzeo ni certifikate,ni invalidninu.Nisu mi dali ništa kad mi je trebalo ranjenom i gladnom,ne treba mi ni sad.Ne treba mi jer mogu raditi i smatram da je nekom drugom to potrebnije ali mi je zlo od političkih igara,od manipulisanja političara sa tom populacijom,od njihove meni neshvatljive šutnje i podrške klasičnim lopovima...
Zlo mi je od nevjerovatnog broja korisnika invalidnina i povlastica,zlo mi je od nekoga koga je metak negdje u guzove pogodio a danas ima 70% .Te guzove je smjestio u mercedesa ml-a na povlasticu,radi na crno,puna su mu usta patriotizma...Ima ih jako puno takvih,dok oni stvarno bolesni i trajno narušenog zdravlja jedva sastavljaju kraj s krajem.
Zlo mi je i od njih što to dopuštaju i šute,što dopuštaju da manipulišu njima i njihovim zdravljem,što ih koriste u izbornim utrkama...
Svi mi ovo vrlo dobro znamo samo što neki neće to da priznaju,znamo kako i na koji način se završavaju potvrde,invalidnine...
Svojom sam glavom razmišljao 92g , svojom razmišljam i 2009g.Ne trebaju mi ni patkovići ni švrakići da me lože kako ću i šta ću.Moje ime neće stajati ni na kakvom spisku upisano pored borca gašija,moje ime neće stajati na saobračajnoj dozvoli vozila na povlasticu koja se lako završi sa mojih 60% na 70 ili 80% uz magičnih 1000km...
Ovde je hitno potrebna stvarna i velika revizija svih invalidnina i boračkih primanja a sve one za koje se utvrdi da su nezasluženo dobili bilo šta, njih bi natjerao da sve vrate.
2009g :shock: i dokle smo stigli,svaki dan sve više invalida i učesnika rata,sve više nesposobnih za rad...
To nije patriotizam,to je kriminal.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#315 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by pici »

HAVANA wrote:

Naravno da nije bila plačenička i svi smo mi srcem krenuli da se odbranimo.Ne žalim ni zdravlje ni mladost koju su mi uništili,žalim za onim kojih više nema,za onim koji su ostali invalidi,stvarnim invalidima koji sebi ne mogu obezbijediti životnu egzistenciju,žalim što ova lijepa zemlja nije ono za šta se nas dosta borilo,što se gušimo u raljama nacionalizma i podjela,žalim što je u glavama mnogih zlo pobijedilo dobro,što smo zatrovani,podijeljeni, ...
Nikada nisam uzeo ni certifikate,ni invalidninu.Nisu mi dali ništa kad mi je trebalo ranjenom i gladnom,ne treba mi ni sad.Ne treba mi jer mogu raditi i smatram da je nekom drugom to potrebnije ali mi je zlo od političkih igara,od manipulisanja političara sa tom populacijom,od njihove meni neshvatljive šutnje i podrške klasičnim lopovima...
Zlo mi je od nevjerovatnog broja korisnika invalidnina i povlastica,zlo mi je od nekoga koga je metak negdje u guzove pogodio a danas ima 70% .Te guzove je smjestio u mercedesa ml-a na povlasticu,radi na crno,puna su mu usta patriotizma...Ima ih jako puno takvih,dok oni stvarno bolesni i trajno narušenog zdravlja jedva sastavljaju kraj s krajem.
Zlo mi je i od njih što to dopuštaju i šute,što dopuštaju da manipulišu njima i njihovim zdravljem,što ih koriste u izbornim utrkama...
Svi mi ovo vrlo dobro znamo samo što neki neće to da priznaju,znamo kako i na koji način se završavaju potvrde,invalidnine...
Svojom sam glavom razmišljao 92g , svojom razmišljam i 2009g.Ne trebaju mi ni patkovići ni švrakići da me lože kako ću i šta ću.Moje ime neće stajati ni na kakvom spisku upisano pored borca gašija,moje ime neće stajati na saobračajnoj dozvoli vozila na povlasticu koja se lako završi sa mojih 60% na 70 ili 80% uz magičnih 1000km...
Ovde je hitno potrebna stvarna i velika revizija svih invalidnina i boračkih primanja a sve one za koje se utvrdi da su nezasluženo dobili bilo šta, njih bi natjerao da sve vrate.
2009g :shock: i dokle smo stigli,svaki dan sve više invalida i učesnika rata,sve više nesposobnih za rad...
:thumbup:

P.S Djaba moj brate govoriti ..........Ćorav medju slijepima je CAR.
Corto Maltese

#316 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

Quark_m wrote: Upravu si nisu se oni borili za ovih 300KM, ali je to njima neko obecao pa cak i zakon donio, neko je svoju rijec dao i obraz podmetnuo a to nije mala stvar. A ja vidim da vas pare zuljaju jer samo to spominjete, pa uzmite i to ako ce tih 300KM na 1600 nasih heroja spasiti drzavu. Slobodno nije problem. A ja vas samo pitam kako to da je bilo vise novaca za sve budzetske korisnike prije usvajanja PDV-a nego sad??? Svi mislite da se ovdje radi o novcu, ne ovde se radi o dostojanstvu. Ti mislis da je cijena ljudkog zivota 300 KM, e popisam se ja na te pare. I samo mi reci u kojoj to drzavi narodni heroji nemaju neku novcanu satisfakciju, vjerujem da je u Hrvatskoj ( prvi primjer jer nam je komsijska drzava) imaju, i da na njih tamo ljudi gledaju sa postovanjem, respektom, a ne kao kod nas.
Kako to misliš nisu se borili za 300KM? Jučer svojim očima gledam kako se bore za 10% od 300KM. Ne pada im na pamet da se popišaju na njih. Al' su se, zato, popišali na sve za šta smo se borili.
Slušam čovjeka koji prima generalsku penziju od jedno 1000KM, kako ih sokoli, loveći u tome priliku da i sebi nabaci 300KM preko te penzije. I vidim da je zdrav, u ranim četrdesetim. U stvari, nema šta da vidim, znam ga iz rata. I čujem, što od njega tokom rata nisam imao priliku čuti, da mu ne pada na pamet da radi. O kakvom je dostojanstvu ovdje riječ? Otkad je lovljenje guzovače dostojanstveno?. Ovo je najveći udar na dostojanstvo pripadnika ARBiH koji se mogao desiti. Jer je došao iznutra. I da se razumijemo, ili si heroj ili si plaćenik. Ne može i jedno i drugo.
Last edited by Corto Maltese on 03/10/2009 09:41, edited 1 time in total.
vee-jay

#317 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by vee-jay »

Uistinu vas ne razumijem. SDA im prije izbora obecala lovu. I sad se ispostavilo da ih je SDA lagala. Ovako kako ja situaciju vidim: njihovo je pravo da izadju vanka i naljute se. :-D (treba nam neki ljuti hulk-smiley)

A sto se tice lopata -> pa zar u BiH ima praznih lopata koje cekaju radnu snagu? Ako je tako zasto nam brojka nezaposlenih prestize cak i stairways to heaven.
Corto Maltese

#318 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote: A sto se tice lopata -> pa zar u BiH ima praznih lopata koje cekaju radnu snagu? Ako je tako zasto nam brojka nezaposlenih prestize cak i stairways to heaven.
Zato što je stvoren kult sadake.
muha_sa

#319 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by muha_sa »

pici wrote:
HAVANA wrote:

:thumbup:

P.S Djaba moj brate govoriti ..........Ćorav medju slijepima je CAR.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
da i ja potvrdim--ovako razmišljaju pravi borci.
Devedeset druge sam sam sebi napravio( da,napravio) pušku i sa tim komadom kreno u odbranu svoje porodice,grada i države--jebo platu-ko je o tom razmišljo :-)
Gdje smo sad da rastjeramo bagru koja nas jebe evo 15.godina.Mnogima je teško i na izbore izac-vade se ko eto nemaju za koga glasat pa kad ovi ostanu na vlasti onda seru-"narode stoko-birali ste eto vam ih" FUJ. Skoro 50% birackog tijela ne izadju na izbore -
-Gospodo apstinenti -sacekajte-možda vam neko iduce godine glasacki listic u krevet donese-vaše ce bit samo da zaokružite-donjet ce i hemijsku,da se vi ne mucite i ne kupujete. :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#320 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

Gospodo apstinenti -sacekajte-možda vam neko iduce godine glasacki listic u krevet donese-vaše ce bit samo da zaokružite-donjet ce i hemijsku,da se vi ne mucite i ne kupujete
Ne, ja ću pitati @Havanu koga da zaokružim :-) :-) Prosipate ublehe. Koga to zaokružiti i biće bolje. Evo, u Sarajevu zaokružili i poslije Semihe ja ista napisala da će teško doći gori. Zahebala se :-) . Došao puno gori, a i manje trijezan.
Isto nas čeka i na državnoj razini
muha_sa

#321 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:
Gospodo apstinenti -sacekajte-možda vam neko iduce godine glasacki listic u krevet donese-vaše ce bit samo da zaokružite-donjet ce i hemijsku,da se vi ne mucite i ne kupujete
Ne, ja ću pitati @Havanu koga da zaokružim :-) :-) Prosipate ublehe. Koga to zaokružiti i biće bolje. Evo, u Sarajevu zaokružili i poslije Semihe ja ista napisala da će teško soči gori. Zahebala se :-) . Došao puno gori, a i manje trijezan.
Isto nas čeka i na državnoj razini
dobro onda-nemaš za koga glasat i nemoj izlazit na izbore :D
ima ko hoce--kome je super u ovom kazanu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#322 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:dobro onda-nemaš za koga glasat i nemoj izlazit na izbore :D

Ja, nemam. Jer niti od jednih niti drugih nemam privilegije, pa da glasno pozivam na promjene vlasti.
A samo ko je slijep pored očiju ne može vidjeti šta nam je ta nova divna i poštena vlast donijela u Sarajevu. Prljaviji grad, prljaviju MIljacku, pijanog gradonačenlnika, goru Ferhadiju i spašavanje TV99 od naših para. :-) :-)
Ipak, ovdje se radi o državi i domovini, a ne vlasti. LJiljani kao i ja smo branili zemlju. Tada nisam mislila na vlast, a najmanje sam milsila da će me neki @Havana linčovati što ne glasam njegovog. Haman , da može i na goli Otok :lol:
Ljudi su branili svoju zemlju. To je ono što je bitno. Vlasti prolaze i dolaze. Na nečiju veliku žalost, nema više doživotnog predsjednika
HAVANA

#323 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote: Dakle, ako netko ne dijeli tvoje političke simpatije po automatizmu je zaslužio da mu se udari po džepu. Pod predpostavkom da bi mu i cvjetale ruže sa opcijom koju preferiraš (navire mi smijeh na ovu hipotezu, ali hajde) u normalnom demokratskom društvu ljudi su slobodni da glasaju koga žele. I da ne budu radi toga linčovani od tebe i dežurnog @Havane. Ali, ovdje se radi o tome da su ovi ljudi ginuli za državu ili bolje reći domovinu. A u svakoj su vlade i politike samo prolazna stvar.

Ne, ja ću pitati @Havanu koga da zaokružim :-) :-) Prosipate ublehe. Koga to zaokružiti i biće bolje. Evo, u Sarajevu zaokružili i poslije Semihe ja ista napisala da će teško soči gori. Zahebala se :-) . Došao puno gori, a i manje trijezan.
Isto nas čeka i na državnoj razini[/quote]
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:lol:
Šta ima katarina?
Kako si?
Sretan ti rodjendan.
Što si vazda ljuta?[/quote]
HAVANA

#324 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote:dobro onda-nemaš za koga glasat i nemoj izlazit na izbore :D

Ja, nemam. Jer niti od jednih niti drugih nemam privilegije, pa da glasno pozivam na promjene vlasti.
A samo ko je slijep pored očiju ne može vidjeti šta nam je ta nova divna i poštena vlast donijela u Sarajevu. Prljaviji grad, prljaviju MIljacku, pijanog gradonačenlnika, goru Ferhadiju i spašavanje TV99 od naših para. :-) :-)
Ipak, ovdje se radi o državi i domovini, a ne vlasti. LJiljani kao i ja smo branili zemlju. Tada nisam mislila na vlast, a najmanje sam milsila da će me neki @Havana linčovati što ne glasam njegovog. Haman , da može i na goli Otok :lol:
Ljudi su branili svoju zemlju. To je ono što je bitno. Vlasti prolaze i dolaze. Na nečiju veliku žalost, nema više doživotnog predsjednika

Haj mi sad još reci koji su to moji :lol: a koji su to TVOJI?
Corto Maltese

#325 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote: Na nečiju veliku žalost, nema više doživotnog predsjednika
Nema. Zamijenio ga je posmrtni predsjednik.
Post Reply