PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
bataljon-hamza

#151 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

Biznis wrote:
VjecitiStudent wrote:
Sad ce uslijediti bankrot drzave, nakon povlacenja MMF-a i Svjetske banke.
Mujezinovic ce vjerovatno dati ostavku, samo lud bi covjek nastavio raditi onaj posao.
Nema frke, kad drzava bankrotira zbog propasti sporazuma sa MMF-om, uvijek mozemo Dodika okriviti za sve :bih:
Naravno.
Moram se ispraviti: Sad ce nastupiti bankrot federalnog dijela drzave, Dodik jos uvijek ima stek od prodaje telekoma.[/quote]

najbolje da mi privatizujemo ove socijalne kategorije i sve ih u paketu prodamo nekom. dobro nama, dobro njima
:D :D :D[/quote]

Care moj pusti to kraju, valja sta privatluka otvorit! :-D
VjecitiStudent

#152 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

Alfa_Ze wrote:Bojim se da iza ovih OPRAVDANIH protesta stoji neko ko ce profitirati na razbijanju Bosnjackog korpusa. Sva ova previranja unutar SDA, medjustranacke turbulencije izmedju SDA,SBiH,SDP,….koriste hrvati predvodjeni Covicem i srbi predvodjeni Dodikom, a na ocigled svih nas, za razgradnju ove nam jedine drzave.Nije ovo prvi puta da hrvati i srbi prave dogovor na stetu onog treceg ( Bosnjackog ) naroda.
I ponanavljam, strah me je da Zlatni ljiljani kao predvodnici svih borackih populacija, ne budu izmanipulisani za pojedinacne obracune unutar Bosnjackog korpusa.Vodjen po onoj narodnoj ‘’Zavadi pa vladaj’’, da nam se i ovaj puta ne dogodi nesto slicno, kao sto nam se dogodilo i 1992.godine.
I onda cemo konacno imati Bosnjakistan, mozda to i jeste cilj?
grany-smith

#153 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by grany-smith »

Bravo ljiljani.
Neka ste ste im očitali lekciju iz lijepog ponašanja.
bataljon-hamza

#154 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

grany-smith wrote:Bravo ljiljani.
Neka ste ste im očitali lekciju iz lijepog ponašanja.
Sad ce Mujezinovic uvalit Federaciju u jos veca govna, a podmirit sebe.HULIGANI trazite svoja prava! :zjev:
kmirsad

#155 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by kmirsad »

Kažu da će uskoro biti odobren socijalni rok za polaganje za Zlatnog Ljiljana... pa će dobit priliku svi koji zavide ovim pred vladom... :)
Biznis

#156 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

VjecitiStudent wrote:
Alfa_Ze wrote:Bojim se da iza ovih OPRAVDANIH protesta stoji neko ko ce profitirati na razbijanju Bosnjackog korpusa. Sva ova previranja unutar SDA, medjustranacke turbulencije izmedju SDA,SBiH,SDP,….koriste hrvati predvodjeni Covicem i srbi predvodjeni Dodikom, a na ocigled svih nas, za razgradnju ove nam jedine drzave.Nije ovo prvi puta da hrvati i srbi prave dogovor na stetu onog treceg ( Bosnjackog ) naroda.
I ponanavljam, strah me je da Zlatni ljiljani kao predvodnici svih borackih populacija, ne budu izmanipulisani za pojedinacne obracune unutar Bosnjackog korpusa.Vodjen po onoj narodnoj ‘’Zavadi pa vladaj’’, da nam se i ovaj puta ne dogodi nesto slicno, kao sto nam se dogodilo i 1992.godine.
I onda cemo konacno imati Bosnjakistan, mozda to i jeste cilj?
ma vec ga imamo mescini samo ga nismo svjesni izgleda.

e cuj pristala vlast na zahtjeve...mozda se predomisle do sljedece posjete MMF i nesto skontaju.

onaj Tihic nije normalan. uz njega onako sposobnog i Dodika onako prodornog ne treba vaditi biometrijski pasos jer ce se drzava raspasti. bolje pricekati pa uzeti novi pasos neke nove drzave, da se bezze pare ne potrose :D :D :D
bataljon-hamza

#157 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bataljon-hamza »

Ma svi pred vladu ,de su sad udruzenje zena Heklanje iz Ustikoline,Zavicajni klub hercegovaca!
Biznis

#158 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

I Klub Slovenaca i Klub SLovenaca!!!

Tako daleko od domovine i SLovenci zasluzuju naknadu regulisanu posebnim zakonom :D :D
Quark_m

#159 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.

E dal' ce cetnici opet napast pa bi vam ti nehljebari, kvazi heroji, radno sposobni ljudi itekako zatrebali, a vi samo pljujte po njima, kritikujte, minimizirajte njihove zasluge. I na kraju samo da kezem da u BiH ima 1600 dobitnika NAJVECEG RATNOG PRIZNANJA "ZLATNI LJILJAN", sto zivih sto mrtvih.
samo malo

#160 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by samo malo »

Ocekujem da se i Udruzenje gradjana iz Gusinja i Plava oglasi po pitanju svojih prava.
grany-smith

#161 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by grany-smith »

bataljon-hamza wrote:Ma svi pred vladu ,de su sad udruzenje zena Heklanje iz Ustikoline,Zavicajni klub hercegovaca!
Nije li to sprdanje sa borcima?
Za one koji ne znaju-u rat se išlo sa oružjem.
Mogao si rahat poginuti kad god si htio.
Image
black

#162 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by black »

bataljon-hamza wrote:Ma svi pred vladu ,de su sad udruzenje zena Heklanje iz Ustikoline,Zavicajni klub hercegovaca!
balavac jedan bezobrazni
VjecitiStudent

#163 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.

E dal' ce cetnici opet napast pa bi vam ti nehljebari, kvazi heroji, radno sposobni ljudi itekako zatrebali, a vi samo pljujte po njima, kritikujte, minimizirajte njihove zasluge. I na kraju samo da kezem da u BiH ima 1600 dobitnika NAJVECEG RATNOG PRIZNANJA "ZLATNI LJILJAN", sto zivih sto mrtvih.
Rijetko ko ovdje minimizira vase zasluge.
Medjutim, nacin na koji vas politika (zlo)upotrebljava je za svaku osudu.
jedna mala

#164 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jedna mala »

micki125 wrote:
Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.

je li to razlog da sada ruše državu??? je li to samo njihova država?? je li se iko osim njih borio??
Ma ti ocigledno veze nemas...ne znas cak ni da imaju vijesti na tv....ko rusi drzavu? ili jos bolje koju drzavu? ne lupetaj gluposti, i ne postavljaj jos gluplja pitanja :run:
jutarnji

#165 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by jutarnji »

micki125 wrote:e li to razlog da sada ruše državu???
Oni su je i napravili, kakvu takvu, te je mogu i srusiti kad im se ista popne na onu stvar...
Quark_m

#166 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Quark_m »

micki125 wrote:

je li to razlog da sada ruše državu??? je li to samo njihova država?? je li se iko osim njih borio??
A de ti meni reci hocel drzava propast zbog tih 1600 zlatnih ljiljana??? Ako je tako onda nam ukinite tih 300KM!!!!
Rafael

#167 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Rafael »

samo malo wrote:Ocekujem da se i Udruzenje gradjana iz Gusinja i Plava oglasi po pitanju svojih prava.
Oni imaju Fahra
Alfa_Ze

#168 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Alfa_Ze »

Cilj rusitelja Bosne i Hercegovine i jeste da se unutar Federacije ili bolje receno unutar Bosnjackog naroda stvori kriza.Zlatni ljiljani su kao ‘’pobijedili’’, ali ako se ovako nastavi na razgradnji drzave, pitam se od koga ce primati te naknade za koje se ko biva izborise??
Umjesto da se ujedinjeno okupe svi borci kako bi zaprijetili svim Bosnjackim politicarima za necinjenje u odbrani nasrtaja za komadanje drzave, pa i da ozbiljno zaprijete Dodiku i Covicu, oni se bore za svoje naknade.
Hebo drzavu, drzava - to smo MI !! :x
grany-smith

#169 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by grany-smith »

jutarnji wrote:
Oni su je i napravili, kakvu takvu, te je mogu i srusiti kad im se ista popne na onu stvar...
:thumbup:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
blue_sky

#170 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by blue_sky »

Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.
VjecitiStudent

#171 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by VjecitiStudent »

jutarnji wrote:
Mescini da je samo Necko B. od samog pocetka znao kakvu drzavu pravi.
nenadd

#172 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by nenadd »

Ma bravo za ove pljuvatore svega i svacega,pa evo i zlatnih ljiljana(koji su vam guzicu spasili,da sad tu mozete tako lajuckati).Zalosno je kako mislite da ste pametni ili nekome simpaticni sa ovim forama i prijedlozima koja bi to udruzenja sve trebala pred vladu.[/quote]

Last edited by nenadd on 02/10/2009 14:07, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#173 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by ultima_palabra »

grany-smith wrote:
jutarnji wrote:
:thumbup:

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
A koji su to oni? Možda su to i oni koji su se borili 4 godine, pa poslije toga rade i zarađuju za svoju porodicu. I odbijaju im se silni nameti da bi se dalo ovim nehljebovićima. Mogu li oni štagod srušiti? Al džaba je vama pričati :roll:
Biznis

#174 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Biznis »

Srusili su drzavu samo toga nisu jos svjesni ;-) Oni misle da su pobjedili, u sustini su pokazali koliko je vlast suplja i bez ideja (sto nije nista novo) i da ono sto pali u ovoj drzavi su nasilne demonstracije. MMF je vrlo precizan oko svojih zahtjeva za nastavak stand by aranzmana:10% manje naknade svima. Ako se ovako nastavi nista od naredne transe. FBiH nema para, nema nacina da ih dobije na drugi nacin, budzeti su prazni, fondovi su nelikvidni i drzava je pred bankrotom vec mjesecima. Ono sto je odbranjeno se ovakvom autistickom politikom unistava nepovratno. Za nadati se da ce se dobar izgovor smisliti do narednog sastanka sa MMF.
Para gospodo nema, drzava je bankrotirala. Jedini izlaz je pomoc sa strane za koju postoje precizni zahtjevi i koji se ne postuju. Ovakvim pristupom sirokih socijalnih davanja ono sto je odbranjeno je definitivno ekonomski unisteno.
Better Man

#175 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Better Man »

Ja sam to rekao i ponoviću ako treba. Pogledajmo prošlost i drugi svjetski rat i tadašnje heroje. Tada se krenulo s jednom puškom i nakon 4 godine rata zemlja je bila potpuno oslobođena i tada se znalo ko i za šta može dobiti orden narodnog heroja. Parlament je pristao na ucjenu i napravio veliku grešku. Po meni su trebali organizovati hitnu reviziju zlatnih ljiljana i sve lažne skinuti , kao i one koji imaju unosne poslove i dobra primanja. I moj tata je bio u Armiji, pa ni pfeninga nije dobio, niti tražio od države. Sve radno sposobne treba poslati na berzu rada i novac koji su dobivali kao pomoć uložiti u nova radna mjesta. Šerif Patković je jedna obična kabadahija, propali političar i čovjek pred bankrotom kojeg interesuje samo novac. Treba se zapitati koje platio autobuse za dolazak ljiljana, koje platio njihovo prenočište u Zetri i svu logistiku koju su imali. Gdje su ti isti ljiljani da podrže gladne radnike koji rade, a mjesecima ne primaju platu? Protiv ovog sam skupa i da sam ja na mjestu tih u parlamentu i vladi koji donose odluke ne bih pristao na ucjene, već bi suspenodovao Zakon i napravio reviziju, nakon koje bi samo oni koji su potpuno nesposobni da sami sebi obezbjede egzistenciju dao to pravo i njihova naknada bi bila uvečana.
Post Reply