PODRZIMO NASE LJILJANE!!
-
bhxxl
#101 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
ma ne znam ko je zasluzan ako oni nisu ...
- Nekako s proljeća
#102 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Neka zasluge budu po strani, to i oni žele. Dostojanstvo je nesto sasvim lično i priliči većem dijelu njih.Pa i nas ako ćemo ''pošteno''...hmm
U zabludi su oni koji misle da će ih'' kordoni i koridori'' sačuvati od reakcije kojom mogu pogaziti njihovo dostojanstvo.Potrebna su REALNA ZAKONSKA RJESENJA za ove ljude (u globalu za sve).
-
nenadd
#103 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Svaka čast, za sve ovo gore navedeno. U pravu si! Mnogi slijepo podržavaju ljiljane i slične, a nisu svjesni da su se preko njih ubacili mnogi koji nisu ni zvanje borca zaslužili, a kamoli kakvo priznanje. Mene lično kao borca i patriotu, koji se demobilisao `97.godine, sve ovo nervira. Na kraju, nismo svi išli u rov da bi sutra dobili neke benificije. Najgora stvar za jedan narod je kad se nauči da živi od "sadake"!palamuda wrote:Ne mogu da se ne javim prvi put na ovaj forum
1. Ljiljanima se manipulise godinama, ne kazem da medju njima nema casnih ljudi, al ne razumijem cemu naknade, ima legija stranaca za placenike
2. Boracka udruzenja TREBA UKINUT, otidjite u Zenicu pa pitajte ko je ovaj Patkovic sve ce vam bit jasno
3. Pitanje: TRAZE LI UDRUZENJA ODJEDNOM SMJENU ZAHIDA CRNKICA ZATO STO IH JE PITAO KAKO TROSE PARE SVE OVE GODINE
Lijep pozdrav svim casnim borcima. Njih vjerovatno ne primjecujete jer se bore za goli zivot i nemaj kad pravit predstavu po Sarajevu.
- viva_castro
#104 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Pogledajte samo koliko je buke Bakir u stanju napraviti.
Sta mislite zasto Tihi ne pristaje na uvjete...
I zaista, pored sve simpatije, ovaj njihov potez i njihova borbaza 300 maraka je naše dno, nakon svega ovoga s obzirom na karakter rata i ratovanja ja bih im svima ukinuo primanja, osim 70% i više invalidima... i adio...
Ovi pred parlamentom su dobrim dijelom krivi za ovu vlast. Javna je tajna da se boracke organizacije nadju sa SDA prije svakih izbora. Dogovor ide glatko, "mi hocemo veca primanja i ono sto se pravi da nam se da popust da moremo kupit prostore i u materijalu da nas se pogura preko donacija nekih... dobro nije problem hocete li vi glasati za nas? hocemo ne brinite. Allahimanet. Allahimanet."
Većina boraca ih podržava a većina boraca sa svojim porodicama čini većinu trenutno aktivnog glasačkog tijela na slobodnim teritorijama, da se vojnički izrazim.
I zaista, pored sve simpatije, ovaj njihov potez i njihova borbaza 300 maraka je naše dno, nakon svega ovoga s obzirom na karakter rata i ratovanja ja bih im svima ukinuo primanja, osim 70% i više invalidima... i adio...
Ovi pred parlamentom su dobrim dijelom krivi za ovu vlast. Javna je tajna da se boracke organizacije nadju sa SDA prije svakih izbora. Dogovor ide glatko, "mi hocemo veca primanja i ono sto se pravi da nam se da popust da moremo kupit prostore i u materijalu da nas se pogura preko donacija nekih... dobro nije problem hocete li vi glasati za nas? hocemo ne brinite. Allahimanet. Allahimanet."
Većina boraca ih podržava a većina boraca sa svojim porodicama čini većinu trenutno aktivnog glasačkog tijela na slobodnim teritorijama, da se vojnički izrazim.
-
bataljon-hamza
#105 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Jebite im majku Ljiljani! 
-
*mima*
#106 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
bataljon-hamza wrote:Jebite im majku Ljiljani!
Sto ne odes tamo i ne kazes im?
- Nekako s proljeća
#107 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Ja ću Vas još jednom zamoliti da se fokusirate na pojam ''DOSTOJANSTVO'' kako i sami ne bi unosili nered.U tom smislu ja ih podržavam, za sada verbalno i ''daljinski''...
Kroz političku prizmu, ma dajte molim vas...
- veljaca
#108 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Jako "skakljiva" tema i dvoumio sam se da li da se javim ili ne .......
Ko normalan ne bi podrzao one koji su dobitnici najvecih ratnih priznanja ? Pa Tito je svojim borcima obezbijedio ne male benificije ....
Borac sam od prvog dana i bio kandidat za priznanje Zlatni ljiljan, ali ga nisam dobio - jer ga je dobio Komandant moje brigade - a ja sam bio samo obican vojnik . Za utjehu dobio sam Plaketu od Prvog korpusa ( potpisao rahmetli Talijan - i to mi je veoma vazan "papir" - pare mi nisu bitne ) .... Najgore je dijeliti borce ..... I ko uvede ta priznanja. A pogotovo onu farsu od certifikata - kako smo time mi borci ponizeni. Mi smo od prvog dana stali u odbranu porodica, grada i Drzave BiH ...a ne za nikakve pare ....
Po meni najveci gubitnici ovoga rata su prvo sehidske porodice ( roditelji i djeca ) - jer njima niko ne moze nadoknaditi taj gubitak a onda RVI - pogotovo ovi sa 100% invalideta.
Dobitnici ljiljana trebaju biti svjesni trenutka u kome se nalazimo. Nisam za ukidanje prava njihovih, ali sam za to DA I ONI PODNESU teret ove krize. Cak mislim da je vecina i spremna ali nekolicina manipulise sa njima ....
Ko normalan ne bi podrzao one koji su dobitnici najvecih ratnih priznanja ? Pa Tito je svojim borcima obezbijedio ne male benificije ....
Borac sam od prvog dana i bio kandidat za priznanje Zlatni ljiljan, ali ga nisam dobio - jer ga je dobio Komandant moje brigade - a ja sam bio samo obican vojnik . Za utjehu dobio sam Plaketu od Prvog korpusa ( potpisao rahmetli Talijan - i to mi je veoma vazan "papir" - pare mi nisu bitne ) .... Najgore je dijeliti borce ..... I ko uvede ta priznanja. A pogotovo onu farsu od certifikata - kako smo time mi borci ponizeni. Mi smo od prvog dana stali u odbranu porodica, grada i Drzave BiH ...a ne za nikakve pare ....
Po meni najveci gubitnici ovoga rata su prvo sehidske porodice ( roditelji i djeca ) - jer njima niko ne moze nadoknaditi taj gubitak a onda RVI - pogotovo ovi sa 100% invalideta.
Dobitnici ljiljana trebaju biti svjesni trenutka u kome se nalazimo. Nisam za ukidanje prava njihovih, ali sam za to DA I ONI PODNESU teret ove krize. Cak mislim da je vecina i spremna ali nekolicina manipulise sa njima ....
Last edited by veljaca on 02/10/2009 11:27, edited 1 time in total.
-
*mima*
#109 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
A zasto ne idete da ih podrzite? Nema na forumu ljuljana.
- Nekako s proljeća
#110 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
mima wrote:A zasto ne idete da ih podrzite? Nema na forumu ljuljana.
Samo se ti ljuljaj mima...to je ipak rekreativna aktivnost.I no sikiriki...sve će to izbori promijeniti, zar ne?
- melbaa
#111 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Da li iko moze odgovoriti na pitanje (koje nije samo moje): Za koga ce glasati sva ova armija demonstranata (penzioneri, invalidi, nezaposleni, borci) na slijedecim izborima?
Hoce li svi ovi nabrojani, a i oni koji nisu izlazili na proteste ali su na neki nacin osjetili posljedice istih, kada dodje dan izbora sjediti kuci ili izaci na izbore i ako izadju za koga ce glasati?
Samo neka mi niko ne kaze da se nema za koga glasati! Od dva zla (ili vise njih) moze se izabrati manje.
Hoce li svi ovi nabrojani, a i oni koji nisu izlazili na proteste ali su na neki nacin osjetili posljedice istih, kada dodje dan izbora sjediti kuci ili izaci na izbore i ako izadju za koga ce glasati?
Samo neka mi niko ne kaze da se nema za koga glasati! Od dva zla (ili vise njih) moze se izabrati manje.
- karanana
#112 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
nema se za koga glasati.
eto daj mi prijedloge.
sad ce fahro sa ovim pokupiti najvise kajmaka.
eto daj mi prijedloge.
- melbaa
#113 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Drago mi je za tebe!Her Flick wrote:ja cu glasati za SDA meni je odbromelbaa wrote:Da li iko moze odgovoriti na pitanje (koje nije samo moje): Za koga ce glasati sva ova armija demonstranata (penzioneri, invalidi, nezaposleni, borci) na slijedecim izborima?
-
*mima*
#114 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Nekako s proljeća wrote:mima wrote:A zasto ne idete da ih podrzite? Nema na forumu ljuljana.
Samo se ti ljuljaj mima...to je ipak rekreativna aktivnost.I no sikiriki...sve će to izbori promijeniti, zar ne?
-
jedna mala
#115 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
pa ja, zato tebi ovi protesti ne odgovarajuHer Flick wrote:ja cu glasati za SDA meni je odbromelbaa wrote:Da li iko moze odgovoriti na pitanje (koje nije samo moje): Za koga ce glasati sva ova armija demonstranata (penzioneri, invalidi, nezaposleni, borci) na slijedecim izborima?
- zlatiborka
#116 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Mali princ i Fahro imaju najvise koristi od ovih protesta.....karanana wrote:nema se za koga glasati.
eto daj mi prijedloge.
pa je logicno da imaju svoje prstice u ovoj kasi......
Cilj im je da maknu klempu, koji se kako vidimo jos odupire, ali dokle ce, ne zna se.....
-
samo malo
#117 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Ma stara je prica da ova nacionalna vlast uzde vlasti drzi silnim obestecenjima svojoj glasackoj masineriji, zato i jeste drzava u krizi godinama, treba sve te novce za primanja kojekakvih laznih boraca obezbjediti... a to nije slucaj samo kod nas, evo kod Hrvata svako malo buka oko toga, imaju vise vojnih invalida nego sto je hrvatska vojska imala vojnika, i slicno... tako je i u RS-u, slicna prica.viva_castro wrote:Pogledajte samo koliko je buke Bakir u stanju napraviti.
Da je pravde, oni koji su istinski invalidi, dobijali bi nekoliko hiljada km mjesecno, a ovi lazni nogu u dupe pa na biro. Samo, kako podijeliti lazne od pravih, kad su oni koji bi to trebali raditi (ljekari) korumpirani.
Imam komsiju koji je godinama kao RVI primao oko 50 km mjesecno, i onda odjednom revizija, i on pocne primati desetak puta vise mjesecno. A prav zdrav, moze volu rep iscupati, nije ni ranjen na liniji vec imao lakse ranjavanje na ulici od granatiranja. Platio nekom ljekaru ili cijeloj komisiji, 1/1.
- Mikado
#118 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Kako ih legenda sve naniza u svom govoru.
- grany-smith
#119 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
- "Listajući po albumu mojih uspomena,naiđoh na jednu koja mi se duboko urezala u sjećanje.Rečenica,koju je prilikom susreta sa borcima Armije Republike BiH,izrekao,tadašnji vrhovni zapovjednik i predsjednik predsjedništva,rahmetli,Alija Izetbegović.
Bilo je to u vrijeme blistavih pobjeda naših jedinica na mnogim frontovima,širom BiH.
Između ostalog izjavio je,
-"JEST,BOSNU JE BRANILA I ODBRANILA SIROTINJA"
Tada je od svojih boraca dobio gromoglasne aplauze i skandiranja,tako da je na jedvite jade,poslije izgovorene ove rečenice,dobio ponovnu priliku za nastavak svog govora.
O toj recenici,danas ja razmišljam na nekakav svoj način.
Da,bila je to sirotinja u materijalnom pogledu,ali bili su to ljudi bogata duha,ponosni,dostojanstveni...
Nakon toliko godina,gdje su ti borci?
Šta rade ti borci?
Kakvog su imovnog stanja?
Većina ondašnje"sirotinje",pretvorila se u puke bijednike,najamnike i obespravljene,zabrinute ljude.
Gdje im nestade prijašnji ponos i dostojanstvo?
Pogaziše im oni,koji u ratnom vihoru svoj patriotizam debelo naplatise.
Oni,koji po ahbabskim,familijarnim,stranačkim i kakvim sve vezama ne,zauzeše prve borbene redove po merhametima,logistikama izmisljenim i neizmisljenim organizacijama.
I dok su borci,skoro goloruki,nadljudskim naporima,svojim životima,krvlju i dijelovima tijela branili,ono sto su mnogi mislili da se odbranit ne moze,ovi su duboko zavaljeni u fotelje svojih kancelarija,ureda ili biroa,ili negdje duboko u podrumima uzimali svoj tal od onoga sto je trebalo borcima pripasti.
E,takvi su pogazili dostojanstvo nasih boraca.Upravo,takvi,nakon rata otvorise firme i preko noći postadose tajkuni,kojima daleko razvijenije sredine mogu pozavidjeti.Imajući u vidu da su mnoge predratne firme ugašene,demobilizirani borci,bivaju prisiljeni raditi kod ovih novokomponovanih biznismena,od koji,mnogi od njih ni bicikl ne imade,a sada,džipovi,suzuki,tojota,landrover,skupocjena auta,vikendice,vile i ko zna šta još.
A,naši borci,naša sirotinja prisiljena je kulučiti kod njih od jutra do mraka po mizerno niskim nadnicama,neosigurani,bez slobodnih dana,godisnjeg odmora.Ne smiju se razboljeti,jer bi svaki izostanak imao za posljedicu šutiranje s posla.
Ne smiju traziti svoja uzurpirana prava,jer sem obaveza,nikakvih prava nemaju.
A,imali su ponos i dostojanstvo.
KADA ĆE SE VEĆ JEDNOM,NAD BOSNOM RAZDANITI! "
Zar je bitno ko će oid političkih subjekata omastiti brkove i imati koristi,.bitno je ljudima pokušati povratiti dostojanstvo,koje im je poodavno uzeto.
Bilo je to u vrijeme blistavih pobjeda naših jedinica na mnogim frontovima,širom BiH.
Između ostalog izjavio je,
-"JEST,BOSNU JE BRANILA I ODBRANILA SIROTINJA"
Tada je od svojih boraca dobio gromoglasne aplauze i skandiranja,tako da je na jedvite jade,poslije izgovorene ove rečenice,dobio ponovnu priliku za nastavak svog govora.
O toj recenici,danas ja razmišljam na nekakav svoj način.
Da,bila je to sirotinja u materijalnom pogledu,ali bili su to ljudi bogata duha,ponosni,dostojanstveni...
Nakon toliko godina,gdje su ti borci?
Šta rade ti borci?
Kakvog su imovnog stanja?
Većina ondašnje"sirotinje",pretvorila se u puke bijednike,najamnike i obespravljene,zabrinute ljude.
Gdje im nestade prijašnji ponos i dostojanstvo?
Pogaziše im oni,koji u ratnom vihoru svoj patriotizam debelo naplatise.
Oni,koji po ahbabskim,familijarnim,stranačkim i kakvim sve vezama ne,zauzeše prve borbene redove po merhametima,logistikama izmisljenim i neizmisljenim organizacijama.
I dok su borci,skoro goloruki,nadljudskim naporima,svojim životima,krvlju i dijelovima tijela branili,ono sto su mnogi mislili da se odbranit ne moze,ovi su duboko zavaljeni u fotelje svojih kancelarija,ureda ili biroa,ili negdje duboko u podrumima uzimali svoj tal od onoga sto je trebalo borcima pripasti.
E,takvi su pogazili dostojanstvo nasih boraca.Upravo,takvi,nakon rata otvorise firme i preko noći postadose tajkuni,kojima daleko razvijenije sredine mogu pozavidjeti.Imajući u vidu da su mnoge predratne firme ugašene,demobilizirani borci,bivaju prisiljeni raditi kod ovih novokomponovanih biznismena,od koji,mnogi od njih ni bicikl ne imade,a sada,džipovi,suzuki,tojota,landrover,skupocjena auta,vikendice,vile i ko zna šta još.
A,naši borci,naša sirotinja prisiljena je kulučiti kod njih od jutra do mraka po mizerno niskim nadnicama,neosigurani,bez slobodnih dana,godisnjeg odmora.Ne smiju se razboljeti,jer bi svaki izostanak imao za posljedicu šutiranje s posla.
Ne smiju traziti svoja uzurpirana prava,jer sem obaveza,nikakvih prava nemaju.
A,imali su ponos i dostojanstvo.
KADA ĆE SE VEĆ JEDNOM,NAD BOSNOM RAZDANITI! "
Zar je bitno ko će oid političkih subjekata omastiti brkove i imati koristi,.bitno je ljudima pokušati povratiti dostojanstvo,koje im je poodavno uzeto.
-
MFToonyo
#120 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
meni samo nije jasno kako nekoga nije stid da uzima pare od drzave i jos izadje na televiziju i prica kako ima pravo da uzima pare od drzave?!
kakvi su to mozgovi, kakvi su to ljudi?!
kakvi su to mozgovi, kakvi su to ljudi?!
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#121 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Svaka čast jarane,palamuda wrote:Ne mogu da se ne javim prvi put na ovaj forum
Ovako, rodjen 1973., znaci 1992. dvadesetak godina, protjeran sa Ilidze na Alipasino i u rat. Taj rat proveo u rovu,prva linija, veci dio i bez uniforme, borio se za zabiti koje evo ni dan danas nikom ne trebaju sa obzirom sa ih niko i ne obilazi (Hresa, Borija, Zuc), na Zuci ranjen i od tad veteran. Rat se zavrsio ja se vratio na Ilidzu, stan od roditelja zapaljen, odem da trazim donaciju kakvu pa reko bio sam borac i ja i otac mozda bude sta, kad neki tip na salteru govori kad bi se uclanio u kakvu stranku bilo bi, kazem zdravo. Renoviro stan, ozenio se imam dvoje djece, edukovo se, radio dzaba dvije godine kod auto limara dok nisam ispeko zanat, sad radim u jednoj renomiranoj auto kuci u Sarajevu,plata super,moze se. Od drzave nikad ni crvav ljesnik. I bolje, hvala
1. Ljiljanima se manipulise godinama, ne kazem da medju njima nema casnih ljudi, al ne razumijem cemu naknade, ima legija stranaca za placenike
2. Boracka udruzenja TREBA UKINUT, otidjite u Zenicu pa pitajte ko je ovaj Patkovic sve ce vam bit jasno
3. Pitanje: TRAZE LI UDRUZENJA ODJEDNOM SMJENU ZAHIDA CRNKICA ZATO STO IH JE PITAO KAKO TROSE PARE SVE OVE GODINE
Lijep pozdrav svim casnim borcima. Njih vjerovatno ne primjecujete jer se bore za goli zivot i nemaj kad pravit predstavu po Sarajevu.
Slično nekako, samo što nisam protjeran. Sve sa svojih deset prstiju, čak me skidali sa liste mladih visokoobrazovanih bračnih parova - kandidata za nadziđivanje, i učinili mi uslugu. Nisam se borio za 400km certifikata mjesečno, a hvala im jer su valjali kao poklon prijatelju da otkupi stan. Hvala im i za dodatne 4 godine u penzionom stažu - ako doživim. Hvala Bogu imam dobar posao, nisam u struci ali zadovoljan, a sve i da izletim na ulicu ne treba mi njihova socijala. Borio sam se da preživim i ja i moja porodica i narod, i opet bih ako zatreba...
A da ima neradnika i lezihljebovića - čista istina,
Isto kao što se i previše troši - čista istina.
Pa braćo ljiljani, pitajte kolegu Vikića zašti voza LandCriuser V8 od 200.000 KM, kad mu je obični od 76.000 čak i bolji za terena, ako već hoće terenca.
A proziva se Špirić za Q7 - hej premijer jedne države.
Činjenica je da visokopozicionirani nekada degradiraju sami sebe, ali i mi smo spremni pljuvati po onome što bi se ipak trebalo respektovati.
Daj Bože da kompletna vlada ima Q7, a da RVI (oni stvarni) i civilni invalidi (oni stvarni) ne moraju prositi na ulici... takvu državu želim.
Zaista smatram da sve ovo ima drugačiju pozadinu. Patkoviće je poznati oprtunist, mutikaša, Rađo totalno neinformiran i uz sve to širi defetizam i glasine. Jučer pominje Telecom i račune u inostranstvu, a provjereno znam da laže ili je nafilovan krivim informacijama. Znači neko ko je nekompetentan i neargumentiran u bilo kakvim raspravama.
- Mikado
#122 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
micki125 wrote:još se sjećam kada mu je na nekakvom kongresu sdp-a fadil banjanović rekao da je pjandura i neka popije jedan viski, a ovaj mu odgovorio neka ide uzgajati piliće.Mikado wrote:
Kako ih legenda sve naniza u svom govoru.![]()
![]()
![]()
Al sto spusti Ajanovicu: "Ti si bio u celiji dok sam ja obilazio prve linije kao clan predsjednistva"
Sve sto je trebalo rec stade kod njega u 5 minuta, al najjaci mi je krenu da replicira Ajanovicu, pravac za govornicu nit trazi rijec od predsjedavajuceg; "Ma samo da ja njemu odgovorim"
- Željezničar
#123 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Ja sam da se objavi spisak svih korisnika najviših vojnih priznanja i njihovi imovinski kartoni 2009 i presjek sa 1991. Vidjećemo da su oni u velikom broju debelo naplatili borbu za BiH. Kako (ako je istina) da imamo 9.000 narodnih heroja?! U cijelom Mostaru u II svjetskom ratu su bila dva. Jesu li svi ti ljudi zaslužni ( naravno da ima pravih ljudi), ali Branković, pa i taj Rađo, jel ga ko vidio da negdje juriša na rovove?
U čemu je problem da se objavi javno spisak svih invalida i boraca i taksativno pojednačno nabroji koliko ko dobiva?
Mislim, razumijem ja patriotizam i sve to, ali mene je stvaranje ove države jako,jako mnogo koštalo, prvenstveno u ljudskim gubicima, nisam se nimalo okoristio, i sad kad konačno treba da živimo, svi mi od svog rada, mi treba da finansiramo likove koji su dobili stanove u Titovoj, voze terence od 50-taj hiljada KM, opet ne svi, ali ti dolaze u prvi plan.
Žao mi je gospodo, imam manjak patriotizma, proveo sam cijeli rat u Sarajevu, bio sam u armiji itd... Ali ne želim više da trpim te seljacke folove, mi smo vas branili, a vi nam okrećete leđa.
I fakultete su završili pod simnjivim okolnostima poslje rata, ako se sjećate frke za godinu dana završili faks, vojna obuka u Pakistanu im priznata kao faks. Primaju penzije pod povlaštenim uvjetima, a u najboljim su tridesetim i četrdesetim godinama.
Ja vas ne podržavam, nisam patriot ako se to dokazuje time koliko će te mi uzeti iz džepa.
Hvala i doviđenja
U čemu je problem da se objavi javno spisak svih invalida i boraca i taksativno pojednačno nabroji koliko ko dobiva?
Mislim, razumijem ja patriotizam i sve to, ali mene je stvaranje ove države jako,jako mnogo koštalo, prvenstveno u ljudskim gubicima, nisam se nimalo okoristio, i sad kad konačno treba da živimo, svi mi od svog rada, mi treba da finansiramo likove koji su dobili stanove u Titovoj, voze terence od 50-taj hiljada KM, opet ne svi, ali ti dolaze u prvi plan.
Žao mi je gospodo, imam manjak patriotizma, proveo sam cijeli rat u Sarajevu, bio sam u armiji itd... Ali ne želim više da trpim te seljacke folove, mi smo vas branili, a vi nam okrećete leđa.
I fakultete su završili pod simnjivim okolnostima poslje rata, ako se sjećate frke za godinu dana završili faks, vojna obuka u Pakistanu im priznata kao faks. Primaju penzije pod povlaštenim uvjetima, a u najboljim su tridesetim i četrdesetim godinama.
Ja vas ne podržavam, nisam patriot ako se to dokazuje time koliko će te mi uzeti iz džepa.
Hvala i doviđenja
-
konfučije
#124 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
viva_castro je napisao/la:Pogledajte samo koliko je buke Bakir u stanju napraviti.
svaka čast, apsolutno se slažem. Ti ljiljani su se malo ponijeli, i prvenstveno ih smatram žrtvama svoje pohlepe i ugovora koje su sa vlastima sklopili. Mnogo ljudi se pošteno i hrabro za ovu državu borilo a da nikakva odlikovanja dobili nisu. Sama činjenica da je toliko maliverzacija u vezi tih odlikovanja bilo govori mi da su ista toliko degradirana da više ne vrijede nikakve pažnje. Pitam se, gdje su ti ljiljani bili kada su lešinrai kupovali takva priznanja? Gdej su bili kada su lešinari koji su čitav rat po bunkerima ili čak agresorskim vojskama provodili naknado dobijali priznanja da su učestvovali u Armiji BiH i na osnovu toga dodatna primanja dobijali, gdje su im demonstracije bile kada su razni lešinari preko noći, 10 godina nakon rata vojne invalidnine počeli dobijati.
Pravi ljiljani se nisu za odlikovana i 300 km penzije borili, već za slobodu svoje porodice i svog naroda. Pravi ljiljani su u liku slavnog Slaviše Šućura koji se svih tih primanja odrekao i koji isključivo od svog rada živi. Znam da je onaj mudžahedin vehabija Patković desetine povoljnih kredita od države dobio a sada mu s eguzica ispraznila jer nije bio sposoban da išta od tog anapravi, ma bagra ej to jedna , degradirani su i uopće ih ne cijenim.
Mali princ i Fahro imaju najvise koristi od ovih protesta.....![]()
pa je logicno da imaju svoje prstice u ovoj kasi......![]()
jebo te fahro više, možda mali princ Fahro ima svoje prste umiješane i u onaj zemljotres što je prekjučer Indoneziu razorio.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#125 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!
Konfucijanski "u sridu"konfučije wrote:Ti ljiljani su se malo ponijeli, i prvenstveno ih smatram žrtvama svoje pohlepe i ugovora koje su sa vlastima sklopili. Mnogo ljudi se pošteno i hrabro za ovu državu borilo a da nikakva odlikovanja dobili nisu. Sama činjenica da je toliko maliverzacija u vezi tih odlikovanja bilo govori mi da su ista toliko degradirana da više ne vrijede nikakve pažnje.