PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post Reply
aze

#1 PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by aze »

Svaka cast......

Image
Image
Image
Image
Iako je ranije rečeno da je postignut dogovor o smjeni ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića, ministra unutrašnjih poslova Muhidina Alića te ispunjavanje prethodnih zahtjeva Saveza, došlo je zaokreta u dogovorima.

Kako je izjavio predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Šerif Patković, taj je sporazum bio dogovoren sa zamjenikom predsjednika SDA Asimom Sarajlićem. I dok su borci čekali pismeno potvrdu pristanka za zahtjeve, do njih je stigla informacija da se Tihić ne slaže sa dijelom zahtjeva.

Nakon toga su pripadnici boračke populacije odlučili nastaviti sa blokadom zgrade Parlamenta FBiH u kojoj je danas održana vanredna sjednica.

Na pregovorima između predstavnika Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja i institucija vlasti Federacije BiH došlo je do novog zaokreta. Naime, predsjednik SDA Sulejman Tihić ne slaže se s jednim dijelom sporazuma za koji je ranije rečeno da je dogovoren.

Patković je najavio da su Zlatni ljiljani i dalje spremni i da neće odustati od ovog sporazuma, ali će izbjegavati bilo kakve izgrede.

Kada je u pitanju smjena ministra unutrašnjih poslova Alića, Patković je rekao da se odustalo od zahtjeva za direktnom smjenom, ali da je potrebno izvršiti analizu da se zaista utvrdi ko je odgovoran za današnje ponašanje policije, koja je prema njegovim riječima onemogućavala dolazak protestanata.

Prema posljednjim informacijama, borci se razilaze, ali poručuju da će se sutra ponovo okupiti na istom mjestu kako bi tražili pristanak vlasti na njihove zahtjeve.

Podsjećamo da su se članovi Saveza i drugi pripadnici boračke populacije okupili pred zgradom Vlade FBiH u Alipašinoj ulici u Sarajevu, ali ih je tamo dočekala prazna zgrada nakon čega su se odlučili uputiti pred zgradu federalnog Parlamenta kako bi tražili ispunjenje svojih zahtjeva.

SVAKA CAST POLICIJI ..... KAKO IH NIJE STID...

SUTRA U 09:00 ISPRED VLADE FBIH SVI GRADJANI KOJI MOGU MOLE SE DA ODU I PODRZE NASE BORCE I TO ONE NAJHRABRIJE KOJI SU DAVALI DIJELOVE TIJELA I ISLI PRAKTICNO U SMRT DA BI NAMA OMOGUCILI DANAS DA MOZEMO ZIVITI PA I PISATI PO OVOM FORUMU.
Real Khan

#2 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Real Khan »

Vidjet ćemo sutra koliko će građana podržati Zlatne ljiljane koji se danas bore ne samo za svoje crkavice, nego i za crkavice svih ostalih boračkih kategorija (RVI, porodice šehida, demobiliziranih boraca...)

Što se tiče Tihića, mislim da je ovim današnjim gestom potpisao svoju političku smrt...

...a što se tiče policije, doći će vrijeme kada će i oni stajati sa druge strane čelične ograde i tražiti svoja prava (recimo penzije) a neki novi klinci će čuvati ove političke dinosauruse koji su promijenili sve moguće dresove od ultrakomunista, do ultranacionalista i šovinista...Vidjet ćemo sutra ima li u ljudima imalo ljudskosti i u muškarcima imalo muškosti...ili nam je to ostalo negdje na Igmanu, Treskavici, Vozućoj, Vlašiću,...
chuchumbamayumbe

#3 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by chuchumbamayumbe »

Koliko se Ljiljana javilo kada su invalidi upadali u skupštinu, koliko ih se javilo kada su radnici štrajkovali ispred parlamenta, koliko ih se...
Ovdje se nešto može postići jedino ako se svi obespravljeni dignu zajedno, a ne svako da se diže zbog zaštite svojih prava, a ostali da to posmatraju nijemo, sve dok i na njih ne dođe red?!
fixer

#4 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by fixer »

Real Khan wrote:Vidjet ćemo sutra koliko će građana podržati Zlatne ljiljane koji se danas bore ne samo za svoje crkavice, nego i za crkavice svih ostalih boračkih kategorija (RVI, porodice šehida, demobiliziranih boraca...)

Što se tiče Tihića, mislim da je ovim današnjim gestom potpisao svoju političku smrt...

...a što se tiče policije, doći će vrijeme kada će i oni stajati sa druge strane čelične ograde i tražiti svoja prava (recimo penzije) a neki novi klinci će čuvati ove političke dinosauruse koji su promijenili sve moguće dresove od ultrakomunista, do ultranacionalista i šovinista...Vidjet ćemo sutra ima li u ljudima imalo ljudskosti i u muškarcima imalo muškosti...ili nam je to ostalo negdje na Igmanu, Treskavici, Vozućoj, Vlašiću,...
Gotovo sam siguran da si u pravu, ali ovo sto je on danas uradio predstavlja izuzetnu politicku hrabrost. Ni mnogo bogatije drzave ne bi mogle da izrdze ovolika socijalna izdvajanja, a kljuc odrzivost nije u socijali.
trofej

#5 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by trofej »

Sve dijagnoze su sažvakane, šta dalje? Nastaviti sa tekbiranjem ispred Parlamenta FBiH i osnažiti "pravo" na treći entitet?! I, zatim, slijedi ona Holbrookeova: "Ukoliko se oni dogovore, nama je svejedno da li će BiH biti jedna, dvije ili tri države." Nije li to upravo onaj cilj kojem slijede aktuelni politički klanovi, a koji je suprotan interesima obespravljene boračke populacije?

Čini mi se, morao se prvo krenuti od glava boračkih udruženja, saveza i ministarstava. Ako se zato nije imalo vremena, cjelishodniji intervantan odgovor na interventni zakon bio bi masovan štrajk glađu do ispunjenja jasno formuliranih zahtijeva prema lokalnim, entitetskim i državnim vlastima. I to sa imenom i prezimenom svakog od sudionika štrajka. Štrajk bi se mogao organizirati na lokalnom nivou, pa i u domovima. Izlazak na ulicu, posebno boračke populacije, uvijek je dvosjekli mač, a posebno u BiH.

Jasno je: nacističkofašistički čvor nije moguće razvezati! Međutim, ne smije se pristati na podomaćenje takvog čvora, jer on je primarno proizvod mandata OUN i EU u (R)BiH i mora se izvršiti pritisak na njih da – legitimno i legalno – predvode njegovo rasijecanje: u korist BiH, EU i svjetske zajednice.
aze

#6 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by aze »

chuchumbamayumbe wrote:Koliko se Ljiljana javilo kada su invalidi upadali u skupštinu, koliko ih se javilo kada su radnici štrajkovali ispred parlamenta, koliko ih se...
Ovdje se nešto može postići jedino ako se svi obespravljeni dignu zajedno, a ne svako da se diže zbog zaštite svojih prava, a ostali da to posmatraju nijemo, sve dok i na njih ne dođe red?!
E pa hajmo pocet sutra.... boriti se za sva prava gradjana.Inace po meni je dovoljan razlog da protestujem totalno omalovazavanje,diskriminacija,socijalno ugrozavanje,polagano ubijanje onih koji su najzasluzniji sto nas je vecina danas ziva.Da smo mi kakvo drustvo prvi bi ostali gradjani isli da brane prava boraca koji su se borili za nas - ovi ljudi su nas zaduzili za dosta generacija i tuzno je to sto danas opet moraju da se bore za svoja prava ali ovaj put protiv nase lopovske/korumpirane vlasti..

@fixer MMF je postavio zahtjeve da se smanji javna potrosnja nasa VLAST je odlucila na kojim segmentima da stedi... na radnicima,invalidima,borcima itd. Javna potrosnja je sacinjena od 60% izdvajanja za place,regrese,tople obroke,odvojeni zivot,mobitele koji sluze za zivkanje sa svalerkama,vozikanja sa sluzbenim autima itd,itd... hiljada poslanika,premijera kantona-entiteta,savjetnika,zamjenika,parlamentaraca,vozaca guzovana itd itd. - Zasto oni ne pocnu stediti tamo gdje se najvise trosi ???? Zato sto su tako moralni ljudi da zive u luksuzu dok obicni narod jede iz kontejnera!
chuchumbamayumbe

#7 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

aze wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Koliko se Ljiljana javilo kada su invalidi upadali u skupštinu, koliko ih se javilo kada su radnici štrajkovali ispred parlamenta, koliko ih se...
E pa hajmo pocet sutra.... boriti se za sva prava gradjana.Inace po meni je dovoljan razlog da protestujem totalno omalovazavanje,diskriminacija,socijalno ugrozavanje,polagano ubijanje onih koji su najzasluzniji sto nas je vecina danas ziva.Da smo mi kakvo drustvo prvi bi ostali gradjani isli da brane prava boraca koji su se borili za nas - ovi ljudi su nas zaduzili za dosta generacija i tuzno je to sto danas opet moraju da se bore za svoja prava ali ovaj put protiv nase lopovske/korumpirane vlasti..
Jok, imamo legalno izabranu vlast, od naroda koji ih je birao takve kakve ih je birao, i ja to apsolutno uvažavam.
Ja ih kao takve nisam birao, niti sam birao ovu opciju koja je sada na vlasti.
Niti mogu da me kupe za pedesetak maraka.
Kada dođu izbori, svi skupa izađite i opet glasajte za iste, i radnici, i ljiljani, i penzioneri, i borci, i poljoprivrednici, i svi koji glasate, izađite i opet glasajte za iste, ako je ikako moguće.
Ja svoj krv, znoj i bubrege ne namjeravam ostavljati zbog ovih koji su ugroženi, a svaki put glasaju za te koji ih jebu.
To je SADOMAZO, čisti.
ultima_palabra

#8 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by ultima_palabra »

chuchumbamayumbe wrote:
aze wrote:
Jok, imamo legalno izabranu vlast, od naroda koji ih je birao takve kakve ih je birao, i ja to apsolutno uvažavam.
Kada dođu izbori, svi skupa izađite i opet glasajte za iste, i radnici, i ljiljani, i penzioneri, i borci, i poljoprivrednici, i svi koji glasate, izađite i opet glasajte za iste, ako je ikako moguće.
Ja svoj krv, znoj i bubrege ne namjeravam ostavljati zbog ovih koji su ugroženi, a svaki put glasaju za te koji ih jebu.
To je SADOMAZO, čisti.
:thumbup: Legendo :thumbup: Za sutra obezbjedit dobru poziciju + kokice :lol:
Mikado

#9 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Mikado »

chuchumbamayumbe wrote: Jok, imamo legalno izabranu vlast, od naroda koji ih je birao takve kakve ih je birao, i ja to apsolutno uvažavam.
To je SADOMAZO, čisti.
Potpis.
fixer

#10 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by fixer »

aze wrote:

@fixer MMF je postavio zahtjeve da se smanji javna potrosnja nasa VLAST je odlucila na kojim segmentima da stedi... na radnicima,invalidima,borcima itd. Javna potrosnja je sacinjena od 60% izdvajanja za place,regrese,tople obroke,odvojeni zivot,mobitele koji sluze za zivkanje sa svalerkama,vozikanja sa sluzbenim autima itd,itd... hiljada poslanika,premijera kantona-entiteta,savjetnika,zamjenika,parlamentaraca,vozaca guzovana itd itd. - Zasto oni ne pocnu stediti tamo gdje se najvise trosi ???? Zato sto su tako moralni ljudi da zive u luksuzu dok obicni narod jede iz kontejnera!
Pa jesi ikad pomislio da nije dovoljno samo to smanjiti? Imas radnike, invalide, borce, penzionere, i to ti je uglavnom to. Nemas vise kome uzimat. Vlast jest rastrosna, ali njihovo smanjenje rastrosnosti nece rijesiti mnogo. Smanjenje broja ministarstava je politicko pitanje koje se mora rijesiti u parlamentu, a za to nema volje.
trinidad

#11 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by trinidad »

ne kontam nesto...
svaka drzava koja izadje iz rata, treba da se pobrine o demobilisanim vojnicima...al' ta briga, po meni se treba svesti na pronalazenju posla, a ne na davanja iz budzeta, jbg, onda to ispadne placenicka vojska sa odlozenom isplatom...udure vojni invalidi, oni dali svoje zdravlje i tu ne treba biti rasprave, al' ovi sto danas se bune, njima drzava trebala je dati lopatu u ruke, platiti ih toliko da mogu izdrzavati i sebe i svoje, pa ajmo auto-put pravit...da jebe rak raka, ova drzava je mogla isfinansirati bar 10km auto-puta godisnje, pa bi danas imali bar 100km, a ne onih jebenih 20...i imali bi hajra i oni i mi...ovako najebali svi...
Better Man

#12 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Better Man »

Sve neki zlatni ljijani a nisu bili u stanju da oslobode zemlju od agresora. Ne treba ih podržavati, jer večina njih su mladi i radno sposobni, samo što oni bi rađe da žive na tuđi račun umjesto da traže posao. A dobar dio njih ima već unosne poslove i primanja. Ovi protesti su izrežirani i neko je iskeširao dobru lovu ljiljanima da naprave ove proteste.
Sarajevski

#13 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Sarajevski »

HOCEMO
al kad oni prvo ociste svoje redove i otjeraju iz svojih redova one kojima tu nije mjesto
pa jbt, gazda michella u ferhadiji kuka zbog svojih 350 maraka naknade, a gradi milione maraka vrijedna eko sela po nisicima
NAKNADE da, ali onima koji su invalidi, koji ne mogu radit jer im je zdravlje sjebano
ostali, bujrum, fatajte se lopate. dosta je bilo cekanja sadake, to nam je postao mentalitet. da cen nam neko nesto vazda dat
od daztona do ustavnih promjena pa do smjuene dodika
nije ni mom starom niko nista nije dao, ufatio se posla odmah 1995. a i on je branio ovu zemlju
bingov buraz

#14 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by bingov buraz »

Mikado wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Jok, imamo legalno izabranu vlast, od naroda koji ih je birao takve kakve ih je birao, i ja to apsolutno uvažavam.
To je SADOMAZO, čisti.
Potpis.
+1 :thumbup:
caes

#15 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by caes »

Better Man wrote:Sve neki zlatni ljijani a nisu bili u stanju da oslobode zemlju od agresora.
:roll:

jeste, stvarno, kakva je to vojska kad nije uspjela istjerati agresora iz zemlje .. bozeeee :run:

apro po prica o glasanju i tim glupostima, oce mi neko od ovih izborno osvjestenih reci, kakav mi to izbor imamo, pa da glasamo za prosperitetne vs nacionalisticke lopove-nazovikakohoces? ko je prosperitet u bosni?

i apro po price 'oni su mladi i sposobni da zarade' .. sve da su od stijene odvaljeni i snalazljivi i pametni ko bil gejts; jedno je sigurno - a to je da su zasluzili da im drzava da njihovu naknadu. nije stvar jesi sposoban ili nisi nego da uzmes ono sto ti pripada.
aze

#16 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by aze »

caes wrote:
Better Man wrote:Sve neki zlatni ljijani a nisu bili u stanju da oslobode zemlju od agresora.
:roll:

jeste, stvarno, kakva je to vojska kad nije uspjela istjerati agresora iz zemlje .. bozeeee :run:

apro po prica o glasanju i tim glupostima, oce mi neko od ovih izborno osvjestenih reci, kakav mi to izbor imamo, pa da glasamo za prosperitetne vs nacionalisticke lopove-nazovikakohoces? ko je prosperitet u bosni?

i apro po price 'oni su mladi i sposobni da zarade' .. sve da su od stijene odvaljeni i snalazljivi i pametni ko bil gejts; jedno je sigurno - a to je da su zasluzili da im drzava da njihovu naknadu. nije stvar jesi sposoban ili nisi nego da uzmes ono sto ti pripada.
I mene bas zanima ... milion puta sam cuo glasali ste za njih ??? Pa za koga da glasam ? Svi pred izbore spominju kako ce sve biti super i idilicno a kada preuzmu vlast ... (izmjenjalo se nekoliko - sta se promjenilo ?) Moze li meni ko reci KONKRETNO za koga da glasam pa da nam bude bolje ?

Brate jeste daj lopatu onom borcu (star,mrsav i bolestan) koji danas sa ocima punih suza drhtave ruke jedva izvadi papiric na kojem pise kako prima 60 Km naknade zato sto je branio ovu zemlju... i dao zdravlje za istu.Ja nemogu da vjerujem sta ljudi pisu na ovom forumu ponekad - zalosno.
Last edited by aze on 01/10/2009 20:57, edited 1 time in total.
MuaDib

#17 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by MuaDib »

Mikado wrote:
To je SADOMAZO, čisti.
Potpis.
:thumbup:

Kaže poslovica: "Sam pao, sam se ubio".
Ko im je kriv kada su ih kupili za 50KM na predhodnim izborima. A ne treba zaboraviti da su na isti način rušili SDP-ovu vladu, koja im je ruku na srce nudila 2 puta više, nego što im je ova vlast dala, te opet umanjila!
chuchumbamayumbe

#18 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Ma jašta, svi su isti, nema se za koga glasati, i tako u krug.
Ustvari, najbolje je kada te jebu ovi koje već poznaješ, sve ti je već poznato, uhodani ste, znate ko šta voli, a šta ne voli, znate kako to već ide.
A političari - prvo smanjiti broj nivoa vlasti, broj ministara, pomoćnika, ulizica, dajđića, amiđića...Pa onda smanjiti njima plate procentualno za onu sumu koja je ukupna suma za koju su trebale biti smanjena primanja ovih što protestvuju.
A na stranu borci, ispade da smo imali više boraca nego SSSR na frontu prema Njemačkoj tamo negdje u proljeće 1945.
A invalida (čast poštenim ljudima) svakim danom sve više.
Prvo neka borci i te organizacije iz rata počiste svoje redove, pa onda neka idu dalje.
Sve mi ovdje nepodnošljivo smrdi.
connected

#19 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by connected »

jel istina da je bilo "tekbiranja" danas..zna li neko?
caes

#20 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by caes »

super, ajd reci mi konkretno, za koga se to ima glasati kod nas?
ryan

#21 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by ryan »

connected wrote:jel istina da je bilo "tekbiranja" danas..zna li neko?
kazu da je
chuchumbamayumbe

#22 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

caes wrote:
super, ajd reci mi konkretno, za koga se to ima glasati kod nas?
Od mene nećete dobiti povoda za kokice i kokakolu!
8-)
BajrinNajmladji

#23 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by BajrinNajmladji »

aze wrote:I mene bas zanima ... milion puta sam cuo glasali ste za njih ??? Pa za koga da glasam ? Svi pred izbore spominju kako ce sve biti super i idilicno a kada preuzmu vlast ... (izmjenjalo se nekoliko - sta se promjenilo ?) Moze li meni ko reci KONKRETNO za koga da glasam pa da nam bude bolje ?
Posljednje lokalne izbore odlučili su oni koji se nisu pojavili na glasačkim mjestima i glasali. Isto je tako i sa posljednjim opštim izborima.

Ako ne znaš koja je pro-bh. partija/stranka, te ne možeš da se odlučiš za koga glasati, načini svoje listiće nevažećim.

Ako se opozicija ne ujedini, i ja ću na sljedećim izborima uraditi isto, napisati neku psovku, parolu...na svom glasačkom listiću.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by Truba »

podržavam legalno izabranu vlast
aze

#25 Re: PODRZIMO NASE LJILJANE!!

Post by aze »

connected wrote:jel istina da je bilo "tekbiranja" danas..zna li neko?
Sta i da jest ???? Jesi li se bunio kada su tekbirali dok su napadali cetnicke polozaje ???
Post Reply