Mirnes Ajanović i Fatmir Alispahić
Press konferencija
u povodu inicijative Mirnesa Ajanovića i Fatmira Alispahića za osnivanje muzeja genocida nad Bonjacima
Kandidat za Predsjednitvo BiH Mirnes Ajanović i nosilac liste za Parlament BiH Fatmir Alispahić ispred Patriotskog bloka BOSS-SDU BiH, na press konferenciji su prezentirali inicijativu o osnivanju muzeja genocida nad Bonjacima.
Mirnes Ajanović se obavezao da će u parlamentarnu proceduru uputiti prijedlog i zatraiti od svih poslanika da podre osnivanje muzeja genocida. - Ako naiđemo na otpor srpskih, a eventualno i hrvatskih poslanika u Parlamentu Federacije BiH, trait ćemo alternativna rjeenja. Kantoni sa bonjačkom većinom, kao i političke stranke koje ive od bonjačkih glasova, sigurno mogu izdvojiti sredstva za pokretanje ove institucije, jer samo od pamćenja ovisi opstanak Bonjaka, kako se genocid vie nikada ne bi ponovio rekao je Mirnes Ajanović.
Fatmir Alispahić je kritikovao bonjačku politiku čiji lideri ni deset godina nakon genocidne agresije nisu nali za shodno da formiraju ustanovu u kojoj bi se institucionaliziralo bonjačko pravo na pamćenje. - Muzej genocida bi bio u Sarajevu, a svoja odjeljenja bi imao u svim mjestima gdje je vren genocid nad Bonjacima. Pored stalnih multimedijalnih programa o masovnim zločinima nad Bonjacima, muzej bi incirao nove forme pamćenja, naročito umjetničke. Dobili bismo centar koji bi strateki vodio računa da nam se ne ponovi zaborav rekao je Fatmir Alispahić.
10.7.06. Danijel Senkić, Press BOSS-a
podrzavate li ideju osnivanja muzeja genocida nad Bosnjacima
-
kurblina
#1 podrzavate li ideju osnivanja muzeja genocida nad Bosnjacima
-
senada
Svakako treba izgraditi muzeje u znak sjecanja na genocid nad nesrpskom populacijom u BiH, i to u svakom kantonu po jedan muzej.
Zlatnim slovima se moraju u vjecnost uklesati imena poginulih i prezivjelih branitelja.........
............ i crnim slovima imena i portreti zlocinaca i
i dezertera.
i dezertera.
Last edited by senada on 11/07/2006 07:36, edited 1 time in total.
-
edikamedika
Mirnes je agresivno krenuo u kampanju.
Pitanje ti je lose postavljeno, trebao si pitati "jeste li za Mirnesa?"
Ne, nisam, cirkusanti ce ovu drzavu dokrajciti. Da ne govorim o psihickim bolesnicima koji glume pratnju cirkusantima.
Pitanje ti je lose postavljeno, trebao si pitati "jeste li za Mirnesa?"
Ne, nisam, cirkusanti ce ovu drzavu dokrajciti. Da ne govorim o psihickim bolesnicima koji glume pratnju cirkusantima.
- Zavatoni
Muzej ce biti. Kad tad. Bosnjaci ovaj put nece zaboraviti.
A onima koji ce ovakve stvari koristiti u svojoj kampanji se to moze vrlo lako razbiti o glavu.
Stvari se desavaju kad narod nesto hoce da se desi, i nema nikakve veze sa pojedincima koji pokrecu inicijativu.
A onima koji ce ovakve stvari koristiti u svojoj kampanji se to moze vrlo lako razbiti o glavu.
Stvari se desavaju kad narod nesto hoce da se desi, i nema nikakve veze sa pojedincima koji pokrecu inicijativu.
-
mr__bosnjak
Podrzavas li ideju?spongebob wrote:Mirnes i Fatmir kupe predizborne glasove. *ebe se njima za bosnjacke zrtve, docim im sluze kao sredstvo.
muzeji po Bosni propadaju a nacionalni je cak i zatvoren radi nedostatka sredstava.
-
zavrzlama
senada wrote:Svakako treba izgraditi muzeje u znak sjecanja na genocid nad nesrpskom populacijom u BiH, i to u svakom kantonu po jedan muzej.
Zlatnim slovima se moraju u vjecnost uklesati imena poginulih i prezivjelih branitelja.........
............ i crnim slovima imena i portreti zlocinaca i
i dezertera.
-
spongebob
ideju svakako da pozdravljam, ali u okviru nacionalnog muzeja BIH.mr__bosnjak wrote:Podrzavas li ideju?spongebob wrote:Mirnes i Fatmir kupe predizborne glasove. *ebe se njima za bosnjacke zrtve, docim im sluze kao sredstvo.
muzeji po Bosni propadaju a nacionalni je cak i zatvoren radi nedostatka sredstava.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ja sam ZA ideju, a protiv individualizacije inicijative....spongebob wrote:Mirnes i Fatmir kupe predizborne glasove. *ebe se njima za bosnjacke zrtve, docim im sluze kao sredstvo.
radi ovakvih stvari zelim da izbori budu svake godine...da vidite sto bi onda bio rahatluk, sve bi nam popravili za tili cas samo da ostanu na vlasti...
-
spongebob
Mirnes i Fatmir nemaju nikakav moralni kredibilitet da pokrecu ovakve inicijative. to su fasisti per exellance, a ja po defaultu ne mogu biti za takvo nesto ako ih pokrecu ljudi takve provenijencijemIRCerka wrote:ja sam ZA ideju, a protiv individualizacije inicijative....spongebob wrote:Mirnes i Fatmir kupe predizborne glasove. *ebe se njima za bosnjacke zrtve, docim im sluze kao sredstvo.
radi ovakvih stvari zelim da izbori budu svake godine...da vidite sto bi onda bio rahatluk, sve bi nam popravili za tili cas samo da ostanu na vlasti...
-
mIRCerka
znas, kao iskreni DOSTAsh ja podrzavam ideje trudeci se da progutam knedle zbog inicijatora...spongebob wrote:Mirnes i Fatmir nemaju nikakav moralni kredibilitet da pokrecu ovakve inicijative. to su fasisti per exellance, a ja po defaultu ne mogu biti za takvo nesto ako ih pokrecu ljudi takve provenijencijemIRCerka wrote:ja sam ZA ideju, a protiv individualizacije inicijative....spongebob wrote:Mirnes i Fatmir kupe predizborne glasove. *ebe se njima za bosnjacke zrtve, docim im sluze kao sredstvo.
-
spongebob
pa boze moj...svako ima svoje stavove i principe.mIRCerka wrote:znas, kao iskreni DOSTAsh ja podrzavam ideje trudeci se da progutam knedle zbog inicijatora...spongebob wrote:Mirnes i Fatmir nemaju nikakav moralni kredibilitet da pokrecu ovakve inicijative. to su fasisti per exellance, a ja po defaultu ne mogu biti za takvo nesto ako ih pokrecu ljudi takve provenijencijemIRCerka wrote: ja sam ZA ideju, a protiv individualizacije inicijative....
-
mr__bosnjak
Za razliku od Tihica i Lagumdije Mirnes se bori za BiH a fatmir ovakve ideje odavno reprezuntuje dok je bio samo kolumnista.
-
mr__bosnjak
Pa hajde eto sto su Mirnes i Fatmir fasisti?spongebob wrote:nemoj se ljutit stari moj al ti si politicki neobrazovanmr__bosnjak wrote:Za razliku od Tihica i Lagumdije Mirnes se bori za BiH a fatmir ovakve ideje odavno reprezuntuje dok je bio samo kolumnista.
P.S. Ne ljutim se ja
-
tempora
#20 Re: podrzavate li ideju osnivanja muzeja genocida nad Bosnja
Krajnji je hipokrizam pricati o srpskom i hrvatskom otporu o muzeju za genocid. Nevezano za inicijatore, cini mi se da se niti jedna zemlja u svijetu ne odnosi tako bahato i sa tako malo postovanja prema svojim zrtvama kao sto to mi cinimo. Primjera je mnogo, a za to se ne moze kriviti ni ta "srpska" ni "hrvatska" strana vec mi sami, gradjani BiH.kurblina wrote:Mirnes Ajanović i Fatmir Alispahić
Press konferencija
u povodu inicijative Mirnesa Ajanovića i Fatmira Alispahića za osnivanje muzeja genocida nad Bonjacima
Kandidat za Predsjednitvo BiH Mirnes Ajanović i nosilac liste za Parlament BiH Fatmir Alispahić ispred Patriotskog bloka BOSS-SDU BiH, na press konferenciji su prezentirali inicijativu o osnivanju muzeja genocida nad Bonjacima.
Mirnes Ajanović se obavezao da će u parlamentarnu proceduru uputiti prijedlog i zatraiti od svih poslanika da podre osnivanje muzeja genocida. - Ako naiđemo na otpor srpskih, a eventualno i hrvatskih poslanika u Parlamentu Federacije BiH, trait ćemo alternativna rjeenja. Kantoni sa bonjačkom većinom, kao i političke stranke koje ive od bonjačkih glasova, sigurno mogu izdvojiti sredstva za pokretanje ove institucije, jer samo od pamćenja ovisi opstanak Bonjaka, kako se genocid vie nikada ne bi ponovio rekao je Mirnes Ajanović.
Fatmir Alispahić je kritikovao bonjačku politiku čiji lideri ni deset godina nakon genocidne agresije nisu nali za shodno da formiraju ustanovu u kojoj bi se institucionaliziralo bonjačko pravo na pamćenje. - Muzej genocida bi bio u Sarajevu, a svoja odjeljenja bi imao u svim mjestima gdje je vren genocid nad Bonjacima. Pored stalnih multimedijalnih programa o masovnim zločinima nad Bonjacima, muzej bi incirao nove forme pamćenja, naročito umjetničke. Dobili bismo centar koji bi strateki vodio računa da nam se ne ponovi zaborav rekao je Fatmir Alispahić.
10.7.06. Danijel Senkić, Press BOSS-a
Primjer "Sonje" u Vogosci koja nicim nije obiljezena kao stratiste zena koje su silovane za vrijeme agresije na BiH, a koja je pretvorena u konaciste do mnogih drugih mjesta u zemlji. Reklo bi se, cista inferiornost.
Cime obiljezavamo pocast palima? Kako? I kada? Sve se svodi na polaganje vjenaca od strane par ljudi, uglavnom blizih clanova porodice zrtava na dan pogibije.
Ne mogu i da ne spomenem ODU Ceci Velickovic od strane sirokih masa, koje sebi indirektno placaju novi genocid a sve uz moto da ih politika ne interesuje zanemarujuci cinjenicu da su uz isti glas vresena klanja i egzodusi gradjana BiH.
O fatalnim greskama u raportima "priznatih" svjetskih organizacija koje se bave pravima ljudi, gdje koncentracioni logor ( primjer Trnopolje, Omarska) biva okarakterisan kao kamp muhdzahedina i sl, niko ne "vristi" i ne poziva na odgovornost one koji bi trebali uciniti nesto po pitanju istine.
I stoga, ne mislim nista o inicijativi za muzej jer mi smo vec davno sami sebe pokopali u zivom blatu falsifikovanog sistema vrijednosti.
Pa zato i neka se zaboravi, da smo uopste ikada postojali.
-
mIRCerka
jel to ti nisi nikada citao nista sto je FatmirJugend napisao?mr__bosnjak wrote:Pa hajde eto sto su Mirnes i Fatmir fasisti?spongebob wrote:nemoj se ljutit stari moj al ti si politicki neobrazovanmr__bosnjak wrote:Za razliku od Tihica i Lagumdije Mirnes se bori za BiH a fatmir ovakve ideje odavno reprezuntuje dok je bio samo kolumnista.
P.S. Ne ljutim se ja
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Ja ako spomenem pepeo opet æe mi brisat postove...mIRCerka wrote:jel to ti nisi nikada citao nista sto je FatmirJugend napisao?mr__bosnjak wrote:Pa hajde eto sto su Mirnes i Fatmir fasisti?spongebob wrote: nemoj se ljutit stari moj al ti si politicki neobrazovan
P.S. Ne ljutim se ja![]()
- StLouis
Pogledajte Zidove, gdje god imaju svoju opcinu, ili gdje je i jedan od njih stradao tijekom holokausta, tu imaju i neki monument. Zasto i Bosnjaci nebi mogli(a trebali bi svakako) napraviti nesto slicno. Ne interisiraju me niti Ajanovic, niti bilo ko drugi, ali iz postovanja prema nasim zrtvama, ovakva ideja je neophodna.
-
mr__bosnjak
Nisam vidio nista fasisticki. Jeste jednom pisao o holokaustu ali se izvinuo.mIRCerka wrote:jel to ti nisi nikada citao nista sto je FatmirJugend napisao?mr__bosnjak wrote:Pa hajde eto sto su Mirnes i Fatmir fasisti?spongebob wrote: nemoj se ljutit stari moj al ti si politicki neobrazovan
P.S. Ne ljutim se ja![]()