Podrska Budimiru
- T-Rexx
#1 Podrska Budimiru
Trenutno jedina osoba koja stoji na putu SDP-u, SBB-u, i HDZ-u je Zivko Budimir.
Dajmo mu podrsku kako crni plan ovih triju stranaka nikada ne bi vidio svjetlo dana.
Dajmo mu podrsku kako crni plan ovih triju stranaka nikada ne bi vidio svjetlo dana.
-
saja_dj
#2 Re: Podrska Budimiru
Jedino sto sam dobro zapamtio o Budimiru jeste pomilovanje dva opasna kriminalca. I on nam je jedina nada? 
- gladius
#3 Re: Podrska Budimiru
čovjek-marioneta. na toj funkciji samo da skupi još malo predsjedničke plaće. ako neko zna nek napiše šta je uradio da zasluži ostanak na poziciji.
- Better Man
#4 Re: Podrska Budimiru
Budimir će podržati rekonstrukciju Vlade, a za uzvrat će dobiti podršku da ostane predsjednik FBiH!
- T-Rexx
#5 Re: Podrska Budimiru
I ja mislim da ce pokleknuti. Na zalost.
-
convict
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7 Re: Podrska Budimiru
Mozda je na licnoj osnovi to crni plan. Mada ni ovi drugi nisu neki sinonim za bjelilo i pozitivu..ali eto.
- Damir_5
#8 Re: Podrska Budimiru
Dok oni smijene Zivka, eto 2014 godine, a tad slijedi smijena SDP i SBB, tacnije odlazak u dugogodisnju opoziciju. Sto znaci, Zivko moze imati karijeru i nakon 2014 godine, barem jos cetiri godine. Ako popusti, sigurno mu se karijera zavrsava 2014 godine.Better Man wrote:Budimir će podržati rekonstrukciju Vlade, a za uzvrat će dobiti podršku da ostane predsjednik FBiH!
Ja da sam na Zivkovom mjestu, ja bi blokirao i dalje, naravno uz dogovor sa Suljom.
Jer ako se Zlaja i Fahro docepaju vlasti, ode BH Telekom i EP BIH za sicu do 2014 godine.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9 Re: Podrska Budimiru
"Ja da sam na Živkovom mjestu" , ja bih promijenila partiju.Damir_5 wrote:Dok oni smijene Zivka, eto 2014 godine, a tad slijedi smijena SDP i SBB, tacnije odlazak u dugogodisnju opoziciju. Sto znaci, Zivko moze imati karijeru i nakon 2014 godine, barem jos cetiri godine. Ako popusti, sigurno mu se karijera zavrsava 2014 godine.Better Man wrote:Budimir će podržati rekonstrukciju Vlade, a za uzvrat će dobiti podršku da ostane predsjednik FBiH!
Ja da sam na Zivkovom mjestu, ja bi blokirao i dalje, naravno uz dogovor sa Suljom.
Jer ako se Zlaja i Fahro docepaju vlasti, ode BH Telekom i EP BIH za sicu do 2014 godine.
Napustila bih stranku koja otvoreno afirmiše vrijednosti nastale u ustaško-fašističkoj NDH.
Izabrala bih partiju koja je recimo ako ništa neutralna spram ustaških vrijednosti i simbola.
A kada bi se to sve desilo , opet bih ga prezirala jer je pripadao HSP-u....
S obzirom da je SDP koalirao prvo sa SDA , pa sa SBB , ova koalicija sa HSP je prošla gotovo neprimjetno...
A blizu je 2014...
- It_is_a_Leclerc
#10 Re: Podrska Budimiru
Budimir je politički kostur iz ormara Zlatka Lagumdžije. Radi se o čovjeku koji je dobio sramno minoran broj glasova, a kojeg je Lagumdžija doveo u vlast, zajedno sa ostatkom ustašoidne HSP.
-
veleno
#11 Re: Podrska Budimiru
Mene brine što SDP-ova koalicija sa HDZ-om prolazi neprimjetno. Ne postoji u Federaciji ekstremnija stranka od HDZ-a.Sramota za jednu stranku koja se naziva socijaldemokratska da su u koaliciji sa njima.tvsabina wrote:
S obzirom da je SDP koalirao prvo sa SDA , pa sa SBB , ova koalicija sa HSP je prošla gotovo neprimjetno...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#12 Re: Podrska Budimiru
S obzirom da su bosanskohercegovački Hrvati jedini evropski narod koji za 20 godina demokratije nije kreirao ozbiljnu opoziciju ili dvostranačje/trostranačje (ukoliko ne računamo SDP BiH) , sa HDZ-om se jednostavno mora koalirati i ko god to činio , radi najčešće nevoljko.veleno wrote:Mene brine što SDP-ova koalicija sa HDZ-om prolazi neprimjetno. Ne postoji u Federaciji ekstremnija stranka od HDZ-a.Sramota za jednu stranku koja se naziva socijaldemokratska da su u koaliciji sa njima.tvsabina wrote:
Budimir je u HSP-u SVJESNO I DOBROVOLJNO a SDP je koalirao s njima samo da bi izigrao HDZ što je na neki način apsurdno...nevažno skrenuli smo s teme , uglavnom dočekala sam da predsjednik dijela države u kom živim bude član stranke koja baštini vrijednosti ustaške NDH...
-
veleno
#13 Re: Podrska Budimiru
Pa i bivša predsjednica dijela države u kojem živiš, Borjana Krišto je isto bila član stranke koja baštini vrijednosti ustaške NDH. Nije HSP imenovao ulice u Mostaru po ustašama Juri Francetiću i Mili Budaku, nego HDZ.tvsabina wrote:S obzirom da su bosanskohercegovački Hrvati jedini evropski narod koji za 20 godina demokratije nije kreirao ozbiljnu opoziciju ili dvostranačje/trostranačje (ukoliko ne računamo SDP BiH) , sa HDZ-om se jednostavno mora koalirati i ko god to činio , radi najčešće nevoljko.veleno wrote:Mene brine što SDP-ova koalicija sa HDZ-om prolazi neprimjetno. Ne postoji u Federaciji ekstremnija stranka od HDZ-a.Sramota za jednu stranku koja se naziva socijaldemokratska da su u koaliciji sa njima.tvsabina wrote:
Budimir je u HSP-u SVJESNO I DOBROVOLJNO a SDP je koalirao s njima samo da bi izigrao HDZ što je na neki način apsurdno...nevažno skrenuli smo s teme , uglavnom dočekala sam da predsjednik dijela države u kom živim bude član stranke koja baštini vrijednosti ustaške NDH...
Zato su te priče oko ustaštva i baštinjenja NDH od strane HSP-a krajnje licemjerne, jer oni koji su se prije dvije godine zgražali i napadali SDP što ulazi u koalciju sa ustaškim HSP-om, danas kada SDP ulazi u koaliciju sa ustaškim HDZ-om i strankom koja je idejni tvorac etničkog čišćenja Bošnjaka i Srba sa dobrog dijela ove države, mudro šute.
- Damir_5
#14 Re: Podrska Budimiru
Je li istina da su od jucer Covic i Lagumdzija nekakvim parlamentarnim zakljuccima, parlament FBIH proglasili kao vladu FBIH?
Ako jeste, onda jeb'o druga Staljina, Pol Pota i ostalu "demokratsku" kamarilu komunizma, Zlaja i Covic su ih sa ovim zajebali.
Cak i najrcnji diktatori nisu se nikad to usudili uraditi.
Vrijeme je za vanredne izbore u FBIH! Ovo vec postaje silovanje i nema svrhe. Stranke trebaju pitati narod sta da se radi.
Cuj pretvorili parlament u vladu? Pa zar moze nize, crni Zlaja?
Ako jeste, onda jeb'o druga Staljina, Pol Pota i ostalu "demokratsku" kamarilu komunizma, Zlaja i Covic su ih sa ovim zajebali.
Cak i najrcnji diktatori nisu se nikad to usudili uraditi.
Vrijeme je za vanredne izbore u FBIH! Ovo vec postaje silovanje i nema svrhe. Stranke trebaju pitati narod sta da se radi.
Cuj pretvorili parlament u vladu? Pa zar moze nize, crni Zlaja?
-
Haustorče
#15 Re: Podrska Budimiru
Vidiš ti tog SDP-a kakvi su, koaliraju sa HSP pa onda sa HDZ-om, dok SDA taj sinonim sa čojstvo, moral i poštenje nikad nije koalirala sa fašistoidnim strankama
Nisu mi nikako jasni likovi na ovom forumu koji u isto vrijeme dižu Budimira u nebesa kao simbol vladavine prava i poštivanja ustava, dok u isto vrijeme zamjeraju SDP što su ga postavili na to mjesto, jer zaboga kako će ustašu postaviti na to mjesto, međutim kad im ustaša štiti fotelje tad je mnogo dobar 
- dustaban
#16 Re: Podrska Budimiru
Mom Budimiru podrska ne treba

- brzica
#17 Re: Podrska Budimiru
Ono što ću napisati nije u cilju davanja ili uskraćivanja podrške.saja_dj wrote:Jedino sto sam dobro zapamtio o Budimiru jeste pomilovanje dva opasna kriminalca. I on nam je jedina nada?
Nemam namjeru političare braniti. Samo činjenice. Neka pobije
tko misli da nije točno.
Pomilovanja su mu pripremili iz Ministarstva pravde, a znate čiji
je ministar. Čovjek je na Ustavnom sudu dobio Heleza dva puta,
ukupno tri presude. Znate čiji je Helez ministar. Čovjek je razriješio
ministra i na Ustavnom sudu dokazao da nije prekršio Ustav. Čovjek
je odbio imenovati L. Korać za sutkinju Ustavnog suda, a znate na
čiji zahtjev, iako mu je prva rodica. U isto vrijeme premijer, znate
iz koje je stranke, zaposlio brata.
Čovjek probao "prebaciti lopticu" u RS, pričom o Posavini i distriktu,
sad će to proširiti. Znate čiji ministri nisu došli niti na jedan skup o
tim stvarima, da se znate već tko ne bi zamjerio Mili. Čovjek živi od
svog privatnog posla, nema ga niti u jednoj aferi. Čovjek ne sluša
predsjednika niti jedne stranke, i ne pravi cirkus od institucije tako
da mu netko naređuje a on samo provodi.Čovjek se imao hrabrosti
suprotstaviti mnogo jačima od sebe, te istrajati u onome što govori.
Sad molim nekoga da napiše tko je to dosad na njegovoj poziciji uradio
nešto slično.
I još nešto, ova pozicija kao i one u državnom Domu naroda nemaju veze
sa osvojenim glasovima. Tu se bira posredno. Mogli su mene izabrati,
sasvim legalno.
A ja imam mišljenje o njemu, nije vezano za ovo napisano.
P.S.
Jedino loše je to što u borbi s ovim aždajama "mora" držati SDA u vlasti.
Vrijeme im je da idu. Nažalost, SDP ih je vratio.
- dustaban
#18 Re: Podrska Budimiru
Pa ovaj covjek treba biti PAPA !brzica wrote:Ono što ću napisati nije u cilju davanja ili uskraćivanja podrške.saja_dj wrote:Jedino sto sam dobro zapamtio o Budimiru jeste pomilovanje dva opasna kriminalca. I on nam je jedina nada?
tko misli da nije točno.
nešto slično.
sasvim legalno.
P.S.
- brzica
#19 Re: Podrska Budimiru
Naravno da ne treba, ne bi nikad dao ostavku
Ali, nisi pobio ništa od onoga što sam napisao.
Ali, nisi pobio ništa od onoga što sam napisao.
- Shahab
#20 Re: Podrska Budimiru
Budimir je čestit čovjek, principijelan i dosljedan pravaš. Imao sam prilike da u Njemačkoj upoznam autentične pravaše, emigrante i borce za hrvatsku i bosanskohercegovačku stvar. To su nepokolebljivi revolucionari i borci za pravdu. Oduvijek su mrzili HDZ ovce jer su u njima prepoznali lažno hrvatsvo i mnoge boljševike koji su se maskirali u patriote. Najbolji primjer tome jeste upravo Dragan Čović koji se, dok su pravaši ratovali sa UDBOM po Njemačkoj i Amertici, javno deklarisao kao Jugosloven. Danas je taj monstrum i komunistički aparatčik jedan od epicentara korupcije i nepotizma.brzica wrote:Ono što ću napisati nije u cilju davanja ili uskraćivanja podrške.saja_dj wrote:Jedino sto sam dobro zapamtio o Budimiru jeste pomilovanje dva opasna kriminalca. I on nam je jedina nada?
tko misli da nije točno.
nešto slično.
sasvim legalno.
P.S.
- brzica
#22 Re: Podrska Budimiru
Ode cuko, odvuče i lanac i kuću 
-
Alfa_Ze
#23 Re: Podrska Budimiru
na ''misice'' nece moci ??POTPREDSJEDNIK FEDERACIJE BiH
Kebo: Zaključci mimo Ustava, zakona i procedura
U vezi sa tačkama 1., 2., 3., i 4. Zaključaka sa 12. vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, mišljenja sam da nisu u skladu sa naprijed navedenim principima i da kao takvi neće moći biti provedeni, kaže Kebo
- Damir_5
#24 Re: Podrska Budimiru
Ako ovo Budimir odigra kako treba, rodila se nova zvijezda bosanskog neba, hrvatski Bogic Bogicevic. U muci se poznaju junaci.
Ali sto je najgore po Zlaju, Zlaja ga je politicki stvorio. Bravo Zlaja, hajd' bar nekog hajra da Bosna vidi i od tebe.
Ali sto je najgore po Zlaju, Zlaja ga je politicki stvorio. Bravo Zlaja, hajd' bar nekog hajra da Bosna vidi i od tebe.
-
Blagaj
#25 Re: Podrska Budimiru
Zlaja je znao da se u čovjeku krije ogroman talent i na vrijeme ga je uočio i postavio na poziciju na kojoj je danas.
Ovo je sve dogovorena igra Čovića i ekipe. Ugasit će SDP jednom za sva vremena.
Ovo je sve dogovorena igra Čovića i ekipe. Ugasit će SDP jednom za sva vremena.