Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Drinski

#76 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Drinski »

Resursima se i ne upravlja da te se neko boji, nego sr postave jasni odnosi.
ruud

#77 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by ruud »

pripazi paša da ti momak otkaz ne uruči
colt

#78 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by colt »

makirouz wrote:
Drinski wrote:
makirouz wrote:Nije to druže do krila, već ne mogu shvatiti da neko ko sa tobom provodi toliko vremena i zna da ti to mora smetati i dalje nastavlja po svom. Seljačka politika je najgora, sasluša te šta imaš reći, smiješi se, ali ne popušta. Sve za status. To mi smeta.
Vidi, ti ili trollas ili si dio presutio. Ako si sef, to znaci da ti upravljas resursima. Ocito je da to ne radis.
O tome ti i govorim, a ne bih da upravljam na način da me se boje, ali očito drugačije ne ide. Ništa važno nisam prešutio.
Kad bi TI saznao da ti želi preuzeti posao, da li bi promijenio način upravljanja (recimo da te se počne i bojati. Meni se sve čini da se ti njega bojiš) . ..

Kod mene je šef raja čovjek koji dozvoljava da ga ponekad zajebavaš (na zdrav način), ali sve ima svoje granice. Kad je posao u pitanju, onda mora postojati maksimalna ozbiljnost. Valjda se zna ko piša stojeći :D . . .Dobro je biti raja, ali i to treba znati . . .
JThomas

#79 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by JThomas »

ruud wrote:pripazi paša da ti momak otkaz ne uruči
:D
Paul F.

#80 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Paul F. »

A da li je taj tip sam ? Ko ga je pogurao da se zaposli ? Šta taj što ga je pogurao hoće ?
Drinski

#81 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Drinski »

ma, meni se cini da ih ovaj razveze na teren sve, onda uzme kljuceve i ode sa autom ganjati privatne stvari, a šef mora da ga ceka ko i ostali da se vrati po njega na zbornom mjestu potkraj dana.
ho oponopono

#82 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by ho oponopono »

makirouz wrote:Nije to druže do krila, već ne mogu shvatiti da neko ko sa tobom provodi toliko vremena i zna da ti to mora smetati i dalje nastavlja po svom. Seljačka politika je najgora, sasluša te šta imaš reći, smiješi se, ali ne popušta. Sve za status. To mi smeta.
...sorry ali ti si za mene totalna budala, znaci svjestan si svega, sve kapiras... sta, kako sa kojom felom imas posla...ali, ono jebeno ALI te jebe u zivotu...

...sa skotom ne mozes bolan fino, shvati to jednom inace nisu u deficitu na svakom koraku ih ima ...

...pojesce te bolan, sazvakati i ispljunuti pa ti jedino mozes fino cmizdriti...

...kapiram ti to na fino dostojanstveno upakovan nacin zelis rijesiti, nisi naucio drugacije ili ne znas ali moras nauciti, ( ni djeve kitu ne duvaju zbog talenta, dara... vec prakse, volje i zelje zato vazda ima neka sto ga bolje ducka...)...

...ali da bi opstao moras, nema ti druge, dzaba tebi svi tvoji fini maniri inace bice kineski macak...

...zivjeces u grcu, o stresu i da ne pricamo ionako ga imamo dok trepnemo nist ne moramo ciniti...

...puci ces i jednog dana miran, tih povucen dum dum takadam pobio pola komsiluka... :pusi2:
nadžak

#83 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by nadžak »

sumirprimus wrote:godinama otvara teme..ovog fazona..
Stani bolan, ne reče nam jesi li fakat vidio ovako nešto prije pa si rekao ovo gore. nemoj da se bezveze ovdje ložimo i nešto ko odgovaramo a on se tamo kesla i konta vidi levata što pametuju.
Drvosjeca iz Dejcica

#84 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

makirouz wrote:Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se :) ). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.
Daj otkaz, otiđi na krstarenje sa nekom ribom, napravi sebi putovanje oko svijeta...
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#85 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Domaci izdajnik »

detroit-mercy wrote:Zar ti oni nisi nezaposlen
Ko? Ja? Nisam još uvijek srećom.... ;-)
sumirprimus

#86 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by sumirprimus »

nadžak wrote:
Stani bolan, ne reče nam jesi li fakat vidio ovako nešto prije pa si rekao ovo gore. nemoj da se bezveze ovdje ložimo i nešto ko odgovaramo a on se tamo kesla i konta vidi levata što pametuju.
isti fazon,novi kolac,par postova,ima nekih zivotnih problema,doso na fourm da ih rjesava.
tacka zarez velko malo slovo sve na svom mjestu..nekad je kolega,nekad,zena,nekad svastika,nekad cura,ljubavinca,drugarica,sef...
radi u doborostojecoj firmi sef nije da se fali, i trazi rjesenja na forumu mos mislit.
nadžak

#87 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by nadžak »

sumirprimus wrote:
nadžak wrote:
isti fazon,novi kolac,par postova,ima nekih zivotnih problema,doso na fourm da ih rjesava.
tacka zarez velko malo slovo sve na svom mjestu..nekad je kolega,nekad,zena,nekad svastika,nekad cura,ljubavinca,drugarica,sef...
radi u doborostojecoj firmi sef nije da se fali, i trazi rjesenja na forumu mos mislit.
A ja likova :lol: Ne kontam od šta im je to? Bolje da odu jedan klip pogledat kakav sočan nego ono vrijeme protračit što mu treba da napiše ona sranja.

Uzima vrijeme i sebi i nama. :?

Ima li kakav fazon šta napravit da mu se malo ogadi navraćanje ponovno na forume?
Tercius

#88 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Tercius »

makirouz wrote:Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se :) ). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.

Svaki put kada ti se ispali sa autom, izmisli sebi posao i nazovi ga da se vrati sa vozilom u roku od 15 minuta jer ti trebaju ključevi, Izmisli nekom drugom posao i nalozi mu da ide vozilom. I naravno da te gledaju drugačije, ako se ne.možeš sa tim problemom izboriti i nisi onda za tu poziciju.Danas je sve perfidno i sa osmjehom pa se uklopi u tu igru na isti način.Sama činjenica da si ti već taj odnos sef-podredjeni sveo na nivo nekog jaranstva i less oficijelne komunikacije sa tim likom u većini slučajeva prouzrokuje situacije u kakvoj si se našao svojom krivicom.Sretno.
SSemir

#89 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by SSemir »

tako je i meni bilo kad sam tek dosao u novu firmu, odmah na rukovodecu funciju odjelu od 12 ljudi. svi stariji od mene, svi su tu godinama, a vecina ih je sa navikama iz titinog sistema. niko me nije sljivio ni 2 posto, ja sve fino, neprijatno mi galamiti na ljude pred penziju, postavljat svoje uslove, i ondA sam poceo kasniti sa izvjestajima zbog njih. pozalim se nadredjenom, covjek mi samo rece da nadjem nacin kako da se izborim za svoju poziciju i da on nije tu da radi moje poslove.
distancu postavio, komunikaciju na mail prebacio nema vise prijateljskih poziva telefonom, pismeno sve zadatke dijelio, sluzbeno auto se smije koristit samo kada ja pismeno odobrim i tacka. vise mi se ne obracaju sa osmijehom, ali sada odrade sve na vrijeme. jebe mi se sto sam supak, ja sam tu da dobijem pare na kraju mjeseca, a ne da me neko voli.

i ti, samo se trudi da bude vise formalosti u komunikaciji sa njima, mail pocni sa "postovani", ako imas neki zadatak bezveze, ti to sluzbeno napisi, boje se odmah pismenih tragova svi, vidi sa nadredjenim mozda da nabavite nalog za koristenjeg putnickog vozila, na njemu fino pise koga zaduzujes i zbog kojeg posla da ide, tako da ne moze svaka budala ulijetat i koristit, koga pismeno na nalogu zaduzis taj ce da ide. spomeni nekad nekog i dress code, ako je parking ispred za vasa auta, opomeni nekog ako se lose parkirao itd. nadji neke prilike da se distanciras od tog jaranskog odnosa jbg.
jaranskim pristupom ces kad tad da posisas veslo, jer ce prvi supak da to iskoristi..
Last edited by SSemir on 21/08/2015 14:43, edited 1 time in total.
vejza00

#90 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by vejza00 »

ja jedino rješenje i izlaz iz te situacije vidim tako da mu sjebes kocnice na autu, em ces se riješiti njeg em ces dobiti novo auto :evil:
ruud

#91 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by ruud »

Avetinho wrote:
Pripazi pasa da ti momak ne skine junfer zeni.
nisam ja oženjen a nemam ni momka
Avetinho

#92 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by Avetinho »

ruud wrote:
Avetinho wrote:
Pripazi pasa da ti momak ne skine junfer zeni.
nisam ja oženjen a nemam ni momka
:thumbup:
nadžak

#93 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by nadžak »

Ljudi bolan pa čitate li vi prethodne postove...

Utvrdili smo da ovaj trola sa ovim tekstom, pustite to... :D
muskan

#94 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by muskan »

A zašto šef ne ispriča koliko je poklona odnio nadređenima dok je došao na tu poziciju. To mogu potvrditi i stariji uposlenici. Zašto šef nema hrabrosti pa da kaže svima da se radi o "firmi koja se bavi lijekovima" zna on dobro koja? I umjesto što traži rješenje na forumu mogao je to uraditi interno baš kao što je znao spucati destimulaciju bez ikakvog obrazloženja. Još bi volio da nam vrli šef objasni odakle mu nadimak "Bronza"?
duboka_misao

#95 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by duboka_misao »

opa the plot thickens! :meza:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#96 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by _BataZiv_0809 »

Onaj osjecaj kad napravis dva nicka da bi trolao raju. Respect :thumbup:
muskan

#97 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by muskan »

Ispade sad da je tako ali sam se registrovao da "neznanom" šefu objasnim da nema potrebe da šalje skrivene poruke. A i zbog vas na klixu bi volio da nam kaže otkud mu nadimak bronza. Znam da sleduje destimulacija ali ne žalim .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#98 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by _BataZiv_0809 »

Mogao si se barem potruditi, pa ne pisati istim stilom, koristiti iste sintagme i tako to :zoka:
muskan

#99 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by muskan »

A o mijenjanju stranačkih dresova nećemo sad jer ih je skupio više nego što firma ima proizvoda.
fortaleza

#100 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto

Post by fortaleza »

Provjeri testosteron. :P
makirouz wrote:Ne mogu mu ja dati otkaz (ne bih i da mogu) ali mi mnogo smeta njegova nametljivost. Priroda posla je takva da nas dvoje, troje pa čak i četvero moramo istovremeno ići na teren. I on se uvijek nađe prvi do vrata i krene prema autu. Prije je to bilo spontano, kao što sam već pisao pretežno sam vozio ja kad idemo svi skupa a naravno da su vozile i druge kolege. I to mi uopšte nije smetalo, išlo je prirodnim tokom. Međutim njegovim dolaskom niko ne može doći do volana, pa čak i kad nema potrebe za izlaskom šlepa se uz nas samo kako bi vozio. Nadam se da vam je malo jasnije o čemu se radi. Svaki dan ručamo skupa i kako sad ja da postupim prema njemu? Da li da tražim svoj ili njegov premještaj?

PS. Nije druže da ja nisam za šefa nego je problem što uvijek idem na finjaka, a to mnogi koriste. Posebnu brigu mi predstavlja što znam da i moji nadređeni dijele tvoje mišljenje pa mi i oni uvale poneki zadatak viška. Posao ne trpi, rezultati su dobri ali me ipak gledaju na drugačiji način od pomenutih događaja.
Jednostavno zasjenio te jači, bolji, konkretniji lik i trenutno se ne možeš snaći jer si dosad ti bio alfa. Znači, prvi se on lata ključeva, vozi tvoj službeni automobil u svemu je brži, nametljiviji, konkretniji. Ispadaš iz kolosjeka jer ti situacija smeta, a na nesvjesnoj razini ostali više prate njega i čak ga možda podsvjesno smatraju boljim i više ga cijene od tebe i to BEZ obzira što si ti njemu šef i imaš puno više staža i puno si više uložio u firmu. Jbg, površni smo ljudi i i dalje fukcioniramo na društvenoj razini na jedan primitivni način jačega, to je nešto što nikako nećemo moći izbaciti. Lik je dominantan i vjerojatno su mu razine testosterona više od tvojih.

Na fin način nikad nećeš ništa postići.
Post Reply