Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
-
makirouz
#1 Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se
). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.
- SpecialOffer
#2 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Cuj podredjeni te handri

-
TheMule
#3 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
ako si mu ti sef, nema se on sta laktati s tobom, moras svima staviti do znanja da si ti glavni inace ces izgubiti kontrolu nad citavim odjelom! nema ti se on sta uvlaciti pod kozu, ti si mu sef, ne prijatelj.
-
makirouz
#4 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Nikad stvari nisam gledao na taj način, nego sam jednostavno stavio taj naslov kako bih vam približio situaciju. Za mene su svi radne kolege, neki čak i prijatelji sa kojim se intenzivno družim. Nikada se prema njima nisam odnosio kao šef prema radniku nego kao "raja" i kao što gore spomenuh odlično je funkcionisalo dok on nije došao da radi sa nama.SpecialOffer wrote:Cuj podredjeni te handri![]()
![]()
- Capajebo
#5 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Samo mu reci, ja duzim auto i nemoj da se guras za kljuceve, kad ti bude trebalo javi se.
Jbte

Jbte
- Norm
#6 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Kao prvo, iako zvuci 'supacki' ili si veoma mlad i neiskusan ili zaista nisi za pozicije koju obnasas...u velikim kompanijama sa velikim brojem zaposlenih ti kao nadredjeni ne mozes biti 'raja' sa zaposlenicima Supacki, znam, ali...ponekad druzenje poslije posla je OK ali KOD NAS u BiH nema sanse da budes raja sa podredjenima i da budes objektivan sef...nema SANSE, jer se ta objektivnost gubi onoga trenutka kada se neko uvuce 'pod kozu' vise od drugih iako je vjerovatno losiji radnik i kolega...ali ima 'spiku'...
Rjesenje je jednostavno, kljuceve od vozila stavis pod kljuc, u ladicu u svome stolu, a ako ce neko da se uvrijedi zbog toga??? sta te briga ti si nadredjeni i niste tu iz ljubavi nego zbog plate...
U mojoj firmi to tako funkcionise i to mozda nije najsretnije rijesenje ali je najkorektnije...
Rjesenje je jednostavno, kljuceve od vozila stavis pod kljuc, u ladicu u svome stolu, a ako ce neko da se uvrijedi zbog toga??? sta te briga ti si nadredjeni i niste tu iz ljubavi nego zbog plate...
U mojoj firmi to tako funkcionise i to mozda nije najsretnije rijesenje ali je najkorektnije...
- drndalo
#7 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Reci mu da ne zna da vozi, i da mu ne das kljuceve dok se ne popravi, na svom autu...
- šatirana_ljubičica
#8 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Problem je u tome ''uvukao mi se pod kožu''.
Izvuci ga ispod kože i reci mu ono što je rekao Sarajevo
Izvuci ga ispod kože i reci mu ono što je rekao Sarajevo
- KPNCTNJAH
#9 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Uvuk'o mu se pod kozu u tom istom autu 
- dadoka84
#10 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
U poslu nema jaranstva. Zauzmi stav, uzmi mu kljuceve i ozbiljno porazgovaraj sa njim. I tvoji nadređeni će te drugačije posmatrati.
Dovoljna je jedna takva osoba da unese razdor u ekipu.
Dovoljna je jedna takva osoba da unese razdor u ekipu.
- ho oponopono
#11 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
...lik je pacman tipicni ako se ne trznes istjeracete i sa stolice...sa skotom ne mozes lijepo mani se tih manira...da se zna ko kosi, ko vodu nosi... 
- madner
#12 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Ja predlazem da mu ponudis i zenu, kada vec mozes djeliti auto.
- shalla
#13 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Ja sam u svojoj firmi šef jednog odjela (6 ljudi) i koliko god nastojim da sa njima budem raja moraju znati gdje je granica a ako se ne zajebavaš u uvodnom postu onda je on po meni tu granicu itekako prešao
Kontam ja i šta Norm govori i nažalost u pravu je, ja sam na početku kada sam došao na to mjesto pokušao sve jaranski, te nemojte me persirati, te zajebancija ali jbg vremenom se ljudi opuste i počnu to zloupotrebljavati, kada sam vidio da je do toga doššlo morao sam promijeniti priču. Kažem ti, i dalje sam sa njima raja, mogu pričati sa mnom o čemu god žele ali granice MORAJU postojati...
Pozz
Pozz
-
obelix1
#14 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
šefe, nisi ti za šefa
- kritichar
#15 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Tipično čoporsko ponašanje, došao novi mužijak koji će da skine starog, a i članovi čopora primjete da nisi više alfa.
Sva sreća pa se ne moraš tući za tu poziciju, dovoljno je jednom da uzmeš ključeve i kažeš kako stvari stoje, može uzimati auto ako tebi ne treba taj dan.
Teško je biti šef, nije dovoljno imati iskustvo i znanje iz oblasti kojim se firma bavi.
Sva sreća pa se ne moraš tući za tu poziciju, dovoljno je jednom da uzmeš ključeve i kažeš kako stvari stoje, može uzimati auto ako tebi ne treba taj dan.
Teško je biti šef, nije dovoljno imati iskustvo i znanje iz oblasti kojim se firma bavi.
- Azamo
#16 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Stara izreka kaže Družba je družba a služba je služba. Moraš to razgraničiti. Ja sam tako ispratio 3 šefa koja su na taj način pokušala da rade(ne hvalim se:)makirouz wrote:Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.
-
Drinski
#17 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Ti bi, ko pripadnik stare generacije, trebao znati da se žena, biciklo i pero ne daju nikome...madner wrote:![]()
Ja predlazem da mu ponudis i zenu, kada vec mozes djeliti auto.
- O'zone
- Globalni moderator
#18 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
HAhahaahahahahahahah predobro
Znači nemaš muda?! Jbga naučit ćeš na svojim grešakama što znatno više košta i boli nego da si učio na tuđim. U poslu nema prijatelja samo suradnici.
Znači nemaš muda?! Jbga naučit ćeš na svojim grešakama što znatno više košta i boli nego da si učio na tuđim. U poslu nema prijatelja samo suradnici.
- SmokingMan
#19 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Nije li ta Kompanija FDS? 
- vjesticanametli
#20 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
sve recenoNorm wrote:Kao prvo, iako zvuci 'supacki' ili si veoma mlad i neiskusan ili zaista nisi za pozicije koju obnasas...u velikim kompanijama sa velikim brojem zaposlenih ti kao nadredjeni ne mozes biti 'raja' sa zaposlenicima Supacki, znam, ali...ponekad druzenje poslije posla je OK ali KOD NAS u BiH nema sanse da budes raja sa podredjenima i da budes objektivan sef...nema SANSE, jer se ta objektivnost gubi onoga trenutka kada se neko uvuce 'pod kozu' vise od drugih iako je vjerovatno losiji radnik i kolega...ali ima 'spiku'...
- Ljakan
#21 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Bas ste dobrostojeci kad jedna kola vozate i svađate se oko kljuceva
Mense cini da je on tebi sef a ne ti njemu cim te tako handri.Dobar odnos među vama treba bit al poso je poso a birtija birtija.
Mense cini da je on tebi sef a ne ti njemu cim te tako handri.Dobar odnos među vama treba bit al poso je poso a birtija birtija.
-
emmir1
#22 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Ja sam bio direktor prilično velike kompanije za naše uslove, 240 uposlenih.
I tako sam vagao između discipline i raje.
Imao sam odlične rezultate, 3 godine u nizu u doba recesije sam podizao profit.
Prvi dolazio na posao, zadnji odlazio, nije bilo radnog vremena nego kad završim.
Na kraju me ta raja koštala i odbor me smjenio.
Mlad i pomalo neiskusan.
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...znaš dalje
I tako sam vagao između discipline i raje.
Imao sam odlične rezultate, 3 godine u nizu u doba recesije sam podizao profit.
Prvi dolazio na posao, zadnji odlazio, nije bilo radnog vremena nego kad završim.
Na kraju me ta raja koštala i odbor me smjenio.
Mlad i pomalo neiskusan.
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...znaš dalje
- meteoropata
- Vozim: merida silex 400
- Horoskop: jeo i kren'o
- Altsa
#24 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
pa ti si mu nadredeni. on ima da igra kako ti sviras a ne da ti on odreduje sta i kako. stavis ga ispred sebe i objasnis mu te osnovne stvari. a to sto ti se podvukao pod kozu pa te sada pravi budalom si sam kriv. rjesavaj to dok te podredeni nisu poceli samarati po firmimakirouz wrote:Radim za jednu dobrostojeću kompaniju i ja sam šef jednog odjela (ne hvalim se). Prije izvjesnog vremena došao nam je novi kolega koji mi je odmah u prvoj radnoj sedmici bukvalno preoteo službeni automobil koji sam pretežno ja vozio. U firmi ima više automobila, međutim ja kao šef odjela dužim automobil po potrebi i svi iz mog ureda koristimo jedan auto koji sam ja vozio za potrebe svih nas. Sve je funkcionisalo dok se nije pridružio kolega koji očito željan društvenog statusa ne bira sredstva kako bi pokazao "nadmoć". Ja se prilično dobro slažem sa njim (uvukao mi se pod kožu) međutim kad je vožnja u pitanju on iako sam primjetio da zna da mi to smeta i dalje se lakta za ključeve. Isto tako sam primjetio da me moji nadređeni i prijateljica koja radi u istoj firmi posmatraju na drugačiji način od tada, vjerovatno misleći kako nisam dovoljno dobar za tu poziciju čim nisam u stanju da se izborim za položaj u samom odjelu, a kamoli cijeloj kompaniji. Šta biste uradili na mom mjestu? Nije moj stil da ga tužakam nadređenima, a nisam od tog posla da "vrebam" ključ od ranog jutra jer imam previše obaveza zbog kojih mi piju krv ako ih ne izvršim u roku. Pomozite, i bez zezanja molim vas.
- Kinesko prkno
#25 Re: Podređeni mi ne da da vozim službeni auto
Skini ga golog i ishibaj po gujci kljucevima,ako to ne upali daj otkaz