podocnjaci
Moderator: anex
- A-R-N-I
#1 podocnjaci
naime, u zadnje vrijeme sam primjetio da mi podocnjaci ne odlaze ni nakon dobrog i mirnog sna. ima li kakva metoda uklanjanja istih??
-
EdnaMaric
#2 Re: podocnjaci
Da si zensko, imala bih najmanje pet dobrih korektivnih krema da ti predlozim. Ali...
Stavi supene kasike malo u frizider pa ih onda nasloni na oci. Drzi tako jedan minut. Pomaze.
Ali ne bi bilo lose da se konsultujes s doktorom, provjeris bubrege...
Stavi supene kasike malo u frizider pa ih onda nasloni na oci. Drzi tako jedan minut. Pomaze.
Ali ne bi bilo lose da se konsultujes s doktorom, provjeris bubrege...
-
funky_baby
#3 Re: podocnjaci
Edna de meni preporuci te kreme
, ja sam zensko
.
i ja imam problema s podocnjacima (hvala Bogu ok je sve sa zdravstvene strane) i stvarno bi bilo dobro cuti poneki savjet u vezi ovoga
i ja imam problema s podocnjacima (hvala Bogu ok je sve sa zdravstvene strane) i stvarno bi bilo dobro cuti poneki savjet u vezi ovoga
- Loulou
#4 Re: podocnjaci
Ovo je odlična stvar kod natečenih očnih kapaka i podočnjaka. Kašike staviti u zamrzivač 10 minuta i onda nasloniti na oči i držati oko minut. Fercera - isprobano!EdnaMaric wrote:Stavi supene kasike malo u frizider pa ih onda nasloni na oci. Drzi tako jedan minut. Pomaze.
E sad, ako su u pitanju tamni podočnjaci... ne znam. Samo korektor
- Soul_Sista
#5 Re: podocnjaci
I ja imam podocnjake u zadnje vrijeme. Razlog je zato sto haman tri dana nisam spavala... Imate li kakav kucni recept protiv nesanice?
Nesto za vjezbanje umirivanja preaktivnog mozga?
Ili samo nesto sto smiruje prije spavanja.. 
- bez_ideje
#6 Re: podocnjaci
Kamilica s medom pred spavanje i nema te za 10 minuta
Ja doduse nemam problema ni sa snom ni sa podocnjacima.....al rekose mi da je za one podocnjake ,kao "kese" ..dobro i obicno bjelance
Ja doduse nemam problema ni sa snom ni sa podocnjacima.....al rekose mi da je za one podocnjake ,kao "kese" ..dobro i obicno bjelance
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: podocnjaci
Namirnice na pijaci kupujem samo od prodavača/ica koje nemaju ''felge'' ispod očiju.
Uvećane podočnjake dovodim u vezu sa probavnim smetnjama. Ne mora značiti da je ovo tačno, ali tako radim.
Političari koji imaju uvećane podočnjake, glume da rade dan-noć, brinu se za narod,...Ma, kakvi, to je od ''obogaćenog'' mesa i krkanluka.
Uvećane podočnjake dovodim u vezu sa probavnim smetnjama. Ne mora značiti da je ovo tačno, ali tako radim.
Političari koji imaju uvećane podočnjake, glume da rade dan-noć, brinu se za narod,...Ma, kakvi, to je od ''obogaćenog'' mesa i krkanluka.
- Soul_Sista
#8 Re: podocnjaci
Sta covjek svasta ne zna..nisam znala tu vezu izmedju probavnog sistema i podocnjaka. Ne mogu se na to pozaliti nit jedem puno meso, mozda jednom u sedmici ako i toliko. A vala Pipi, nisam bas ni krkan
U mene je pretjerano mozganje u pitanju
i pomalo crni podocnjaci...
U mene je pretjerano mozganje u pitanju
- A-R-N-I
#9 Re: podocnjaci
PipiDugaDevetka wrote:Namirnice na pijaci kupujem samo od prodavača/ica koje nemaju ''felge'' ispod očiju.
ne kontam sta hoces da kazes,, da ko ima podocnjake krka meso???? niti imam problema sa probavom niti krkam.
a kakve namirnice ti kupujes na pijaci??? one koje su vec prosle kroz probavni sistem prodavaca/ica???? pa ti je to bitno
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: podocnjaci
Imaju uvećani podočnjaci veze sa probavnim smetnjama. Ne kažem da je to jedini uzrok, ali imaju veze.
Dakle, ko želi eliminisati uvećane podočnjake, posvetiti se i načinu ishrane.
Uzgredbudirečeno, btw, i sam imam uvečane podočnjake i probavne smetnje.
- A-R-N-I
#11 Re: podocnjaci
PipiDugaDevetka wrote:Imaju uvećani podočnjaci veze sa probavnim smetnjama. Ne kažem da je to jedini uzrok, ali imaju veze.
nidje veze,, 100% nemaju veze sa probavom, barem ne u mom slucaju, probava tip top, nalaze vadim svakih 6 mjeseci, u top sam formi
- 2407
#12 Re: podocnjaci
Manje alkohola pit i spida vuc 
- A-R-N-I
#13 Re: podocnjaci
aaahahahhahah2407 wrote:Manje alkohola pit i spida vuc
- bez_ideje
#14 Re: podocnjaci
Nekima je to jednostavno "urodjeno" .....imam drugaricu.....rodila se s podocnjacima
,nekad veci ,nekad manji ali uvjek su tu.......i nema nikakve zdravstvene probleme
- Skyfox
#15 Re: podocnjaci
ja ih imam od srednje skole, dva plavoljubicasta polukruga ispod ociju - ocaj al do sada sam se navikao... Sta god da radim nikad nisu nestali...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#16 Re: podocnjaci
Moja licna teorija ( potpuno nenaucna ) je da ne treba piti mlijeko.
To je jedino sto sam promijenila u ishrani u zadnje 2 godine i smanjili su mi se podocnjaci, ono u fazonu - nemam ih nikako, a definitivno ne spavam dovoljno.
To je jedino sto sam promijenila u ishrani u zadnje 2 godine i smanjili su mi se podocnjaci, ono u fazonu - nemam ih nikako, a definitivno ne spavam dovoljno.
- drmadzija
#17 Re: podocnjaci
Vozdra raja,
Ima l' sta protiv ovih tamnih podocnjaka?
Nemam nikakve probavne smetnje, ne pijem, ne pusim, spavam 7 sati dnevno. E sad, stalno sam gladan i jedem mnogo al' nisam deb'o.
Tamni podocnjaci su fakat zafrkancija, raja mi cesto govori da sam nasminkan. Ima l' kakav lijek, osim ovih kasika, da frcera.

Nemam nikakve probavne smetnje, ne pijem, ne pusim, spavam 7 sati dnevno. E sad, stalno sam gladan i jedem mnogo al' nisam deb'o.
- Ma.Le.Na
#18 Re: podocnjaci
i menifunky_baby wrote:Edna de meni preporuci te kreme, ja sam zensko
.
i ja sam
jel iko isprobao ono Garnierovo cudo...sa roll on-om...zeleno..i onaj roll je cini mi se metalni (bar tako izgleda na reklami)
- vitamini
#19 Re: podocnjaci
Uradi nalaze stitne zlijezdedrmadzija wrote:Vozdra raja,
Nemam nikakve probavne smetnje, ne pijem, ne pusim, spavam 7 sati dnevno. E sad, stalno sam gladan i jedem mnogo al' nisam deb'o.Tamni podocnjaci su fakat zafrkancija, raja mi cesto govori da sam nasminkan. Ima l' kakav lijek, osim ovih kasika, da frcera.
-
funky_baby
#20 Re: podocnjaci
Ma.Le.Na wrote:i menifunky_baby wrote:Edna de meni preporuci te kreme, ja sam zensko
.
i ja sam![]()
![]()
jel iko isprobao ono Garnierovo cudo...sa roll on-om...zeleno..i onaj roll je cini mi se metalni (bar tako izgleda na reklami)
jesam ja
efekat 0 bodova
- Skyfox
#21 Re: podocnjaci
a sta je fazon s tim kasikama> Zaledis ih u dubokom ili... i koliko ih drzih na ocima??
- A-R-N-I
#22 Re: podocnjaci
Skyfox wrote:a sta je fazon s tim kasikama> Zaledis ih u dubokom ili... i koliko ih drzih na ocima??
haha samo pazi kad ih zaledis i stavis na oci da ti se ne zaljepe na kapke
- Skyfox
#23 Re: podocnjaci
pa zato i pitamA-R-N-I wrote:Skyfox wrote:a sta je fazon s tim kasikama> Zaledis ih u dubokom ili... i koliko ih drzih na ocima??
haha samo pazi kad ih zaledis i stavis na oci da ti se ne zaljepe na kapke![]()
aj probaj ti
- A-R-N-I
#24 Re: podocnjaci
ja probao, zaljepise mi se za kapke ko na Igmanskom marsuSkyfox wrote:pa zato i pitamA-R-N-I wrote:Skyfox wrote:a sta je fazon s tim kasikama> Zaledis ih u dubokom ili... i koliko ih drzih na ocima??
haha samo pazi kad ih zaledis i stavis na oci da ti se ne zaljepe na kapke![]()
![]()
aj probaj ti
- Skyfox
#25 Re: podocnjaci
jel bilo ko je ugasio svjetloA-R-N-I wrote:
ja probao, zaljepise mi se za kapke ko na Igmanskom marsu![]()
mozda ih ne treba zaledit u dubokom? ode ja sad probat