Podočnjaci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Klitemnestraaa

#1 Podočnjaci

Post by Klitemnestraaa »

Zdravo.
Imam problem sa podočnjacima i nateklim očima.
Podočnjaci su mi danonoćno prisutni, kao i otok. Radnim danima slabo spavam, a vikednom spavam po 9-10 h i naspavam se i odmorno se osjećam i opet njih ima. :-) :? :( :-x
Da li to može biti povezano sa šminkom, čime inače čistite lice? Ja imam neki sapun sa maslinovim uljem i njime lice operem i namažem Niveom, inače koža mi je ok, nije nešto naročito masna, a nije ni suha.
Da li može biti povezano s tim što pijem zeleni čaj bez pauza, svaki dan po šalicu, jer znam da podočnjaci imaju veze s bubrezima, da li treba pauzu napraviti kod pijenja zelenog čaja?
Šta god znate da uspijeva kažite, sve me stid ovakva hodati, izgledam isto da me zlostavljaju u kući. :oops:
lavorpunvode

#2 Re: Podočnjaci

Post by lavorpunvode »

ukoliko ih nisi oduvijek imala i ako su se iznenada pojavili, prekontrolisi urin i bubrege malo detaljnije, prekontrolisi zeljezo, i kod anemije se javljaju tamniji podocnjaci. a ako ih imas vec godinama, vjerovatno nista od toga nema veze s tim, jednostavno ti je koza oko ociju tanja i zato imas jace izrazene podocnjake. i ja ih imam otkad znam za sebe, i pomirila sam se s tim. sve sto mozes uciniti je da kupis dobar puder, najbolje kameni, koji mozes cetkicom za sjenilo nanijeti na podocnjake i to ce ih koliko-toliko ublaziti. a ukoliko imas one kesice ispod ociju, ne klasicne podocnjake, to se vec moze malo ublaziti hladnim oblogama, mada ne znam koliko je to zdravo za oci.
Klitemnestraaa

#3 Re: Podočnjaci

Post by Klitemnestraaa »

lavorpunvode wrote:ukoliko ih nisi oduvijek imala i ako su se iznenada pojavili, prekontrolisi urin i bubrege malo detaljnije, prekontrolisi zeljezo, i kod anemije se javljaju tamniji podocnjaci. a ako ih imas vec godinama, vjerovatno nista od toga nema veze s tim, jednostavno ti je koza oko ociju tanja i zato imas jace izrazene podocnjake. i ja ih imam otkad znam za sebe, i pomirila sam se s tim. sve sto mozes uciniti je da kupis dobar puder, najbolje kameni, koji mozes cetkicom za sjenilo nanijeti na podocnjake i to ce ih koliko-toliko ublaziti. a ukoliko imas one kesice ispod ociju, ne klasicne podocnjake, to se vec moze malo ublaziti hladnim oblogama, mada ne znam koliko je to zdravo za oci.
Imam kesice. Podočnjake sam i prije imala, ali umjereno, u zadnje vrijeme su izraženi i kesice se pojavile. :twisted:
lavorpunvode

#4 Re: Podočnjaci

Post by lavorpunvode »

u tom slucaju probaj nabaviti one gel vrecice za oci, to je bilo prije za naruciti u avonu ili oriflame-u, nisam sigurna. ugl., to se stavi u frizider/zamrzivac na par sati i onda na oci, a ukoliko nemas to, mozes staviti 2 kasike u zamrzivac, kada budu leedene, staviti ih na podocnjake i hladiti ih. potrazi malo na internetu, kazu da djeluje.
Klitemnestraaa

#5 Re: Podočnjaci

Post by Klitemnestraaa »

lavorpunvode wrote:u tom slucaju probaj nabaviti one gel vrecice za oci, to je bilo prije za naruciti u avonu ili oriflame-u, nisam sigurna. ugl., to se stavi u frizider/zamrzivac na par sati i onda na oci, a ukoliko nemas to, mozes staviti 2 kasike u zamrzivac, kada budu leedene, staviti ih na podocnjake i hladiti ih. potrazi malo na internetu, kazu da djeluje.
Budem probala, hvala puno. :)
Ambrozija

#6 Re: Podočnjaci

Post by Ambrozija »

Imaju li ti mama i tata podocnjake? Mozda je nasljedno.
Klitemnestraaa

#7 Re: Podočnjaci

Post by Klitemnestraaa »

Ambrozija wrote:Imaju li ti mama i tata podocnjake? Mozda je nasljedno.
Nemaju. :shock:
drag_gost

#8 Re: Podočnjaci

Post by drag_gost »

http://feelgoodtime.net/how-to-get-rid- ... nder-eyes/ Procitaj taj tekst, mozda ti moze pomoci. Ja bih pokusao sa kamilicom.
Klitemnestraaa

#9 Re: Podočnjaci

Post by Klitemnestraaa »

drag_gost wrote:http://feelgoodtime.net/how-to-get-rid- ... nder-eyes/ Procitaj taj tekst, mozda ti moze pomoci. Ja bih pokusao sa kamilicom.
Jednom sam probala i nisam dobro iscijedila kesice i u oči mi sve iscurilo i crvene mi oči bile. :run: :lol: :lol:
Budem probala opet, ali fino da ih iscijedim, hvala na linku.
drag_gost

#10 Re: Podočnjaci

Post by drag_gost »

Smoto. :mrgreen:
Post Reply