Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bach

#1 Podobni"nebošnjaci" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by bach »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ranko-co ... /160112067

Pa kaže i naravno laže čika Ranko.
"Trenutni zdravstveni sistem u KS sa svim postojećim službama je gotovo neodrživ, te je reforma zdravstva neminovna. U ovom kantonu postoji 14 zdravstvenih institucija, a kada znamo da tu postoje menadžmenti, upravni i nadzorni odbori i druge nemedicinske službe, sve skupa to je finansijski neodrživo", kazao je za Klix.ba dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačalnika Sarajeva.
Image

Vidi Ranka što se snuždio. Reklo mu "Pričaj što se od tebe traži inače..."

Ranko je manjina u ovom gradu u kojem vladajuća SDA i povezane "firme" nemilice gaze i preko Bošnjaka, pljčkaju ih i kinje ih. Šta mislite kako se tek jedan ili Srbin ili Hrvat osjeća u takvoj situaciji. Ja vjerujem da je te ljude strah i da će učiniti i reći sve što se od njih traži. A najčešće se od njih traži da budu paravan za razne mutne radnje bošnjačke elite

http://mpz.ks.gov.ba/ministarstvo/ministar

Vlatko Petrović, nezaobilazno ime kada je građenje bilo čega važnijeg u pitanju. Mutan lik do bola.

Čedomir Lukić. Dugo godina na čelu zloglasne Uprave za stambena pitanja KS. Ta ista uprava je borce Ar BiH izbacivala na ulicu iz stanova koja je im ista ova država prethodno dala.

Branko Šljivar. Bakirov čovjek u tužilašvu KS. Godinama bio tu samo da se ništa ne uradi i da optužnice protiv najvećih riba požute u ladicama tužilaštva

Mihajlo Krmpotić. Još jedan koji godinama guzelja od stolice do stolice. Sada je na nekoj funciji u GRAS nakon što je godinama gledaoa kao ministara kako GRAS propada.
Image

Slobodan Trniić, čovjek koji je godina bio "alfa i omega" u Domovom zdravlja.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/istrazit ... /120206133

Afera oko korupcije prilikom zapošljavanja u JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo uskoro bi mogla dobiti sudski epilog. Kako je za Sarajevo-x.com rekla Jasmina Omičević, portparol Tužilaštva KS, nakon anonimne prijave koja je podnesena zbog nelegalnosti pri zapošljavanju, Tužilaštvo je zatražilo od FUP-a da istraži slučaj, a danas im je dostavljen i izvještaj.
Slobodan Nastić, sudija za "vruće krompire" u općinskom sudu Sarajevo...
Podizanje optužnice protiv Dragana Lukača

Višemjesečna trakavica zvana nesavjestan rad u službi, što je postao sinonim za Dragana Lukača, direktora Federalne uprave policije i njegov obračun sa Draganom Vikićem, komandantom Specijalne jedinice i herojem odbrane Sarajeva, prije desetak dana dobila je svoj epilog.

22.03.2012 21:32
Slika

U skladu sa postulatima profesije i nezavisnosti, daleko od pritisaka pojedinih medija, Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Dragana Lukača. I, kada se, u skladu sa zakonskim okvirima očekivalo potvrđivanje optužnice protiv Lukača, na scenu je stupio sudija Slobodan Nastić, koji je pod, za sada neutvrđenim pritiscima, odlučio opstruisati potvrđivanje optužnice ulazeći u njen meritum.

Dragan Vikić odavno je, još od početka devedesetih, bio na meti mnogih. No, ono što sada proživljava proslavljeni komandant može se porediti sa najprizemnijim udarima, udruženim i orkestriranim napadima koruptivno-mafijaškog aparata.

Pripremila: Indira Kriještorac

Općinskom sudu u Sarajevu upućen je dopis kojim se tražila da se u što skorije vrijeme potvrdi da li je podnesena optužnica protiv Dragana Lukača, direktora Federalne uprave policije, zbog nesavjesnog rada u službi.

Predsjednik Općinskog suda u Sarajevu Goran Salihović ne zna ili - možda je bolje reći - ne smije saopćiti pravu informaciju o predmetu Lukač.

Kako gospodin Salihović ne zna, onda je sasvim razložno da Federalna TV pouči predsjednika Suda i konstatuje kako je optužnica protiv Dragana Lukača podnesena još prije desetak dana. Prema informacijama sa Općinskog suda kojim predsjedava gospodin Salihović, optužnica se nalazi kod sudije za prethodno saslušanje Slobodana Nastića. Razlozi onoga zbog čega gospodin Salihović bježi od istine možda leže u činjenici da sudija Nastić na sve moguće načine pokušava optužnicu odbaciti, pri čemu politički pritisak i presiju ne smijemo izostaviti.
I još mnogo drugih režimu odanih nebošnjaka koji su zbog spašavanja vlastite egzistencije u ovom gradu spremni uraditi sve što se od njih traži? Im ih u zdravstvu, policiji, na sudovima, školama...

Pitanje za razmišljanje: Zbog čega bošnjački centri moći koriste nebošnjake kao paravan za svoje prljave poslove i odluke?

Kako je biti nebošnjak u Sarajevu i da li se mora platiti velika cijena za opstanak, rad i nekakav lični profesionalni napredak ovdje...

Nastavi niz...Nabrojite i druge "alijine srbe"...

Miro Lazović

Mirjana Sakić

Bio je onaj Sretko Žmukić

pa ovaj

http://ba.n1info.com/a76393/Vijesti/Vij ... nciji.html

Nastavi niz...

LP

Bach
Last edited by bach on 14/01/2016 11:01, edited 1 time in total.
insomnia78

#2 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by insomnia78 »

Lupas gluposti
Ljudi su jednostavno pohlepni, nema to nikakve veze sa tim sto ti potenciras
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by _BataZiv_0809 »

Vidi insomnije sto brani binsaše :lol:
cyprus

#4 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by cyprus »

To nisu alijini srbi, to su patriote :mrgreen:
insomnia78

#5 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Vidi insomnije sto brani binsaše :lol:
Ne znam kako si to skont'o
Ovo je tolika glupost da niti ne zasluzuje komentar,
I još mnogo drugih režimu odanih nebošnjaka koji su zbog spašavanja vlastite egzistencije u ovom gradu spremni uraditi sve što se od njih traži? Im ih u zdravstvu, policiji, na sudovima, školama...

Kako je biti nebošnjak u Sarajevu i da li se mora platiti velika cijena za opstanak, rad i nekakav lični profesionalni napredak ovdje
doduse tek sad vidim ko je otvorio temu pa me ni ne cudi
PS: tacno sam znao da ces ti biti medju prvima
Danguba

#6 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by Danguba »

Bilo kako bilo, ima ih poprilicno. :thumbup: ja sam mislio da Srba nema ni u tragovima u Sarajevu izuzev u drzavnim institucijama. :D

...a sto im vezes Aliju, nema veze s'vezom.
insomnia78

#7 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by insomnia78 »

Pa ko ne krade kad Bakir vikne "kradi" namah zavrsi u narodnoj kuhinji
To ako ima srece, ako nema onda direkt kod lava, zajedno sa nejaci
bach

#8 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by bach »

Danguba wrote:Bilo kako bilo, ima ih poprilicno. :thumbup: ja sam mislio da Srba nema ni u tragovima u Sarajevu izuzev u drzavnim institucijama. :D

Izraz "alijini srbi" nisam ja izmislio...

guglaj malo buraz, ne budi lijen...
sinuhe

#10 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by sinuhe »

Znaju gdje su pare i svoju ulogu u tome a imaju svoju cijenu. Uzivancija. Ne moze im niko nista :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by Truba »

kad već nismo pobjegli 1989. ili 1992. ili 1995
trebalo se 1996 učlaniti u SDA
sad biste moju njušku gledali na ovim plakatima i prilozima :D

vrhovni komadante bolnica će pasti ( samo šalji love)
karanana

#12 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by karanana »

bach wrote:
Danguba wrote:Bilo kako bilo, ima ih poprilicno. :thumbup: ja sam mislio da Srba nema ni u tragovima u Sarajevu izuzev u drzavnim institucijama. :D

nisi izraz izmislio ti, ali jeste neko tipa djoge ili guzine. zato, mislim da sa ovim naslovom vrijedjas i svrstavas stotine i hiljade bosanaca i hercegovaca, srba, u neke alijine sluge, podanike, lopove i slicno, samo sto si uzeo dvojicu-trojicu koji su se mozda okoristili o vlasti.

cuj lazovic.
pa gdje su ti i pejanovic, ljujic mijatovic, bogicevic, divjak naravno...?
sramotno i uvredljivo.
ti ljudi su ispali najvece zrtve rata i najvece budale. mislili su da su ostali na pravoj strani ali ocigledno nisu. bolje bi im bilo da su otisli ili karadzicu ili u trece zemlje. sad su ni na nebu ni na zemlji i primaju ovakve uvrede.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by JoseMujica »

karanana wrote:
bach wrote:

nisi izraz izmislio ti, ali jeste neko tipa djoge ili guzine. zato, mislim da sa ovim naslovom vrijedjas i svrstavas stotine i hiljade bosanaca i hercegovaca, srba, u neke alijine sluge, podanike, lopove i slicno, samo sto si uzeo dvojicu-trojicu koji su se mozda okoristili o vlasti.

cuj lazovic.
sramotno i uvredljivo.
ti ljudi su ispali najvece zrtve rata i najvece budale. mislili su da su ostali na pravoj strani ali ocigledno nisu. bolje bi im bilo da su otisli ili karadzicu ili u trece zemlje. sad su ni na nebu ni na zemlji i primaju ovakve uvrede.
:thumbup:

to su jedini pravi ljudi u ovoj zemlji...mogli su da biraju državu, da krenu za plemenskim tam-tamom ali nisu...ostali su ljudi i izabrali pravednu borbu za svoju državu i stali uz slabije i zadnja stvar koju zaslužuju da neko sere po njima.

Nas koji nismo imali prilike da biramo morete pišat i srat kolko hoćete, al ovi ljudi ala Jove ne zaslužuju ništa drugo nego da se ustane kad im se ime spomene.
Drvosjeca iz Dejcica

#14 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

bach wrote:

Htjedoh i ja napisati ali vidim ljudi isto primjetiše. Taj izraz koji si upotrijebio isto kao da si rekao balije ili vlasi, baš uvredljivo i nisko. Trebao bi ispraviti naslov ako ćemo se držati nekog minimuma civilizovane rasprave. Stoji da su pojedini godinama uz vlast i da tako žive sa stolice na stolicu ali to je drugi par cipela i nema veze sa paljanskom i ratno-huškačkom kovanicom "alijini Srbi". Imaš i Hrvata i koji su uz SNDS, to su valjda dodikovi Hrvati pa onaj Špirić što je od radikala prešao put u dodikovog kvazi socijaldemokratu sa ženom muslimankom...itd. Ta pojava nije samo svojstvena jednim ili drugim već više-manje primjetna je u cijelom regionu a ne samo u BiH.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by -LIBERO- »

Situacija postoji. Imamo profesionalne Srbe i Hrvate, koji u vecinski, da ne kazem 99,9% bosnjackoj nacionalno naznacenoj stranci, sto jeste SDA, obnasaju visoke pozicije. A bez da ih je biralo glasacko tijelo te stranke u direktnom izbornom procesu. A mogli su, a nisu. (!)
Znaci nije volja glasacke baze te stranke, nego prinuda jer se mora, i zakonski mora, izbalansirati omjer B/S/H i onda u tome svemu odlicno plivaju pojedinci koji svoj nacionalni odabir i pripadnost 'rentaju' i daju u upotrebu, evo recimo, SDA. Slicna je situacija i sa SNSD H/B, ili HDS S/B (ovo sa HDZ malo manje, koliko sam upratio?).

Istina je, isto tako, da je dosta njih kompromitirano raznim aferama, pronjeverama novca, namjestanjima tendera, upisljavanjem cjele familije po institucijama itd.itd....sto se po meni apsolutno uklapa u cijeli taj kolaz i kombinaciju.
Svjstan ulazak u stranku koja ni po cemu ne dijeli tvoje svjetonazore, vrijednosti, cak i jednonacionalna je...naravno da navodi, u startu, na zakljucak da si u cijeloj toj prici iz licnog finansijskog i statusnog razloga, i da ce to maksimalno pokusati iskoristiti.

Ja sam ih oduvijek gledao sa prezirom.
Banksy

#16 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:
karanana wrote:
bach wrote:

cuj lazovic.
sramotno i uvredljivo.

to su jedini pravi ljudi u ovoj zemlji...mogli su da biraju državu, da krenu za plemenskim tam-tamom ali nisu...ostali su ljudi i izabrali pravednu borbu za svoju državu i stali uz slabije i zadnja stvar koju zaslužuju da neko sere po njima.

Nas koji nismo imali prilike da biramo morete pišat i srat kolko hoćete, al ovi ljudi ala Jove ne zaslužuju ništa drugo nego da se ustane kad im se ime spomene.
Banksy

#17 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by Banksy »

Nadnacionalni fenomen uhljebljenika, kao paravan za uhljebljenje.
ultima_palabra

#18 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by ultima_palabra »

Imaš lopova takvog kalibra, a Bošnjaka x100, ali ovi valjda upadaju u oči zbog imena...

Zaboli me jel Čedo ili Mujo, bitan je rezultat njegovog djelovanja.
dustaban

#19 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by dustaban »

karanana wrote: cuj lazovic.
sramotno i uvredljivo.
Zaista se ovdje treba napraviti razlika izmedju "probosanskih srba" i "Alijinih Srba".
Probosanski srbi su oni koji su stali u odbranu bosne svojim izborom i svojom zrtvom. Ono sto nazivate "Alijini Srbi" (danas Bakirovi) su Srbi koji unovcavaju svoju nacionalnu pripadnost. Klasicni primjer je Desnica Radivojevic.
A to sto je Desnica bolje prosao od Divjaka, to je sad pitanje za SDA a ne za "Alijine Srbe".
JThomas

#20 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by JThomas »

u SDA su svi iz istih razloga. samo je ovima lakše upasti na više položaje zbog nacionalnih kvota.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#21 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by -LIBERO- »

A sada, namjerno, da ovaj dio odvojim u poseban post.
Slozio bih se da je naslov dosta uvrjedljiv. Mada ga malo vade ovi navodnici, ali opet....
Vecina zna ko, i kada, je napravio tu nakaradnu kovanicu 'Alijini Srbi'.
To je bila uvrjedljiva etiketa od strane SRNA, i slicnih ideoloski uvezanih varijanti, cak i zvanicnika stranki, i RSa....kada su zelili da diskredituju i umanje vrijenost Srba koji su odlucili da ostanu u svojim gradovima, a koji su bili pid kontrolom ARBiH.

Zato bih zamolio autora teme, da edituje prvi post, i promjeni naslov teme, jer bi se mogao protumaciti da se pisanje na temi odnosi na SVE pripadnike srpskog naroda koji su bili etiketirani ovim pogrdnim nazivom.
A koji su, u ogromnoj mjeri, zapravo izrazito casni i moralni ljudi, i koji su vjerovali u suzivot i ovu drzav
u.

Uz izuzetke, od kojih smo neke i pobrojali, a koji su svoju S pripadnost i 'potencijal'( :zzzz: l) dobrano rentali, unovcili, i ne rijetko zloupotrijebili.
nocnaptica986

#22 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by nocnaptica986 »

znam osobno jednog covjeka koji je cisti sarajlija,srbin,i kome su trazili da se uclani u sda kako bi dobio posao u telekomu :shock:
Last edited by nocnaptica986 on 14/01/2016 10:47, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by JoseMujica »

pa možda i morete napraviti neku distinkciji ali realno treba podržati i ove što unovćavaju ć-etnićke etikete jer upravo oni pokazuju sav apsurd i idiotizam tzv. nacionalne podjele na jedinstvenom kulturnom prostoru Hercegovačkog protojezika
dječak sa šibicama

#24 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by dječak sa šibicama »

Poslusna i sluganska manjina, najunosnije zanimanje u BiH.

Uz nabrojane alijine Srbe, dodao bih Emila Vlajkija, i vaskolikog nezaobilaznog Galijasevica, eksperta.

Ne znam imaju li u HDZ toru takvih, nisam u toku, bezbeli da imaju.
bach

#25 Re: Fenomen "alijinih srba" kao paravan za bošnjački lopovuk

Post by bach »

-LIBERO- wrote:A sada, namjerno, da ovaj dio odvojim u poseban post.
Slozio bih se da je naslov dosta uvrjedljiv. Mada ga malo vade ovi navodnici, ali opet....
Vecina zna ko, i kada, je napravio tu nakaradnu kovanicu 'Alijini Srbi'.
To je bila uvrjedljiva etiketa od strane SRNA, i slicnih ideoloski uvezanih varijanti, cak i zvanicnika stranki, i RSa....kada su zelili da diskredituju i umanje vrijenost Srba koji su odlucili da ostanu u svojim gradovima, a koji su bili pid kontrolom ARBiH.

Zato bih zamolio autora teme, da edituje prvi post, i promjeni naslov teme, jer bi se mogao protumaciti da se pisanje na temi odnosi na SVE pripadnike srpskog naroda koji su bili etiketirani ovim pogrdnim nazivom.
A koji su, u ogromnoj mjeri, zapravo izrazito casni i moralni ljudi, i koji su vjerovali u suzivot i ovu drzav
u.

Uz izuzetke, od kojih smo neke i pobrojali, a koji su svoju S pripadnost i 'potencijal'( :zzzz: l) dobrano rentali, unovcili, i ne rijetko zloupotrijebili.
Reci oko moje moderatorsko kako treba da izgleda naslov i ja cu odmah editovati.

Fin sam čovjek i nemam namjeru bilo koga da vrijeđam.
Post Reply