Podmladak
-
zzzzz
#1 Podmladak
Interesuje me, sjeca li se mozda neko koliko se djece radjalo dnevno u Sarajevu prije rata? Redovno pratim podatke na SarayNet-u o broju novorodjenih Sarajlija i cini mi se da su cifre za masala, s obzirom na price o niskom natalitetu.
Eto danas npr. deset djecaka i osam djevojcica.
Eto danas npr. deset djecaka i osam djevojcica.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3 Re: Podmladak
kako koji narodzzzzz wrote: obzirom na price o niskom natalitetu.
-
kame
Vidi, tesko je reci bez popisa stanovnistva u narednih 30-40 godina ali je sigurno da se danas radja mnogo manje djece.
A prije rata je kod nas bila najveca stopa nataliteta. Narocito kod bosnjaka. U cijeloj SFRJ bosnjaci su imali ubjedljivo najvisi natalitet.
A najnizi su imali slovenci. Kao i najvise samoubistava (ako se ne varam).
A prije rata je kod nas bila najveca stopa nataliteta. Narocito kod bosnjaka. U cijeloj SFRJ bosnjaci su imali ubjedljivo najvisi natalitet.
A najnizi su imali slovenci. Kao i najvise samoubistava (ako se ne varam).
-
winetou
Pa jeste nek ljudi stvaraju porodicu, ali hmm ima tu jedna stvar.zzzzz wrote:Ne treba u svemu traziti korist Winetu,nego godrina mi je da se ljudi usudjuju s obzirom na situaciju.
Veceg dara u zivotu nisi dobio nego da mozes donijet novi zivot na svijet. Bozije davanje ili tumaci kako ti je volja,ali nemjerljivo.
Nisam jednom procitao u medijima onu pricu da imaju npr. troje djece do 6 godina a zale se kako su nezaposleni. Pa sad kontaj
-
St.Germain
cifra o broju rodjenih sama po sebi ne znaci ama bas nista...koliko znam, stopa nataliteta se u statistikama uvijek pojavljuje sa stopom mortaliteta ako se vec hoce izvuci neki zakljucak o demografskim promjenama strukture i broja stanovnistva...
a inace, vec sam pisao, iz BIH se iselilo oko 1, 3 miliona gradjana, ukupno na sve strane oko 250.000 mrtvih, sto cini trecinu predratnog broja gradjana BIH, a raja se i dalje masovno iseljava...to bi cak i za jednu Francusku sa preko 50 miliona stanovnika bio problem, a kamoli kod nas o tome u Bosni nit ko vodi brigu nit da se pocese...ko ce kasnije da placa sve penzionere ako se ovakvo stanje zadrzi i nastavi trend gubljenja najatraktivnijeg dijela stanovnistva u demografskom smislu...boga pitaj.
a inace, vec sam pisao, iz BIH se iselilo oko 1, 3 miliona gradjana, ukupno na sve strane oko 250.000 mrtvih, sto cini trecinu predratnog broja gradjana BIH, a raja se i dalje masovno iseljava...to bi cak i za jednu Francusku sa preko 50 miliona stanovnika bio problem, a kamoli kod nas o tome u Bosni nit ko vodi brigu nit da se pocese...ko ce kasnije da placa sve penzionere ako se ovakvo stanje zadrzi i nastavi trend gubljenja najatraktivnijeg dijela stanovnistva u demografskom smislu...boga pitaj.