Podjeljenost
-
Santos
#1 Podjeljenost
Ljudi neznam kako je kod vas ali ja primjecujem ogromnu podjeljenost u druzenju.Radi se o tome da se svelo druzenje po grupama tj,ko je ko i odakle je.Recimo moj sin a i ostala djeca iz BiH kolko vidim sve mu jarani stranci nigdje Holandzanina,tako je i kod ostalih mojih kolega koji imaju djecu,kad ga pitam kako to da nema Holandzanina jarana kaze ko ih jebe u stilu kurce se i slicno.Apsolutno ne podrzavam tu podjeljenost ali tako je i i tacno se primjeti da su ovi domaci samo svoji a djeca stranaca u grupama i to mi nimalo kao roditelju ne pase,neznam sto ali mi ta podjeljenost ne izgleda nimalo dobro.Kakva je u vas situacija i sta vi mislite o ovome.
- cHupjahalic@
Ovdje se nasa omladina uklopila. Mislim da je najveci razlog sto nas od samog pocetka razbacalo po cijeloj Norveskoj i naravno, uporedjujuci sa dosta drugih zapadnih zemalja, malen nas je broj ovdje.
Vjerovatno je i to utjecalo da je situacija takva kakva jeste (naravno, svugdje ima izuzetaka).
Vjerovatno je i to utjecalo da je situacija takva kakva jeste (naravno, svugdje ima izuzetaka).
- Maraschino
#6 Re: Podjeljenost
kod mene je 100% obrnut slucaj i imam probleme druge vrste jer se nasi kurceSantos wrote:Ljudi neznam kako je kod vas ali ja primjecujem ogromnu podjeljenost u druzenju.Radi se o tome da se svelo druzenje po grupama tj,ko je ko i odakle je.Recimo moj sin a i ostala djeca iz BiH kolko vidim sve mu jarani stranci nigdje Holandzanina,tako je i kod ostalih mojih kolega koji imaju djecu,kad ga pitam kako to da nema Holandzanina jarana kaze ko ih jebe u stilu kurce se i slicno.Apsolutno ne podrzavam tu podjeljenost ali tako je i i tacno se primjeti da su ovi domaci samo svoji a djeca stranaca u grupama i to mi nimalo kao roditelju ne pase,neznam sto ali mi ta podjeljenost ne izgleda nimalo dobro.Kakva je u vas situacija i sta vi mislite o ovome.
-
ghetter_exe
#8 Re:
Ergot wrote:Ja se ne druzim ni sa kim, ko ih jebe.
- Bosanac sa dna kace
#9 Re:
ja moram s cimerijadomErgot wrote:Ja se ne druzim ni sa kim, ko ih jebe.
-
mojgrad
#10 Re: Podjeljenost
Ja mislim da to sve zavisi koliko ta djeca imaju godina. Sto budu stariji lakse ce neke stvari razumjeti. Gledam djecu svojih prijatelja koji su se druzili dok su bili u osnovnoj skoli vecinom sa bosanskom djecom, jer je druzenje islo lakse zbog jezika. Sad kako su krenuli u srednje skole vec imaju prijatelje i holandjane i turke i markokance, ma svakakve.Santos wrote:Ljudi neznam kako je kod vas ali ja primjecujem ogromnu podjeljenost u druzenju.Radi se o tome da se svelo druzenje po grupama tj,ko je ko i odakle je.Recimo moj sin a i ostala djeca iz BiH kolko vidim sve mu jarani stranci nigdje Holandzanina,tako je i kod ostalih mojih kolega koji imaju djecu,kad ga pitam kako to da nema Holandzanina jarana kaze ko ih jebe u stilu kurce se i slicno.Apsolutno ne podrzavam tu podjeljenost ali tako je i i tacno se primjeti da su ovi domaci samo svoji a djeca stranaca u grupama i to mi nimalo kao roditelju ne pase,neznam sto ali mi ta podjeljenost ne izgleda nimalo dobro.Kakva je u vas situacija i sta vi mislite o ovome.
A boga mi i kucna atmosfera utice na to. Neki roditelji tupe djeci ovi holandjani vaki onaki a ne shvataju da time indirektno uticnu na formiranje misljenja kod djece. Tako da ta djeca vec u pocetku imaju 'krivu' sliku. Ma nisu ni holandjani sjajni a nismo vala ni mi. Treba djecu pustiti da sami skontaju neke stvari. Bitno je da su druzenja oke, bez ponizavanja i ostalih negativnih stvari a odakle je ko najmanje bitno.
-
amalia
#11 Re: Podjeljenost
Mislim da je tesko generalizovati, to s kim se djeca druze zavisi u prvom redu od toga gdje zive i s kim se susrecu. Moja djeca idu u skolu gdje sem njih nema vise stranaca, pa prema tome i sansa da ce se kasnije (sad imaju po 7 godina) druziti sa strancima je minimalna. Naravno i sad se ponekda igraju s djecom nasih prijatelja Bosanaca, ali to je sve.
Da zivimo u Rotterdamu to bi vjerovatno izgledalo drugacije, iz prostog razloga sto je tamo cini mi se vise stranaca nego Holandjana.
A osim toga, kao sto je vec neko spomenuo, jako je rasirena pojava da nasi ljudi djecu vaspitavaju tako da su holandjani ''naki, 'vaki, nikak'i" , pa djeca na taj nacin formiraju misljenje.
Da zivimo u Rotterdamu to bi vjerovatno izgledalo drugacije, iz prostog razloga sto je tamo cini mi se vise stranaca nego Holandjana.
A osim toga, kao sto je vec neko spomenuo, jako je rasirena pojava da nasi ljudi djecu vaspitavaju tako da su holandjani ''naki, 'vaki, nikak'i" , pa djeca na taj nacin formiraju misljenje.
- neprilagodjena
#12 Re: Podjeljenost
Ja imam prijatelja i sa jedje i sa druge strane 
- ovo_malo_duse
#13 Re: Podjeljenost
U Danskoj su radili analizu koja pokaziuje da se djeca stranaca ili druga generacija kako ih ovdje zovu vise odvaja nego prva generacija koja je dosla a ne rodzena tu...A nasi ko nasi ko i svi ostali ako ih je malo onda se druze sa svima cim ih je vise od 2 om´a su za sebe a i danci isti takvi i gori..cast izuzetcimaamalia wrote:Mislim da je tesko generalizovati, to s kim se djeca druze zavisi u prvom redu od toga gdje zive i s kim se susrecu. Moja djeca idu u skolu gdje sem njih nema vise stranaca, pa prema tome i sansa da ce se kasnije (sad imaju po 7 godina) druziti sa strancima je minimalna. Naravno i sad se ponekda igraju s djecom nasih prijatelja Bosanaca, ali to je sve.