Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post Reply
KENJAC

#51 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by KENJAC »

plafon wrote:
Judge_Dread wrote:Koja god opcija osim ratne. Boli me kurac! Ko zeli rat dabogda mu u kuci poceo jos koliko JUCER! Jednom sam se zajebo i glumio patriotu, umjesto da se ispalim pa da ko sva postena dijaspora naprdjujem danas, i dobio malo olova i ovaj rahatluk od drzave danas. Neka fala al bez mene u slucaju remixa. :run:
:thumbup: za koga ratovat
da ova mafija jos vise profitira
Eh evo nas trojica sto necemo 100% ratovat! Ostali bujrum
Djavolica

#52 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Djavolica »

Kad pocinje rat, da izvadim pasos :D
Abacija

#53 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Abacija »

Zimzeleni wrote:Sumnjam da bih se opet 'vatao za kalash, osim ako mi se naoruzana banda ne bi pojavila na kucnom pragu. Od mene dosta, fajt prepustam mladima i nadrkanima.
A tebi je kucni prag sa bosanske strane Drine, je li? :-)
Zimzeleni wrote: Pokojni deda je bio sa Kosova, ja sam rodjeni Beogradjanin.

Ja vrlo dobro znam zasto se desio rat na Kosovu. Odgovornost lezi na onima koji su se prvi latili oruzja, a to je UCK. Nije samo loptica skocica, sto kaze zvornicanin, prelomila. Otmice i ubistva Srba po manjim selima, od kojih sam neke poznavao, bacanja rucnih granata po kaficima i kafanama, povremeni napadi na lokalnu policiju, i naravno mladost i ludost, sve je to bilo faktor da ja ostavim udobnost civilizacije i sledecih godinu i po provedem jebavajuci se po najgorim gudurama Balkana u lovu na tipove koji su me neugodno podsetili na dobrovoljce koji su ordinirali po beogradskim birtijama koju godinu ranije. Bilo je tu svega, od lokalnih Albanaca, preko onih iz Albanije, pa sve do Alziraca, Marokanaca i jednog Bosnjaka koji je po nama opleo iz "cece" na Maja Glavi. Kod njega smo nasli i hrvatsku nitroglicerinku i neka odlikovanja iz Bosanskog rata.

Daleko od toga da su mi bili simpaticni, ali sam razumeo, i sada razumem njihovu zelju da se bore za nesto u sta veruju, iz nekih, 'bem li ga, nacionalistickih pobuda, ili iz osvete, zato sto su smatrali da im Srbi nesto duguju. Nadam se da sam sad pojasnio ono "Ne odobravam, razumem".

A za salonske cetnike moram da priznam da joste nisam cuo. A contradiction in terms, sto kazu braca Amerikanci. Takodje, cetnistvo kao ideologija mi je potpuno nepoznat pojam.
Poslije tvog opravdanja agresije na BiH nisam ni ocekivao drugaciji odgovor. :zzzz: Svojim "nepoznavanjem situacije" (citaj: odbijanjem da saznas vise) ti se samo diskreditujes iz diskusije i tvoji argumenti nemaju nikakvu vrijednost. Jedino ako si psihijatar onda kao takav mozes govoriti da razumes dusevno stanje osoba koje su iz Srbije i CG isle u BiH da ratuju. To tvoje razumevanje agresije na BiH nije nista drugo nego njezino odobravanje i podrzavanje. Vidis, to ti je cetnicka ideologija; kada se iz petnih zila natezes da opravdas metode (ubistva, progon i zlostavljanje civila) radi cilja (Velika Srbija). U stvari, kao sto je jednom neko napisao (mislim da je to bio Gojko Beric ili neki drugi komentator Oslobodjenja), parafraziram: "Ideolozima Velike Srbije krajnji cilj i nije bio ostvariti neku ideju (Veliku Srbiju) bez obzira na metode, nego su upravo te metode (ubistva, progon i zlostavljanje civila) njihov cilj". Znaci, i kad bi ostvarili Veliku Srbiju, Cosic i kompanija nebi znali sta ce sa njom. Kakva patetika. :roll:
Marrinchen

#54 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Marrinchen »

Zimzeleni wrote: I, sta sad, ja treba da uvlacim u diskusiju "skripuce kosti" mojih predaka koje su pobili albanski balisti ili, jos ranije, basibozuci za turskog vakta?

Inace, na Rankovicevim rukama ima mnogo vise srpske krvi nego albanske, i mnogo bih voleo da mi neko u oci kaze da je on "stitio srpske interese"?
Bijaše prvo Ranković, pa Milošević pa tek onda UCK. 1937. godine je Aleksandar Ranković zagovarao "progon Arnauta" (W.Petritsch, K. Kaser, R. Pichler (1999.), Kosovo-Kosova , Klagenfurt. Wien. Ljubljana. Tuzla. Sarajevo: Wieser Verlag, str. 114-127).

Srpski autori navode, poput Dimitrija Bogdanovića naprimjer, da su Albanci na Kosovu sproveli "biološki genocid". Pristojnost mi ne dozvoljava da napišem kojim oružjem su Albanci odnijeli pobjedu nad Srbima na Kosovu.
behavac

#55 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by behavac »

KENJAC wrote:
plafon wrote:
Judge_Dread wrote:Koja god opcija osim ratne. Boli me kurac! Ko zeli rat dabogda mu u kuci poceo jos koliko JUCER! Jednom sam se zajebo i glumio patriotu, umjesto da se ispalim pa da ko sva postena dijaspora naprdjujem danas, i dobio malo olova i ovaj rahatluk od drzave danas. Neka fala al bez mene u slucaju remixa. :run:
Racunajte i mene pa da bude cetvorica.
Abacija

#56 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Abacija »

behavac wrote:
KENJAC wrote:
plafon wrote: :thumbup: za koga ratovat
Kako sam znao da ces se i ti prijaviti na ovu listu. Znas @behavac, nije samo dovoljno neici u rat. Potrebno je i da ga ne podrzavas, niti rat niti njegove rezultate.
Maraschino

#57 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Maraschino »

KENJAC wrote:
plafon wrote:

sto rece Abacija

ne treba ni cvijece bacati na tenkove :wink:

masa drzavljana Srbije nije direktno ucestvovala u ratovima u Hrvatskoj i BiH ali su te ratove podrzavali da ne kazem pakovali im rance :(

ratovi su nuzno zlo iz kojega niko ne izlazi kao pobjednik

i mi smo protesvovali protiv rata sve dok nije zapucalo po nama...tek onda smo shvatili da nam je ratna opcija nametnuta i da se samo tako mozes suprotstaviti onima koji su u svojim glavama imali samo RAT a ne neke dogovore
Bosanac_21

#58 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Bosanac_21 »

behavac wrote:
KENJAC wrote: Eh evo nas trojica sto necemo 100% ratovat! Ostali bujrum
Ma ovako je najbolje :roll: Dok su po rs-u mnogo cega zeljni, prvi ce biti za rat - Dodo im sve pokra sto moze i opet su i za njega i rs, ali evo ovi "nasi" su toliko napaceni da ne mogu :x
Zbog ovakvih izjava mi je drago sto sam iz Bosanske Krajine, u ratu smo se protiv Abdicevaca, Marticevaca, Arkanovaca, Cetnika, Ustasa borili i opet smo se odbranilii ako sutra opet zatreba sve cemo dati za svoju jednu jedinu BOSNU i HERCEGOVINU!!!! :bih:

Idemo, mozemo,
hocemo i moramo,
kreni u boj Cazinska Krajino,
nek se cuje do smrdije,
kad nebeska sila bije!!!
Judge_Dread

#59 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:42, edited 1 time in total.
zalizani

#60 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by zalizani »

Judge_Dread wrote:Ovo 21 u nicku su pretpostavljam godine pa zbog toga ovako junacki post.
Od mene tebi - dabogda ti se u kuci sutra zapucalo :bih:
2005 je imao 21 sad ima 24 8-)
Judge_Dread

#61 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:42, edited 2 times in total.
Bosanac_21

#62 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Bosanac_21 »

Judge_Dread wrote:
zalizani wrote:
Judge_Dread wrote:Ovo 21 u nicku su pretpostavljam godine pa zbog toga ovako junacki post.
Znaci u kriticno vrjeme kad sam ja nosao guzove po rovovima malisa nije jos ni poceo drkat ?????
:x
Judge_Dread wrote: Od mene tebi - dabogda ti se u kuci sutra zapucalo :bih:
- ova ti je prava, jesi stoka svaka ti cast, naso si o godinama a vidi kulture i zrelosti ............ :zzzz:

Vidi racunice u vraziju mater :lol: Nema veze, brinite se vi o godinama i o malovazavanju Sarajeva, dok Dodo sprema ponovnu ofanzivu - tako je najlakse :roll:
Last edited by Bosanac_21 on 12/10/2008 23:11, edited 1 time in total.
Judge_Dread

#63 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:42, edited 1 time in total.
zalizani

#64 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by zalizani »

Osječam dolazak sile :mrgreen:
Bosanac_21

#65 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Bosanac_21 »

Judge_Dread wrote:
Bosanac_21 wrote: Od mene tebi - dabogda ti se u kuci sutra zapucalo - ova ti je prava, jesi stoka svaka ti cast.
Kultura dijaloga
sjedi 1
Boli istina, sta ces, kupi se brate i hvali se iz daljine kako si se iscupo!
Judge_Dread

#66 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:41, edited 1 time in total.
Judge_Dread

#67 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:40, edited 1 time in total.
turban

#68 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by turban »

zalizani wrote:Osječam dolazak sile :mrgreen:
Moze bez provociranja... 8-)
Judge_Dread

#69 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:41, edited 2 times in total.
Maraschino

#70 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Maraschino »

Judge_Dread wrote:
zalizani wrote:
Znaci u kriticno vrjeme kad sam ja nosao guzove po rovovima malisa nije jos ni poceo drkat ?????
:x
slazem se sa tobom da o ratu ne treba ni razmisljati ali,

kao sto rece da si rat prezivio (fala Bogu), mozes li se sjetiti kako je rat poceo :?

je li neko rekao '' Od narednog cetvrtka pocinje rat '' ili su to stvari koje obican covjek ne moze kontrolisati, dodje samo od sebe

ima jedna floskula koja se non-stop provlaci kroz ovaj forum '' Rata nece biti, mirno spavajte...'' sta reci,

u ono vrijeme reci '' Spremite se dolazi rat ili naoruzajte se dolazi rat ili...'' imalo bi hiljade tumacenja, od toga... razguli dok nije zapucalo do masovnog meteza koje bi imalo za posledicu i masovna ubistva neduznih jer jos nije definitivno odredjen neprijatelj...

Sta mozes danas sa sigurnoscu da kazes, NISTA. Niti da ce biti niti da ga nece biti. Daj Boze da rata vise nikada ne bude.

Kakve garancije i sigurnost imas da ga nece biti, nikakve, izuzev onu '' use i u svoje kljuse''

Zna li neko kada istice rok naoruzanju ( moze li se pokvariti ono legalno i ono ilegalno naoruzanje)?

Nikada, znaci da kod nas nikada nece prestati opasnost od izbijanja istog samo zavisi koje nas '' glave'' vode i zele li oni a i mi da se to oruzje aktivira.
zalizani

#71 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by zalizani »

Judge_Dread wrote:
turban wrote:
zalizani wrote:Osječam dolazak sile :mrgreen:
Moze bez provociranja... 8-)
Naravno samo kad prestane ko je prvi i poceo 8)
Nikaki problem :D
izgleda da če ipak sila ovdje dati završnu riječ :D kako volim dvosmisle :bih:
Judge_Dread

#72 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 15:39, edited 2 times in total.
fritz

#73 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by fritz »

cetvorica!!??? nije lose,92 ih je bilo puno vise :oops: :D
LAIBACH KUNST

#74 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by LAIBACH KUNST »

FLOCK wrote:
LAIBACH KUNST wrote:
U Zagrebu je umjesto Tuđmana-Mesić.
U Beogradu je umjesto Slobe-Tadić.
JNA-više ne postoji.
Ljudi koji bi se borili za BiH više nisu u enklavama nego imaju kompaktnu teritoriju.
Crnogorski rezervisti više ne postoje.
Embargo na uvoz oružja više ne postoji.

Ovo su samo neki argumenti iz kojih možeš vidjeti da griješiš.No,bez obzira na sve,mislim da je MIR najbolja stvar za sve ljude na svijetu.
Da u Zagrebu je Mesic, ali u BIH su oni koji su ratovali 1993 god sa Bosnjacima tj ljudi koji i danas dan slave Bobana i prave spomenik Tudjmanu u Capljini npr
U Srbiji je Boris Tadic koji se ljubi toliko strasno sa Miloradom Dodikom svaki put kada se sretnu,Tadic nije evropljanin nego nacionalista koji je tebe kupio jer je isporucio Karadzica
Bosnjaka u RS ima veoma malo da bi u slucaju rata mogli da urade vise nego pocetkom 1992 god (Janja,Kozluk,Kozarac itd) vecina Bosnjaka iz RS je po svijetu i pitanje da li bi se vratili, i ako oni hoce rat hoce i pristalice RS koji tako isto ima poprilicno.
Crnogorski rezervisti bi se opet nasli,embargo bi se mozda i ukinuo ali embargo ne bi postojao ni za Srbe ili Hrvate....ali EU ne bi dozvolila rat, a BIH i Bosnjaci treba da razmisljaju o sebi i o svojim interesima a ne da ceka da opet ginu za sulude ideje...Bosna je izmedju Srbije i Hrvatske uz ogromne dusmane u unutrasnosti same BIH....a ti ako mislis da EU i USA voli toliko Bosnjake i da se stavili na jednu stranu? onda si u najmanju ruku naivan
Mislim da si isuviše mlad da bi razumio ovu problematiku.Embargo za VRS i HVO (a ne za Srbe i Hrvate) nije nikada ni postojao.Što se tiče Srba i Hrvata,veliki broj njih je zajedno samnom stajao na braniku ove države (kako god to zvučalo).
Tadić me nije kupio niti me može kupiti,ali nije isto kad predsjednik Srbije dođe u Sarajevo i kaže:"Oprostite za sve što vam je moj narod učinio" i kad predsjednik Srbije (u ovom slučaju Milošević) pošalje tri korpusa naoružana do zuba da pucaju po BiH.Još nešto,ako si se ti u slučaju nedajbože rata oslonio na Bošnjake koji žive u RS-u,mislim da nisi ni naivan nego da jednostavno još uvijek nisi u stanju da pravilno prosuđuješ (mrzim teške riječi pa sam se potrudio da ovo bude što je moguće više diplomatski).
plafon

#75 Re: Podjela, Rat, ili Nastavak agonije !? Sta ciniti !?

Post by plafon »

Bosanac_21 wrote:
behavac wrote:
KENJAC wrote: Eh evo nas trojica sto necemo 100% ratovat! Ostali bujrum
Ma ovako je najbolje :roll: Dok su po rs-u mnogo cega zeljni, prvi ce biti za rat - Dodo im sve pokra sto moze i opet su i za njega i rs, ali evo ovi "nasi" su toliko napaceni da ne mogu :x
Zbog ovakvih izjava mi je drago sto sam iz Bosanske Krajine, u ratu smo se protiv Abdicevaca, Marticevaca, Arkanovaca, Cetnika, Ustasa borili i opet smo se odbranilii ako sutra opet zatreba sve cemo dati za svoju jednu jedinu BOSNU i HERCEGOVINU!!!! :bih:

Idemo, mozemo,
hocemo i moramo,
kreni u boj Cazinska Krajino,
nek se cuje do smrdije,
kad nebeska sila bije!!!
da ti ja kazem ovako ne seri
malo je vas okusilo rat pa tako mozete seruckat
ko je najebo da se ovako izrazim nece tako pricat
koji smo samo elan imali da sacuvamo bih 92
pa vidi sta ispade
buranija ratovala buranija najebala
mamini i tatini sinovi nemaju prste u ovom oni su daleko pijuckaju koktele po evropi i svijetu
tako je bilo tako ce biti
jednom su me nasukali vise nece
sve dok ovako mi naglabamo vodeca elita ce da trlja ruke i govori dobro je
i umjesto da gledamo kako cemo hljeb da zaradimo mi pricamo o ratu
koji smo mi debili!!!!!!!!
Post Reply