Podjela Makedonije i ostatak Balkana
-
Scopio
#101 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Jadna Makedonija, Grci joj spore ime, Bugari naciju, Srbi crkvu, sad još Albanci hoce da je djele... mešćini veći baksuz od Bosne
- LBVIEW
#102 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Od koga li su samo prepisali "recept"?CSKA wrote:Ne moraju glumiti zrtve,ali mogu stalno da drze tenzije i da je problem otvoren.Evo vec sada ima decenija i nesto,kako je problem u Makedoniji.Sacekajmo jos samo deceniju,dvije ako se nista ne rjesi,a za to vrijeme dodatno ojacaju Kosovo i Albanija(mozda u zajednickoj drzavi),eto realnih sansi za novo jedinstveno rjesenje.
-
radostan dan
#103 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
sorry s tri taćke...sumirprimus wrote:Ma izvini me opet,ne dapa mi na metpa ćkata ba...
Bivše republike danas države taćka ba... Zvuči poznato, ko to jedini nije poštivo???
Kosovo whole another problem....
bivše republike, danas države, tačno, taćka.
pričamo o državi makedoniji.
što vam smeta što se bore za svoja prava?
- LBVIEW
#104 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
A nije od onih sto 80-tih pocese nosat mosti, pozivati na politicke sukobe gdje ni oni oruzani nisu iskljuceni,CSKA wrote:Od hrvatske politike i vjerujem da ce isto kao i oni uspjeti.LBVIEW wrote:Od koga li su samo prepisali "recept"?CSKA wrote:Ne moraju glumiti zrtve,ali mogu stalno da drze tenzije i da je problem otvoren.Evo vec sada ima decenija i nesto,kako je problem u Makedoniji.Sacekajmo jos samo deceniju,dvije ako se nista ne rjesi,a za to vrijeme dodatno ojacaju Kosovo i Albanija(mozda u zajednickoj drzavi),eto realnih sansi za novo jedinstveno rjesenje.
laganini smjenivati legitimna pokrajinska i jedno republicko rukovodtstvo mitingovanjem po susjedstvu, organizirati kulturno-umjetnicke performanse s hitovima poput "Sprem'te s, sprem'te..) i "dirigentima" kumovima i pobratimima Seseljom i Draskovicem u SR Hrvatskoj jos za vrime Racan-a,"odronjavati" se po cestama,masovno dijelit oruzje "nejaci", praviti kojekakve SAO gdje im se cefne,opkoljavati gradove, preuzimati RTV odasiljace i sl?Da sad ne spominjem onu "miroljubivu" prijetnju u smislu:ako ne budete igrali kako mi(Karadzic & co) sviramo, nestat cete"?
To nije bilo dizanje tenzija, to je valjda srpski folklor sta li?
- CSKA
#105 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
To su dva razlicita slucaja,ja sam pisao o hrvatskom pitanju koje je bilo aktuelno od dvadesetih godina proslog vijeka.I uvijek je ono konstatno aktivno bilo,da li u kraljevini da li u komunistickom sistemu. Hrvati su cekali sedamdseset godina i docekali je,zasto ne bi i Albanci u Makedoniji po istom receptu ?
To nije isti recept kao Milosevicev sa kraja osamdesetih.
- LBVIEW
#106 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Ne poznajem tu problematiku detaljnije tako sa ne bih ulazio u dublju analizu- ovdje sam se vise fokusirao na dizanje tenzija, a tu su, morat ces prizanti, sampioni ovi gore pobrojani.CSKA wrote:To su dva razlicita slucaja,ja sam pisao o hrvatskom pitanju koje je bilo aktuelno od dvadesetih godina proslog vijeka.I uvijek je ono konstatno aktivno bilo,da li u kraljevini da li u komunistickom sistemu. Hrvati su cekali sedamdseset godina i docekali je,zasto ne bi i Albanci u Makedoniji po istom receptu ?
- CSKA
#107 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
A znaci samo mahalamo,nevezano za temu,pa sto odmah nisi rekao,da i neki vic napisemo
.
- em11r
#108 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Evo jedna o osmanskim slugama Bosnjacima koju su braca sljasticari klali na spavanju, a koja sad treba da podrze njihove separatisticke tendencije.
Hajde glupi Bosnjo !
-
radostan dan
#109 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
ma nije moguće. otkad to?AleksoMKD wrote:
Sto se tice Albanskih politicara, gdje god da su, cilj je isti oduvek. Odcepljenje i ujedinjenje u Veliku Albaniju u kojoj za druge nema mesta.
-
CungaLunga
#110 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Zvuci poznato, a da nisu kopirali nacertanije?radostan dan wrote:ma nije moguće. otkad to?AleksoMKD wrote:
Sto se tice Albanskih politicara, gdje god da su, cilj je isti oduvek. Odcepljenje i ujedinjenje u Veliku Albaniju u kojoj za druge nema mesta.
-
radostan dan
#111 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
prije će biti svoju marksističko-lenjinističku literaturu na svom prištinskom univerzitetu na svom jeziku u okviru svoje sfrj.
teško možemo dalje diskutovati, obzirom da se sprdaš sa vjerskim objektima i vjerskim osjećanjima jednog naroda, obzirom da se ja na taj nivo ne mogu da spustim, niti mi pada na pamet.
teško možemo dalje diskutovati, obzirom da se sprdaš sa vjerskim objektima i vjerskim osjećanjima jednog naroda, obzirom da se ja na taj nivo ne mogu da spustim, niti mi pada na pamet.
-
CungaLunga
#112 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
A kad smo mi to ikada diskutovali? 
-
radostan dan
#113 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
jel ti to komentar -
- ?
jesmo, na jednoj od tema.
jesmo, na jednoj od tema.
-
Bodkin
#114 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
najebace kod ovih velikodrzavnickih projekata kao sto su i srbi najebali. izmedju su crne gore, srbije i makedonije (nije da su neke velesile ali mislim da je dovoljnoCungaLunga wrote:Zvuci poznato, a da nisu kopirali nacertanije?radostan dan wrote:ma nije moguće. otkad to?AleksoMKD wrote:
jedino sto pametnije rade je sto jednu po jednu drzavu odradjuju, a ne sve skupa
-
CungaLunga
#115 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Imaju i grke u juznoj Albaniji, taman je neki dan bio incident dole...tako da nisu sasvim sigurni unutar svojih granica.Bodkin wrote:
najebace kod ovih velikodrzavnickih projekata kao sto su i srbi najebali. izmedju su crne gore, srbije i makedonije (nije da su neke velesile ali mislim da je dovoljno)
jedino sto pametnije rade je sto jednu po jednu drzavu odradjuju, a ne sve skupa
- LBVIEW
#116 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
A otkad je to,kolega, "dizanje tenzija" na hrvatski nacin tema ove emisije?CSKA wrote:A znaci samo mahalamo,nevezano za temu,pa sto odmah nisi rekao,da i neki vic napisemo.
Koliko znam,ti si taj koji je politicko ponasanje Albanaca u Makedoniji usporedio s onim susjeda nam,
na sta je moja replika bila kako i vi "konja za trku imate" i to najbjesnijeg.Dakle, prije nego sto pomislite uperiti prst u bilo koga u okruzenju, prvo dobro pometite sopstveno dvoriste, ima tu posla za par generacija.
- LBVIEW
#117 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Sto si ti osjetljiv, to je cudo jedno.radostan dan wrote:prije će biti svoju marksističko-lenjinističku literaturu na svom prištinskom univerzitetu na svom jeziku u okviru svoje sfrj.
No, sva sreca sto forum sve pamti i nikom ne prasta, pa tako ostade dokumentirano i tvoje
spamanje slicica i raznoraznih doskocica, kad god neko podsjeti na lice i nalicje aktuelne srpske politike poput
one nedavne odluke o "stipendiranju" ratnih zlocinaca par dana prije obiljezavanja ratnog zlocina u Strpcima
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#118 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Scopio wrote:Jadna Makedonija, Grci joj spore ime, Bugari naciju, Srbi crkvu, sad još Albanci hoce da je djele... mešćini veći baksuz od Bosne
Grci joj spore ime , Bugari naciju i jezik , Srbi crkvu i djelimično naciju , Albanci hoće državu u državi....
Prelijepa mala balkanska zemlja prepuna prirodnih ljepota i ljudi otvorenog srca....
Sva moralna podrška i veliki pozdrav Makedoncima.....
PS. Dijelovi Makedonije su u Grčkoj i Bugarskoj , valjda će se nekada vratiti matici....
- cyprus
#119 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
tvsabina poštujem te ko rijetko koga na ovom forumu... ali ovo je jedna velika gluposttvsabina wrote:PS. Dijelovi Makedonije su u Grčkoj i Bugarskoj , valjda će se nekada vratiti matici....
Last edited by cyprus on 04/03/2013 18:59, edited 1 time in total.
-
breuer
#120 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Jah. Problem je što to nije 'ta' Makedonijatvsabina wrote:PS. Dijelovi Makedonije su u Grčkoj i Bugarskoj , valjda će se nekada vratiti matici....
al' mi i historija ko i Amerikanci i geografija
- LBVIEW
#121 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
tvsabina wrote:Scopio wrote:Jadna Makedonija, Grci joj spore ime, Bugari naciju, Srbi crkvu, sad još Albanci hoce da je djele... mešćini veći baksuz od Bosne![]()
![]()
![]()
Grci joj spore ime , Bugari naciju i jezik , Srbi crkvu i djelimično naciju , Albanci hoće državu u državi....
Prelijepa mala balkanska zemlja prepuna prirodnih ljepota i ljudi otvorenog srca....
Sva moralna podrška i veliki pozdrav Makedoncima.....![]()
![]()
PS. Dijelovi Makedonije su u Grčkoj i Bugarskoj , valjda će se nekada vratiti matici....
Mozda ako se Aleksandar digne iz groba.
-
eniami
#122 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
čovjek tikva wrote:Hoće li neizbježna podjela Makedonije tj. odvajanje albanskog dijela uticati na ostatak Balkana?
Neznam kako to misliš neizbježna???? Jel to vidovita Džemila??? ili...Odakle ti pravo jarane na ovakav zaključak???
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#123 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
Cyprus...cyprus wrote:tvsabina poštujem te ko rijetko koga na ovom forumu... ali ovo je jedna velika gluposttvsabina wrote:PS. Dijelovi Makedonije su u Grčkoj i Bugarskoj , valjda će se nekada vratiti matici....Još nam na Balkanu samo fali rasplamsavanje i makedonske velikodržavne ideje...
Male nacije redovno nagrabuse...
Današnji Makedonci nemaju veze sa antičkim Makedoncima ali ni Grci nemaju mnogo veze sa antičkim Grcima osim imena zar ne..
To sam napisala kao čistu podršku Makedoncima koje neobično volim jer im je zemlja i kultura - prekrasna..
PS...tako je "normalno" dijeliti Makedoniju u korist Grčke i Bugarske a čim dijeliš Bugrasku i Grčku u korist Makedonije...e onda problem..
Last edited by sabina1 on 04/03/2013 19:20, edited 1 time in total.
-
eniami
#124 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
čovjek tikva wrote:Pa većina Makedonaca želi odvajanje od Albanaca i pristaje na podjelu. Imajuću u vidu da Amerikanci podržavaju albanske aspiracije,podjela izgleda neminovna.
Moje pitanje više se odnosi na odnos međunarodne zajednioce prema ovomn problemu. Inače, klimaju se ,mnoge granice u Europi, Makedonija je specifična jer će se raspolovit na pola. Albanci hoće Veliku Albaniju.
Čuj sad, makedonci i to većina pristaje na podjelu??? Otkud sad to??? Prvi put čujem, a makedonka sam??? Nemoj govoriti neistinu i pisati nebuloze po forumu...A to da Albanci žele veliku Albaniju, ne kriju...nikad je nisu ni krili...i tačno je da ih Amerikanci podupiru, jer Albanci u velikome finansiraju političke kampanje...oni imaju jak lobi po čitavom svjetu
- graue_maus
#125 Re: Podjela Makedonije i ostatak Balkana
bice jos jedna mala zemlja na balkanu , slaba i nemocna da se bilo cemu suprostavi u regionu a i sire .....balkan se cjepa u sve manje i manje zemlje , ekonomski i politicki beznacajne u evropi .........
citav balkan je ekonomski jako u losem stanju , grcka grca pod dugovima , maltene njemacka upravlja sa grckom .......bugarska jeste u eu ali po cemu je usla ni do danas nikom nije jasno........uglavnom bugarska je sljedece bure baruta , narod i tamo stenje pod dugovima i sankcijama .......i onda dolazi nacionalizam, balkanske drzave su nedavno ratovale friske su ratne rane ........to koriste nacinalisti loze jadni narod , da bi ostali na vlasti ......... bijeda i siromastvo se vidi na svakom koraku u svim zemljama na balkanu ,narodu dosta svega .......
citav balkan je ekonomski jako u losem stanju , grcka grca pod dugovima , maltene njemacka upravlja sa grckom .......bugarska jeste u eu ali po cemu je usla ni do danas nikom nije jasno........uglavnom bugarska je sljedece bure baruta , narod i tamo stenje pod dugovima i sankcijama .......i onda dolazi nacionalizam, balkanske drzave su nedavno ratovale friske su ratne rane ........to koriste nacinalisti loze jadni narod , da bi ostali na vlasti ......... bijeda i siromastvo se vidi na svakom koraku u svim zemljama na balkanu ,narodu dosta svega .......