podizanje paketa u pošti
-
dudu
#1 podizanje paketa u pošti
Izvinjavam se ako već negdje ima, ali ja nisam uspjela pronaći.
Trebala bih podići paket za jednu stariju ženu, jer ona nije u mogućnosti otići do Željezničke. Paket je na njeno ime. Šta mi treba da ga podignem? Jel samo njena lična ili još nešto?
Hitno mi treba, pa ako neko zna, pliz.
Hvala unaprijed.
Trebala bih podići paket za jednu stariju ženu, jer ona nije u mogućnosti otići do Željezničke. Paket je na njeno ime. Šta mi treba da ga podignem? Jel samo njena lična ili još nešto?
Hvala unaprijed.
- azurna_obala
#2 Re: podizanje paketa u pošti
dudu wrote:Izvinjavam se ako već negdje ima, ali ja nisam uspjela pronaći.
Hvala unaprijed.
Ja mislim da ti treba samo ta njena lična karta, a možda ti budu tražili i tvoju.
I onaj papirić žuti ako je dobila.
-
dudu
#3 Re: podizanje paketa u pošti
E hvala! Dala mi je ličnu i papirić. Rekoh da ne treba još neka glupost tipa ovjerena potvrda o saglasnosti
, a stvarno mi nije usput tamo da pitam. Hvala, nadam se da je samo to.
- astrid
#4 Re: podizanje paketa u pošti
..za penziju treba punomoć,a za podizanje paketa ne....kakavdanakneiskustvu wrote:ne vjerujem da će ti dati da podigneš paket jer nije tvoj,ja nisam prije par godina za djeda mogao penziju podići iako sam imao i moju i njegovu l. kartu
-
dudu
#5 Re: podizanje paketa u pošti
Evo da javim, možda bude nekome korisno:
Ukoliko trebate podići paket na tuđe ime, morate imati samo svoju ličnu, ličnu osobe na čije ime dižete paket i žuti papirić koji vam je ostavljen u pošti. Ovo vrijedi samo za lokalne pošiljke.
Ako je pošiljka međunarodna, internacionalna, može je podići samo član uže obitelji.
Eto, tako su mi rekli.
Ukoliko trebate podići paket na tuđe ime, morate imati samo svoju ličnu, ličnu osobe na čije ime dižete paket i žuti papirić koji vam je ostavljen u pošti. Ovo vrijedi samo za lokalne pošiljke.
Ako je pošiljka međunarodna, internacionalna, može je podići samo član uže obitelji.
Eto, tako su mi rekli.
- seln
#6 Re: podizanje paketa u pošti
Kako se dokazuje srodnost?dudu wrote:
Eto, tako su mi rekli.
Rodni list, DNK test?
-
dudu
#7 Re: podizanje paketa u pošti
E. to ti ne bih znala. Sumnjam da i oni znaju.
- jutarnja zvijezda
#8 Re: podizanje paketa u pošti
imas pp ---hitno

- Edin H.
#9 Re: podizanje paketa u pošti
Ne vidim razloga da DNK ne bude dovoljan dokazseln wrote:Kako se dokazuje srodnost?dudu wrote:
Eto, tako su mi rekli.
Rodni list, DNK test?
-
she+
#10 Re: podizanje paketa u pošti
seln wrote:Kako se dokazuje srodnost?dudu wrote:
Eto, tako su mi rekli.
Rodni list, DNK test?
Evo i mene ovo interesuje.
Da li stvarno daju paketiće ako samo ponesem tuđi papirić i ličnu? I šta, vide po prezimenu da smo rod?
Je li iko davao nekom punomoć za preuzimanje pošiljki i može li se to ovjeriti u opštini il kod njih u pošti il moram notaru?