Podizanje nisana-cijena lopovluk

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

vjesticanametli

#1 Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by vjesticanametli »

Eh ovako narode....imam pitanje / problem
Koliko vam trazi islamska zajednica, ĐŽematski odbor ili ko vec to uzima, novca kada zelite da uĐŽete u mezarje i podignete nisane? Naime, danas sam imala okrsaj sa olosem u starom ilijasu jer mi traze 500 KM za dozvolu i na moj upit da vidim cjenovnik ili odluku ĐŽematskog odbora kaze taj glavni Čeho Sead (nekulturan, neobrazovan i zapustenog vanjskog izgleda) ko si ti jadna ne bila da ti ja ista pokazujem. Kaze Sead tako: "Ja sam to odlucio, sta hoces". Da li postoji iko iznad njega i kome da se obratim jer zelim da vidim papir? Moram te nisane uraditi jer je bila to zelja preminule, a mene licno sto se tice onakvu balijsku bagru nikada ne bih pogledala, a kamoli nesto platila njima. U odboru su: Rizvić Sakib, ovaj gore pomenuti, Selimović Mehmed, Rizvanovic Alija i Udovcic Alija. Kome oni poste i klanjaju, a gule i ove sto se vec raspadaju? U ime kojeg boga se naplacuje za mrtve toliko novca...ne pravim kucu majku li im bezobraznu i nekulturnu.....2 recenice on nije znao sastaviti osim reci ja sam glavni.......i ono nekog predstavlja.
mudrac2

#2 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by mudrac2 »

vjesticanametli wrote:Eh ovako narode....imam pitanje / problem
Koliko vam trazi islamska zajednica, ĐŽematski odbor ili ko vec to uzima, novca kada zelite da uĐŽete u mezarje i podignete nisane? Naime, danas sam imala okrsaj sa olosem u starom ilijasu jer mi traze 500 KM za dozvolu i na moj upit da vidim cjenovnik ili odluku ĐŽematskog odbora kaze taj glavni Čeho Sead (nekulturan, neobrazovan i zapustenog vanjskog izgleda) ko si ti jadna ne bila da ti ja ista pokazujem. Kaze Sead tako: "Ja sam to odlucio, sta hoces". Da li postoji iko iznad njega i kome da se obratim jer zelim da vidim papir? Moram te nisane uraditi jer je bila to zelja preminule, a mene licno sto se tice onakvu balijsku bagru nikada ne bih pogledala, a kamoli nesto platila njima. U odboru su: Rizvić Sakib, ovaj gore pomenuti, Selimović Mehmed, Rizvanovic Alija i Udovcic Alija. Kome oni poste i klanjaju, a gule i ove sto se vec raspadaju? U ime kojeg boga se naplacuje za mrtve toliko novca...ne pravim kucu majku li im bezobraznu i nekulturnu.....2 recenice on nije znao sastaviti osim reci ja sam glavni.......i ono nekog predstavlja.
pa smrt je odavno među najunosnijim biznisima u BiH kojom rukovodi vjerska mafija.
vjesticanametli

#3 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

znam ja to i na meni nece zaraditi ali imam pravo da vidim odluku i cjenovnik po kojem trebam nesto platiti....valjda im ovce to nikad nisu trazile pa se onaj sjebo malo.....uredno hajvan placa sve sto "vjera nalozi"....fuuuuuuuuuuuj
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by Chmoljo »

ja iskreno prvi put čujem da se mora nešto dodatno platiti za dizanje nišana :-)

šta traže, izvedbeni projekt? :roll:
broj dva

#5 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by broj dva »

vjesticanametli wrote:Eh ovako narode....imam pitanje / problem
-------
Reci mu da ces dat nekom jalijasu 500 km da mu bubrege odbije ako jos ijednu pisne i podigni nisan ko covjek.
mudrac2

#6 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by mudrac2 »

svakako, puno sreće želim. ako šta uspiješ piši ovdje, prije ili kasnije svakome zatreba.
vjesticanametli

#7 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Chmoljo wrote:ja iskreno prvi put čujem da se mora nešto dodatno platiti za dizanje nišana :-)

vec sam kontaktirala medije i bice o tome price, a zvacu i hayat pa da vidim hoce li i smiju li ista objaviti......pitam ja ĐŽukel ĐŽematsku je li ja to kucu pravim ili sta......kazze on necu se ja tebi pravdat ja sam ti rekoooooo
ma jadno i nekulturno, bez argumenta, smrdljivo i zapusteno :-?
mudrac2

#8 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by mudrac2 »

Chmoljo wrote:ja iskreno prvi put čujem da se mora nešto dodatno platiti za dizanje nišana :-)

ma ovo je masovna pojava. negdje čak ne daju da to sam radiš nego moraš njima platiti. a cifra je oko 700-800 KM da izliju betonski okvir koji ne košta više od 100KM.
Stjui

#9 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by Stjui »

mudrac2 wrote: pa smrt je odavno među najunosnijim biznisima u BiH kojom rukovodi vjerska mafija.
vjesticanametli wrote:znam ja to i na meni nece zaraditi ali imam pravo da vidim odluku i cjenovnik po kojem trebam nesto platiti....valjda im ovce to nikad nisu trazile pa se onaj sjebo malo.....uredno hajvan placa sve sto "vjera nalozi"....fuuuuuuuuuuuj
kad im dođete sa takvim stavom malo je 5000 da vam zaračunaju ;-) sigurno g.sead nije bio bez razloga malkice neučtiv u odnosu sa vama :thumbup:
HomeSweetHome

#10 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by HomeSweetHome »

Ja prvi put cujem da treba bilo kakva dozvola za bilo sta. Prilikom ukopa je placeno sve sto se trebalo platiti.
Fino nazoves IZ BIH i kazes svoj problem
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=454
mudrac2

#11 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by mudrac2 »

Stjui wrote:
mudrac2 wrote: pa smrt je odavno među najunosnijim biznisima u BiH kojom rukovodi vjerska mafija.
vjesticanametli wrote:znam ja to i na meni nece zaraditi ali imam pravo da vidim odluku i cjenovnik po kojem trebam nesto platiti....valjda im ovce to nikad nisu trazile pa se onaj sjebo malo.....uredno hajvan placa sve sto "vjera nalozi"....fuuuuuuuuuuuj
kad im dođete sa takvim stavom malo je 5000 da vam zaračunaju ;-) sigurno g.sead nije bio bez razloga malkice neučtiv u odnosu sa vama :thumbup:
šta je tačno problem? i ko ti je ovaj pajdo što mu se ulizuješ i nazivaš ga gospodinom?
vjesticanametli

#12 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Stjui wrote:
ti si stvarno lud i sigurno si jedan od ovih ....molim te preskoci ovu temu
vjesticanametli

#13 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

HomeSweetHome wrote:Ja prvi put cujem da treba bilo kakva dozvola za bilo sta. Prilikom ukopa je placeno sve sto se trebalo platiti.
Fino nazoves IZ BIH i kazes svoj problem
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=454
hvala zvacu ih....
Chmoljo

#14 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by Chmoljo »

ali ne postoji, dakle, ikakav validan razlog da se to radi.

elem, moje lično iskustvo je sa džematom u kojem je raka bila iskopana za dž, to jest, džemat je to uradio "od sebe", sa minimalnim troškovima opremanja mejta, hodžom koji je eksplicitno zabranio ikakve koverte i brojnom dženazom.

i dakako, nikakvim dodatnim troškovima dizanja nišana, i slobodnim izborom kamenoresca koji je to uradio.

želim samo reći da postoje džemati koji ispunjavaju svoju svrhu postojanja, rade baš ono što bi i trebali da rade, tako da svi vi ostali znate da vas ti drugi bezobrazno gule u trenucima kad ste najranjiviji. uradite šta god možete da se obračunate sa tom bagrom!
mudrac2

#15 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by mudrac2 »

vjesticanametli wrote:
Stjui wrote:[

ti si stvarno lud i sigurno si jedan od ovih ....molim te preskoci ovu temu
definitivno jeste, no fascinatna je njegova drskosti.
Chmoljo

#16 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by Chmoljo »

Stjui wrote:
ne lupaj, i ne brani ljude koji uzimaju pare na tuđoj nesreći.
vjesticanametli

#17 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

svakako chmoljo....ocekivala sam ovo sto si ti opisao a naisla na najgoru mogucu bagru koja vrijeĐŽa u razgovoru i ponasa se kao zivotinja, ali prvo novine, pa TV a zvacu i IZ danas. Hvala svima za info
GAU8

#18 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by GAU8 »

Mene neka kremiraju :roll: :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by Truba »

mudrac2 wrote:

ma ovo je masovna pojava. negdje čak ne daju da to sam radiš nego moraš njima platiti. a cifra je oko 700-800 KM da izliju betonski okvir koji ne košta više od 100KM.
ukop je besplatan što se tiče mjesta ali to naplate kasnije AKO najmiliji krenu praviti spomenik

pa pokop ti na vlakovu uzima 755 za izlijevanje temelja da bi počeo gradnju... vrijednost radova nije ni 100 maraka, male jadne ploče
onda ti preko kamenorezaca uzme još 200 jer tih dvjesto mora uplatiti firma sa svog računa naravno da nije na divljaka kako bi počela radnja spomenika što ti klesar naravno nadoda na cijenu spomenika
onda počinješ plaćati spomenik

dakle ipak se plaća mjesto ali kroz drugačije vidove

meni je u cilju negdje kupiti grobnicu da niko nema problema oko mog ukopa al mi se svi smiju s obzirom na godine i to da "niko nije ostao neukopan"
ElDzidziIbnDzo

#20 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ja to prvi put cujem da ti neko moze da naplati dodatno za podizanje nisana. Nisani kostaju ca. 400 maraka,odes i izaberes dodju ljudi postave i zdravo. Samim ukopom preminule osobe,placeno je kako da se izrazim,grobno mjesto i to je to. Imas neke parcele npr. na Vlakovu za koje vrijede druga pravila,ali mi sad pricamo o ilijasu.

A to da ti zabrani,moze ako si sama ti kao zensko bila pa poceo da te salta nesto i zajebava da izvines. Posalji mu ako imas kakvog namrgodjenog dasu pa nek ga ovaj priupita za zdravlje,i usput nek ga priupita da ga odmah tu pokopa bez dzenaze...

Jebem im sve ma da se ne izrazavam,ono parazitsko...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#21 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by JoseMujica »

da ti taj nije nulu nako dodo il se niste razumili...kolko me sjećanje služi ima neka taksa od 50 ili 55 KM za održavanje mezarja i to platiš kad praviš nišane.
Stjui

#22 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by Stjui »

mudrac2 wrote: šta je tačno problem? i ko ti je ovaj pajdo što mu se ulizuješ i nazivaš ga gospodinom?
prvi put čujem za njega,g.mudrac.
vjesticanametli wrote: ti si stvarno lud i sigurno si jedan od ovih ....molim te preskoci ovu temu
i odmah vrijeđanje :D neću vas prijaviti,uzaludno je.eh,isto tako kao što vi imate pravo mene da vrijeđate ovdje,tako i g.sead ima pravo da vam lupi cijenu odokativno i vi ne možete ama baš ništa u vezi toga.

tako ja to vidim g.čmoljo,ono dođe cica na kolica.ja bi prvi predložio neko rješenje drugačije,da nije bilo onog oholog tona u početnom komentaru.
cvrčak_na_hedonizmu

#23 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Pa to je "normalna" stvar. Na Vlakovu traže 700-800 maraka. Ne sjećam se tačno.

Tetku ukopao, nakon godine podigao nišan i sve što treba + dženaza = cca 3.500 BAM :-)

Jebem li im pleme balijsko.

Balije su gore od četnika

ps. evo čovjek već napisao za Vlakovo
vjesticanametli

#24 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Stjui wrote:
mudrac2 wrote: šta je tačno problem? i ko ti je ovaj pajdo što mu se ulizuješ i nazivaš ga gospodinom?
prvi put čujem za njega,g.mudrac.
vjesticanametli wrote: ti si stvarno lud i sigurno si jedan od ovih ....molim te preskoci ovu temu
i odmah vrijeđanje :D neću vas prijaviti,uzaludno je.eh,isto tako kao što vi imate pravo mene da vrijeđate ovdje,tako i g.sead ima pravo da vam lupi cijenu odokativno i vi ne možete ama baš ništa u vezi toga.

tako ja to vidim g.čmoljo,ono dođe cica na kolica.ja bi prvi predložio neko rješenje drugačije,da nije bilo onog oholog tona u početnom komentaru.
ima pop iznad popa a necu pristati na njegovo lupetanje cijena.....zamucao je on kad ja zatrazih papir i odluke :wink:
graue_maus

#25 Re: Podizanje nisana-cijena lopovluk

Post by graue_maus »

sta ce jos izmisliti ?????? nikad im dosta .........
Post Reply