PODIZANJE IMUNITETA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sherazade

#101 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by sherazade »

WJaca

#103 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by WJaca »

Za jacanje imuniteta preporucujem caj od sipka ili jabukovo sirce ili caj od lipe.Pored toga povrce i voce koje sadrzi puno vitamina C(paprika,kupus,komorac,crnim ribizlama...)

http://sveznalica.jimdo.com/zdravlje/na ... /vitamini/

http://sveznalica.jimdo.com/zdravlje/ča ... od-a-do-z/
Lounge Act

#104 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:39, edited 1 time in total.
Emi_Nevermind

#105 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Emi_Nevermind »

Samo da vam javim za med koji je navodn najdjelotvornija vrsta meda - manuka med. meni je ukus uzasan, ali se muzu svidja :D Trebalo bi mu se vjerovati jer je poznat po tome sto ima dobar ukus :D Elem, citala sam svasta o tom medu, i ocekujem cudo! Pogotovo je dobar za policisticne jajnike, ali i za imunitet. ja ujutro spucam B komplex, manuka med, caj od organske kamilice i super sam, puna energije ali stalozena.

U slucaju prehlade svi porodicno uzimamo C-vitamin, akai i noni svakih 6 sati, estrakt kospice grejpa (to prekine prehladu u sat-dva, bez zezanja!), svjeze sjedjene sokove- jabuka, mrkva i narandza, l-lisin svaka 4 sata i navecer dvije kapsule bijelog luka. Osim toga uzimamo i onaj svicarski sirup za zeljezo (mislim da se zove Blutsaft, alpen-mesto..) Uglavnom, nas kako uhvati, tako i pusti, sve u roku od 24 sata, sto je fantasticno za nekog kome su prije 8 mjeseci rekli da ima nalaz gori od 80-ogodisnjeg starca... Toliko mi je bio los imunitet da su me pitali je li imam sidu..Nalazi su mi sad savrseni :)
Kapri

#106 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Kapri »

Gdje nalazis Manuku med ovdje
Hemera

#107 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Hemera »

WJaca wrote:Za jacanje imuniteta preporucujem caj od sipka ili jabukovo sirce ili caj od lipe.Pored toga povrce i voce koje sadrzi puno vitamina C(paprika,kupus,komorac,crnim ribizlama...)

Ugalvnom je evidentno da ti stranicu reklamiraš po temama.
Emi_Nevermind

#108 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Emi_Nevermind »

Kapri wrote:Gdje nalazis Manuku med ovdje
nigdje, narucujem preko interneta onu od 16 +

najjeftiniji je iherb.com, ali mozda ima i na ebayu-..

ako kome treba kupon za popust od 5%, nek kaze :)
zemo_online

#109 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by zemo_online »

za dobar imunitetet i zdravlje treba ima dobru fizicku kondiciju.
RAIFFEISEN

#110 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by RAIFFEISEN »

Ja sam podigla imunitet Herbalife-om!

I sama sam se iznenadila, jer sam mislila da je to program za regulaciju kilaže, ali su mi objasnili da su tu i dodaci prehrani.

Imaju sve - multivitamine, vlakna, omegu 3, ...

Meni je pomoglo da izbacim lijekove koje sam koristila 6 godina za auto-imuno oboljenje.
marči

#111 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by marči »

Ja ću samo kratko dodati još jedan priridan način poduzanaj imunološkog sistema sa preparatom na bazi ekstrakta maslinovog lista kojeg sam ja isprobala .....preparat je super....definitivno prirodan u pravom smislu , mogu ga koristiti i djeca bez bilo kakvog ograničenja ...... kakvu samo energiju daje........a ima još dodatne učinke na cijeli organizam....ko želi da sazna više o ekstraktu imate info na www.olea.ba.....svima bih ga toplo preporučila jer je to maslina - drvo života....lijep pozdrav svima
matic.ivan

#112 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by matic.ivan »

Za imunitet je meni dokazano najbolje pomogo:

1. ČOKORUTOVO ULJE (5ml dnevno).
2. Zeleni caj 2 vrecice dnevno.

Pijem to 3 godine, jos se nisam razbolio hvala Bogu!
WJaca

#113 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by WJaca »

Hemera wrote:
WJaca wrote:Za jacanje imuniteta preporucujem caj od sipka ili jabukovo sirce ili caj od lipe.Pored toga povrce i voce koje sadrzi puno vitamina C(paprika,kupus,komorac,crnim ribizlama...)

Ugalvnom je evidentno da ti stranicu reklamiraš po temama.
Teme su srodne sa stranicom.Uostalom stranica nije komercijalna(mada to nema veze),ja licno nemam nista od toga ako neko ode na tu stranicu i mozda procita nesto sto ce mu pomoci.
Mislim da je lakse postaviti link nego prepisati celu stranicu...valjda sam i tako nekome pomogla. :-D
Emi_Nevermind

#114 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Emi_Nevermind »

marči wrote:Ja ću samo kratko dodati još jedan priridan način poduzanaj imunološkog sistema sa preparatom na bazi ekstrakta maslinovog lista kojeg sam ja isprobala .....preparat je super....definitivno prirodan u pravom smislu , mogu ga koristiti i djeca bez bilo kakvog ograničenja ...... kakvu samo energiju daje........a ima još dodatne učinke na cijeli organizam....ko želi da sazna više o ekstraktu imate info na http://www.olea.ba.....svima bih ga toplo preporučila jer je to maslina - drvo života....lijep pozdrav svima
Marci... mislim da je ekstrakt maslinovog lista (EML da skratimo za buduce koristenje)sjajan za imunitet, nama cim se priblizi neka gripa ili prehlada, ili ne daj boze upala, mi to pocnemo tamaniti, i sprijeci i gripu, i upalu i prehladu. ALI... Nije tacno da se smije neograniceno koristiti. Djeca ga smiju, naravno, ako im smiju antibiotike uvaljivati sto im ne bismo mi smjeli dati nesto prirodno, ali zasta treba paziti, i tp iz slijedeceg razloga : EML ubija sve bakterije u organizmu, pa i one dobre, sto dovodi do moguceg gljivicnog oboljenja, kao i kod antibiotika, jer ovo je antibiotik prirode. Kao i sinteticki antibiotici, treba da se koriste samo povremeno, i samo odredjen period vremena. Osim toga, treba da se uz njih uzima i probiotik. AKo se u tijelu ubije prevelik broj bakterija, i onih dobrih kao bifidus i sl.,moze se poremetiti ravnoteza organizma, a najprije stomaka i zeluca. Tako da potpisujem za EML, ali, kao i u vezi svega -umjereno! Treba drzati na umu da ovi ljudi ipak prodaju nesto, ali kao sto rekoh, odredjene periode uzimati, npr. 2 sedmice, pa pauza 2, i to uz probiotik, je :thumbup:

Simpa stranica, hvala na linku! (ja se snabdjevam drugdje, ali dobro je znati ako mi nestane :D )
marči

#115 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by marči »

AmirEmira, drago mi je da ima ljudi ckoji preferiraju prirodno pogotovo ekstrakt lista masline....ono što ste rekli da se ne može uzimati neograničeno , u slučaju ovog eksstrakta kojeg ste vidjeli to nije slučaj.Maslina kao biljka je inteligenta , ona prepoznaje dobre i loše stvari u organizmu , štiti one dobre a uništava loše...nijedan sintetički proizvod to ne može niti će ikada moći...njeno djelovanje je snažno i nema ograničenja korištenja ni vremenski ni na bilo koji drugi način...to bi vam bilo kao da kažete uzmite danas jabuku pa je nemojte jesti nekoliko dana ...to ne važi za elm ...ja vam zato kažem koristite ga svakodnevno , slobodno , za one koji hoće zaštitu i one koji imaju konkretnih tegoba još jednom pozdrav ......
Safir

#116 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Safir »

Bez premca, GNLD Carotenoid Complex, podiže imunitet u samo 20 dana za 37%, sprečava oksidaciju stanica za 44% a broj killer stanica tumora za 20%. Klinički dokazan i potpuno prirodan, sastojci koji potječu iz integralnih namirnica. Naša ekskluzivna kombinacija koncentrata bogatih karotenoidima potječe iz rajčice, mrkve, špinata, crvene papričice, jagode, marelice i breskve, kao i čistog maslinovog ulja.

http://carotenoidcomplex.com/index.html

http://www.gnld.com/store/Product.aspx? ... TR=allInfo

[email protected]
read!

#117 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by read! »

"Pravi" med i pćelinji proizvodi (posebno matična mliječ) +
bijeli luk (1 čehne svaku noć zaliti jogurtom) +
Zdrave navike (manje nervoze, manje stresa, više vjere i pozitivnih misli, organska i čista hrana, vježba i kretanje)
=
BETON

Već 2 godine nisam se nakšljao. Posebno veliku ulogu pripisujem medu. Pošto nisam mogao naći 100% sigurnu opciju, onda sam odlučio kupiti košnice i naučiti o pćelarstvu. Nije nimalo isplatno, i jasno mi je zbog čega ljudi varaju na medu - jer se pravi med skoro da ne isplati praviti!
slobodann

#118 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by slobodann »

Meni je najbolje za imunitet:

COROKUT ULJE
ZELENI CAJ

Sve skupa kosta 20 KM mjesecno - perfektno, 3 godine se nisam razbolio hvala Bogu!
zakletva1

#119 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by zakletva1 »

pozz evo za sve koji imaju probl sa imunitetom neka procitaju a za vise inf mozete mi se javiti u p.p.
Dr Gabriel`s Immuno Power

Kako razviti neprobojan imuni sistem u roku od 30 Dana?
Zaštitite sebe i svoju djecu sa jakim imunim
sistemom protiv svih prijetnji!

Da li imate ove simptome:
· Lahko se Prehladite i "zaradite" Viruse ?
· Osjećate se Nevoljno i Umorno Većinu Svog Vremena ?
· Stalno ste Bolesni ?
· Osjećate Slabost Usled Hemoterapije ili Zračenja pri tretiranju Raka ?
· Imate Nebrojne Alergije ?
· Ranama Trba Vječnost Da Zarastu ?

Ako je tako, onda čitajte dalje.

Šta mi možemo a šta ne možemo uraditi?

...Ako hoćeo da dobijemo instantni lijek za svinjsku gripu ili da ponovo uspostavite svoj imuni sistem preko noći, onda ovo nije za Vas.
Ali, ako vjerujete da je najbolji lijek imati snažan imuni sistem, koji se može razvijat uzimanjem ukusnog i jednostavnog dodatka ishrani u roku od par sedmica, onda mi dopustite da Vam predstavim jedan od najjačih prirodnih pojačivača imunog sistema – više o tome kasnije, ali prvo, šta su simptomi i uzročnici oslabljenog imunog sistema?

Česti roblemi koji se javljaju radi Slabog Imunog Sistema: Kojeg od ovih bi se Vi željeli zaštiti?

· Hronične upale i temperatura
· Anoreksije
· Hroničnog proljeva
· Gubitka težine
· Otečenih limfnih čvorova
· Hroničnog umora, ili simptoma ozbiljnih infekcija:
· Upale pluća
· Meningitisa
· Encefalitisa (upale mozga)
· Raka

Uzmite za primjer terapije za rak. Najveći rizik za takvu osobu ne dolazi od samog raka, ne od slabog imunog sistema, i nažalost većina ljudi u tim situacijama ne umire od raka, nego zbog slabog imunog sistema, koji je dopustio da jednostavna infekcija dovede do smrtnog ishoda. U zadnjem stadiju, pacijent umire od septičnog šoka.

Šta Bi Svatko Trebao Znati o Svome Imunom Sistemu

Vaš imuni sistem he ono što Vam pomaže da se bori protiv bakterija, virusa i raka. I stari i mladi imaju slab imuni sistem (ali zbog potpuno različitih razloga). Današnja moderna kultura podrazumijeva mnoga putovanja širom Zemlje. U svakom gradu ćete naići na ljude koji su se upravo vratili sa dalekog putovanja, i naravno sa sobom su donijeli „sitne nepoželjne putnike“ – klice (mikrobe), koji mogu zaraziti druge ljude.

Ako mislite da je jedini način da izbjegnete zarazu to da se zaključate pod „stakleneo zvono“ i živite u kliničkim uvjetima higijene bez fizičkog doticaja sa ljudima, onda ne znate da je jedini i najjednostavniji način kako izbjeći moderne zdravstvene opasnosti, kao što je svinjska gripa, razviti jak imuni sistem, kojeg vaše tijelo treba jako da se bori u slučaju potrebe.

Ko je kriv što ste često bolesni?

1) Stres – Broj 1 uzročnik slabljenja Vašeg imunog sistema. Direktna veza između slabljenja imunog sistema i stresa je i znanstveno dokazana

2) Nedostatak Hranjivih Tvari u Tijelu – dobro poznati uzro za nepravilan rad imunog sistema.

Svi sastojci koji se nalaze u Dr Gabriel`s Immuno Power nisu zamjena za uravnoteženu prehranu, ali smo zato prepoznali da naša ishrana nije ono što bi trebala biti u ovom modernom dobu. Dali volite Baklave? Uživate u kafi 2 ili više puta dnevno? Alkohol? Cigarete? Sve su ovo faktori koji doprinose slabljenju Vašeg imunog sistema.

Kvalitetni Sastojci i Formula Eksperta

Dr Gabriel`s Immuno Power je spacijalno formuliran od Dr Narodne Medicine, Dr Gabriel-a, koji je Sedma Generacija Herbalista u svojoj porodici, sa 28 godina iskustva.
Jedan od sastojaka – propolis je poznat kao najmoći ubica bakterija i virusa nego bilo koji poznati antibiotik. Propolis pojačava tijelu prirodne mehanizme borbe protiv bakterija i virusa. Nadalje tu je i Pčelinji Polen, sa svih svojih 8 esencijalnih amino kiselina, koje tijelo samo ne može proizvesti, nego se moraju unositi putem ishrane, pa se zato i zovu esencijalen.
Na vrhu ovih sastojaka je i Kralj sve prirodne hrane : Matična Mliječ, istinska Super Hrana koja je krcata hranjivim komponentama i sastojcima koji iznimno pojačavaju imuni sistem. Ona je idealna za svakog ko se oporavlja od bilo koje bolesti, operacije ili medicinskog tretmana, kao hemoterapija, koja Vas čini slabim.

Dr Gabriel`s Immuno Power sadrži
punih 5g Matične Mliječi, u
višestruko nagrađivanom medu,
masivnu količinu polena i propolisa!
Sve to za samo 35KM
za mjesečnu zalihu
Jer sto je najvaznije ovo je 100 % prirodno a jos nije ni cijena velika..Svima zelim brzo ozdravljenje
Verocious

#120 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Verocious »

Bijeli Luk
Hrana bogata holesterolom(ako ne vjerujete pogledajte naucna istrazivanja)
Hrana bogata C Vitaminom i Cinkom...

Al jebo to lakse je kupiti Royal Jelly :razz:
Sentinel

#121 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Sentinel »

http://skeptoid.com/episodes/4227

toliko o podizanju imuniteta. Ne budite levati, ne dozvolite da vas varaju! Sačuvajte te pare koje dajete za Imuno G (koji npr pravi neka "firmica" u Vrhnici za koju se nista ne zna!) i kupite neku finu knjigu (np. Universe from nothing).

Ne dajte da vas lemure. Neće vam niko reć fala :)
nutricionist

#122 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by nutricionist »

Najbolji način održavanja imuniteta je kontinuiranom zdravom prehranom i fizičkom aktivnošću.
U slučaju pada imuniteta zbog premorenosti organizma, bolesti ili infekcija mogu se koristiti prirodni preparati, najbolje dodaci prehrani. Jedna od najefikasnijih metoda je SIPF terapija. SIPf dodaci prehrani ( SIPF Artičoka , SIPF čičak , SIPF ehinacea , Sipf valerijana , SIPF fukus , SIPF slatka djetelina i drugi su preparati dobiveni inovativnom metodom na -196 stepeni celzijusa i sadrži u sebi sve ljekovite sastojke biljke. SIPF ili integralne otopine svježih ljekovitih biljaka jedini polažu pravo na efikasnost i cjelovitost biljke i njenih ljekovitih sastojaka. Kod drugih preparata aktivni sastojci biljke su uništeni visokim temperaturama i pasterizacijom na visokim temperaturama.
Kod imuniteta pomaže SIPF terapija sa SIPf Echinacea ( Ehinacea) u kombinaciji sa eteričnim uljem čajevca.
Echinacea povećava imunitet i obrambenu funkciju organizma. Koristi se kao prevencija kod infektivnih bolesti, gljivičnih infekcija , infekcija dišnih putova, i infekcija mokraćnog sistema. Ehinacea je jedan od najboljih imunostimulansa. Eterično ulje Čajevca kemotip terpineol-4 sadrži monoterpene i velike količine monoterpenskih alkohola. EU Čajevca djeluje imunostimulirajuće i pojačava tonus mišića (srce), pomaže kod infekcija dišnih puteva , gljivičnih infekcija, infekcija kože, akni i kožnih oboljenja. SIPF Ehinacea i EU Čajevca u kombinaciju su jedan od najbolji prirodnih imunostimulansa.
Maksima1

#123 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by Maksima1 »

Za podizanje imuniteta jedan od najprirodnijih i najboljih preparata su homeopatske tkivne soli.
Na ovoj stranici http://www.homeopatabeograd.com/apps/bl ... kivne-soli mozete procitati o njima.
sabanss

#124 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by sabanss »

Lijepo rekao nutricionista u prvoj recenici.

Ostatak je nesto kao marketing. :D
zvrzgana

#125 Re: PODIZANJE IMUNITETA

Post by zvrzgana »

Svako jutro pomiješati kašiku mladog sira sa jednom kašičicom lanenog ulja i kašičicom mljevenog lana.
:thumbup:
Post Reply