Podizaci stakala - problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#1 Podizaci stakala - problem

Post by dgL_ »

Pozz drustvo... Par pitanja ako je neko imao iskustva...

Vozacev podizac mi je poceo stekat, problem je taj sto nece kad ga pritisnem konstantno da spusta ili dize prozor vec to radi po 1-2 cm i sve tako moram pritiskat dok ga ne zatvorim ili otvorim..isto se desava kada spustam prozore na kljucu, suvozacev se spusti skroz a, vozacev samo centimetar... Isto kao da izgubi struju... Posto nisam imao iskustva sa ovim ako je neko imao slican problem samo da kaze do cega je bilo.. Lp
tempuser

#2 Re: Podizaci stakala - problem

Post by tempuser »

Koji je auto?
Ja sam takav simptom imao na Renaultu nakon skidanja kleme s akumulatora i rjesio sam tako sto u krajnjim pozicijama (zatvoren/otvoren) drzim jo par sekundi.
Kasnije se taj problem javio na zadnjim podizacima bez obzira na napon, ali su u ovlastenom servisu ustanovili da problem bili limiteri krajnjeg hoda pa je mehanizam konstantno registrovao prepreku. Rjesenje je bilo novi podizaci, ali su 700 KM/kom pa je auto otisao dalje sa tim felerom...
dgL_

#3 Re: Podizaci stakala - problem

Post by dgL_ »

tempuser wrote:Koji je auto?
Ja sam takav simptom imao na Renaultu nakon skidanja kleme s akumulatora i rjesio sam tako sto u krajnjim pozicijama (zatvoren/otvoren) drzim jo par sekundi.
Kasnije se taj problem javio na zadnjim podizacima bez obzira na napon, ali su u ovlastenom servisu ustanovili da problem bili limiteri krajnjeg hoda pa je mehanizam konstantno registrovao prepreku. Rjesenje je bilo novi podizaci, ali su 700 KM/kom pa je auto otisao dalje sa tim felerom...
ma ibiza je u pitanju.. Nisam skidao kleme, danas radio perfektno, maloprije da spustim prozor cujem motoric al prozor nista, pritisnem jos 3-4 puta on sr spusta po cenat... Isto tako se vraaca... Probacu to da vidim bas...
dgL_

#4 Re: Podizaci stakala - problem

Post by dgL_ »

tempuser wrote:Koji je auto?
Da se zahvalim... Rijesio sam problem... Ovako kako si mi rekao... Sad frcera kao i prije... Reset je rijesio stvar...
Post Reply