podizaci prozora za Seata

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Seat

#1 podizaci prozora za Seata

Post by Seat »

Desi mi se problem da spustim prozor na Seat Toledu (2002) i da kad pokusam da ga vratim samo krene par centimetara i stane. Onda sam podigao prozor na silu rukom do pola i poslije toga funkcionise sve dok ponovo ne spustis prozor do kraja. Tada se cuje da nesto pukne i opet ista situacija kao prije.
Raspitao sam se i u Saradisu imaju neke plastike koje su problematicne i kostaju 5 KM ali za Golf IV. Valjda je to kod Seata drugacije i prodaje se samo u kompletu sa cijelim mehanizmom i kosta 150 KM u Saradisu i 100 KM u ASA autu.
Ima li neko iskustva mogu li se ove plastike negdje kupiti odvojene, svi imaju ali samo za Golfa.
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Imao sam slican problem.Vidi kod Kareta na trgu Heroja ima li te plasticne dijelove.Ljetos je imao.Tebi ce odgovarati plasticni dio koji ide na sajlu podizaca stakla za Polo. :D Ako nema kod njega onda otidji do auto otpada i kupi cijelu sajlu za 20 KM posto oni ne prodaju odvojeno taj dio.Nije problem to promjeniti.Samo zapamti kako je sajla tacno stajala. :D
Seat

Post by Seat »

Vec sam zvao Kareta i kaze kako ne odgovara za Golfa i kako on nema to za Seata, valjda bi spomenuo da je isto za Polo.
Ako si siguran u to sto govoris molim te na koju seriju Pola mislis, kod mene je toledo II.
iceman ze

Post by iceman ze »

ma pusti se i jednih i drugih, ako hoces dacu ti telefon, lik popravlja sve podizace prozora za novija auta, nije skup ali zbog navale valjda se mora naruciti. Ja isto na G IV moram to odraditi, a ja sam cuo od druga koji je isto radio Seata, i zadovoljan je pravo..... :)
Patron of Formello

Post by Patron of Formello »

Seat wrote:Vec sam zvao Kareta i kaze kako ne odgovara za Golfa i kako on nema to za Seata, valjda bi spomenuo da je isto za Polo.
Ako si siguran u to sto govoris molim te na koju seriju Pola mislis, kod mene je toledo II.
Sto se tice serije Poloa bitno je da je ekvivalentna godistu tvog auta dakle oko 2002 godista.A sajle i plasticni dio su identicni za Seata i za Poloa.
Ako Kare ne bude imao otidji do Strojorada u Bosna Auto.Oni imaju vecinu dijelova za Seata.
Kvar nije velik i mozes to sam promjeniti.Bolje nego da dajes pedesetak maraka za ruke.
Seat

Post by Seat »

Nasao u ANetu u Strojoradu, dvije plastike 21 KM. Ista plastika je za Leon, Toledo, Fabiju i Bubu.
Post Reply