Podivljala mladez!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Država

#51 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Država »

Šveđanin wrote:Kakvi su roditelji klinci su zlatni.

Sve kreće od kuće. Znam par roditelja koji žive u Bosni.. imaju i vremena i novca i znanja da isprate tu djecu na pravi put.. I pogodite šta? Nijedno nije zakazalo, NIJEDNO.

A jbg..većina nas prihvata obrazac roditelja..

A ako tata dođe sa posla ako ga ima, pa u kladionicu, pa u kafanu da se odmori od mame.. a mama nervozna pa ne priča sa tatom danima pa na manikir da malo ohane.. pa udari i kredit sa strane..pa mama dobije otkaz.. a delirijum sreće je kad se ode na selmu bajrami, opije, pa sutra povratak u realnost i skupljanje za tiket i cigare.. pa onda tata dođe pijan pa udari po mami da iskali svoje komplekse.. a dijete gleda...

Jebiga kad dijete odrasta u ovom gore okruženju ne možeš očekivati puno. A ako se izvuče iz tog blata svaka mu čast.

Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
shbc

#52 Re: Podivljala mladez!!!

Post by shbc »

Straza wrote:
shbc wrote:
kanjon wrote:Realno, ovoga je uvijek bilo...
Cega je bilo? Nozeva? Pistolja? Jeste ali po selima kad komsija komsiju sjekirom zatuce. U gradu i kad je bilo marisana bile su one "bezazlene", gdje ih par dobije sljivu od protivnika i svi kucama.

Ovoga sad ima par godina unazad. U vrijeme mog odrastanja najveci klosari su znali zapaliti jednu cigaru godisnje u osnovnoj skoli. Danas djeca u osnovnoj se uveliko drogiraju. Sta onda ocekivati od njih?

Cakijasi i revolverasi na svakom koraku. Sto bi rekli u pjesmi ZP "ljudi bez muda i casti".

Ne moze se porediti danasnji sistem/okvir sa bivsim. Prije je bio zatvorevni sistem sa ogranicenim kontaktom sa svijetom. Danas je otvorenost potpuna. Promet osoba, robe i pokretnost ljudi je neuporediva. Komunikacije su se znatno razvile. Potencijal i pristupacnost raznim stvarima je neuporediva. I dobrim i losim.

I to nije samo u Bosni vec svudgje u svijetu. Prije se poznavao komsiluk jer je mobilnost bila minimalna. Znao si ciji je ko otac, dedo itd... Danas je drugacije. Na zapadu je to jos i izrazenije jer je priliv stanovnistva globalan i u gradovima ljudi ne poznaju ni 1% komsija.

I ako hoce neko poredenje onda to bi trebao raditi na bazi statistickih podataka. Ali i to ne bilo potpuno tacno jer su ranije mediji bili pod kontrolom i prvo je politcki komesar morao odobriti hoce li se nesto objaviti ili ne. Sistem je svakako slabije prikazivao negativne pojave u drustvu.

Danas svako ima mobilni i svako je "reporter". Koliko je bilo tuca u mojoj skoli ali to nikad nigdje objavljeno jer tad nije bilo mobilnih da to snime. Danas se potuku dva klinca i to odmah ide na youtube. Tako se stvara dojam da ima vise nasilja. A to i ne mora biti tacno.

Tome dodati i predominantnu zutu stampu koja se fokusira na crnu hroniku
Nema to veze sa bivsim sistemom, medijima i tehnologijom. Ovo je krenulo otprilike kada je ubijen Denis Mrnjavac, mozda godinu ranije. Prije toga se nije toliko cesto desavalo a imali smo i kamere i demokratiju i nakaradne medije.
moon_walker_90

#53 Re: Podivljala mladez!!!

Post by moon_walker_90 »

Straza,nase roditelje ne mozemo ostaviti po strani,jer su oni za mene glavni uzrok ponasanja svoje djece,citaj sve krece od kuce i kucnog odgoja.I jos pricas o nekim analizama i studijama,a ovdje gdje od 550 000 nezaposlenih,350 000 ima samo osnovno obrazovanje ili cak ni to. Tako da te zapadna istrazivanja jos uvijek ostavi po strani,dok se mi malo bolje ne doškolujemo.Ja se slazem da su ona dobra i korisna,ali prijatelju ovdje ti ta ne pije vode.Otisli smo predaleko :roll:
Zatamnjena stakla

#54 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Zatamnjena stakla »

Samo im droge dajte. Svi su to drogaši masni.
Russki

#55 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Russki »

Zatamnjena stakla wrote:Samo im droge dajte. Svi su to drogaši masni.
Uze mi riječ iz usta.

DROGAŠI!
Šveđanin

#56 Re: Odg: Podivljala mladez!!!

Post by Šveđanin »

Glavne i osnovne stvari da dijete u kapitalističkom svijetu ispratiš na pravi put su..

Pažnja ljubav i briga..svaki dan. Dijete se do 7 godine dresira..poslije toga se trenira. Ne možeš ti njemu sa 17 godina objašnjavati nešto malo je kasno..

Forsiranje djeteta u aktivnosti.. pa koje god. Klavir hokej engleski štagod.

Pare.. da se tom djetetu pruži kvalitetno obrazovanje da mu se stvore osnove po kojima će se on kasnije graditi i napredovati..

Od tate koji visi u premijeru 6 sati dnevno i mame kojoj je salon ljepote i tračanje sa ženama smisao života.. a onda u subotu na selmu.. ne možeš puno očekivati od njih.

Boskero

#57 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:33, edited 1 time in total.
fcxhre5754e

#58 Re: Podivljala mladez!!!

Post by fcxhre5754e »

Russki wrote:
Uze mi riječ iz usta.

DROGAŠI!
:lol: :lol: :lol:

Edin H.

#59 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Edin H. »

Objektivni navijac

#60 Re: Odg: Podivljala mladez!!!

Post by Objektivni navijac »

Šveđanin wrote:Glavne i osnovne stvari da dijete u kapitalističkom svijetu ispratiš na pravi put su..

Pažnja ljubav i briga..svaki dan. Dijete se do 7 godine dresira..poslije toga se trenira. Ne možeš ti njemu sa 17 godina objašnjavati nešto malo je kasno..

Forsiranje djeteta u aktivnosti.. pa koje god. Klavir hokej engleski štagod.

Pare.. da se tom djetetu pruži kvalitetno obrazovanje da mu se stvore osnove po kojima će se on kasnije graditi i napredovati..

Od tate koji visi u premijeru 6 sati dnevno i mame kojoj je salon ljepote i tračanje sa ženama smisao života.. a onda u subotu na selmu.. ne možeš puno očekivati od njih.

Svaki minut proveden na ovome forumu ti je gubitak vremena u zivotu,ti si zalutao ovdje. Ti si Svedjanin :D Govori iskljucivo svedski,druzi se iskljucivo sa Svedima,ti ne pripadas ovdje. Nista ruzno ne mislim ali nisi dio ove zemlje,ovog mentaliteta ,ovih ljudi. Stranac-Svedjanin :D
pirmin

#61 Re: Podivljala mladez!!!

Post by pirmin »

Lopata mama :D
Seoskivaralica

#62 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Seoskivaralica »

Alfons Kauders wrote:
Fact wrote:Dešava se siromaštvo...
desava se kurac moj, mi smo doslovno bili gladni, a dans izadju da razbijaju grad u patikama i duksevima od dvije stoje, i to snimaju smartfonima od pet stoja

batine, samo batine za gamad razmazenu
:thumbup:
Fact

#63 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Fact »

pirmin wrote:

Lopata mama :D
Mimi :mrgreen: :thumbup: .
:run:
dezurni_ucenik

#64 Re: Podivljala mladez!!!

Post by dezurni_ucenik »

Za ovog forumasa sto psuje Rane i Dragojevica,jarane zaboravio si dodati i jos jedan biser -Vidimo se u citulji.

Sta reci za temu? Beograd 94 - Sarajevo 2014.Furka dizelaska odavno stigla u nasu drzavu.Ko je kriv?Srbijanski mediji i nasi debili koji su dopustili istima da dodju kod nas(pametni Hrvati odjebali Mitrovica i njegov pokusaj pravljenja hrvatskog Pinka).Tacno kako su DM Sat i Pink BH nastali,sve je podivljalo.Ja sam rastao u sredini gdje nije bilo srpskih medija i drustvo je bilo normalno.Par lokalnih kabadahija "ne diraj me necu ni ja tebe"princip.Kasnije sve otislo u pm.

Valjda nase glavesine od politicara i ne zele da mijenjaju nesto nabolje,jer im odgovoara ovo sadasnje stanje.Bas nesto slicno ko i Slobo kad je vodio Srbiju.Finansirao tadasnji ZAM,kao tadasnju pretecu DMSata ,finansirao i Mitrovica tako sto mu je dao ukradenu radio opremu iz Vukovara.I samo truj narod;turbo folk i sapunice.Bas kao i danas...
Zatamnjena stakla

#65 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Zatamnjena stakla »

Boskero wrote:-Rat
-Loše vaspitanje
-Loš obrazovni sistem
-Siromaštvo
-Korupcija
-Nezaposlenost
-Izgubljena moralna nacela
-Poremecaj vrijednosti u svijetu

Eto šta im je.
Kakav ba rat? Obrazovni sistem? Uozbilji se.
modem33

#66 Re: Podivljala mladez!!!

Post by modem33 »

dezurni_ucenik wrote:Za ovog forumasa sto psuje Rane i Dragojevica,jarane zaboravio si dodati i jos jedan biser -Vidimo se u citulji.

Sta reci za temu? Beograd 94 - Sarajevo 2014.Furka dizelaska odavno stigla u nasu drzavu.Ko je kriv?Srbijanski mediji i nasi debili koji su dopustili istima da dodju kod nas(pametni Hrvati odjebali Mitrovica i njegov pokusaj pravljenja hrvatskog Pinka).Tacno kako su DM Sat i Pink BH nastali,sve je podivljalo.Ja sam rastao u sredini gdje nije bilo srpskih medija i drustvo je bilo normalno.Par lokalnih kabadahija "ne diraj me necu ni ja tebe"princip.Kasnije sve otislo u pm.

Valjda nase glavesine od politicara i ne zele da mijenjaju nesto nabolje,jer im odgovoara ovo sadasnje stanje.Bas nesto slicno ko i Slobo kad je vodio Srbiju.Finansirao tadasnji ZAM,kao tadasnju pretecu DMSata ,finansirao i Mitrovica tako sto mu je dao ukradenu radio opremu iz Vukovara.I samo truj narod;turbo folk i sapunice.Bas kao i danas...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

plus trebas dodati da propagandu tih bezveznih filmova srpskih ... su uvelicavali ova srpska djeca kako je to super ..... ekstra stvar i slicno .... i onda 90% ljudi to prihvataju bez mozga. ....
Last edited by modem33 on 26/05/2014 20:43, edited 1 time in total.
bajroo

#67 Re: Odg: Podivljala mladez!!!

Post by bajroo »

@Šveđanin
Nije to problem samo tog socijalnog sloja(tipa tajo u kladionici, mama na frizeraju)
Dvije godine sam vodio devet godina mladjeg brata u skolu(mene u tu istu skolu niko nije vodio ali odjednom postalo nesigurno) i mahom su u njegovom razredu problematicna bila djeca uglednika(babo anesteziolog mama dr. opste prakse i slicno) dijete napravi problem a roditelji trk u skolu da dignu frku, jer toboze gdje ce njihovo dijete uraditi nesto lose.. Zamisli sad do koje se mjere jedan balavac osili kad zna da mu niko ne moze nista i sta kasnije postane od njega.
Last edited by bajroo on 26/05/2014 20:44, edited 1 time in total.
Boskero

#68 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Boskero »

Zatamnjena stakla wrote:
Boskero wrote:-Rat
-Loše vaspitanje
-Loš obrazovni sistem
-Siromaštvo
-Korupcija
-Nezaposlenost
-Izgubljena moralna nacela
-Poremecaj vrijednosti u svijetu

Eto šta im je.
Kakav ba rat? Obrazovni sistem? Uozbilji se.
O "pametni" nek si mi ti ozbiljan.

Da rat prije svega, jer je direktni ili indirektni krivac za sve ostale teze.
A tebi ako je glavni argument "Kakav ba rat? Obrazovni sistem? Uozbilji se." nemoj da se javljaš majke ti više.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:33, edited 1 time in total.
Šveđanin

#69 Re: Odg: Podivljala mladez!!!

Post by Šveđanin »

Objektivni navijac wrote: Svaki minut proveden na ovome forumu ti je gubitak vremena u zivotu,ti si zalutao ovdje. Ti si Svedjanin :D Govori iskljucivo svedski,druzi se iskljucivo sa Svedima,ti ne pripadas ovdje. Nista ruzno ne mislim ali nisi dio ove zemlje,ovog mentaliteta ,ovih ljudi. Stranac-Svedjanin :D
Obrazloži malo.. doduše ja sam rođen i odgajan u zapadnoj protestantskoj sredini i tu sam čitav život. A kod kuće mi je guran bh mentalitet. Tako da mješavina.. :D

modem33

#70 Re: Odg: Podivljala mladez!!!

Post by modem33 »

bajroo wrote:@Šveđanin
Nije to problem samo tog socijalnog sloja(tipa tajo u kladionici, mama na frizeraju)
Dvije godine sam vodio devet godina mladjeg brata u skolu(mene u tu istu skolu niko nije vodio ali odjednom postalo nesigurno) i mahom su u njegovom razredu problematicna bila djeca uglednika(babo anesteziolog mama dr. opste prakse i slicno) djete napravi problem a roditelji trk u skolu da dignu frku, jer toboze gdje ce njihovo djete uraditi nesto lose.. Zamisli sad do koje se mjere jedan balavac osili kad zna da mu niko ne moze nista i sta kasnije postane od njega.

ima i do ovoga ...... gdje su roditelji uticajni u drzavi kao sto BiH-a .... pa "zataskavaju slucajeve" .... a dijete nastavi po svome kad uvidi ....da se "ostali boje njegovih roditelja" ....

:D i onda pocnu pjevati pjesmu Mitre Mirica koji su vidjeli u nekom sprskom filmu: "Ne moze nam niko i nista , jaci smo od sudbineeeeeee, mogu samo da nas mrzeeee ... oni koji nas ne voleeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee.... "

:D :D :D
apsidejzi

#71 Re: Podivljala mladez!!!

Post by apsidejzi »

anthraxQ wrote:ali eeeej '95. je to godiste...

i slika sa pistoljem...

katastrofa.
Punoljetni su. Izgleda da smo mi ostarili kada nam se 95. godiste cini mladim. To vise nisu djeca nego odrasle osobe.

:) :D
Straza

#72 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Straza »

shbc wrote:
Nema to veze sa bivsim sistemom, medijima i tehnologijom. Ovo je krenulo otprilike kada je ubijen Denis Mrnjavac, mozda godinu ranije. Prije toga se nije toliko cesto desavalo a imali smo i kamere i demokratiju i nakaradne medije.

Imas li neke statisticke podatke prije i nakon tog ubisva? Ili je to samo tvoj osjecaj?
Ocito je ovo drugo. Osjecaj ne moze biti temelj za bilo sto. Ja iskreno ne znam kolika je bila stopa prija a kolika ranije.
Trebao bi to pronaci i onda tvrditi nesto.

A mediji svakako imaju veliki uticaj na percepciju. Ima vise vrsta medija. Imas te zute stampe gdje je 90% crna hronika i trac. Citas mjesec dana rekao bi da je sve go lopov oko tebe jer oni pisu i kad je neko ukrao cokoladu u supermarketu. Na drugoj strani imas ozbiljne medije koji nece pisati o tome. U Bosni su svi mediji u ovoj prvoj grupi.
Kinesko prkno

#73 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Kinesko prkno »

Veoma je bitna stvar kad dijete pokaze prve znake znake agresije prema okolini reagovati na vrijeme.Odmah ga stosom u glavu,a ako to ne donosi rezultate ,predlazem kablove sa utikacima,isto u glavu.One dvije sekunde dok utikac leti prema glavi ce se pokazati kao vitalne u formiranju licnosti,i u kasnijem dobu kad god mali krene pravit zijan ,ima da ga utikac podsvjesno osine i prekine kriminogeno djelovanje prema subjektima ili objektima. :thumbup: :thumbup:
Heller

#74 Re: Podivljala mladez!!!

Post by Heller »

Fact wrote:Koliko ih je odraslo bez očeva?
Ili su imali očeve sa fizičkim nedostatcim?
Samo otac može disciplinirati sina,majka samo do nekih godina.
Mi imamo čitave generacije,čiji dobar dio takav vid odgoja nije vidio.
Generalno na našim prostorima je odgoj brutalan.Djeca se kažnjavaju metodama zbog kojih bi odmah na zapadu letio u zatvor i izašao na naslovnici novina.
Siromaštvo je glavni problem.Nedostatak uvjeta.Stvar da omladina sa dvadeset godina nije maknula iz države.
Netačno, ja sam odrasto bez oca pa sam normalan, kao i 3 moja od 5-6 najblizih prijatelja, tako da... Zakon je kriv, naprave sranje dobiju uslovnu i sta si uradio, nista, gledaju čitulju slusaju retardirani rep i furaju se na sljam u navijackim skupinama a roditelji nista i sta ocekivat? Samarcina za samarcinom pa ces vidjet disciplinu...
dezurni_ucenik

#75 Re: Podivljala mladez!!!

Post by dezurni_ucenik »

modem33 wrote:
dezurni_ucenik wrote:Za ovog forumasa sto psuje Rane i Dragojevica,jarane zaboravio si dodati i jos jedan biser -Vidimo se u citulji.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

plus trebas dodati da propagandu tih bezveznih filmova srpskih ... su uvelicavali ova srpska djeca kako je to super ..... ekstra stvar i slicno .... i onda 90% ljudi to prihvataju bez mozga. ....
Da se razumijemo volim srpske filmove kao sto su Munje i Kengur.Ali Rane i Clip ,pogotovo Rane su samo napravile kontraefekat,(svjesno ili nesvjesno).Umjesto da takvi filmovi upute kritiku drustvu koje vodi takav nacin zivota,samo se napravila najobicnija promocija Pinkija i Svaba i slicnih njima.Clip je nesto drugo recimo.Djevojcica od nekih 16 godina,zivi sa bolesnim ocem,siromasnom majkom,kara se analno sa momkom,taj njen momak sa svojom ekipom demolira skolu,tuce slabije od sebe,kad dodje vrijeme provoda loce se uz Cecu itd.Valjda ljudi misle da je takav nacin jedini nacin da pobjegnes od stvarnosti.

Ukratko,jebu oni nas psihicki sada...
Last edited by dezurni_ucenik on 26/05/2014 20:53, edited 1 time in total.
Post Reply