... koji su poznati kao vrlo objektivni ...
a genocid nema veza sa gradjanskim ratom i agresijom ...
jer se moze desiti i u jednom i u drugom slucaju ...
samo da se zna ...
Jao gluposti. Navedi primjer genocida u gradjanskom ratu?------ wrote:termin *gradjanski rat* koriste bas svi njemacki mediji ...![]()
... koji su poznati kao vrlo objektivni ...
a genocid nema veza sa gradjanskim ratom i agresijom ...![]()
Nije astrologija, nego astronomija. Povecaj font ili koristi naocale s vecom dioptrijom.Kotromanic wrote:Da a astrologija je "nauka o zvijezdama"kub lajkan wrote: Izvini, do mene je... Evo maloprije sam procitao u Klaicevom rjecniku da je istoriograf covjek koji se bavi astronomijom i molekularnom biologijom.![]()
![]()
Kotromanic wrote:Kada mi covjek koji propagira "gradjanski rat" nakon dokazanog genocida, kaze da sam na prvoj liniji odbrane, da sam nacionalista, meni je to cast i kompliment, jer znam da sam stao na put njihovoj "milosevicevskoj propagandi" o bratoubilackom ratu!kub lajkan wrote:Demantuj ovo na malo bolji nacin, prvi pokusaj je bio previse mlak...kub lajkan wrote: Stojis na prvoj liniji odbrane ideologije trenutne vlasti tako sto prilagodjavas proslost potrebama trenutne vlasti. A lafo si multinacionalno-kulturalan tip.
Gradjanski rat?------ wrote:Jao gluposti. Navedi primjer genocida u gradjanskom ratu?
------------------------
tutsi & hutu ...... ...
Tako stoji u nasoj tuzbi, a da li se radilo o besmislici ili ne, saznat cemo za dvije godineAgresija je ambijent za cinjenje genocida.
-----------------------------
besmislica ...
Gradjanski rat je rat u kojem se bore GRADJANI, za razna politicka uvjerenja i drustvena uredjenja, u okviru jedne drzave, bez namjere ugrozavanje opstojnosti drzave i naroda.
-------------------------------------------
opet besmislica ...
sjeti se tutsi & hutu ...![]()
*****************************+
Nego da mi svi kolektivno podrzimo Tuzbu za agresiju i genocid, pa da vidimo sta ce biti na kraju?!
-----------------------
gradjanski rat u ex*ju ...
... i na pocetku ... i na kraju ...![]()
Pa ti me stvarno iznenadjujes?kub lajkan wrote:Kotromanic wrote:Da a astrologija je "nauka o zvijezdama"kub lajkan wrote: Izvini, do mene je... Evo maloprije sam procitao u Klaicevom rjecniku da je istoriograf covjek koji se bavi astronomijom i molekularnom biologijom.![]()
![]()
sekiracija1 wrote:kub lajkan wrote:/copy/
Državni tužilac Džonatan Šmit jučer potpisao odluku
Podignuta optužnica protiv Hasana Čengića
Ja bih se samo osvrnuo na ovu recenicu,posto sam rodjen u Bosni znam da ime Dzonatan su samo imali cigani.A kad ovaj cigan zavrsi za drzavnog tuzioca i ko mu dade tu titulu???
Uostalom ovo je priprosta stvar da bi se o njoj polemisalo pod ovim naslovom.
Kad budete ovo naslovili :KRSCANSKI RATOVI OD ISUSA DO DANASNJIH DANA mozda i ubodete
U svakom odgovoru na moje postove izbacis po jednu bitnu stvar. I nakon nekoliko tvojih odgovora dosli smo do toga da pod temom "Podignuta optužnica protiv Hasana Čengića" trebamo razglabati o astronomiji i astrologiji.Kotromanic wrote:Pa ti me stvarno iznenadjujes?kub lajkan wrote:Kotromanic wrote: Da a astrologija je "nauka o zvijezdama"![]()
Zar ne vidis navodnike?! Astrologiju sam naveo kao primjer pogresnog zakljucivanja jer ljudi misle da bukvalan prevod rijeci definise desciplinu!
Astro-logija, nauka o zvijezdama, koja to nije. Mislio sam da si bistriji i da ces skontati i sa znacima navoda.
Pa hajde odgovori, da vidimo koje su drzave ucestvovale u ratu, ko je izvrsio atentat na predsjednika, i o kakvom se gradjanskom ratu radilo, i za kakvo su se "gradjansko" uredjenje borila plemana?------ wrote:Gradjanski rat?
Ko je zapoceo rat u "gradjanskom ratu" tutsi-hutu?
Na kojem podrucju je pocinjen genocid?
Ko je pocinio genocid?
nevazno ...![]()
Ako je tako, onda smo dakle svi za tuzbu!Zasto se toliko bojite Tuzbe? Da niste mozda Nevini?!
odakle ti ideja da se neko boji tuzbe ...![]()
![]()
![]()
nego ...![]()
a da se vodje pravovjernih bosnja ne boje ako izgube tuzbu ...![]()
... ko ce [sda]*narodu na oci ...![]()
![]()
![]()
Ovo je bio savjet u stilu indijanskih vracevarazmisli dobro ...:: batina uvijek ima 2 kraja ...
kub lajkan wrote:
Clanak je prenesen iz "Slobodone Bosne"...
Ovu reakciju sam i cekao.Kotromanic wrote:kub lajkan wrote:
kub lajkan wrote:Ovu reakciju sam i cekao.Kotromanic wrote:kub lajkan wrote:
Nije iz "Slobodne Bosne", nego iz "Dnevnog Avaza". Je li i dalje smijesno?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kotromanic wrote:Pa hajde odgovori, da vidimo koje su drzave ucestvovale u ratu, ko je izvrsio atentat na predsjednika, i o kakvom se gradjanskom ratu radilo, i za kakvo su se "gradjansko" uredjenje borila plemana?------ wrote:Gradjanski rat?
Ko je pocinio genocid?
nevazno ...![]()
A kakva je uloga Ruande, a kakva Ugande?!
Wahahahha CARE!sekiracija1 wrote:Ja bih se samo osvrnuo na ovu recenicu,posto sam rodjen u Bosni znam da ime Dzonatan su samo imali cigani.A kad ovaj cigan zavrsi za drzavnog tuzioca i ko mu dade tu titulu???kub lajkan wrote:/copy/
Državni tužilac Džonatan Šmit jučer potpisao odluku
Podignuta optužnica protiv Hasana Čengića
Uostalom ovo je priprosta stvar da bi se o njoj polemisalo pod ovim naslovom.
Kad budete ovo naslovili :KRSCANSKI RATOVI OD ISUSA DO DANASNJIH DANA mozda i ubodete
Ovo cu zadnje shvatiti kao kompliment, a sto se tice clanka, slican sam citao i o agresiji na BiH. Posto vidim da si uguglao pa prvi rezultat koji ti je naletio si postovao.kub lajkan wrote:Kotromanic wrote:Pa hajde odgovori, da vidimo koje su drzave ucestvovale u ratu, ko je izvrsio atentat na predsjednika, i o kakvom se gradjanskom ratu radilo, i za kakvo su se "gradjansko" uredjenje borila plemana?------ wrote:Gradjanski rat?
Ko je pocinio genocid?
nevazno ...![]()
Sta si navalio na covjeka![]()
Fino ti je objasnio sustinu:
I U GRADjANSKOM RATU MOZE BITI GENOCIDA!!!
=====================================
Ali posto ti to jos nisu javili iz SDA, evo ti privremeno, za prvu pomoc, iz knjige:
"DRZAVE SVIJETA", dr. Karel Natek i Marjeta Natek, Zalozba Mladinska knjiga, Ljubljana, 2000. god.
prevod na hrvatski: Mozaik knjiga, Zagreb, 2004. god., urednica Ivanka Borovac
(str. 470.)
(je li dovoljno podataka???)
-------------------
"U listopadu 1990. na sjeveroistoku su zapoceli sukobi izmedju vladinih jedinica Hutua i Ruandske domoljubne fronte Tutsa (FPR), ciji su clanovi bili tutsijski izbjeglice u Ugandi; ubrzo su prerasli u gradjanski rat. Dne 4.8.1993. predsjednik J. Habyarimana i vodje FPR-a Paul Kagame i Alex Kanyarengwe potpisali su u Arushi (Tanzanija) mirovni sporazum; njime je bio predvidjen i povratak 650.000 tutsijskih izbjeglica.
Posto su hutu ekstremisti u Kigaliju 6.4.1994. srusili zrakoplov s predsjednikom J. Habyarimanom i burundijskim predsjednikom Cyprienom Ntaryamirom, ponovno se rasplamsao gradjanski rat. Dne 12.4.1994. jedinice FPR-a zauzele su Kigali, a na podrucju cijele zemlje zapoceli su uzasni pogromi jedinica Hutua nad Tutsima i Hutuima. U njima je poginulo vise od 500.000 ljudi, a 2,5 mil. pobjeglo je u susjedne zemlje, gdje su masovno umirali u izbjeglickim logorima. Jedinice FPR-a postupno su zauzele cijelu zemlju, 18.71994. proglasile zavrsetak gradjanskog rata i jednostrano primirje. Godine 1995. utemeljena je privremena vlada. U nju su uz predstavnike FPR-a usli i hutu ministri. Do konca 1997. iz izbjeglickih se logora u inozemstvu vratila vecina izbjeglica. Situacija u zemlji djelomicno se smirila, premda se povremeno jos uvijek javljaju sukobi izmedju vladine vojske (vecinom Tutsi) i hutu milicija te naoruzanih pljackaskih skupina."
-------------------
(inace ne govorim hrvatskim jezikom, ali posto je citat nema smisla da mijenjam)
Je li dovoljno, gospodine Stranacki Historiografu![]()
![]()
![]()
U cemu je problem?Fair Life wrote:[img]http://www.mladina.si/tednik/200401/clanek/slo-tema--ali_h_zerdin_ziva_poglajen/img/cengic_thumb.jpg[/img] wrote: SARAJEVO - Hasan Čengić, delegat u Domu naroda parlamenta BiH i visoki dužnosnik SDA, tokom rata u BiH raspolagao je ogromnim količinama govtovog novca namijenjenog pomoći BiH, potvrđuje dokumentacija koju je prikupilo Tužilaštvo BiH.
...
Tužilaštvo BiH već mjesecima istražuje i poslovanje ostalih poslovnih subjekata pod kontrolom Hasana Čengića. Provjerava se porijeklo novca kojim je Čengić kupovao i osnivao firme. U sudskom registru Kantonalnog suda Sarajevo kao osnivač BIO fondacije naveden je Fond za pomoć muslimanima BiH. Hasan Čengić je predsjednik Izvršnog odbora Fondacije za pomoć muslimanima, potvrdio je njegov odvjetnik Asim Crnalić.
Alija Izetbegović, ratni predsjednik Predsjedništva BiH, formirao je u januaru 1994. godine odbor od pet članova koji će upravljati sredstvima Fonda za pomoć muslimanima u BiH. Članovi odbora su Fatih Al Hassanein, Hasan Čengić, Irfan Ljevaković, Husein Živalj i Derviš Đurđević. Potvrde o primopredaji novca uglavnom su potpisivali Hasan Čengić i Fatih Al Hassanein. Čengić je primao novac, a kao svrha za koju je uzimao novac navedene su potrebe RBiH.
Pa u cemu je problem?!hikmeli wrote:Pa u Americi se desio gradjanski rat, iako se Jug borio da se otcijepi od Sjevera:)
Kotromanicu, sjedi..dobio si jedan:)
Oduvijek je bilo "cega se pametan stidi, time se budala ponosi"Kotromanic wrote:Ovo cu zadnje shvatiti kao komplimentkub lajkan wrote:Kotromanic wrote: Pa hajde odgovori, da vidimo koje su drzave ucestvovale u ratu, ko je izvrsio atentat na predsjednika, i o kakvom se gradjanskom ratu radilo, i za kakvo su se "gradjansko" uredjenje borila plemana?
Sta si navalio na covjeka![]()
Fino ti je objasnio sustinu:
I U GRADjANSKOM RATU MOZE BITI GENOCIDA!!!
=====================================
Ali posto ti to jos nisu javili iz SDA, evo ti privremeno, za prvu pomoc, iz knjige:
"DRZAVE SVIJETA", dr. Karel Natek i Marjeta Natek, Zalozba Mladinska knjiga, Ljubljana, 2000. god.
prevod na hrvatski: Mozaik knjiga, Zagreb, 2004. god., urednica Ivanka Borovac
(str. 470.)
(je li dovoljno podataka???)
-------------------
"U listopadu 1990. na sjeveroistoku su zapoceli sukobi izmedju vladinih jedinica Hutua i Ruandske domoljubne fronte Tutsa (FPR), ciji su clanovi bili tutsijski izbjeglice u Ugandi; ubrzo su prerasli u gradjanski rat. Dne 4.8.1993. predsjednik J. Habyarimana i vodje FPR-a Paul Kagame i Alex Kanyarengwe potpisali su u Arushi (Tanzanija) mirovni sporazum; njime je bio predvidjen i povratak 650.000 tutsijskih izbjeglica.
Posto su hutu ekstremisti u Kigaliju 6.4.1994. srusili zrakoplov s predsjednikom J. Habyarimanom i burundijskim predsjednikom Cyprienom Ntaryamirom, ponovno se rasplamsao gradjanski rat. Dne 12.4.1994. jedinice FPR-a zauzele su Kigali, a na podrucju cijele zemlje zapoceli su uzasni pogromi jedinica Hutua nad Tutsima i Hutuima. U njima je poginulo vise od 500.000 ljudi, a 2,5 mil. pobjeglo je u susjedne zemlje, gdje su masovno umirali u izbjeglickim logorima. Jedinice FPR-a postupno su zauzele cijelu zemlju, 18.71994. proglasile zavrsetak gradjanskog rata i jednostrano primirje. Godine 1995. utemeljena je privremena vlada. U nju su uz predstavnike FPR-a usli i hutu ministri. Do konca 1997. iz izbjeglickih se logora u inozemstvu vratila vecina izbjeglica. Situacija u zemlji djelomicno se smirila, premda se povremeno jos uvijek javljaju sukobi izmedju vladine vojske (vecinom Tutsi) i hutu milicija te naoruzanih pljackaskih skupina."
-------------------
(inace ne govorim hrvatskim jezikom, ali posto je citat nema smisla da mijenjam)
Je li dovoljno, gospodine Stranacki Historiografu![]()
![]()
![]()
"Guglao" sam po svojoj privatnoj biblioteci koja broji preko 1.200 naslova. Glupo mi je sto to moram govoriti, ali kad ti nije dovoljno onoliko podataka koliko sam iznio u vezi izvora teksta, onda ti bas moram crtati.Kotromanic wrote: Posto vidim da si uguglao pa prvi rezultat koji ti je naletio si postovao.
Kotromanic wrote: U BiH se samo Armije RBiH borila za BiH, a svi drugi su je razbijali!
Dakle, prica o gradjanskom ratu u BiH, je BLAAAA
Ma dajhikmeli wrote:Pa i Srbi u BiH su se borili da imaju ravnopravnost, da ih stalno ne preglasava, kao sto ste ih preglasali na referendumu o otcijepljenu BiH od Jugoslavije. Isto je bio politicki cilj.