Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haos koji vlada u saobraćaju je neizdrživ. Očigledno da je plan rekonstrukcije gradskih ulica radio neko ko sa saobraćajnom strukom nema apsolutno nikakve veze ili na posao dolazi helikopterom.
Nakon očajno loših poteza u slučaju GRAS-a kada je htjela upotrijebiti policiju protiv "neposlušnih" radnika, ovo je vrhunac dokaza o nesposobnosti iste.
Predlažem da se organizuju mirne demonstracije i traži ostavka Ljiljane Sakić.
Ma daj ba,kako bi ti eto riješio situaciju?Najbolje je potpuna obustava od Skenderije ali ne možeš jer je ljudima mrsko ići 2-3 stanice tramvajom svi hoće auto pred office parkirat,i onda lagano gužva se.Ne mogu da shvatim kako neko radije stoji u gužvi u autu nego da ga parkira negdje prije,recimo onaj veliki parking na M dvoru i lagano,pa nema ni kilometar do Vijećnice,bicikla neću ni spominjat jer kod nas ko ga vozi fukara je,vidi se da nema para
Ma ja trebamo sad svi pješice na posao neko za pet minuta, a neko par sati dok se ministrica ne nauči kako se planira rekonstrukcija.
Ima ljudi koji voze djecu u obdanište, školu i putuju do posla sa autom pola sata ili više, na njih ministrica očigledno nije mislila.
Završio bih prvo jedan pa tek onda navalio na drugi pravac a oni su danas uzjebali sve od Centra do Baščaršije i gore i dole .....valjda hoće da mehanizacija bude u jednom pravcu a opet ne znam predviđenu dinamiku radova ...... tako da Ljiljana s Mojmila može što kaže Hendrix do Marin Dvora .....autićem .....dalje u gužvu preko stanice ovo je već treća godina ......rekonstrukcije saobraćajnica
Trebao se prvo raditi dio od Vječne vatre do Marindvora, al se neko žalio na anmješten tender i kasnije su počeli radovi, naravno radi firma koja je prvobitno prošla na tenderu.
što je postalo moderno da se organizuju ove demonstracije. Hocu i ja da budem moderan. Neki dan mi je policija napisala kaznu za brzu voznju!
Ja predlazem da odemo pred federalni mup i odrzimo mirne demonstracije. Mislim stvarno nema smisla, CUJ BRZA VOZNJA. Treba trazit smjenu odgovornih lica!!! HAJMO SVI PRED MUP!!!
Trebali bi se polako navikavati na alternativne prevoze,a ne samo autom pa ožeži u centar.Uostalom,mi smo odlični,pogledajte malo Pariz,Rim kad je rush hour,heheh,pa to ti je tek ludnica.Inače jedino riješenje trajno za Sarajevo je ogromni parking prostori negdje kod MDvora,a autima ništa u centar,u Beču se naplaćuje ulaz autom u centar grada pa ti vidi,šta je bolje platit dvostruko ili parking malo dalje.
U civiliziranom svijetu se radovi na glavnim gradskim ulicama obavljaju u noći od 22 h do 6 h ujutro da ne ometaju saobraćaj, ljudi imaju podzemnu željeznicu kojom mogu brže i jeftinije doći do centra grada nego sa automobilom.
Civilizirani svijet nije isto što i BiH,to znamo svi.Šminkanje ulica je super predizborni potez,a znamo koliko su izbori blizu,još par kanalizacija i eto ti glasova.Radovi na zapadnom prilazu su nešto fantastično,valjda malo glasača tamo ima, par lopata dnevno prebace i to je to,šega od gradilišta.
lijepi bicikl hehe jos sad kako je sve od Skenderije zatvoreno tj. prazna cesta divota raspiciti
ne ocekujte jos dugo da vam bude isplativo na naftu se vozikati