Podhitno smijeniti ministricu Sakić

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
idic

#1 Podhitno smijeniti ministricu Sakić

Post by idic »

Haos koji vlada u saobraćaju je neizdrživ. Očigledno da je plan rekonstrukcije gradskih ulica radio neko ko sa saobraćajnom strukom nema apsolutno nikakve veze ili na posao dolazi helikopterom.

Nakon očajno loših poteza u slučaju GRAS-a kada je htjela upotrijebiti policiju protiv "neposlušnih" radnika, ovo je vrhunac dokaza o nesposobnosti iste.
Predlažem da se organizuju mirne demonstracije i traži ostavka Ljiljane Sakić. :x :x
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma daj ba,kako bi ti eto riješio situaciju?Najbolje je potpuna obustava od Skenderije ali ne možeš jer je ljudima mrsko ići 2-3 stanice tramvajom svi hoće auto pred office parkirat,i onda lagano gužva se.Ne mogu da shvatim kako neko radije stoji u gužvi u autu nego da ga parkira negdje prije,recimo onaj veliki parking na M dvoru i lagano,pa nema ni kilometar do Vijećnice,bicikla neću ni spominjat jer kod nas ko ga vozi fukara je,vidi se da nema para :roll:
idic

Post by idic »

Ma ja trebamo sad svi pješice na posao neko za pet minuta, a neko par sati dok se ministrica ne nauči kako se planira rekonstrukcija.
Ima ljudi koji voze djecu u obdanište, školu i putuju do posla sa autom pola sata ili više, na njih ministrica očigledno nije mislila. :(
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Završio bih prvo jedan pa tek onda navalio na drugi pravac :oops: a oni su danas uzjebali sve od Centra do Baščaršije :oops: i gore i dole .....valjda hoće da mehanizacija bude u jednom pravcu :oops: a opet ne znam predviđenu dinamiku radova ...... :D :D tako da Ljiljana :D :D s Mojmila može što kaže Hendrix do Marin Dvora .....autićem .....dalje :D :D u gužvu preko stanice :oops: :D ovo je već treća godina ......rekonstrukcije saobraćajnica :oops: :D
idic

Post by idic »

Trebao se prvo raditi dio od Vječne vatre do Marindvora, al se neko žalio na anmješten tender i kasnije su počeli radovi, naravno radi firma koja je prvobitno prošla na tenderu.
Stitch__

Post by Stitch__ »

razbice te maja zatvaraj ovo :D :D
idic

Post by idic »

Poselami Maju od mene, a ja kao građanin ovog grada imam pravo izraziti svoje nezadovoljstvo katastrofalnim potezima naših vlasti.
Stitch__

Post by Stitch__ »

aaaa a jos si joj poslala selam, a ona velika hrvatica sa hrvatskom domovnicom, zivjela u zg i jahala konje tamo :D :D :D shame on you :D :D naje*ala si :lol: :D
manijak1

Post by manijak1 »

Bez osobno ličnih saznanja :D :D ti Stičko ko kaka mahaluša ..... :D ......dabogda se uvalio u gužvu a ja od sutra pješačim :oops: :D
idic

Post by idic »

Nemam pojma o kome pričaš i to nije tema ove emisije, nego se izjasni glede ministrice Sakić.
Stitch__

Post by Stitch__ »

moj mane :D bolje da ne znas :D

ma meni smeta sto se istovremeno obnavlja i glavna i hrpa sporednih ulica pa nemas kuda proc :-? ak si o tome govorila :D
idic

Post by idic »

Znači pridružuješ se demonstracijama. :) :-)
mickyK

Post by mickyK »

što je postalo moderno da se organizuju ove demonstracije. Hocu i ja da budem moderan. Neki dan mi je policija napisala kaznu za brzu voznju!

Ja predlazem da odemo pred federalni mup i odrzimo mirne demonstracije. Mislim stvarno nema smisla, CUJ BRZA VOZNJA. Treba trazit smjenu odgovornih lica!!! HAJMO SVI PRED MUP!!! :lol:
Hendrix

Post by Hendrix »

Trebali bi se polako navikavati na alternativne prevoze,a ne samo autom pa ožeži u centar.Uostalom,mi smo odlični,pogledajte malo Pariz,Rim kad je rush hour,heheh,pa to ti je tek ludnica.Inače jedino riješenje trajno za Sarajevo je ogromni parking prostori negdje kod MDvora,a autima ništa u centar,u Beču se naplaćuje ulaz autom u centar grada pa ti vidi,šta je bolje platit dvostruko ili parking malo dalje.
idic

Post by idic »

U civiliziranom svijetu se radovi na glavnim gradskim ulicama obavljaju u noći od 22 h do 6 h ujutro da ne ometaju saobraćaj, ljudi imaju podzemnu željeznicu kojom mogu brže i jeftinije doći do centra grada nego sa automobilom.
Hendrix

Post by Hendrix »

Civilizirani svijet nije isto što i BiH,to znamo svi.Šminkanje ulica je super predizborni potez,a znamo koliko su izbori blizu,još par kanalizacija i eto ti glasova.Radovi na zapadnom prilazu su nešto fantastično,valjda malo glasača tamo ima, par lopata dnevno prebace i to je to,šega od gradilišta.
A_I_

Post by A_I_ »

gradjevinski radovi = Predizborni radovi :lol:

lijepi bicikl hehe jos sad kako je sve od Skenderije zatvoreno tj. prazna cesta divota raspiciti :)
ne ocekujte jos dugo da vam bude isplativo na naftu se vozikati :D
Post Reply