Podešavanje modema za BiHNeT-ov ADSL

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Guento

#1 Podešavanje modema za BiHNeT-ov ADSL

Post by Guento »

Ne razumijem se skoro nikako u "mrezne" poslove pa bih molio ako ima neki networking guru da mi pomogne da konfigurisem ovaj modem za pristup na bihnetov ADSL. Imam svu popratnu dokumentaciju i uspijevam sve postaviti kako mi kaze uputstvo, ali nedostaju mi postavke od bihneta, koji naravno ne pruza tehnicku pomoc za modem koji ti nisu prodali. Evo modem:
http://www.diamondmm.com/DSL642WLG.php

mozda sam prvo trebao pitati mogu li uopste koristiti ovaj modem ako nije na bihnetovoj listi podrzanih modema ili je bitno samo da modem ima tehnologiju koja podrzava bihnet: http://www.bih.net.ba/uputstva_adsl_modemi.html

Help? :-?
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Poz., i ja treba da uvedem ADSl, ali nemam pojma gde da kupim modem, i koliko kosta.
Necu da potpisem ugovor i da sam obavezan da imam ADSL godinu i po dana.
Hocu svoj modem.
Ako znas, gde da kupim i koliko kosta, cenio bih tavku info..
Hvala
BHG

Post by BHG »

ovo ti je ujedno i router...stoga probaj da ne koristis pppoe protokol nego ako ima bridge....izaberi bridge kao tvoj protocol of choice.....to bi trebalo da je sve sto ti treba...naravno na compu namjesti new connection...i sve ostale settings-e...i surfaj....
Last edited by BHG on 18/01/2007 10:18, edited 1 time in total.
Ljubitelj Zabara

Akoliko kosta taj ADSL modem?
debela

Post by debela »

potpisi ugovor, zasto da ne? kad jednom pocnes koristiti adsl sigurno neces odustati nakon par mjeseci jer bolje ne postoji kod nas.
dok si pod ugovorom imas besplatnu tehnicku podsku. kad mi je grom sprzio modem odmah su dosli i donijeli novi. da sam imala sopstveni bilo bi ceskanja po glavi :D
Ljubitelj Zabara

Pa da, ali ja najverovatnije necu biti jos toliko u Bosni, a moja mama ne zna ni da se javi na mobilni, pa sumnjam da ce se zainteresovati u surfanje Internetom, mrezne tehnologije i IT sektor, uopsteno.
debela

Post by debela »

e vala da i to docekamo da nam odes odavde :D sa srecom ti bilo :D
Ljubitelj Zabara

Pravicete vi mene od g.
:D
Guento

Post by Guento »

BHG wrote:ovo ti je ujedno i router...stoga probaj da ne koristis pppoe protokol nego ako ima bridge....izaberi bridge kao tvoj protocol of choice.....to bi trebalo da je sve sto ti treba...naravno na compu namjesti new connection...i sve ostale settings-e...i surfaj....
hvala, pokusacu. Ako mi Manual bude znao objasnit :D
Al' ipak bih najradije da ga setujem i kao adsl modem. ako neko zna kako neka odgovori plz. pa gdje su ti silni IT eksperti??
Guento

Post by Guento »

Guento wrote:
BHG wrote:ovo ti je ujedno i router...stoga probaj da ne koristis pppoe protokol nego ako ima bridge....izaberi bridge kao tvoj protocol of choice.....to bi trebalo da je sve sto ti treba...naravno na compu namjesti new connection...i sve ostale settings-e...i surfaj....
Al' ipak bih najradije da ga setujem i kao adsl modem. ako neko zna kako neka odgovori plz. pa gdje su ti silni IT eksperti??
BHG, uspio sam, hvala za ideju. Wireless radi na ovom Diamond modemu, a adsl vucem iz bihnetovog. Wireless zakon. :)
Guento

Post by Guento »

Guento wrote:
BHG, uspio sam, hvala za ideju. Wireless radi na ovom Diamond modemu, a adsl vucem iz bihnetovog. Wireless zakon. :)
Post Reply