Podaci o broju stradalih u ratu u BiH?

gora

#1 Podaci o broju stradalih u ratu u BiH?

Post by gora »

Dajte mi podatke,molicu lijepo, o broju stradalih na sve tri strane(relevantne) u vrijeme rata,odnosno linkove koji bi mi to potvrdili...

Unaprijed hvala!
Last edited by gora on 03/11/2004 21:48, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Ja manira i vanago. STa bi sa onim "molim vas lijepo" "moze li mi ko pomoci" i sl? :?
cowboy

Post by cowboy »

Postavio si tesko pitanje. Ne postoji jedan dokument koji sadrzi tu informaciju. Moraces malo vise da se potrudis, dobro mjesto za poceti je ovdje:

http://www.questia.com/Index.jsp?CRID=b ... _in_bosnia
Last edited by cowboy on 03/11/2004 22:09, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Sad je puno bolje :D
sport billy

Post by sport billy »

ne znam za sve tri strane, al znam da je preko 200.000 MOJIH poginulo, ni krivo ni duzno. za ove ostale, da prostis, kita me boli.jer su i krivi i duzni
margareta

Post by margareta »

Ja znam da su pravi i neduzni nastradali a krivi i duzni za njihove zivote sad uzivju na krvavoj zemlji.
bosniaque

Post by bosniaque »

ja sam onako nest nachuo da imamo 250'000 razloga da ne podnosimo (po)chetnike a bogami ni one druge sto srushishe curpiju u mostaru i popalishe ahmice! :zzzz:
violentjack

Post by violentjack »

190 000 Bosnjaka uglavnom civila
20 000-25 000 Hrvata uglavnom vojnika ali i civila

85-95 000 Srba uglavnom vojske
Vodenjak

Post by Vodenjak »

violentjack wrote:190 000 Bosnjaka uglavnom civila

Ja ljudi nekako ne mogu da vjerujem u te cifre i to ni na jednoj strani...
Nemojte mi zamjeriti sto to kazem, ali nadam se da je i vama, kao i svakom normalnom covjeku stalo do toga da se pokaze da je manje ljudi mrtvo.

Ili...?

Pokusavao sam nesto da saberem poginule sa najvecih stratista (4-5 mjesta) i dosao sam do neke cifre od 30000 do maksimum 40000 hiljada ljudi prema podacima za ta mjesta... (ODVRATNO! - kako pishemo u brojevima a iza svakog broja se krije necije IME I PREZIME :sad: :x )

Stvarno se pitam onda je li moguce da je u ostatku zemlje gdje su zrtve bile znacajno manje ipak nakupilo jos preko 150000 zrtava i to samo na jednoj "strani"?

Mislim da je jedini put za otkrivanje prave istine da se krene od "mikro plana" ili bolje receno od mjesta do mjesta...

Mozda o svemu tome ne bih ni razmisljao previse jer i tako i tako ne mogu doci do prave istine, da ljetos nisam sasvim slucajno cuo da je u mojoj opstini ubijeno ca 800 ljudi u toku rata. Znam pouzdano da su se nakon rata politicari sluzili cifrom od 3000. Razlika je ogromna, priznacete.

Ako ce se raspravljati o ovoj temi, nadam se da ce rasprava biti u interesu istine a ne da se broj poginulih koristi kao moneta za potkusurivanje.
U protivnom, zaboravite da sam se javio... :-?
missA

Post by missA »

200.000 UBIJENIH
1350 DANA AGRESIJE
480.000 RANJENIH
30. 000 SILOVANIH ZENA
2.500.000 PROGNANIH
16.693 UBIJENE DJECE
1821 DIJETE SA TRAJNIM INVALIDITETOM
violentjack

Post by violentjack »

Krije se i moj rodak je ubijen..ali ne kao vojnik..samo metak u celo..a nekom noz

Etnicko ciscenje zovu taj fenomen

:x
hame

Post by hame »

Vodenjak wrote:
violentjack wrote:190 000 Bosnjaka uglavnom civila

Ja ljudi nekako ne mogu da vjerujem u te cifre i to ni na jednoj strani...
Nemojte mi zamjeriti sto to kazem, ali nadam se da je i vama, kao i svakom normalnom covjeku stalo do toga da se pokaze da je manje ljudi mrtvo.

Ili...?

Pokusavao sam nesto da saberem poginule sa najvecih stratista (4-5 mjesta) i dosao sam do neke cifre od 30000 do maksimum 40000 hiljada ljudi prema podacima za ta mjesta... (ODVRATNO! - kako pishemo u brojevima a iza svakog broja se krije necije IME I PREZIME :sad: :x )

Stvarno se pitam onda je li moguce da je u ostatku zemlje gdje su zrtve bile znacajno manje ipak nakupilo jos preko 150000 zrtava i to samo na jednoj "strani"?

Mislim da je jedini put za otkrivanje prave istine da se krene od "mikro plana" ili bolje receno od mjesta do mjesta...

Mozda o svemu tome ne bih ni razmisljao previse jer i tako i tako ne mogu doci do prave istine, da ljetos nisam sasvim slucajno cuo da je u mojoj opstini ubijeno ca 800 ljudi u toku rata. Znam pouzdano da su se nakon rata politicari sluzili cifrom od 3000. Razlika je ogromna, priznacete.

Ako ce se raspravljati o ovoj temi, nadam se da ce rasprava biti u interesu istine a ne da se broj poginulih koristi kao moneta za potkusurivanje.
U protivnom, zaboravite da sam se javio... :-?
Potpuno si u pravu. Zalosno je da se iza svakog broja krije neko ime. To je bio otac, sin, mati, brat....
I 1 je previse s obzirom da sad od toga nemamo nista, a jos manje oni koji su stradali. Ali mislim da se ipak broj stradalih mora utvrditi i ispravno upisati na krvave stranice historije bosanskog otpora. Vidim Srbi su pozurili pa upisuju cifre kao da je bila neka guzva na nekoj utakmici s ozbiljnim posljedicama.
gora

Post by gora »

...uglavnom vojske...

Evo sta se desavalo u "multietnickom " Sarajevu za vrijeme rata...

ISTINA O ZLOCINIMA

Iza naziva Kazani krije se jedan od skrivenih usjeka na Trebevicu. Na ovom zloglasnom mjestu pripadnici 10. brdske brigade, kojom je komandovao Musan Topalovic Caco, u toku rata surovo su ubijali gradjane Sarajeva, uglavnom srpske nacionalnosti. O tome se godinama saputalo, vrlo rijetko pricalo, a jos rjedje pisalo. Dani objavljuju izvode iz stravicnih iskaza koje su pred Okruznim vojnim sudom dali Cacini vojnici. Musan Topalovic nije bio na sudjenju: ubijen je 26. oktobra 1993. godine u dugo ocekivanoj akciji obracuna sa kriminalom. Ovim dossieom Dani istovremeno daju svoj doprinos aktuelnim raspravama o tome treba li pisati o "svojim" zlocinima i "svojim" zlocincima. Jedini pravi odgovor jeste da je to jedini pravi put. Ubistva u Kazanima su tamna mrlja na svijetloj ratnoj historiji Sarajeva. Najgore po ovaj grad je da se o toj mrlji suti. U toku sudjenja pominjane su enormne cifre nestalih civila; iz Kazana je izvadjeno i identificirano tek nekoliko desetina leseva. Istraga je prekinuta, sudjenje odrzano, cetverica vojnika ostala su u zatvoru gdje se i danas nalaze, a trojica upucena na neuropsihijatrijske odjele. Za zlocine pocinjene na Kazanima znali su najvisi vojni, policijski i drzavni duznosnici. Na isti nacin na koji se o Kazanima sutilo u vrijeme privodjenja civila, klanja i ubijanja - tajna o zlocinima kasnije je cuvana u strogo skrivanim dossierima. Sve do danas. Dani su u prilici da ih prvi otvore

UBISTVO LAVRIV VASILJA I LAVRIV ANE: Okruzni vojni sud u Sarajevu je 20. 12. 1994. godine proglasio krivim Ziju Kubata, Tucakovic Esada, zvanog Kliker, Tendzo Omera, Alibasic Asifa, Seferovic Samira, zvanog Ceble, zato sto su sredinom oktobra 1993. godine u Sarajevu, po naredjenju komandanta 10. brdske brigade (u daljem tekstu 10.b.b.) Topalovic Musana, zvani Caco, okrivljeni Tucakovic Esad, Tendzo Omer, Alibasic Asif i Kubat Zijo iz njihove kuce koja se nalazi u Pionirskoj ulici u Sarajevu priveli u Stab komande 10.b.b. na Bistriku Lavriv Vasilja i njegovu suprugu Anu, gdje su ih tukli, a zatim odvezli u dva automobila Kubat Zijo, Seferovic Samir, Alibasic Asif i Tucakovic Esad u pravcu Bogusevca na lokaciju tzv. Kazana, prirodnog usjeka u stijenama u zoni odgovornosti 3. bataljona 10.b.b., da bi se zatim Seferovic Samir i Turcalo Meho vratili u Stab 3. bataljona po Draskovic Milenu koja je bila tamo zatvorena i odveli je na lokaciju Kazana gdje su sve troje civila udarali rukama i nogama Kubat Zijo, Tucakovic Esad, Omanovic Suad, Tendzo Omer, a potom ih drvenim palicama tukli Omanovic Suad, Tucakovic Esad, Kubat Zijo, da bi Kubat Zijo uzeo noz koji je nosio sa sobom i zaklao Lavriv Vasilja presavsi mu nozem preko prednjeg dijela vrata, a Tucakovic Esad uzeo noz velicine oko 40 cm duzine i sirine sjeciva
oko 8 cm, zvani "granata", i jednim udarcem u vrat Lavriv Ane istu zaklao, prilikom kojeg udarca je odvojio glavu od tijela i gurnuo u provaliju, a Seferovic Samir, Tendzo Omer i Alibasic Asif koji su prisustvovali ovim ubistvima, iako ocevici, ovo ne prijavljuju organima gonjenja, pa izvrsioci ovih krivicnih djela nisu otkriveni u relativno duzem vremenskom periodu.

UBISTVO NIKOLIC ERGINA I JOVANOVIC DUSKA: Kadic Sead, zvani Guz, Hodzic Armin, Raonic Esad, zvani Eso Maskirni, Ljubovic Samir, zvani Mica, i Hasic Senad su proglaseni krivim zato sto su sredinom septembra 1993. godine u Sarajevu tukli pripadnike 1. bataljona 10.b.b. Nikolic Ergina, zvanog Ego, i Jovanovic Duska, zvanog Tarli, i to Bejtic Samir, Kadic Sead, a zatim ih Topalovic Musan, Hodzic Armin, Ziga Sabahudin, Bejtic Samir, Hasic Senad, Kadic Sead, Ljubovic Samir, Selak Mevludin i Raonic Esad odveli na lokaciju Bogusevac, uveli u zemunicu snajperskog voda gdje su ih tukli nogama i rukama da bi ih nakon toga ubili tako sto je Bejtic Samir uzeo u obje ruke sablju te je zabio u vrat Nikolica, a koja se nalazila u zemunici a potom Hodzic Armin zabada noz u tijelo Nikolic Ergina, a Jovanovic Dusku noz zabadali vise puta Topalovic Musan, poslije njega Hodzic Armin, Kadic Sead, a zatim tijela ubijenih odvukli do ivice Kazana da bi Bejtic Samir nozem odvojio glavu Nikolica od tijela, a potom oba tijela bacio u provaliju Kazana, a Raonic Esad, Ljubovic Samir, Hasic Senad koji su prisustvovali ovim ubistvima, iako ocevici, ovo ne prijavljuju organima gonjenja, pa izvrsioci ovih djela nisu otkriveni u relativno duzem vremenskom periodu.

UBISTVO SALIPUR PREDRAGA I RADOSAVLJEVIC BRANISLAVA: Tendzo Omer, Ziga Sabahudin, Alibasic Asif i Haracic Senad proglaseni su krivim zato sto su sredinom oktobra 1993. godine u Sarajevu, po naredjenju komandanta 10.b.b. Topalovic Musana, Bejtic Samir, Hodzic Armin, Ziga Sabahudin, Tendzo Omer otisli u stan Salipur Predraga u Sarajevu, Ulica Borisa Kidrica broj 3-15, gdje su pored njega u stanu zatekli i Radosavljevic Branislava, pa nakon toga iste odvode u Komandu 10.b.b. na Bistriku, gdje pocinje tuca te dvojice mladica, koje nogama i rukama tuku Ziga Sabahudin, Haracic Senad, Alibasic Asif, Topalovic Musan, a Bejtic Samir zeljeznom stangom po potkoljenicama, koljenima i clancima nogu, a zatim ih Topalovic Musan, Ziga Sabahudin, Haraèic Senad, Tendzo Omer, Alibasic Asif, Hodzic Husein i Omanovic Suad odvode automobilom na lokaciju tzv. Kazana. Topalovic Musan udara nogom u glavu Branislava dok je ovaj bio prislonjen na kamen, zatim vise puta zabada noz u tijelo Predraga, a zatim tijela bacaju u provaliju zv. Kazan, a Ziga Sabahudin, Tendzo Omer, Alibasic Asif i Haracic Senad koji su prisustvovali ovim ubistvima, iako ocevidci dogadjaja, ovo ne prijavljuju organima gonjenja pa izvrsioci ovih djela nisu otkriveni u relativno duzem vremenskom periodu.

....

...nastavak slijedi...
BECHO

Post by BECHO »

gora wrote:

...uglavnom vojske...

Evo sta se desavalo u "multietnickom " Sarajevu za vrijeme rata...

ISTINA O ZLOCINIMA

Iza naziva Kazani krije se jedan od skrivenih usjeka na Trebevicu. Na ovom zloglasnom mjestu pripadnici 10. brdske brigade, kojom je komandovao Musan Topalovic Caco, u toku rata surovo su ubijali gradjane Sarajeva, uglavnom srpske nacionalnosti. O tome se godinama saputalo, vrlo rijetko pricalo, a jos rjedje pisalo. Dani objavljuju izvode iz stravicnih iskaza koje su pred Okruznim vojnim sudom dali Cacini vojnici. Musan Topalovic nije bio na sudjenju: ubijen je 26. oktobra 1993. godine u dugo ocekivanoj akciji obracuna sa kriminalom. Ovim dossieom Dani istovremeno daju svoj doprinos aktuelnim raspravama o tome treba li pisati o "svojim" zlocinima i "svojim" zlocincima. Jedini pravi odgovor jeste da je to jedini pravi put. Ubistva u Kazanima su tamna mrlja na svijetloj ratnoj historiji Sarajeva. Najgore po ovaj grad je da se o toj mrlji suti. U toku sudjenja pominjane su enormne cifre nestalih civila; iz Kazana je izvadjeno i identificirano tek nekoliko desetina leseva. Istraga je prekinuta, sudjenje odrzano, cetverica vojnika ostala su u zatvoru gdje se i danas nalaze, a trojica upucena na neuropsihijatrijske odjele. Za zlocine pocinjene na Kazanima znali su najvisi vojni, policijski i drzavni duznosnici. Na isti nacin na koji se o Kazanima sutilo u vrijeme privodjenja civila, klanja i ubijanja - tajna o zlocinima kasnije je cuvana u strogo skrivanim dossierima. Sve do danas. Dani su u prilici da ih prvi otvore

UBISTVO LAVRIV VASILJA I LAVRIV ANE: Okruzni vojni sud u Sarajevu je 20. 12. 1994. godine proglasio krivim Ziju Kubata, Tucakovic Esada, zvanog Kliker, Tendzo Omera, Alibasic Asifa, Seferovic Samira, zvanog Ceble, zato sto su sredinom oktobra 1993. godine u Sarajevu, po naredjenju komandanta 10. brdske brigade (u daljem tekstu 10.b.b.) Topalovic Musana, zvani Caco, okrivljeni Tucakovic Esad, Tendzo Omer, Alibasic Asif i Kubat Zijo iz njihove kuce koja se nalazi u Pionirskoj ulici u Sarajevu priveli u Stab komande 10.b.b. na Bistriku Lavriv Vasilja i njegovu suprugu Anu, gdje su ih tukli, a zatim odvezli u dva automobila Kubat Zijo, Seferovic Samir, Alibasic Asif i Tucakovic Esad u pravcu Bogusevca na lokaciju tzv. Kazana, prirodnog usjeka u stijenama u zoni odgovornosti 3. bataljona 10.b.b., da bi se zatim Seferovic Samir i Turcalo Meho vratili u Stab 3. bataljona po Draskovic Milenu koja je bila tamo zatvorena i odveli je na lokaciju Kazana gdje su sve troje civila udarali rukama i nogama Kubat Zijo, Tucakovic Esad, Omanovic Suad, Tendzo Omer, a potom ih drvenim palicama tukli Omanovic Suad, Tucakovic Esad, Kubat Zijo, da bi Kubat Zijo uzeo noz koji je nosio sa sobom i zaklao Lavriv Vasilja presavsi mu nozem preko prednjeg dijela vrata, a Tucakovic Esad uzeo noz velicine oko 40 cm duzine i sirine sjeciva
oko 8 cm, zvani "granata", i jednim udarcem u vrat Lavriv Ane istu zaklao, prilikom kojeg udarca je odvojio glavu od tijela i gurnuo u provaliju, a Seferovic Samir, Tendzo Omer i Alibasic Asif koji su prisustvovali ovim ubistvima, iako ocevici, ovo ne prijavljuju organima gonjenja, pa izvrsioci ovih krivicnih djela nisu otkriveni u relativno duzem vremenskom periodu.

UBISTVO NIKOLIC ERGINA I JOVANOVIC DUSKA: Kadic Sead, zvani Guz, Hodzic Armin, Raonic Esad, zvani Eso Maskirni, Ljubovic Samir, zvani Mica, i Hasic Senad su proglaseni krivim zato sto su sredinom septembra 1993. godine u Sarajevu tukli pripadnike 1. bataljona 10.b.b. Nikolic Ergina, zvanog Ego, i Jovanovic Duska, zvanog Tarli, i to Bejtic Samir, Kadic Sead, a zatim ih Topalovic Musan, Hodzic Armin, Ziga Sabahudin, Bejtic Samir, Hasic Senad, Kadic Sead, Ljubovic Samir, Selak Mevludin i Raonic Esad odveli na lokaciju Bogusevac, uveli u zemunicu snajperskog voda gdje su ih tukli nogama i rukama da bi ih nakon toga ubili tako sto je Bejtic Samir uzeo u obje ruke sablju te je zabio u vrat Nikolica, a koja se nalazila u zemunici a potom Hodzic Armin zabada noz u tijelo Nikolic Ergina, a Jovanovic Dusku noz zabadali vise puta Topalovic Musan, poslije njega Hodzic Armin, Kadic Sead, a zatim tijela ubijenih odvukli do ivice Kazana da bi Bejtic Samir nozem odvojio glavu Nikolica od tijela, a potom oba tijela bacio u provaliju Kazana, a Raonic Esad, Ljubovic Samir, Hasic Senad koji su prisustvovali ovim ubistvima, iako ocevici, ovo ne prijavljuju organima gonjenja, pa izvrsioci ovih djela nisu otkriveni u relativno duzem vremenskom periodu.

UBISTVO SALIPUR PREDRAGA I RADOSAVLJEVIC BRANISLAVA: Tendzo Omer, Ziga Sabahudin, Alibasic Asif i Haracic Senad proglaseni su krivim zato sto su sredinom oktobra 1993. godine u Sarajevu, po naredjenju komandanta 10.b.b. Topalovic Musana, Bejtic Samir, Hodzic Armin, Ziga Sabahudin, Tendzo Omer otisli u stan Salipur Predraga u Sarajevu, Ulica Borisa Kidrica broj 3-15, gdje su pored njega u stanu zatekli i Radosavljevic Branislava, pa nakon toga iste odvode u Komandu 10.b.b. na Bistriku, gdje pocinje tuca te dvojice mladica, koje nogama i rukama tuku Ziga Sabahudin, Haracic Senad, Alibasic Asif, Topalovic Musan, a Bejtic Samir zeljeznom stangom po potkoljenicama, koljenima i clancima nogu, a zatim ih Topalovic Musan, Ziga Sabahudin, Haraèic Senad, Tendzo Omer, Alibasic Asif, Hodzic Husein i Omanovic Suad odvode automobilom na lokaciju tzv. Kazana. Topalovic Musan udara nogom u glavu Branislava dok je ovaj bio prislonjen na kamen, zatim vise puta zabada noz u tijelo Predraga, a zatim tijela bacaju u provaliju zv. Kazan, a Ziga Sabahudin, Tendzo Omer, Alibasic Asif i Haracic Senad koji su prisustvovali ovim ubistvima, iako ocevidci dogadjaja, ovo ne prijavljuju organima gonjenja pa izvrsioci ovih djela nisu otkriveni u relativno duzem vremenskom periodu.

....

...nastavak slijedi...
Sram te bilo, pa zar citas 'muslimanske' novine? :x
gora

Post by gora »

...moram da vidim kako funkcionise "multietnicki" zivot u Sarajevu...
rumenko

Post by rumenko »

Sto?
Jel to hoces sa Romanije u grad da se spustis?
Onda ti je bolje sacekaj snijeg.
Sjednes na sanke i zaces si u gradu.
livadic

Post by livadic »

sport billy ::

ne znam za sve tri strane, al znam da je preko 200.000 MOJIH poginulo, ni krivo ni duzno. za ove ostale, da prostis, kita me boli.jer su i krivi i duzni

--------------------

prilicno tendenciozna izjava ... :roll:

:D

;)
Qwert

Post by Qwert »

Ne moram spekulisati. Dovoljna mi je cinjenica da se svaki dan iskopavaju lesevi iz masovnih grobnica.
gora

Post by gora »

Sto?
Jel to hoces sa Romanije u grad da se spustis?
Onda ti je bolje sacekaj snijeg.
Sjednes na sanke i zaces si u gradu.
...javljam se iz Banjaluke,tako da bi ti iz Sarajeva lakse mogao sankama do nas,nego ja do tebe,obzirom na nadmorsku visinu...

...zanima me komantar na "veselicu"nestasnih djecaka iz Sa nad "cetnickom gamadi" za vrijeme rata...

...novinski clanak su pisali novinari iz Sarajeva...
sport billy

Post by sport billy »

livadic wrote:sport billy ::

--------------------

;)
da me se pogresno ne shvati: mislio sam na neduzan narod naravno, kojemu nije bilo do rata nego su bili prisiljeni na to bez obzira na vjeru naciju i ostale razlike. mislio sam na sve one naivne koji su vjerovali da rata nece biti uprkos pokoljima u Zvorniku i Bijeljini, uprkos Ravnom i ostalim "incidentima"
rumenko

Post by rumenko »

Pa evo gora jedan dio civila koje su tvoji sunarodnjaci pobili u Srebrenici,ako nisi i sam ucestvovao u njihovom ubijanju.

E sad ovo sto vidis pa puta 25 i to je Srebrenica da dalje ne spominjem....

Pa broji.....

Rb. Oznaka tijela Prezime (Očevo ime) Ime Dob Pol ICRC ID
1 KK2-083B Ademović (Džemal) Đemo 1975 M BAZ 906774-01
2 KK2-082B Ademović (Džemal) Fatmir 1980 M BAZ 906774-02
3 CR02-098B Ademović (Mehmedalija) Osman 1961 M BAZ 904797-01
4 LZ 2-38 Ademović (Šećan) Abid 1935 M BAZ 913189-01
5 CR07-095BP Ahmetović (Hasan) Hakija 1949 M BAZ 105236-01
6 Z.KRŽ-1/6 Ahmetović (Ibro) Fehim 1960 M BAZ 913210-01
7 KRA-289 Ahmetović (Maho) Ibrahim 1941 M BAZ 946901-01
8 KK3-461B Ahmić (Hamid) Safet 1942 M BAZ 903803-02
9 GL7-039B Ahmić (Jusuf) Sabit 1959 M BAZ 916790-02
10 CR-3B-568 Alić (Alija) Alaga 1933 M BAZ 905117-01
11 ZJ-5B-199 Alić (Alija) Fahrudin 1973 M BAZ 901949-02
12 CR13-067B Alić (Hamed) Hamid 1963 M BAZ 911440-01
13 M-145 M-144 A-2 Alić (Hasib) Sakib 1969 M BAZ 914930-04
14 F-163 Alić (Haso) Nijaz 1961 M BAZ 906471-01
15 CR05-611B Alić (Ibrahim) Kadmir 1975 M BAZ 903263-01
16 CR11-427B Alić (Osman) Husein 1934 M BAZ 911291-01
17 CR02-189B Alić (Suljo) Ramiz 1942 M BAZ 900594-01
18 GL9-016B GL5-085BP Alić (Šefik) Refik 1977 M BAZ 102889-03
19 LP02-B-196 Aljkanović (Haso) Hasib 1951 M BAZ 904189-01
20 CR05-107B Aljkanović (Ibran) Đemo 1970 M BAZ 906654-01
21 CR05-017B Atić (Abdurahman) Suljo 1946 M BAZ 902865-02
22 LZ1-457B Atić (Ibro) Smajo 1946 M BAZ 906309-01
23 ZJ06-530B Avdić (Alija) Abdulah 1945 M BAZ 912076-01
24 GL1-491B Avdić (Alija) Dulan 1965 M BAZ 900931-01
25 CR-12B-248 Avdić (Avdo) Meho 1945 M BAZ 903130-01
26 LZ1-675B Avdić (Hasan) Husein 1939 M BAZ 903544-01
27 CR02-056B Avdić (Hurem) Ahmo 1938 M BAZ 911545-02
28 ZJ06-628B Avdić (Ibrahim) Kadrija 1965 M BAZ 901152-02
29 Z.KRŽ-1/4 Avdić (Mehmed) Mirzet 1976 M BAZ 902087-01
30 CSK-74 Avdić (Nazif) Sado 1953 M BAZ 903216-02
31 NK8-071B Avdić (Nurija) Alija 1955 M BAZ 903054-01
32 KK3-969B Avdić (Rahman) Akif 1960 M BAZ 910188-01
33 CSK-106 Avdić (Redžo) Adem 1945 M BAZ 916850-01
34 PLC-23 Avdić (Salih) Ibrahim 1941 M BAZ 901151-01
35 GL5-090BP GL5-150BP Avdić (Salko) Sadik 1974 M BAZ 901702-01
36 CR05-589B Avdić (Smail) Zulfo 1980 M BAZ 911414-01
37 KK3-287B Badžić (Avdo) Mujo 1937 M BAZ 912529-01
38 KK3-353B Bajraktarević (Abdurahman) Husein 1927 M BAZ 903436-01
39 CR05-347B Bajramović (Adil) Nezir 1943 M BAZ 911096-02
40 RV2-284B Bajramović (Ramo) Šemso 1947 M BAZ 911300-01
41 LZ 2-85 Bećirović (Mustafa) Abdulah 1945 M BAZ 902256-01
42 KK3-238B Bećirović (Mušan) Kahriman 1942 M BAZ 902914-01
43 NK8-057B Beganović (Dedo) Sead 1963 M BAZ 914885-01
44 GL3-002BPsur GL3-001BP Begović (Ahmo) Huso 1929 M BAZ 912206-01
45 LZ 2-51 Begović (Mehmed) Muharem 1940 M BAZ 905688-01
46 RV1-136B Begović (Muharem) Sead 1960 M BAZ 905688-02
47 ZJ06-536B Begzadić (Azem) Alen 1978 M BAZ 910184-01
48 CR-3B-436 KK3-439BP Begzadić (Šaban) Šahman 1923 M
49 NK8-052B Bekrić (Sulejman) Rasim 1950 M BAZ 911725-01
50 B-83-1 B-84 Bektić (Emin) Hakija 1955 M BAZ 911579-03
51 GL1-414B Bektić (Enez) Dželil 1969 M BAZ 906358-02
52 ZJ06-499B Bektić (Hamed) Džemal 1976 M BAZ 913104-06
53 RV2-025B Bektić (Husejin) Sejdalija 1959 M BAZ 915577-02
54 CR13-064B Bektić (Mujo) Munib 1950 M BAZ 915962-01
55 NKS 2-13 Čehajić (Abid) Ćazim 1957 M BAZ 911501-02
56 CR13-028B Čeliković (Šaban) Mirsad 1974 M BAZ 906437-02
57 CSK-90 Čivić (Ibrahim) Nazif 1954 M BAZ 903867-01
58 CR05-381B Čivić (Idriz) Hidin 1960 M BAZ 906268-01
59 SP-625/95 Čivić (Mustafa) Omer 1962 M BAZ 902285-02
60 RV2-180B Čivić (Šukrija) Ahmedin 1976 M BAZ 904923-01
61 CR07-206B Ćemo (Aljo) Remzija 1956 M BAZ 904472-02
62 CR05-504B Dautbašić (Bajro) Muhamed 1969 M BAZ 911656-01
63 KRA-243-2 Dautović (Alaga) Azem 1959 M BAZ 910249-02
64 CR13-116B Dedajić (Salko) Ćamil 1939 M BAZ 902431-01
65 KK3-663B Dedić (Alija) Husein 1926 M PHR 000546-01
66 CSK-123 Delić (Ahmo) Senaid 1975 M BAZ 910454-01
67 CR13-123B Delić (Dahmo) Abdurahman 1932 M BAZ 912144-02
68 SP-614/92 Demirović (Meho) Mefail 1970 M BAZ 109781-01
69 CR05-657B Dervišević (Huso) Ibrahim 1959 M BAZ 916752-01
70 PM-4 M-192 Dizdarević (Avdo) Haso 1948 M BAZ 916702-01
71 CR13-026B Dudić (Alija) Zijad 1974 M BAZ 904245-01
72 KK3-539B Dudić (Husein) Sadik 1964 M BAZ 910830-02
73 GL7-015B Dudić (Jusuf) Smail 1959 M BAZ 901885-01
74 GL1-763B Dudić (Omer) Azem 1962 M BAZ 904903-02
75 NK8-065B Džananović (Nezir) Nedžad 1973 M BAZ 907051-02
76 HZ-4B-304 HZ-4B-294 Džananović (Nurija) Beriz 1958 M BAZ 913329-01
77 GL1-522B Džanić (Ramo) Ramiz 1952 M BAZ 905552-01
78 RV2-540B Đelić (Omer) Ramo 1944 M BAZ 917076-01
79 HZ-5B-131 Đikanović (Omer) Mustafa 1955 M BAZ 105027-01
80 HZ-3B-032 Đogaz (Salčin) Salko 1962 M BAZ 912662-02
81 GL9-019B Efendić (Zekir) Bekir 1973 M BAZ 903888-01
82 CR02-324B Emkić (Suljo) Nezir 1938 M BAZ 911059-01
83 M-143 Ferhatović (Rahman) Ahmo 1970 M BAZ 905579-01
84 LZ1-524B Ferić (Hasib) Eniz 1940 M BAZ 904698-01
85 LZ 2-26 Gabeljić (Atif) Mustafa 1938 M BAZ 911290-01
86 NK4-033B Gabeljić (Husejn) Ramiz 1962 M BAZ 914438-01
87 KK3-445B Gagulić (Abdulah) Alija 1931 M BAZ 914605-01
88 GL1-770B Garaljević (Juso) Mehmed 1946 M BAZ 910079-02
89 PLC-80 Gerović (Mujo) Emin 1932 M BAZ 103069-02
90 KK3-1013B Gobeljić (Hašim) Jakub 1937 M BAZ 105437-01
91 ZJ06-224B Gušić (Sarija) Meho 1948 M BAZ 901827-02
92 ZJ06-491B Hafizović (Džemail) Dževad 1977 M BAZ 901133-02
93 ZJ06-585B Hafizović (Taib) Džemail 1954 M BAZ 901133-03
94 KP01-031B Halilović (Esad) Emir 1959 M BAZ 901920-02
95 CR13-054B Halilović (Fejzo) Ragib 1940 M BAZ 915930-01
96 KK3-437B Halilović (Husein) Huso 1951 M BAZ 903726-01
97 ŠABAC-37 Halilović (Ibro) Osman 1933 M BAZ 914453-01
98 CSK-121 Hamidović (Selmo) Jusuf 1948 M BAZ 906185-01
99 KK2-039B Hamzabegović (Salko) Meho 1923 M BAZ 904221-01
100 CR07-073B Hamzić (Bego) Ramo 1929 M BAZ 102506-02
101 CR-3B-381 Handžić (Avdo) Hasan 1932 M BAZ 902330-03
102 CR07-196B Hasanović (Abid) Husein 1927 M BAZ 905706-01
103 GL7-018B Hasanović (Ahmet) Hamdija 1959 M BAZ 105064-02
104 JEL-3 Hasanović (Enez) Hasan 1974 M BAZ 906678-03
105 M-214 Hasanović (Hasan) Hamdija 1959 M BAZ 905638-01
106 CR13-033B Hasanović (Hurem) Šaćir 1929 M BAZ 905757-01
107 NK8-043B Hasanović (Husein) Ševko 1939 M BAZ 906865-02
108 CR05-668B Hasanović (Mujo) Mustafa 1965 M BAZ 915159-01
109 LP02-B-371 GL5-139BP Hasanović (Mujo) Salih 1958 M BAZ 915152-01
110 CR07-292B KK2-028BP Hasanović (Ramo) Hasan 1924 M PHR 000551-01
111 NK8-062B Hasanović (Rešo) Adil 1956 M BAZ 904308-01
112 KK3-864B Hasanović (Rešo) Nedžib 1953 M BAZ 904307-02
113 HZ-4B-221 HZ-4B-207 HZ-4B-297 Hasanović (Salih) Sabit 1970 M BAZ 906990-01
114 CR02-063B Hasanović (Selim) Ibro 1925 M PHR 000535-01
115 CR07-164B Hasanović (Šaban) Džemal 1939 M BAZ 912219-01
116 GL5-047BP GL5-074BP Hasanović (Zejnil) Enver 1963 M BAZ 906194-01
117 KP1-020B Hasić (Asim) Samir 1975 M BAZ 903765-02
118 NKS 2-11 Hasić (Husejn) Ismet 1958 M BAZ 903766-01
119 NKS 2-7 Hasić (Redžo) Hasan 1968 M BAZ 900968-01
120 NKS 2-15 Hasić (Šaban) Hamed 1944 M BAZ 905419-01
121 BUR-1 Hirkić (Osman) Rešid 1953 M BAZ 904659-01
122 ZJ06-565B Hodžić (Huso) Malaga 1930 M BAZ 905110-01
123 CSK-26 Hodžić (Mujo) Himzo 1946 M BAZ 900960-01
124 KRA-224 Hodžić (Munib) Sabit 1958 M BAZ 906217-01
125 CSK-53 Hodžić (Osman) Beriz 1958 M BAZ 102962-06
126 GL1-461B Hodžić (Suljo) Fikret 1956 M BAZ 965194-01
127 GL1-460B Hotić (Hasan) Naser 1956 M BAZ 105112-01
128 KRA-258 Hrnjić (Alija) Hasib 1956 M BAZ 915733-01
129 LZ 2C-643B Hrnjić (Hasan) Abdulah 1963 M BAZ 906524-01
130 NK8-055B Hrnjić (Mehmed) Adem 1954 M BAZ 910296-01
131 CR02-279B Hrnjić (Rahman) Hasan 1924 M BAZ 906523-01
132 KK3-985B Hrustanović (Avdo) Huso 1936 M BAZ 911033-01
133 GL1-484B Hrustanović (Hasan) Dahmo 1950 M BAZ 902373-03
134 GL1-245B Hukić (Edhem) Gajibija 1954 M BAZ 914302-02
135 HZ-3B-58 Hukić (Huko) Omer 1959 M PHR 000458-01
136 KK3-397B Hukić (Ibrahim) Šećo 1934 M BAZ 912803-01
137 CR-3B-686 Hukić (Mujo) Sabit 1970 M BAZ 900552-01
138 ZJ-5B-115 Hukić (Zuhrija) Sidik 1977 M BAZ 914322-02
139 CR05-018B Huremović (Nurija) Zenudin 1959 M BAZ 912263-01
140 PLC-47 Hurić (Nurija) Muhidin 1975 M BAZ 915913-01
141 CR02-117B Huseinović (Ibiš) Halil 1930 M BAZ 902517-02
142 ZJ-5B-037 ZJ-5B-066 Husejnović (Ibrahim) Alija 1951 M BAZ 911002-01
143 CR13-027B Husejnović (Mehmed) Ismet 1954 M BAZ 911753-01
144 ZJ-5B-079 ZJ-5B-195 ZJ-5B-216 Husić (Hasan) Esad 1961 M BAZ 903040-01
145 GL1-369B Husić (Jahija) Muharem 1954 M BAZ 904246-01
146 ZJ-5B-013 Husić (Nurija) Islam 1956 M BAZ 906126-01
147 CR13-037B Husić (Ramo) Enez 1946 M BAZ 901848-02
148 GL3-004B Husić (Šaćir) Enver 1977 M BAZ 905510-01
149 CR02-172B Husić (Šemso) Ismet 1945 M BAZ 905600-01
150 KK3-424B Ibišević (Omo) Salko 1929 M BAZ 905903-01
151 P.KAM-18 Ibišević (Zulfo) Hasan 1976 M BAZ 910414-01
152 GL1-615B Ibrahimović (Šaban) Hamed 1961 M BAZ 915008-01
153 HZ-3B-075 Ibrić (Šemso) Ismet 1944 M BAZ 917078-01
154 KK3-982B Ikanović (Omer) Rahman 1943 M BAZ 905491-01
155 CSK-002 Isaković (Hakija) Džemo 1961 M BAZ 900518-01
156 SULJ-7 Jahić (Avdo) Šaban 1965 M BAZ 906635-01
157 NK8-050B Jahić (Jusuf) Mevludin 1961 M BAZ 905704-01
158 KK3-976B Jakubović (Husein) Esed 1950 M BAZ 904081-01
159 Z.KRŽ-1/5 Jakubović (Mujo) Mujčin 1953 M BAZ 906306-01
160 GL7-016B Jašarević (Ibro) Ibraan 1965 M BAZ 902335-01
161 CR11-454B Jašarević (Juso) Huso 1933 M BAZ 912629-01
162 LZ 2-9 Jusić (Avdo) Enez 1934 M BAZ 967104-02
163 CR02-097B Jusupović (Hamed) Sulejman 1950 M BAZ 910521-01
164 CR02-344B Jusupović (Mustafa) Muharem 1933 M BAZ 903314-01
165 CR07-031B Kalajdžić (Meho) Nezir 1925 M BAZ 910674-01
166 CR07-416B Karić (Hasan) Edhem 1949 M BAZ 914106-01
167 CSK-124 Karić (Zuhdo) Zuhrija 1961 M BAZ 108220-03
168 KK3-890B Kasumović (Bekto) Bećir 1935 M BAZ 108343-01
169 CR02-283B Korkutović (Omer) Bego 1928 M BAZ 916090-01
170 CR02-232B Košpić (Mustafa) Senaid 1954 M BAZ 912687-04
171 LZ 2-B-44 Krdžić (Nurija) Omer 1943 M BAZ 912211-01
172 ZJ06-454B Krdžić (Omer) Sabit 1975 M BAZ 912211-02
173 CR05-264B Kuljančić (Mujo) Šaban 1933 M BAZ 901884-01
174 CR05-579B Kunić (Asim) Asmir 1976 M BAZ 904251-02
175 GL5-014B Kurtić (Mehan) Sadik 1963 M BAZ 913268-01
176 CR07-072B Majstorović (Omer) Hasan 1928 M BAZ 903161-01
177 KK3-542B Malagić (Ahmo) Dahmo 1936 M BAZ 910278-01
178 GL9-012B Malatić (Salko) Enver 1973 M BAZ 911498-02
179 GL1-375B Malić (Alija) Šaban 1947 M BAZ 914083-01
180 CR05-201B Malić (Avdo) Alija 1950 M BAZ 910524-01
181 KK3-166B Malić (Sejfo) Zahid 1928 M BAZ 902081-01
182 KK3-569B Mašić (Omer) Idriz 1935 M BAZ 914937-02
183 KRA-272 Mašić (Sejfo) Sejdalija 1973 M BAZ 916823-01
184 M-11 Mehanović (Mustafa) Ohran 1961 M BAZ 906696-02
185 B-83-2 B-83-1 Mehić (Hamed) Ramo 1969 M BAZ 914348-01
186 HZ-4B-220 Mehić (Junuz) Mehmed 1942 M BAZ 901031-02
187 CR05-176B Mehić (Meho) Ibro 1947 M BAZ 108976-01
188 HEM-2/6 Mehinović (Osman) Vahid 1965 M BAZ 903278-01
189 CSK-139 Mehmedović (Ćamil) Redžep 1952 M BAZ105036-01
190 CSK-49 Mehmedović (Ibrahim) Senahid 1956 M BAZ 910154-02
191 N.KAS-4/1 Mehmedović (Karo) Ramo 1974 M BAZ 912777-02
192 B-91 Mehmedović (Osman) Fehim 1976 M BAZ 903088-04
193 NK4-029B Mehmedović (Osman) Husnija 1967 M BAZ 903088-03
194 GL1-749B Mehmedović (Osman) Mehmed 1968 M BAZ 904821-01
195 PLC-81 Mehmedović (Ramo) Huso 1940 M BAZ 910802-01
196 HZ-5B-132 Mehmedović (Šaćir) Ramo 1946 M BAZ 906507-01
197 CR02-163B Mehmedović (Zuhdija) Ćamil 1964 M BAZ 901195-01
198 GL1-701B Memić (Ahmet) Sakib 1968 M BAZ 912251-02
199 CSK-117 Memić (Rahman) Bajro 1965 M BAZ 901817-01
200 ZJ-5B-335 Memišević (Nurija) Šaćir 1953 M BAZ 910909-01
201 HZ-4B-242 Memišević (Osman) Meho 1934 M BAZ 911475-01
202 SP-572/95 Memišević (Smajo) Nurija 1918 M BAZ 105077-01
203 CSK-66 Merajić (Huso) Husein 1956 M BAZ 105213-01
204 CR13-109B Muharemović (Mušan) Mahmut 1962 M BAZ 903568-01
205 M-217 M-220 Muhić (Asim) Šemso 1978 M BAZ 903510-02
206 CR07-313B Muhić (Ibran) Asim 1942 M BAZ 903510-01
207 CR05-373B Muhić (Meho) Rešid 1949 M BAZ 915019-01
208 F-176 F-166 II Muhić (Nurija) Beriz 1970 M BAZ 381961-05
209 LZ1-685B Muhić (Nurija) Kadrija 1957 M BAZ 381961-02
210 ŠA 33 Mujanović (Hasan) Fejzo M BAZ 103096-01
211 LZ 2C-703B HZ-3B-063 Mujanović (Osmo) Adem 1954 M BAZ 105031-02
212 GL1-401B Mujčinović (Alija) Kadrija 1966 M BAZ 905310-02
213 CR-12B-257 Mujčinović (Huso) Omer 1936 M BAZ 905281-01
214 ZJ06-193B Mujčinović (Mujo) Ejub 1960 M BAZ 911861-01
215 CR13-079B Mujčinović (Mujo) Nesad 1972 M BAZ 911864-02
216 GL1-629B Mujčinović (Omer) Ramiz 1977 M BAZ 905281-02
217 KK3-629B Mujičić (Hasib) Esmir 1976 M BAZ 911982-01
218 HZ-4B-198 Mujić (Haso) Osman 1936 M BAZ 902154-01
219 GL1-174B Mujić (Himzo) Rifet 1970 M BAZ 104870-01
220 CSK-32 Mujić (Ibrahim) Ramiz 1977 M BAZ 903430-01
221 CR05-573B Mujić (Kasim) Mujo 1935 M BAZ 913104-03
222 CR05-543B Mujić (Meho) Fahrudin 1969 M BAZ 904949-01
223 LZ 2-B-43 Mujić (Suljo) Smajo 1951 M BAZ 911384-01
224 GL07-041B Mujkić (Mehmed) Mehmedalija 1971 M BAZ 104926-03
225 GL9-018B Muminović (Mehmed) Mujo 1973 M BAZ 913284-01
226 CR-3B-538 Muminović (Šećo) Salko 1930 M BAZ 901515-01
227 GL1-383B Musić (Demir) Bego 1969 M BAZ 902875-02
228 I-115 Musić (Osman) Edhem 1957 M BAZ 903902-01
229 KK3-570B Mustabašić (Ramo) Smajil 1936 M BAZ 914003-01
230 CR02-181B Mustafić (Abid) Sado 1934 M BAZ 910216-02
231 CSK-136 Mustafić (Enez) Halid 1968 M BAZ 905717-01
232 KK3-444B Mustafić (Muharem) Nurija 1929 M BAZ 905260-01
233 RV2-022B Mustafić (Mustafa) Hamed 1943 M BAZ 901273-01
234 CR13-063B Mustafić (Rifet) Nazif 1965 M BAZ 901050-03
235 CR11-233B Muškić (Mumin) Ibiš 1953 M BAZ 918718-01
236 GL7-024B Nuhanović (Asim) Esad 1963 M BAZ 912540-02
237 GL1-277B Nuhanović (Asim) Senad 1966 M BAZ 912540-01
238 KK3-678B Nuhanović (Ibran) Adil 1933 M BAZ 911263-01
239 LZ 2-B-37 Omerović (Abdulah) Mehdin 1960 M BAZ 911373-01
240 CR-12B-318 Omerović (Abid) Hurem 1928 M BAZ 911348-01
241 KK3-173B Omerović (Alija) Aljo 1937 M BAS 001562-01
242 KK3-329B Omerović (Hamid) Bego 1929 M
243 CR13-046BP Omerović (Hašim) Mustafa 1928 M BAZ 915202-01
244 ZUL-6 Omerović (Hirkija) Fadil 1965 M BAZ 106487-01
245 KK3-916B Omerović (Mehmed) Ismet 1929 M BAZ 967114-03
246 HZ-4B-262 Omerović (Meho) Husein 1952 M BAZ 105385-01
247 HZ-5B-082 HZ-5B-098 HZ-5B-100 Omerović (Meho) Murat 1971 M BAZ 900913-01
248 GL1-567B Omerović (Mulo) Mensur 1965 M BAZ 910494-01
249 LZ1-562B Omerović (Mustafa) Husejn 1942 M BAZ 912973-01
250 CR05-065B Omerović (Šukrija) Nurija 1965 M BAZ 901104-01
251 LZ 2-B-22 Osmanović (Adem)Aziz 1932 M BAZ 901362-01
252 ZJ06-405B Osmanović (Idriz) Mevludin 1958 M BAZ 964982-01
253 KK2-065B Osmanović (Munib) Velid 1978 M BAZ 905129-01
254 SP-283/93 Osmanović (Omer) Dževed 1955 M BAZ 102846-02
255 LZ 2-99 Osmanović (Ramo) Hajrudin 1939 M BAZ 902412-02
256 RV2-573B Osmanović (Ramo) Ramiz 1949 M BAZ 913201-01
257 KRK-3 Osmanović (Safet) Jusuf 1947 M BAZ 910482-03
258 CSK-34 Osmanović (Šerif) Osman 1970 M BAZ 903897-01
259 CR05-127B Osmić (Šemso) Omer 1946 M BAZ 967109-01
260 HZ-5B-175 Otanović (Salko) Feho 1934 M BAZ 906057-01
261 LZ1-453B Pašalić (Alija) Mehmedalija 1965 M BAZ 910840-02
262 ZJ-5B-109 Pašić (Ibrahim) Gadafi 1974 M BAZ 906564-03
263 KK2-114B Pašić (Pašan) Ibrahim 1942 M BAZ 906564-01
264 GL9-028B Pilav (Ismail) Senad 1975 M BAZ 910106-02
265 CR05-112B Pirić (Ibrahim) Hilmo 1934 M BAZ 900632-02
266 D-77 Pirić (Ibrahim) Munib 1968 M BAZ 904236-01
267 GL5-015B Pitarević (Huso) Elvedin 1977 M BAZ 912898-02
268 HZ-4B-283 HZ-4B-248 Pitarević (Rešid) Huso 1947 M BAZ 912898-01
269 CR11-212B Rahmić (Asim) Šaban 1934 M BAZ 900530-01
270 GL1-328B Rahmić (Suljo) Mefail 1969 M BAZ 946953-01
271 CR07-075B Ramić (Ahmet) Adem 1937 M BAZ 903219-01
272 CSK-126 Ramić (Dahmo) Kasim 1949 M BAZ 901171-01
273 CR07-267B Ramić (Fazlija) Šaban 1967 M BAZ 911371-01
274 NKS 1-2 Ramić (Husein) Ramiz 1957 M BAZ 910605-01
275 LZ 2-34 Ramić (Ibrahim) Mustafa 1946 M BAZ 902523-03
276 Z.KAZ.-04-0058 Ramić (Ramiz) Kiram 1974 M BAZ 103064-01
277 NKS 1-1 Ramić (Ramiz) Sulejman 1978 M BAZ 910605-02
278 CR-3B-445 Rizvanović (Rahman) Šaban 1947 M BAZ 904043-01
279 CR13-131B Salihović (Mehmed) Sead 1967 M BAZ 903880-03
280 M-215 Salihović (Mehmed) Selman 1951 M BAZ 903695-02
281 CR05-546B Salihović (Meho) Emin 1947 M BAZ 105054-01
282 KK3-703B Salihović (Murat) Junuz 1942 M BAZ 901197-01
283 NKS 2-4 Salihović (Nezir) Alija 1975 M BAZ 912111-01
284 CR02-288B Salihović (Salih) Mehmed 1940 M BAZ 903880-02
285 TIS-7 Salihović (Smajil) Mevludin 1961 M BAZ 102261-01
286 CR11-179B Salihović (Šaban) Šahin 1928 M BAZ 902009-01
287 ZJ06-674B Salihović (Zaim) Jasmin 1962 M BAZ 102841-03
288 GL1-468B Salkić (Abdulah) Adnan 1980 M BAZ 914875-01
289 ZJ06-629B Salkić (Alija) Ekrem 1952 M BAZ 905559-01
290 ZJ06-644B Salkić (Hakija) Sedin 1974 M BAZ 905560-02
291 CSK-107 Salkić (Jusuf) Mušan 1965 M BAZ 914868-02
292 M-195X Salkić (Jusuf) Osman 1951 M BAZ 915700-01
293 CR13-126B Salkić (Sejfo) Mirza 1979 M BAZ 905412-02
294 Srebrenica - 2 Selimović (Alija) Muška 1956 Ž
295 CSK-22 Selimović (Bego) Ramo 1959 M BAZ 903299-01
296 ZJ-5B-081 Selimović (Hakija) Sead 1967 M BAZ 901006-01
297 LP02-B-222 Sinanović (Huso) Hasan 1952 M BAZ 912603-01
298 ZJ06-544B Siručić (Mehmed) Faruk 1958 M BAZ 904526-01
299 KK3-307B Smajlović (Demir) Ismet 1941 M BAZ 901977-01
300 D-45 D-25 II D-25 Smajlović (Demir) Medo 1943 M BAZ 904258-01
301 ZJ06-638B Smajlović (Jusuf) Ahmo 1959 M BAZ 900658-04
302 KK3-928B Smajlović (Nazif) Nail 1972 M BAZ 914833-02
303 HZ-3B-066 Smajlović (Nurif) Vahdet 1976 M BAZ 902076-02
304 CR05-346B Smajlović (Omer) Jakub 1947 M BAZ 911492-01
305 KK3-739B Smajlović (Rasim) Ahmet 1931 M BAZ 906840-01
306 PLC-20 Subašić (Bajro) Hilmo 1945 M BAZ 904149-01
307 GL1-172B Subašić (Ibrahim) Safet 1972 M BAZ 901019-02
308 CR-3B-662 Subašić (Meho) Huso 1924 M BAZ 110443-01
309 CR13-138B Subašić (Sefer) Ibrahim 1938 M BAZ 901019-01
310 RV2-310B Sulejmanović (Husein) Ilijaz 1961 M BAZ 904323-01
311 GL1-602B Sulejmanović (Selman) Esad 1976 M BAZ 905082-02
312 CR05-604B Sulejmanović (Sinan) Asim 1933 M BAZ 905526-02
313 ŠABAC-26 Sulejmanović (Šemso) Šemsudin 1974 M BAZ 900976-01
314 GL1-775B Suljić (Abdulah) Bido 1951 M BAZ 903364-01
315 GL5-026B GL5-051BP Suljić (Bido) Almir 1978 M BAZ 903364-03
316 GL1-478B ZJ-5B-241 Suljić (Hasan) Selmo 1958 M BAZ 912366-01
317 KK3-336B Suljić (Imšir) Ismet 1928 M BAZ 904688-02
318 ZJ-5B-117 Suljić (Jusuf) Saib 1969 M BAZ 904197-01
319 CR02-201B Suljić (Salko) Bajro 1955 M
320 CR05-527B Šabanović (Idriz) Miljaim 1932 M BAZ 110404-01
321 GL1-777B Šiljković (Avdo) Refik 1978 M BAZ 904536-01
322 HZ-4B-291 Tabaković (Abdulah) Senahid 1974 M BAZ 105237-02
323 CR07-118B Tabaković (Junuz) Ismet 1950 M BAZ 902369-02
324 CR-12B-284 Tabaković (Junuz) Selim 1934 M BAZ 916889-01
325 CR07-323B Tabaković (Meho) Ševal 1967 M BAZ 905398-01
326 CR07-422B Tabaković (Osman) Ševko 1941 M BAZ 105060-01
327 CR-12B-043 Tihić (Mustafa) Hamid 1931 M BAZ 916073-03
328 CR07-076B Uvalić (Meho) Smail 1949 M BAZ 904357-01
329 LZ 2-82 Velić (Ejub) Mehmed 1944 M BAZ 904541-01
330 KK3-921B Vranjkovina (Salih) Ramiz 1943 M BAZ 916876-01
331 CSK-48 Zahirović (Abid) Beriz 1963 M BAZ 902473-01
332 CR07-175B Zildžić (Nazif) Šemso 1934 M BAZ 905941-02
333 KK3-986B Zimić (Mujo) Ibro 1943 M BAZ 903339-01
334 CR13-072B Zuhrić (Mehmed) Abid 1961 M BAZ 900900-01
335 LZ1-587B Zukanović (Salko) Husejin 1939 M BAZ 914700-01
336 CR-3B-323 CR-3B-465 Zukić (Ibrahim) Alija 1941 M BAZ 912070-02
337 LZ 2C-430B Zukić (Šemso) Husein 1929 M BAZ 903742-01
338 LZ01-593B Čosić (Mustafa) Nurif M BAZ 901047-01
bosniaque

Post by bosniaque »

livadic wrote:sport billy ::

--------------------

;)

a koji su to apak tvoji gospon livadic! :?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ocito ni ovdje na Forumu kao uostalom ni u politici nam nikome nije stalo do utvrdjivanje PRAVE istine!

Steta, stvarno steta... :sad:
O LJUDIMA se radi, ipak... :(
violentjack

Post by violentjack »

:( Ova lista je strasna nazalost :roll: :(
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Broj poginulih je teško utvrditi..pogotovo na srpskoj strani. Moj otac je proveo neko vrijeme u srpskoj pozadini u Titovoj Korenici na početku rata..zadesio se tamo poslovno i počeo rat..i on mi priča o situaciji gdje su poginule dobrovoljce iz srbije stavljali u hladnjače a roditeljima govorili da su im djeca dezertirala u Evropu. Ovo je samo jedan detalj i to sa početka rata u Hrvatskoj..a koliko ih je bilo to je misterija. Danas se neka od tih imena pojavljuju na spiskovima navodno masakriranih srba u Sarajevu..pa su tako dobili broj od 10000. Žalosno je što se sa tim 'njihovim' žrtvama tako manipuliše..ali šta ćeš kad je politika spremna da ide tako daleko.

Uglavnom, postoje cifre kojima raspolaže Armija BiH koje kažu da je poginulo nekih 35000 naših vojnika..neračunajući ljude iz Srebrenice jer se oni vode kao ratni zarobljenici ili civili, jer tehnički niko od njih nije poginuo u borbama...45000 srpskih vojnika od kojih je barem 15% dobrovoljaca...i nekih 20000 hrvatskih vojnika. Koliko je civila poginulo o tome se još uvijek nagađa ali su strane organizacije sklone da ukupnu cifru poginulih na prostoru BiH zaokruže na 250000 ljudi. Na ovo utiče činjenica da postoji veliki broj ljudi koji su izbjegli u inostranstvo za koje niko nema tačne podatke. Mi nemamo čak ni taj podatak provjeren, koliko je tačno ljudi otišlo iz BiH i gdje se nalaze..a ako se uzme u obzir da se podatak o broju poginulih bazira na prijeratnom popisu a ne na broju prebrojanih tijela postaje jasno zašto su oni bitni u cijeloj priči.
Post Reply