"Pod pratnjom"
-
cinderella
#1 "Pod pratnjom"
U ovoj našoj Bosni niko više nije normalan... Jučer ja i kolegica umalo ne "pogibosmo" zbog guzonja pod pratnjom! Idemo mi, normala, kad iza nas 4-5 auta, oni, men in black, rotacija, jure jedno 160 km/h prema nama i ne pomišljajući da se zaustave... Blicaju ti oni nama da se "bacimo" sa ceste u kakav jarak, jer oni toboze moraju proći, frka im je velika, već su im pristavili kafu u Zenici, pa da ne zakasne... Lijeva traka slobodna, ali gospoda ne želi da se umara preticanjem, već hoće svojom trakom... S desne strane branik, oni se prilijepili za nas...UŽAS! Sreća pa naidje jedno proširenje, kolegica izleti s ceste, od kočenja umalo nismo kroz šoferšajbu izletile... I eto ti sad! Šta da čovjek kaže na sve to? Hajd' ok je sklonuti se hitnoj ili policiji, ali gdje oni mogu tako žuriti??? Po ovoj našoj državi vidimo koliko oni za sve žure! I šta čovjek da uradi u takvim situacijama? Mogle smo sletiti s ceste, ne daj Bože poginuti...ne smijem ni misliti! I šta bi bilo onda? Rekli bi da "oni pod pratnjom" imaju pravo prvenstva, pa čak i preko leševa... Ko piše ta pravila???

- Dori
Ne znam za tebe i za tvoju pricu sta se desilo, ali ima i "guslaca" po nasim putevim koliko hoces....i oni su mi puno gori od onih sto jure. Dosta njih ako vide rotaciju ili nedaj Boze motor iza sebe i ne potrude se da se malo sklone u stranu....gleda pravo, ide svojim putem, a ti makar se poradjao u drugom autu cekaj da ga prodjes.....
Ili naravno kad prolazis motorom kolonu auta, neko pametan se nadje da otvori vrata da se rashladi, a da mu ne padne na pamet da pogleda u retrovizor
Jednom ja na autoputu i dedo u lijevoj traci vozi 80.....ja mu blicam, a on ce meni rukom da ga zaobidjem sa desne strane?!
O kako sam poludila...kad sam mu se zalijepila za gepek da vidis kako je zbrisao! 
Ili naravno kad prolazis motorom kolonu auta, neko pametan se nadje da otvori vrata da se rashladi, a da mu ne padne na pamet da pogleda u retrovizor
Jednom ja na autoputu i dedo u lijevoj traci vozi 80.....ja mu blicam, a on ce meni rukom da ga zaobidjem sa desne strane?!
- Troll_Happens
#4 Re: "Pod pratnjom"
Jebiga pasha da se vezes ne bi proletio kroz shajbu. Ujedno hoces da ne nastradas i da budes IN sto se ne vezes al eto to je jos jedna od nasih gluposti i predrasuda sta cu se vezati to je za seljake ko se jos veze. Svako normalan kome je sigurnost na prvom mjestu ali nama ocito je bitnije sta ce primitivna sredina reci, pa onda nije ni cudo sto se leti ko pticice u proljece. Nije dzabe taj pojas napravljen al za seljake koji nikad nisu naucili voziti auto a isti imaju i ne treba im pojas nego zaprezno vozilo i udri....cinderella wrote:U ovoj našoj Bosni niko više nije normalan... Jučer ja i kolegica umalo ne "pogibosmo" zbog guzonja pod pratnjom! Idemo mi, normala, kad iza nas 4-5 auta, oni, men in black, rotacija, jure jedno 160 km/h prema nama i ne pomišljajući da se zaustave... Blicaju ti oni nama da se "bacimo" sa ceste u kakav jarak, jer oni toboze moraju proći, frka im je velika, već su im pristavili kafu u Zenici, pa da ne zakasne... Lijeva traka slobodna, ali gospoda ne želi da se umara preticanjem, već hoće svojom trakom... S desne strane branik, oni se prilijepili za nas...UŽAS! Sreća pa naidje jedno proširenje, kolegica izleti s ceste, od kočenja umalo nismo kroz šoferšajbu izletile... I eto ti sad! Šta da čovjek kaže na sve to? Hajd' ok je sklonuti se hitnoj ili policiji, ali gdje oni mogu tako žuriti??? Po ovoj našoj državi vidimo koliko oni za sve žure! I šta čovjek da uradi u takvim situacijama? Mogle smo sletiti s ceste, ne daj Bože poginuti...ne smijem ni misliti! I šta bi bilo onda? Rekli bi da "oni pod pratnjom" imaju pravo prvenstva, pa čak i preko leševa... Ko piše ta pravila???![]()
![]()
-
sekretar
#5 Re: "Pod pratnjom"
Ja se ne sklanjam pratnji ako nemam zakonom dozvoljenu opciju.cinderella wrote:U ovoj našoj Bosni niko više nije normalan... Jučer ja i kolegica umalo ne "pogibosmo" zbog guzonja pod pratnjom! Idemo mi, normala, kad iza nas 4-5 auta, oni, men in black, rotacija, jure jedno 160 km/h prema nama i ne pomišljajući da se zaustave... Blicaju ti oni nama da se "bacimo" sa ceste u kakav jarak, jer oni toboze moraju proći, frka im je velika, već su im pristavili kafu u Zenici, pa da ne zakasne... Lijeva traka slobodna, ali gospoda ne želi da se umara preticanjem, već hoće svojom trakom... S desne strane branik, oni se prilijepili za nas...UŽAS! Sreća pa naidje jedno proširenje, kolegica izleti s ceste, od kočenja umalo nismo kroz šoferšajbu izletile... I eto ti sad! Šta da čovjek kaže na sve to? Hajd' ok je sklonuti se hitnoj ili policiji, ali gdje oni mogu tako žuriti??? Po ovoj našoj državi vidimo koliko oni za sve žure! I šta čovjek da uradi u takvim situacijama? Mogle smo sletiti s ceste, ne daj Bože poginuti...ne smijem ni misliti! I šta bi bilo onda? Rekli bi da "oni pod pratnjom" imaju pravo prvenstva, pa čak i preko leševa... Ko piše ta pravila???![]()
![]()
Tako mi se lik nabio na semaforu kod hadžića.
Ja stojim na crvenom u traci za pravo, prema SA, s desne strane puna linija i traka za skretanje u Hadzice. I tip navalio, tjera me da predjem punu i sklonim se u traku ko da cu desno u Hadzice.
I nisam. Sacekao je.
edit
sva ova prica ne vrijedi za hitnu, njima se uklonim naravno
Last edited by sekretar on 16/08/2007 08:54, edited 1 time in total.
-
sekretar
A gdje to piše?Dena wrote:Ne znam za tebe i za tvoju pricu sta se desilo, ali ima i "guslaca" po nasim putevim koliko hoces....i oni su mi puno gori od onih sto jure. Dosta njih ako vide rotaciju ili nedaj Boze motor iza sebe i ne potrude se da se malo sklone u stranu....gleda pravo, ide svojim putem, a ti makar se poradjao u drugom autu cekaj da ga prodjes.....
Ili naravno kad prolazis motorom kolonu auta, neko pametan se nadje da otvori vrata da se rashladi, a da mu ne padne na pamet da pogleda u retrovizor![]()
Motor treba da koristi traku, kao i automobil, da pretiče kao i automobil. A ne kreten da mi prolazi tik kraj retrovizora i krade mi dio trake.
- karanana
Ni ja se vise ne sklanjam osim hitnoj i policijskim vozilima kad vidim da idu da intervenisu negdje. Prije sam se bojao onih "pratnji" i sklanjao se, ali sad me zaboli, ako im se zuri nek preticu, sve dok ja vozim u ogranicenoj brzini ili 5-6 km preko, ali kao sto Dena rece ima i metuzalema koji voze 20 na sat, ti me nerviraju.
-
cinderella
#9 Re: "Pod pratnjom"
halo,papak... malo pogledaj moj nick i detaljnije pročitaj priču! dakle- dvije ženske u autu!!! zar je zamislivo da se ne vežu???!!! pa, bolan, plaše se svoje sjene ,a kamoli da se voze nevezane... svašta!!!Jedan001 wrote:Jebiga pasha da se vezes ne bi proletio kroz shajbu. Ujedno hoces da ne nastradas i da budes IN sto se ne vezes al eto to je jos jedna od nasih gluposti i predrasuda sta cu se vezati to je za seljake ko se jos veze. Svako normalan kome je sigurnost na prvom mjestu ali nama ocito je bitnije sta ce primitivna sredina reci, pa onda nije ni cudo sto se leti ko pticice u proljece. Nije dzabe taj pojas napravljen al za seljake koji nikad nisu naucili voziti auto a isti imaju i ne treba im pojas nego zaprezno vozilo i udri....cinderella wrote:U ovoj našoj Bosni niko više nije normalan... Jučer ja i kolegica umalo ne "pogibosmo" zbog guzonja pod pratnjom! Idemo mi, normala, kad iza nas 4-5 auta, oni, men in black, rotacija, jure jedno 160 km/h prema nama i ne pomišljajući da se zaustave... Blicaju ti oni nama da se "bacimo" sa ceste u kakav jarak, jer oni toboze moraju proći, frka im je velika, već su im pristavili kafu u Zenici, pa da ne zakasne... Lijeva traka slobodna, ali gospoda ne želi da se umara preticanjem, već hoće svojom trakom... S desne strane branik, oni se prilijepili za nas...UŽAS! Sreća pa naidje jedno proširenje, kolegica izleti s ceste, od kočenja umalo nismo kroz šoferšajbu izletile... I eto ti sad! Šta da čovjek kaže na sve to? Hajd' ok je sklonuti se hitnoj ili policiji, ali gdje oni mogu tako žuriti??? Po ovoj našoj državi vidimo koliko oni za sve žure! I šta čovjek da uradi u takvim situacijama? Mogle smo sletiti s ceste, ne daj Bože poginuti...ne smijem ni misliti! I šta bi bilo onda? Rekli bi da "oni pod pratnjom" imaju pravo prvenstva, pa čak i preko leševa... Ko piše ta pravila???![]()
![]()
![]()
- floki
naj vise mrzim kad mi ti toboz brzomoramrijesitipitanjeafganistana ljudovi blicaju da se sklonim.
buduci da to rade cak i u gradu, ja fino spustim jos namjerno do 40 na sat jer je to najmanja dozvoljena brzina zbog koje ne ugrozavas saobracaj i onda pustim fino ljudove da se pate i kad se vec furaju onda gledam njihovu sposobnost profesionalnog vozaca. sto se tice hitne, vatrogasaca, njih pustam kako znam i umijem naravno bez da ugrozim sebe ili njih ili druge. policiju ipak malo vise patim i oni glume gospodu pogotovu ako je kolona, mislim, zaboga i oni moraju da hvataju odjednom lopove.
buduci da to rade cak i u gradu, ja fino spustim jos namjerno do 40 na sat jer je to najmanja dozvoljena brzina zbog koje ne ugrozavas saobracaj i onda pustim fino ljudove da se pate i kad se vec furaju onda gledam njihovu sposobnost profesionalnog vozaca. sto se tice hitne, vatrogasaca, njih pustam kako znam i umijem naravno bez da ugrozim sebe ili njih ili druge. policiju ipak malo vise patim i oni glume gospodu pogotovu ako je kolona, mislim, zaboga i oni moraju da hvataju odjednom lopove.
-
_BosanaC
Ovoliko postova a samo jedan ima veze s temom
Nisam vozac, ali sam oplakao od smjeha kako pjesaci kod Doma sindikata iskulirase Lepog s pratnjom dok im je bilo zeleno na semaforu. Ovi navrli autom na pjesake, sviraju, prvi u pratnji jos i zaturira, vicu nesto iz auta, a raja laganini svojim poslom

Nisam vozac, ali sam oplakao od smjeha kako pjesaci kod Doma sindikata iskulirase Lepog s pratnjom dok im je bilo zeleno na semaforu. Ovi navrli autom na pjesake, sviraju, prvi u pratnji jos i zaturira, vicu nesto iz auta, a raja laganini svojim poslom
- Troll_Happens
#12 Re: "Pod pratnjom"
Lik ispod tvog posta je napisao "jarane" a citam postove ne nickove... a nigdje nisi napisala da si se vezala tako da mi je normalno ako si napisala da si umalo prolijetela kroz staklo da nisi bila vezana. Nebitno zensko musko slabo se ljudi vezu to je cinjenica.. ne ulazim ja sad u to da li si primjeran vozac odn suvozac i da li postujes pravila ili ne..cinderella wrote:halo,papak... malo pogledaj moj nick i detaljnije pročitaj priču! dakle- dvije ženske u autu!!! zar je zamislivo da se ne vežu???!!! pa, bolan, plaše se svoje sjene ,a kamoli da se voze nevezane... svašta!!!Jedan001 wrote:Jebiga pasha da se vezes ne bi proletio kroz shajbu. Ujedno hoces da ne nastradas i da budes IN sto se ne vezes al eto to je jos jedna od nasih gluposti i predrasuda sta cu se vezati to je za seljake ko se jos veze. Svako normalan kome je sigurnost na prvom mjestu ali nama ocito je bitnije sta ce primitivna sredina reci, pa onda nije ni cudo sto se leti ko pticice u proljece. Nije dzabe taj pojas napravljen al za seljake koji nikad nisu naucili voziti auto a isti imaju i ne treba im pojas nego zaprezno vozilo i udri....cinderella wrote:U ovoj našoj Bosni niko više nije normalan... Jučer ja i kolegica umalo ne "pogibosmo" zbog guzonja pod pratnjom! Idemo mi, normala, kad iza nas 4-5 auta, oni, men in black, rotacija, jure jedno 160 km/h prema nama i ne pomišljajući da se zaustave... Blicaju ti oni nama da se "bacimo" sa ceste u kakav jarak, jer oni toboze moraju proći, frka im je velika, već su im pristavili kafu u Zenici, pa da ne zakasne... Lijeva traka slobodna, ali gospoda ne želi da se umara preticanjem, već hoće svojom trakom... S desne strane branik, oni se prilijepili za nas...UŽAS! Sreća pa naidje jedno proširenje, kolegica izleti s ceste, od kočenja umalo nismo kroz šoferšajbu izletile... I eto ti sad! Šta da čovjek kaže na sve to? Hajd' ok je sklonuti se hitnoj ili policiji, ali gdje oni mogu tako žuriti??? Po ovoj našoj državi vidimo koliko oni za sve žure! I šta čovjek da uradi u takvim situacijama? Mogle smo sletiti s ceste, ne daj Bože poginuti...ne smijem ni misliti! I šta bi bilo onda? Rekli bi da "oni pod pratnjom" imaju pravo prvenstva, pa čak i preko leševa... Ko piše ta pravila???![]()
![]()
![]()
-
_BosanaC
#13 Re: "Pod pratnjom"
De se svega ti vrati temi... Ili otvori temu o ne vezanju vozaca...Jedan001 wrote:Lik ispod tvog posta je napisao "jarane" a citam postove ne nickove... a nigdje nisi napisala da si se vezala tako da mi je normalno ako si napisala da si umalo prolijetela kroz staklo da nisi bila vezana. Nebitno zensko musko slabo se ljudi vezu to je cinjenica.. ne ulazim ja sad u to da li si primjeran vozac odn suvozac i da li postujes pravila ili ne..cinderella wrote:halo,papak... malo pogledaj moj nick i detaljnije pročitaj priču! dakle- dvije ženske u autu!!! zar je zamislivo da se ne vežu???!!! pa, bolan, plaše se svoje sjene ,a kamoli da se voze nevezane... svašta!!!Jedan001 wrote: Jebiga pasha da se vezes ne bi proletio kroz shajbu. Ujedno hoces da ne nastradas i da budes IN sto se ne vezes al eto to je jos jedna od nasih gluposti i predrasuda sta cu se vezati to je za seljake ko se jos veze. Svako normalan kome je sigurnost na prvom mjestu ali nama ocito je bitnije sta ce primitivna sredina reci, pa onda nije ni cudo sto se leti ko pticice u proljece. Nije dzabe taj pojas napravljen al za seljake koji nikad nisu naucili voziti auto a isti imaju i ne treba im pojas nego zaprezno vozilo i udri....![]()
- Motokultivator
Po zakonu, pravo prvenstva na raskrsnici ide slijedecim redom:
1. Policajac
2. Semafor
3. Vozila pod pratnjom
4. Vozila sa pravom prvenstva
5..
6...
Prije jedno 15tak dana, sam se bas ibretio, nisam mogo da se na ibretim. Na raskrsnici kod dzamije Kralja Fahda. Tri vozila, prvo policijsko auto, drugo limuzina i trece auto za pratnje sa svim svjetlima i zatamljenim prozorima, CEKAJU ZELENO. Pridjem ja blize, da vidim o kom se radi, sve sto sam mogo da zakljucim u tom trenutku je da su bili neki stranci (ambasadori ili vako nesto) koji su skoro dosli, pa ne znaju kako to kod nas hoda.
Mene, takodje, pravo nervira kad vidim kako murija pod svjetlima prodje kroz crveno (pogledaj listu iznad), i onda raja prica: Pa stas moraju intervencija, bla bla. Hitna, taman da insan umire, ne smije proc kroz crveno (tako je bar po zakonu). To sto u svim ljudima prodadi merhamet, kad nailazi hitna, pa ih propuste da prodju kroz crveno druga je stvar.
1. Policajac
2. Semafor
3. Vozila pod pratnjom
4. Vozila sa pravom prvenstva
5..
6...
Prije jedno 15tak dana, sam se bas ibretio, nisam mogo da se na ibretim. Na raskrsnici kod dzamije Kralja Fahda. Tri vozila, prvo policijsko auto, drugo limuzina i trece auto za pratnje sa svim svjetlima i zatamljenim prozorima, CEKAJU ZELENO. Pridjem ja blize, da vidim o kom se radi, sve sto sam mogo da zakljucim u tom trenutku je da su bili neki stranci (ambasadori ili vako nesto) koji su skoro dosli, pa ne znaju kako to kod nas hoda.
Mene, takodje, pravo nervira kad vidim kako murija pod svjetlima prodje kroz crveno (pogledaj listu iznad), i onda raja prica: Pa stas moraju intervencija, bla bla. Hitna, taman da insan umire, ne smije proc kroz crveno (tako je bar po zakonu). To sto u svim ljudima prodadi merhamet, kad nailazi hitna, pa ih propuste da prodju kroz crveno druga je stvar.
- karanana
Cinderella, a reci mi jeli prvo u toj koloni bilo markirano policijsko vozilo? po zakonu o bezbjednosti saobracaja, clan 125 i 126, sve pratnje moraju na vrhu kolone imati regularno policijsko auto sa signalima. Ako je tako onda si bila duzna da se sklonis (nazalost). Ili je bilo civilno auto sa ugradjenim rotacionim svjetlima? E onda se mozes zaliti. A kome, ne znam.
- Dori
#16 Re: "Pod pratnjom"
Mozda su vam zato blicalicinderella wrote: halo,papak... malo pogledaj moj nick i detaljnije pročitaj priču! dakle- dvije ženske u autu!!!
@floki: E vidis, ja bi i takvima uvela kazne, jer i prespora voznja moze ugroziti saobracaj.....Vise sam puta uletila u makaze zbog traktora na magistrali, nego nekog ko me pretekao i davno ostavio iza sebe....
- DaysleepeR
Pise ti fino u zakonu da se sporije vozilo ima pomaknuti u desnu stranu dok ga brze vozilo zaobilazi.sekretar wrote:A gdje to piše?Dena wrote:Ne znam za tebe i za tvoju pricu sta se desilo, ali ima i "guslaca" po nasim putevim koliko hoces....i oni su mi puno gori od onih sto jure. Dosta njih ako vide rotaciju ili nedaj Boze motor iza sebe i ne potrude se da se malo sklone u stranu....gleda pravo, ide svojim putem, a ti makar se poradjao u drugom autu cekaj da ga prodjes.....
Ili naravno kad prolazis motorom kolonu auta, neko pametan se nadje da otvori vrata da se rashladi, a da mu ne padne na pamet da pogleda u retrovizor![]()
Motor treba da koristi traku, kao i automobil, da pretiče kao i automobil. A ne kreten da mi prolazi tik kraj retrovizora i krade mi dio trake.
Nema to veze sa motorima, ali motor u tom slucaju nemora puno da predje na lijevu traku sto zaobilazenje cini mnogo sigurnijim i smanjuje rizik od nezgode.
A ti se nemoj sklonit, svejedno ces biti zaobidjen, pitanje je samo kulture, a ona je koliko vidim strana rijec za dosta ljudi.
-
cinderella
ma jok policijsko auto... golf petica i još nekoliko passata sa ugradjenom rotacijom...karanana wrote:Cinderella, a reci mi jeli prvo u toj koloni bilo markirano policijsko vozilo? po zakonu o bezbjednosti saobracaja, clan 125 i 126, sve pratnje moraju na vrhu kolone imati regularno policijsko auto sa signalima. Ako je tako onda si bila duzna da se sklonis (nazalost). Ili je bilo civilno auto sa ugradjenim rotacionim svjetlima? E onda se mozes zaliti. A kome, ne znam.
-
cinderella
#19 Re: "Pod pratnjom"
vozile smo oko 100 km/h... schumacher, jel to tebi presporo?Dena wrote:Mozda su vam zato blicalicinderella wrote: halo,papak... malo pogledaj moj nick i detaljnije pročitaj priču! dakle- dvije ženske u autu!!!![]()
![]()
@floki: E vidis, ja bi i takvima uvela kazne, jer i prespora voznja moze ugroziti saobracaj.....Vise sam puta uletila u makaze zbog traktora na magistrali, nego nekog ko me pretekao i davno ostavio iza sebe....
- floki
#20 Re: "Pod pratnjom"
mislim da se razumijemo vozim normalno bez obzira sto sam zenskoDena wrote:Mozda su vam zato blicalicinderella wrote: halo,papak... malo pogledaj moj nick i detaljnije pročitaj priču! dakle- dvije ženske u autu!!!![]()
![]()
-
sekretar
Nismo se skontali.DaysleepeR wrote: Pise ti fino u zakonu da se sporije vozilo ima pomaknuti u desnu stranu dok ga brze vozilo zaobilazi.
Nema to veze sa motorima, ali motor u tom slucaju nemora puno da predje na lijevu traku sto zaobilazenje cini mnogo sigurnijim i smanjuje rizik od nezgode.
A ti se nemoj sklonit, svejedno ces biti zaobidjen, pitanje je samo kulture, a ona je koliko vidim strana rijec za dosta ljudi.
Ja sam mislio na motoriste koji se bukvalno guraju mojom trakom.
A naravno da usporim (ili barem dignem nogu s gasa) kada me neko pretiče.
- Dori
#22 Re: "Pod pratnjom"
Nisam mislila na brzinu, vec na dvije cure same u autucinderella wrote:vozile smo oko 100 km/h... schumacher, jel to tebi presporo?Dena wrote:Mozda su vam zato blicalicinderella wrote: halo,papak... malo pogledaj moj nick i detaljnije pročitaj priču! dakle- dvije ženske u autu!!!![]()
![]()
-
_BosanaC
#23 Re: "Pod pratnjom"
ZenskoDena wrote:Nisam mislila na brzinu, vec na dvije cure same u autucinderella wrote:vozile smo oko 100 km/h... schumacher, jel to tebi presporo?Dena wrote: Mozda su vam zato blicali![]()
![]()
-
Sogan
#24 Re: "Pod pratnjom"
osim toga i bosanka_BosanaC wrote:ZenskoDena wrote:Nisam mislila na brzinu, vec na dvije cure same u autucinderella wrote: vozile smo oko 100 km/h... schumacher, jel to tebi presporo?Ne konta
![]()
![]()
-
cinderella
#25 Re: "Pod pratnjom"
u pravu si! ne skontah... nisam još doručkovala, pa mi mozak sporije radi... ispričavam se duboko..._BosanaC wrote:ZenskoDena wrote:Nisam mislila na brzinu, vec na dvije cure same u autucinderella wrote: vozile smo oko 100 km/h... schumacher, jel to tebi presporo?Ne konta
![]()
![]()
Bosanac....jesi ti sebi dao nick po sposobnosti kontanja ili...???? ahhahahhah