Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

dert

#76 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by dert »

Ahhhhhhhhhhhhhhhhhh :( :( :( :( :( :( :( :(
Tugo golema, pregolema
Mir vasim dobrim dusama :( :(
agent_zero

#77 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by agent_zero »

Neka im je vječni rahmet, a porodici sabur! :( :(
cyprus

#78 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by cyprus »

Tuga velika :sad:
Nulasedamjedan

#79 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by Nulasedamjedan »

Rahmet vam duši, braćo Krajišnici!! :(
VCorp

#80 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by VCorp »

Image
It_is_a_Leclerc

#81 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by It_is_a_Leclerc »

A dotični je ?
ćiribiribela

#82 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by ćiribiribela »

Oblak k'o oblak, moze se u njima svasta vidjeti ko ima imalo maste. Evo npr na ovom zaokruzenom dijelu, ako se pogleda pod odredjenim uglom izgleda kao da pise SOS.

Image

(pojacala sam malo kontrast)
naopaka-bajka

#83 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by naopaka-bajka »

Danas gledam vijesti i slucajno naleti na fb stranicu Bosanska Kraljevska Porodica i procitah ovo:

NjV: pogibija 3 fudbalska navijača u Poljskoj bez ikakve sumnje je ustvari hladnokrvna likvidacija metodom "letećeg kamiona" a koju primjenjuju obavještajne službe i koju je npr. dva puta preživio lider opozicije Srbije Vuk Drašković; napominje da je meta očito bio vođa svih navijača Krajine (patriotski najosvještenijeg dijela Bosne jer je zadnja pala pod Turke pa im je i pamet najmanje ispirana za razliku od skoro skroz prebrisane pameti Sarajlijica) a koji je isti dan na videu "predvidio" vlastitu smrt tj. upozorio na "velik broj saobraćajnih nesreća" jer je vjerovatno imao neku vrstu obavijesti da će navijači biti mete - naravno momak nije znao litvanski pa pratio njihove vijesti, nego navijačke grupe uvijek organizuju i njima upravljaju obavještajne službe preko posrednika koji onda prosljeđuju informacije na niže; podsjeća da je ovo tek jedna u nizu likvidacija patriota najopasnijih za jezuitski projekat (a obavještajci navijače rangiraju kao za režim NAJOPASNIJE ORGANIZOVANE GRUPE - dakle opasnije i od kriminalnih), kao nedavno ritualno razapinjanje pa davljenje akademika Redžića; sudeći prema dostupnim dokazima, samo potpuna budala ili zlonamjernik može vjerovati u slučajnosti ovakvog kalibra - otišao je naime momak koji je, kao što je do juče dizao navijače na noge, sutra mogao isto tako dići i Krajinu na oružje - dakle radilo se o mladom čovjeku izuzetnih organizacionih sposobnosti i prirodnom lideru, a oni su uvijek prve mete i ovakvi događaji idealne prilike za takve visokoprofilne likvidacije.

Pa se pitam kako to da nigdje nismo procitali ime vozaca kamiona niti znamo da li kamion ima poljske tablice ili neke druge.

Evo npr. klix je napisao "Prema policijskom izvještaju, Renault Megane, u kojem su se vozila četvorica državljana BiH, jutros oko 6 sati, pod nerazjašnjenim okolnostima skrenuo je u suprotnu saobraćajnu traku i direktno se sudario sa kamionom koji mu je došao u susret."
Kako kad na slikama vidimo da je kamion presao na lijevu stranu.
Image

Image

Cak i da su oni presli na suprotnu traku i da je vozac kamiona presao na njuhovu da izbjegne nesrecu, bila bi mu ostecena desna strana kamiona a ne lijeva, jer eto pise da je bio direktan sudar sa kamionom.

Znam da ih ovako ne mozemo vratiti, ali zanima me vase misljenje.

Hasibu, Almiru i Vildanu neka je vjecni rahmet, da im Allah podari lijepi Dzennet, a porodici sabur.
It_is_a_Leclerc

#84 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Ako isključimo seruckanje o masovnoj zavjeri, jezuitima, Turcima itd., stvarno jeste neobično da javnost nije upoznata sa uzrokom nesreće. Alkohol je vjerujem isključen nakon toskikološke analize pri obdukciji u nadležnoj poljskoj laboratoriji. Droga također. Ostaje nam umor i slaba vidljivost. No, mi i dalje ne znamo da li su njih četvorica uzrokovali sudar podlijetanjem pod kamion, ili ih je kamion pokupio i ubio. Smatram da je, u ovom drugom scenariju, od ključnog značaja objaviti ime vozača kamiona, njegove firme, te inzistirati na krivičnom procesuiranju pod optužbom za teško trostruko ubistvo iz nehata.
Hodidid

#85 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by Hodidid »

Sta? Likvidirale ih obavjestajne sluzbe?? Tito dragi. Ti koji konstruiraju takve stvari trebaju da smanje malo dozivljaj.

Jel ti to ovdje reklamiras FB stranicu onog lika sto svako malo smara ovdje sa svojom stranicom o bosanskoj kraljevskoj porodici?
Better Man

#86 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by Better Man »

naopaka-bajka wrote:Danas gledam vijesti i slucajno naleti na fb stranicu Bosanska Kraljevska Porodica i procitah ovo:

NjV: pogibija 3 fudbalska navijača u Poljskoj bez ikakve sumnje je ustvari hladnokrvna likvidacija metodom "letećeg kamiona" a koju primjenjuju obavještajne službe i koju je npr. dva puta preživio lider opozicije Srbije Vuk Drašković; napominje da je meta očito bio vođa svih navijača Krajine (patriotski najosvještenijeg dijela Bosne jer je zadnja pala pod Turke pa im je i pamet najmanje ispirana za razliku od skoro skroz prebrisane pameti Sarajlijica) a koji je isti dan na videu "predvidio" vlastitu smrt tj. upozorio na "velik broj saobraćajnih nesreća" jer je vjerovatno imao neku vrstu obavijesti da će navijači biti mete - naravno momak nije znao litvanski pa pratio njihove vijesti, nego navijačke grupe uvijek organizuju i njima upravljaju obavještajne službe preko posrednika koji onda prosljeđuju informacije na niže; podsjeća da je ovo tek jedna u nizu likvidacija patriota najopasnijih za jezuitski projekat (a obavještajci navijače rangiraju kao za režim NAJOPASNIJE ORGANIZOVANE GRUPE - dakle opasnije i od kriminalnih), kao nedavno ritualno razapinjanje pa davljenje akademika Redžića; sudeći prema dostupnim dokazima, samo potpuna budala ili zlonamjernik može vjerovati u slučajnosti ovakvog kalibra - otišao je naime momak koji je, kao što je do juče dizao navijače na noge, sutra mogao isto tako dići i Krajinu na oružje - dakle radilo se o mladom čovjeku izuzetnih organizacionih sposobnosti i prirodnom lideru, a oni su uvijek prve mete i ovakvi događaji idealne prilike za takve visokoprofilne likvidacije.

Pa se pitam kako to da nigdje nismo procitali ime vozaca kamiona niti znamo da li kamion ima poljske tablice ili neke druge.

Evo npr. klix je napisao "Prema policijskom izvještaju, Renault Megane, u kojem su se vozila četvorica državljana BiH, jutros oko 6 sati, pod nerazjašnjenim okolnostima skrenuo je u suprotnu saobraćajnu traku i direktno se sudario sa kamionom koji mu je došao u susret."
Kako kad na slikama vidimo da je kamion presao na lijevu stranu.
Image

Image

Cak i da su oni presli na suprotnu traku i da je vozac kamiona presao na njuhovu da izbjegne nesrecu, bila bi mu ostecena desna strana kamiona a ne lijeva, jer eto pise da je bio direktan sudar sa kamionom.

Znam da ih ovako ne mozemo vratiti, ali zanima me vase misljenje.

Hasibu, Almiru i Vildanu neka je vjecni rahmet, da im Allah podari lijepi Dzennet, a porodici sabur.
Momci neka počivaju u miru! A onaj ko je napisao ove teorije zavjere, sigurno je teško poremećena osoba, koja zloupotrebljava tragediju tri momka pišući ove nebuloze.
naopaka-bajka

#87 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by naopaka-bajka »

Hodidid nemam pojma ko je administrator te stranice, niti je reklamiram, napisala sam da sam slucajno naletila i procitala to pa me navelo na razmisljanje.

Better Man slazem se neka momci pocivaju u miru, ali kao sto vec rekoh navelo me na razmisljanje jer nigdje nije napisano ime vozaca kamiona a i on je ucenik u ovoj nesreci.
Bosanski_kralj

#88 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by Bosanski_kralj »

Počelo se ići u krajnost u vezi nesretne pogibije ovih momaka. Da tuga je velika, pregolema...i sam sam poznavao jednog od njih, pa je moja bol još i veća. Ali ovi pokušaji sa pronalaskom nekakvih poruka sa neba i sl. je u najmanju ruku neukusno. Momci su umrli kao muslimani (aBd) i svakim ovakvim pokušajem odavanja počasti njima, činimo upravo suprotno, vrijeđamo sve ono u šta su oni vjerovali. I zato kanite se kojekakvih simbola, nije lijepo to.
Point.

#89 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by Point. »

Dok ne dodje zvanicna verzija mozemo samo nagadjati. Po meni, dva scenarija su moguca, ili su oni svi pozaspali u autu od umora a onda ufatilo i vozaca i bum, jer tu je dovoljno par sekundi, ili je vozac kamiona zadrijemao i presao na njihovu stranu. Samo se pitam zbog cega su odmah nakon tekme krenuli na tako dalek put. Ja sam jednom tako uradio nakon Brisela a trebalo nazad za Svedsku i nikad me niko vise nece natjerati da tako nesto ponovo uradim. Od ulaza u Dansku do kuce smo se udarali sakama da ostanemo budni. Uzas.
DonVitoni

#90 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Post by DonVitoni »

:( :( :(
It_is_a_Leclerc

#91 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

Osmi dan od nesreće. I dalje nemamo nikakvih informacija o rezultati uviđaja koji sigurno nije bio komplikovan jer je ovo jedna, reklo bi se, klasična saobraćajna nesreća.

Trebamo inzistirati da se javnosti obznane rezultati istrage jer sam uvjeren da je vozač kamiona iz nehata ubio Vildana, Almira i Hasiba. Da ih je izbjegavao, pa sletio s ceste, zar ne bi sletio na drugu stranu ?!

Svi dokazi govore u korist činjenice da su momci poginuli ne svojom krivnjom, i zbog toga treba tražiti da naša ambasada u Poljskoj dobije rezultate istrage, i predstavi ih javnosti, zajedno s imenom i prezimenom vozača kamiona.
Post Reply