Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#51 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Momcima će biti klanjana zajednička dženaza na stadionu "Mladost" u Vrnograču pored Velike Kladuše.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#52 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Od toga nema nista.archi_a wrote:
I ja sam dok sam vrtio snimak isto mislio o njima. Bili su na stadionu, veselili se, navijali, plakali. Bili su u grupi navijaca. Bili su tu noc ambasadori. Bili su dobra djeca BOSNE.
Veceras je Topalbecirevic dao prijedlog savezu da se pokrene inicijativa, da se u Brazilu na utakmicama koje bude igrala nasa repka prije odrzavanja utakmice odrzi minuta sutnje za stradale gazije iz Bosne. Nadam se da ce uspjeti u namjeri. Definitivno ce njihova imena ostati upisana u historiji. I treba da budu upisana. Na dan kada je reprezentacija napravila historijski iskorak i plasman na svjetsko oni su izgubili zivote davajuci podrsku toj istoj reprezentaciji. Ostvarili su dio svog sna i bili su sretni do tog nesretnog trenutka.
Tuga
Pa bila je inicijativa da se odrzi minuta sutnje za ubijene u genocidu u Srebrenici 11. Jula 2010 godine kada je bilo finale SP,naravno nije proslo. Jedino sto se moze za ove momke uraditi jeste da se na utakmici za Argentinom odrzi minuta sutnje i da se nosi crna traka oko ruke i to je to.
- N.N.
#53 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Uopste to i nije bila Bahina incijativa, vec upravo da za utakmicu sa Argentinom, pocnemo sa minutom sutnje i td. 
- It_is_a_Leclerc
#54 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Povodom klanjanja dženaze poginulim Krajišnicima u Poljskoj uslijed stravične saobraćajne nesreće oglasila se i službena stranica Ljuti Krajišnici FAN team BiH u kojoj se navodi najvjerovatniji termin klanjanja dženaze kao i raspored prijevoza koji će voziti na mjesto klanjanja zajednočke dženaze, a to je stadion Mladosti u Vrnograču dana 20.10.2013 (nedjelja) iza podne Namaza (op.a. poslije 13:00). U saopćenju se dalje navodi:
U ime Ljuti Krajisnici FAN team BIH obajvljujem da Će dženaza našim tragično stradalim prijateljima se klanjati u NEDELJU, čeka se samo potvrda iz Poljske da su krenuli ljudi koji voze tijela, da bi mogli odrediti tačno vrijeme dženaze. Najvjerovatnije je da bi dženaza mogla biti klanjana poslije podne Namaza, ali kada saznamo tačno vrijeme bićete obavješteni:
- kisni indijanac
-
archi_a
#56 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Pogresno sam prenio vijest. Upucujem izvinjenje.N.N. wrote:Uopste to i nije bila Bahina incijativa, vec upravo da za utakmicu sa Argentinom, pocnemo sa minutom sutnje i td.
- DonVitoni
#57 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Proslo je nekoliko dana od nase pobjede ali ovo je.. bacilo pobjedu u..
Kako kaze Merlin u jednoj svojoj pjesmi "jos jednom sunce nad bosnom da ugledam".
Oni su otisli u daleku Litvaniju zbog Bosne a sunce nad Bosnom nisu docekali.
Jedan je prezivio ali ne mogu da zamislim njegovu tugu.
Kako kaze Merlin u jednoj svojoj pjesmi "jos jednom sunce nad bosnom da ugledam".
Oni su otisli u daleku Litvaniju zbog Bosne a sunce nad Bosnom nisu docekali.
Jedan je prezivio ali ne mogu da zamislim njegovu tugu.
-
theTruePath
#58 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Ovo me najezilo,ovo je rahmetli Almir napisao na svom fb:

InshaAllah ,da Allah bude zadovoljan tobom i tvojim djelimaAlmir Kasumovic Mezari su nam najbolji vaizi, a ništa ne govore.
Svjedoče samo jednu istinu, svi ćemo dočekati da dođemo tamo, pa spremajmo se, niko neće biti pošteđen. Kako li je teško ostaviti sve na šta smo navikli, porodicu, topao dom, posao, dunjaluk, i otići dole, dva metra ispod zemlje, sresti se sa svojim djelima. Počnimo na vrijeme spremati naš kabur, pa će nam smrt biti radost, a ne strah.
- luckylaka
#59 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Od jos jednog Velikog Krajisnika,,
Tragedija koja je potresla BiH desila se kada su na povratku kući iz Litvanije poginula trojica navijača BiH.
Njihov zemljak iz Krajine, reprezentativac BiH Senijad Ibričić, obratio se emotivnim pismom:
“Sa nevjericom u očima jutro poslije utakmice sam čitao vijest kako su moji Ljuti Krajišnici Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić izgubili život vraćajući se iz Kaunasa, gdje su nas bodrili na putu ka SP”, piše Ibričić.
“I dalje ne mogu vjerovati da ta tri zlatna momka, koji su svega nekoliko sati prije toga, sa nama dijelili trenutke velike radosti, više nisu sa nama. Imao sam veliku želju doći na dženazu i odati im počast, ali na taj dan igram utakmicu. Međutim, njih trojicu nikada neću zaboraviti, kako ja, tako i ostali igrači bh. reprezentacije, jer svi znamo da svaki naš navijač rizikuje svoj život kako bi prešao hiljade kilometara i bodrio nas”, napisao je Ibričić i dodao da su reprezentativci zahvalni svima i da cijene njihovo vrijeme, odricanje i žrtvu.
“Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić zauvijek će živjeti, jer nikada nećemo dopustiti da umre uspomena na njih. Porodicama želim izraziti iskreno saučešće zbog gubitka najvoljenijih, a čim dođem u BiH prva stvar koju ću uraditi je odlazak na mezar mojih Ljutih krajišnika, kako bih im proučio Fatihu” poručio je bh. reprezentativac.
“U nedjelju, iako ne mogu biti na dženazi zbog utakmice, igrat ću za njih i proučit ću fatihu, a ispod dresa ću imati majicu posvećenu njima. Svaki svoj naredni gol i nastup posvetit ću svojim Krajišnicima, s nadom da se slične tragedije više nikad neće ponoviti”, dodao je Ibričić.
Tragedija koja je potresla BiH desila se kada su na povratku kući iz Litvanije poginula trojica navijača BiH.
Njihov zemljak iz Krajine, reprezentativac BiH Senijad Ibričić, obratio se emotivnim pismom:
“Sa nevjericom u očima jutro poslije utakmice sam čitao vijest kako su moji Ljuti Krajišnici Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić izgubili život vraćajući se iz Kaunasa, gdje su nas bodrili na putu ka SP”, piše Ibričić.
“I dalje ne mogu vjerovati da ta tri zlatna momka, koji su svega nekoliko sati prije toga, sa nama dijelili trenutke velike radosti, više nisu sa nama. Imao sam veliku želju doći na dženazu i odati im počast, ali na taj dan igram utakmicu. Međutim, njih trojicu nikada neću zaboraviti, kako ja, tako i ostali igrači bh. reprezentacije, jer svi znamo da svaki naš navijač rizikuje svoj život kako bi prešao hiljade kilometara i bodrio nas”, napisao je Ibričić i dodao da su reprezentativci zahvalni svima i da cijene njihovo vrijeme, odricanje i žrtvu.
“Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić zauvijek će živjeti, jer nikada nećemo dopustiti da umre uspomena na njih. Porodicama želim izraziti iskreno saučešće zbog gubitka najvoljenijih, a čim dođem u BiH prva stvar koju ću uraditi je odlazak na mezar mojih Ljutih krajišnika, kako bih im proučio Fatihu” poručio je bh. reprezentativac.
“U nedjelju, iako ne mogu biti na dženazi zbog utakmice, igrat ću za njih i proučit ću fatihu, a ispod dresa ću imati majicu posvećenu njima. Svaki svoj naredni gol i nastup posvetit ću svojim Krajišnicima, s nadom da se slične tragedije više nikad neće ponoviti”, dodao je Ibričić.
- luckylaka
#60 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Danas(nedelja) obavit ce se dzenaza mojoj braci,mojim dragim Krajisnicima.Zamolio bi da danas da ispostujemo koliko toliko veliku bol i tugu familijama,prijateljima,poznanicima nasim gazijama.Rahmet im dusi.Amin

- DonVitoni
-
theTruePath
#62 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

da te Allah nagradi Emire
rahmet im dusi
- luckylaka
#63 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Nisi jedini Fikretovac koji slavi smrt ova tri mlada momka.Neka vam je Bog u pomoci jadovi jadnifortitudo wrote:sta je to sa vama ljudi. zasto su ovi nesrecnici sto su poginuli u saobracajnoj nesreci heroji I junaci.
zar nisu heroji I junaci I drugi sto su poginuli u saobracaju a posebno oni na koje su autima udarali pijani I ludi.
politicari idu na djenazu a neidu radnicima I drugim koji su zaduzili ovu zemlju. to je samo nogomet I nista vise.
osvijestite se narode I pocnite racionalno da razmisljate o vaznim stvarima/ nezaposlenoscu, siromastvu,pokvarenluku politicara, pljacki ,kriminalu/
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#64 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Allahovi smo i njemu se vraćamo, On sebi uzima najbolje, On je uz strpljive...
Vildanov babo je šehid aBd , poginuo '94 ...šehidi (svjedoci) će se moći zauzimati za svoje na ahiretu ,Vildan je danas ukopan pored svoga oca
Almir je mladić koji je stalno maltene klanjao u džematu...zima, vrućina, kiša..uvjek je išao prema džamiji
Dva nevjerovatno radosna momka
Hasiba nisam znao ali dok je bio s njima ,kažu s kim si takav si .Bio im je vođa i iskreni humanitarac. Na jednom od njihovih navijačkih okupljanja pred utakmice reprezentacije ,stao je pred njih i zamolio ko god može da da nešto novca za izgradnju krova kuće jedne siromašne porodice . Danas na dženazi se ta akcija i završila
Rahmet im duši u dženetu se družili
http://slide.ly/view/1ea6a0c00529976256a17526515f098e
Vildanov babo je šehid aBd , poginuo '94 ...šehidi (svjedoci) će se moći zauzimati za svoje na ahiretu ,Vildan je danas ukopan pored svoga oca
Almir je mladić koji je stalno maltene klanjao u džematu...zima, vrućina, kiša..uvjek je išao prema džamiji
Dva nevjerovatno radosna momka
Hasiba nisam znao ali dok je bio s njima ,kažu s kim si takav si .Bio im je vođa i iskreni humanitarac. Na jednom od njihovih navijačkih okupljanja pred utakmice reprezentacije ,stao je pred njih i zamolio ko god može da da nešto novca za izgradnju krova kuće jedne siromašne porodice . Danas na dženazi se ta akcija i završila
Rahmet im duši u dženetu se družili
http://slide.ly/view/1ea6a0c00529976256a17526515f098e
- kijamet insan
#65 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Neka vam je rahmet dusi braco moja.
- burek_in_space
#66 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
20 okt 2013, 20:45 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» fortitudo
Imash mjesec dana da razmislish malo o glupostima koje si napisao.
» fortitudo
Imash mjesec dana da razmislish malo o glupostima koje si napisao.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#67 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Mladi i srcani momci su otisli. Tuga!!!
Pocivajte u miru.
Pocivajte u miru.
- It_is_a_Leclerc
#68 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Veličanstvena i dostojanstvena dženaza, sa preko 10.000 ljudi. Među njima i Begić, Spahić, Bešlagić, Hadžifejzović, Muratović, Hadžihafizbegović, ovaj momak iz Ćoralića što je povrijeđen u nesreći, i drugi. I Marjan je bio. Naravno, ne na dženazi, ali u blizini.
Tužno je samo da su pojedinci pokušali iskoristiti prisustvo Spahića i drugih da se ogrebu za sliku, autogram, kao da se radi o koncertu. Ali, takvi su, na svu sreću, na vrijeme otklonjeni.
Tužno je samo da su pojedinci pokušali iskoristiti prisustvo Spahića i drugih da se ogrebu za sliku, autogram, kao da se radi o koncertu. Ali, takvi su, na svu sreću, na vrijeme otklonjeni.
- DonVitoni
- Logovan
#70 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Nek' vam je rahmet duši Ljuti Krajišnici.
Neka ih bude stid i sram.
Fuj, fuj, fuj, zar postoje i ovakvi ljudi....It_is_a_Leclerc wrote: Tužno je samo da su pojedinci pokušali iskoristiti prisustvo Spahića i drugih da se ogrebu za sliku, autogram, kao da se radi o koncertu. Ali, takvi su, na svu sreću, na vrijeme otklonjeni.
- Tayyip
#71 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Neka im dragi Allah podari lijepi džennet. El Fatiha.
-
VCorp
#72 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Tuga prevelika, opet je srce krajisko pustilo krv za svoju Bosnu. I sad se naježim kad se sjetim da sam gotovo zavrsio u tom autu. Nadam se da će moja braća Krajišnici naći svoj mir na boljem mjestu i neka znaju da ih Krajina neće nikad zaboraviti !
-
VCorp
#73 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.

'' Preživjeo je tešku saobračajnu nesreću i jedva ostao živ. Odbio je operativni zahvat u Poljskoj samo da bi stigao na dženazu svojih najboljih prijatelja. ''
- Point.
#74 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Tako mi ih je zao, nemogu opisati. Zna li se sta je uzrok nesrece, citao sam da je bila magla nevidjena.
- gnjev
#75 Re: Počivajte u miru, hrabri Krajišnici.
Kažu da je kamion prešao u njihovu traku. TugaPoint. wrote:Tako mi ih je zao, nemogu opisati. Zna li se sta je uzrok nesrece, citao sam da je bila magla nevidjena.
Sent from my ST21i using Tapatalk 4