Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Filter

#1351 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Filter »

Obuca9 wrote: Zato što je onaj snijeg iz '99 bio onaj mokri, a sad je pao suhi, prhki snijeg, koji nije težak, pa je zato maje problema.
cekaj da se malo skvasi, pucat ce krovovi ko slamcice.
ko ima mogucnost da ga skine sa krova, vakat mu je.
ja ne mogu (zaledili crjepovi i badza) i nije mi bas prijatno :roll:
dječak sa šibicama

#1352 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

*mima* wrote:nije sve go papak na Ciglanama kockice......jako puno ima starosjedioca......to i jeste najinteresantnije...
Pa oni su uvijek bili gospoda :oops: i prije rata, i nakon rata, malo se sastav stanovnistva promijenio, otisla jugoslovenska dosla bosanska elita :oops: kupiti stan na Ciglanama, i to dole u ravnici, bingo :oops:

San svakog novopecenog elitnog bosanca.

Ja bi to sve puskom istjerao da ciste, i to u gacama da izadju.

A ciscenje sa krovova? pricaju mi moji iz starog grada, komsija izasao na krov i snijeg baca njima na kucu :lol: nema druge, govori tiho i nosi AK-47 sa sobom.
valterbranisarajevo

#1353 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Sada nastupa drugi dio horora. Neočišćeni snijeg se počeo lediti,a s obzirom da meteorolozi najavljuju da će tokom noći tmeperatura pasti na -20 bojim se da će hitna biti puna ljudi sa lomovima. Naravno, sada bi bilo logično da Civilna zaštita podijeli građanima so za posipanje, ali oni to sigurno neće uraditi, kao što nisu uradili ništa korisno ni do sada.Ja znam da komunalna preduzeća posjeduju takvu so pakovanu u vreće.

Danas sam prolazio kroz ulicu gdje se nalazi centralna kuhinja Crvenog krsta. Vozači se veoma teško izvlače iz nje da bi donijeli pripremljenu hranu za javne kuhinje. Ako ta ulica nije ulica 1. prioriteta onda ne znam koja bi trebala biti.

Sinoć je FTV prikazao petu epizodu dokumentarne serije „Robna kuća“ čija tema je bila sarajevska olimpijada. Ja prosto nemogu da vjerujem da je grad iz serije onaj isti u kojem živimo danas..a i tada je zapadao metar snijega..U skladu sa sadašnjom situacijom bolje je da su pustili film „Dan polije sutra“ jer puno realnije oslikava situaciju u gradu od prikazane epizode „Robne kuće“. :oops:
minjonja

#1354 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by minjonja »

mene stid pisati o mom komsiluku...
dječak sa šibicama

#1355 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

valterbranisarajevo wrote: Danas sam prolazio kroz ulicu gdje se nalazi centralna kuhinja Crvenog krsta. Vozači se veoma teško izvlače iz nje da bi donijeli pripremljenu hranu za javne kuhinje. Ako ta ulica nije ulica 1. prioriteta onda ne znam koja bi trebala biti.
Livanjska? bivsa, mislim...

Kod dezurnog marketa na K. Brdu raja napravila parking, o Bangladesu, ima li te... ne moze se auto okrenuti, ociscen onaj plato, i oni parking napravili :lol:
madner

#1356 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by madner »

Osjecam blage negativne vibracije kontra protiv vozaca i njihovih automobila.
maximilijana

#1357 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

minjonja wrote:mene stid pisati o mom komsiluku...

sto..samo ga hvali..nije to stid..
ja kontam negdej zbavit sol/sljunak da pospem po cesti..
ili to ..ili benzina po komsijinim kucama :D
:lol: :lol:
Filter

#1358 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Filter »

dječak sa šibicama wrote: A ciscenje sa krovova? pricaju mi moji iz starog grada, komsija izasao na krov i snijeg baca njima na kucu :lol: nema druge, govori tiho i nosi AK-47 sa sobom.

bolje kakvu dobru pracku... sta je bilo? nemam pojma :D :D
minjonja wrote:mene stid pisati o mom komsiluku...
razumijem te :roll: :(
*mima*

#1359 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

Chmoljo wrote:
*mima* wrote:nije sve go papak na Ciglanama kockice......jako puno ima starosjedioca......to i jeste najinteresantnije...
starosjedioci od '77 :D

:D ....oni su meni tako rekli kad sam ih nazvala ...ne papcima...nego seljacinama jer nam bacaju smetlje sa balkona u dvoriste.......jer snijegom sa svog balkona zatrpavaju nase dvoriste i nas ulaz....
hadzinicasa

#1360 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by hadzinicasa »

madner wrote:Osjecam blage negativne vibracije kontra protiv vozaca i njihovih automobila.
nipošto, mene drugi dan zaredom potpuno nepoznate osobe voze na posao i to staju same od sebe.
svaka čast.
dječak sa šibicama

#1361 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Filter wrote:
dječak sa šibicama wrote: A ciscenje sa krovova? pricaju mi moji iz starog grada, komsija izasao na krov i snijeg baca njima na kucu :lol: nema druge, govori tiho i nosi AK-47 sa sobom.

bolje kakvu dobru pracku... sta je bilo? nemam pojma :D :D
Ma dobit ce on njega nazad, snijeg mislim, nema brige, samo da mrak padne :D
wewa

#1362 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by wewa »

b faza je stvarno ok, ljudi su ocistili puno toga vec prvi dan. ALI - kako je grtalica prolazila svaki dan, sad imamo nanos od bar pola metra utabanog snijega i niti jednu pjesacku stazu prema mojmilu... svako jutro uredno skacem izmedju auta koja idu prema gore i onda zalijezem u snijeg da me ne bi sta pokupilo...
dječak sa šibicama

#1363 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

madner wrote:Osjecam blage negativne vibracije kontra protiv vozaca i njihovih automobila.
:oops: moracu pohvaliti uvazene vozace iz moje ulice, jutros su snijeg nosili lopatama cak do 3,1/2 metra udaljene livade, nisu od garaza bacali na ulicu :oops:
*mima*

#1364 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

evo komsija tek sad izasao i cisti jer vidim da ne moze vise bez auta
dječak sa šibicama

#1365 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

wewa wrote:b faza je stvarno ok, ljudi su ocistili puno toga vec prvi dan. ALI - kako je grtalica prolazila svaki dan, sad imamo nanos od bar pola metra utabanog snijega i niti jednu pjesacku stazu prema mojmilu... svako jutro uredno skacem izmedju auta koja idu prema gore i onda zalijezem u snijeg da me ne bi sta pokupilo...
Sta te briga, danas sutra mozes aplicirati za kaskadera :oops:
dječak sa šibicama

#1366 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

*mima* wrote:evo komsija tek sad izasao i cisti jer vidim da ne moze vise bez auta
Ako mu se tresu ruke, dobro je i izdrzao, tek sad krizira.
wewa

#1367 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by wewa »

dječak sa šibicama wrote:
wewa wrote:b faza je stvarno ok, ljudi su ocistili puno toga vec prvi dan. ALI - kako je grtalica prolazila svaki dan, sad imamo nanos od bar pola metra utabanog snijega i niti jednu pjesacku stazu prema mojmilu... svako jutro uredno skacem izmedju auta koja idu prema gore i onda zalijezem u snijeg da me ne bi sta pokupilo...
Sta te briga, danas sutra mozes aplicirati za kaskadera :oops:
sifra: skacem po kucama :lol:
*mima*

#1368 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

*mima* wrote:evo komsija tek sad izasao i cisti jer vidim da ne moze vise bez auta

ma joook.....mlad sandjo
madner

#1369 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by madner »

Ja sam citavu subotu izdrzao, nadao sam se da ce proci. No u nedelju sam vec bio ponovo ziv. :D
USAblues

#1370 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by USAblues »

Nisrin wrote:Zar je toliko bitno koliko dugo neko zivi u Sarajevu?! Te price "Ja Sarajlija, ti papak" su valjda dosad isfurane, bitno je da li su ljudi ili neljudi, da li imaju osjecanja prema drugom, a ostalo se vas ne treba ticati!!!

Cinjenica je da mnogi nemaju kulture pa ne osjecaju obavezu niti odgovornost da sami ociste snijeg pred svojim vratima, dok drugi to rade, dok treci nisu u mogucnosti jer su recimo stari pa su sprijeceni da lopataju vise nego da prtinu naprave, cetvrto rade i po 10h pa su jednostavno umorni itd.
Uvijek se moze naci alternativa pa platiti nekome da to uradi., vezano za smece- to je samo odraz ne/kulture bez obzira odakle je neko dosao!
Vrijedjanje na bazi selo-grad je jadno, jer imate ljudi sa sela koji su cisci od "gradjana" 100x najmanje- sve je individualno!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: citas li ti ovo mimo
*mima*

#1371 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

citam.....ali ja nisam nikog vrijedjala
Troll_Happens

#1372 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Troll_Happens »

pa kud ce bacati snijeg sa krovova i terasa da nece mozda cuvati i to u stanu ko smece... sto ne mogu kora na rende...
:-)
*mima*

#1373 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by *mima* »

Jedan001 wrote:pa kud ce bacati snijeg sa krovova i terasa da nece mozda cuvati i to u stanu ko smece... sto ne mogu kora na rende...

znaci da treba da bacaju na ocisceno dvoriste i da zatrpaju ulaz?
Troll_Happens

#1374 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Troll_Happens »

valterbranisarajevo wrote:Sada nastupa drugi dio horora. Neočišćeni snijeg se počeo lediti,a s obzirom da meteorolozi najavljuju da će tokom noći tmeperatura pasti na -20 bojim se da će hitna biti puna ljudi sa lomovima. Naravno, sada bi bilo logično da Civilna zaštita podijeli građanima so za posipanje, ali oni to sigurno neće uraditi, kao što nisu uradili ništa korisno ni do sada.Ja znam da komunalna preduzeća posjeduju takvu so pakovanu u vreće.

Danas sam prolazio kroz ulicu gdje se nalazi centralna kuhinja Crvenog krsta. Vozači se veoma teško izvlače iz nje da bi donijeli pripremljenu hranu za javne kuhinje. Ako ta ulica nije ulica 1. prioriteta onda ne znam koja bi trebala biti.

Sinoć je FTV prikazao petu epizodu dokumentarne serije „Robna kuća“ čija tema je bila sarajevska olimpijada. Ja prosto nemogu da vjerujem da je grad iz serije onaj isti u kojem živimo danas..a i tada je zapadao metar snijega..U skladu sa sadašnjom situacijom bolje je da su pustili film „Dan polije sutra“ jer puno realnije oslikava situaciju u gradu od prikazane epizode „Robne kuće“. :oops:
ti ne slusas djipu sto ti govori da so ne djeluje na temp ispod -6 i ti bi opet posipao so na -20 :-) :-) . Boze ljudi onda se cude sto su slivnici zacepljeni samo soli i sljunka naguraj pa cemo uskoro pecati po gradu... :run:
Troll_Happens

#1375 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Troll_Happens »

*mima* wrote:
Jedan001 wrote:pa kud ce bacati snijeg sa krovova i terasa da nece mozda cuvati i to u stanu ko smece... sto ne mogu kora na rende...

znaci da treba da bacaju na ocisceno dvoriste i da zatrpaju ulaz?
sta predlazes ? bolje i to nego da ceka da mu procuri i da onda svi po vertikali imaju poplavu ne kontam ? :oops:
pileci mozgovi u modi..
Post Reply