Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#101 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by chuchumbamayumbe »

Aj se pobijte, sviju vam
8-)
chuchumbamayumbe

#102 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by chuchumbamayumbe »

AmADin_gospo wrote:čistim ispred svoje kapije i kompletan komad ulice ispred moje kuče.

pucao bi u koljena idiotima koji snijeg ispred svojih vratnica bacaju na sred ulice vodeči se idiotlukom "razgaziče to auta" a kad neko prokliže na isti i zgazi njega ili mu djete, ona "kuku, divljaju po snijegu" :x :x
Jel se to pokvarilo slovo Ć na tastaturi?
8-)
zateznistub

#103 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by zateznistub »

Ja mlatio lopatom u firmi i okrenem se a ono k'o da nisam ni dofatio. Fuj.
dječak sa šibicama

#104 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

Ponekad, ali uglavnom to radi predsjednik kucnog savjeta.

Medjutim, gledam jutros on cisti, a frajer iz zgrade regularno skida snijeg sa svog auta i baca snijeg na ulaz, sere mu se u posao... jer on je faca, mislim ovaj sa autom, on je gazda, on je dingospo.

Za takvima da cistim? ne pada mi na pamet.
riko-ga

#105 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by riko-ga »

AmADin_gospo wrote:čistim ispred svoje kapije i kompletan komad ulice ispred moje kuče.

pucao bi u koljena idiotima koji snijeg ispred svojih vratnica bacaju na sred ulice vodeči se idiotlukom "razgaziče to auta" a kad neko prokliže na isti i zgazi njega ili mu djete, ona "kuku, divljaju po snijegu" :x :x
Isto mislim.Idiotizam cisti.Evo gledam par komsija kako ceste svoje avlije a snijeg bacaju na ulicu.

Ja samo procistio da mogu po hljeb ici i dosta.Sad za sad :D
Ambrozija

#106 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Ambrozija »

dječak sa šibicama wrote:Ponekad, ali uglavnom to radi predsjednik kucnog savjeta.

Medjutim, gledam jutros on cisti, a frajer iz zgrade regularno skida snijeg sa svog auta i baca snijeg na ulaz, sere mu se u posao... jer on je faca, mislim ovaj sa autom, on je gazda, on je dingospo.

Za takvima da cistim? ne pada mi na pamet.
Joj, kako mrzim takve, jos se do vrata parkira da ne bi slucajno hodao 20 metara...ccc
dječak sa šibicama

#107 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

Pa da, parkirao na ulaz, da moze utjerao bi ga u stubiste, jer njegov auto je predragocjen da po njemu pada tamo neki snijeg :oops:
Comrad

#108 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Comrad »

Ev sad s grbavice, et kolko vidim nije lose ocisceno...
Image

:D
Control panel

#109 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Control panel »

jutros sam ocistio ispred svog ulaza plus dio trotoara kuda je trebala grtalica proca. maloprije opet.
ali jedan papak parlkirao tako da se grtalica ne moze popeti da ocisti trotoar.
ostavio sam mu malo iznenadjenje. nije mi bilo mrsko i tesko pa sam sav snijeg koji sam ocistio nabacao njemu oko auta. nece moci uci u auto a kamo li da sa njim izadje :D :dance:
Last edited by Control panel on 03/02/2012 14:21, edited 1 time in total.
brazzo19

#110 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by brazzo19 »

Ne cistim dok ja ustanem i izadjem iz stana posteni svijet sto ide rano na posao utaba to nogama i ja lagano njihovim stopicama prodjem i vratim se priznam da lopatu nisam uzeo od ljeta kad sam neki pjesak starom pomagao da istovari :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#111 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by ladyblue18 »

Ja sad s lopatanja. :mrgreen: ne osjetim ruke :x

A da sam u mahali vidjela nekoga da cisti snijeg ili ne daj boze uzme obiti led, nisam brat bratu ima godina i godina, bar ovaj dio gdje zivim.
Jedino vidim komsiju i komsinicu kako ociste avliju svoju cesto, uglavnom zbog auta, iako su ljudi dobro u godinama, ali kad nece mladji clanovi porodice. :-)
Control panel

#112 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Control panel »

brazzo19 wrote:Ne cistim dok ja ustanem i izadjem iz stana posteni svijet sto ide rano na posao utaba to nogama i ja lagano njihovim stopicama prodjem i vratim se priznam da lopatu nisam uzeo od ljeta kad sam neki pjesak starom pomagao da istovari :D
stidi se
Control panel

#113 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Control panel »

ladyblue18 wrote:Ja sad s lopatanja. :mrgreen: ne osjetim ruke :x

A da sam u mahali vidjela nekoga da cisti snijeg ili ne daj boze uzme obiti led, nisam brat bratu ima godina i godina, bar ovaj dio gdje zivim.
Jedino vidim komsiju i komsinicu kako ociste avliju svoju cesto, uglavnom zbog auta, iako su ljudi dobro u godinama, ali kad nece mladji clanovi porodice. :-)
ja ne znam sta je ljudima ko da ce im kruna sa glave spasti ako uzmu malo lopatu u ruke.
Last edited by Control panel on 03/02/2012 14:39, edited 1 time in total.
brazzo19

#114 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by brazzo19 »

Control panel wrote:
brazzo19 wrote:Ne cistim dok ja ustanem i izadjem iz stana posteni svijet sto ide rano na posao utaba to nogama i ja lagano njihovim stopicama prodjem i vratim se priznam da lopatu nisam uzeo od ljeta kad sam neki pjesak starom pomagao da istovari :D
stidi se
Stidim se.

Sto da cistim za 20 ostalih koji imaju auta i svu ostalu popratnu opermu i jos mi se parkiraju pred ulaz jedva izadjem . Evo bas se sitidim sto ne cistim snijeg nit cu ga cistit uopste !
krompir i riza

#115 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by krompir i riza »

Control panel wrote:
ladyblue18 wrote:Ja sad s lopatanja. :mrgreen: ne osjetim ruke :x

ja ne znam sta je ljuzdima ko da ce im kruna sa glave spasti ako uzmu malo lopatu u ruke.
Kaže nama sinoć jedini komšija koji nikad nije htio pomoći (ni on, ni sin mu a ni gospođa) : ''Ama,šta vam je da na ovakvoj temperaturi čistite, ostavite to komunalcima ,to im je posao, niste se valjda za to školovali?'' :roll: koja logika ,u pm :roll:

a jutros mu se madam razbila pred autom ,žao mi samo što nisam vidjela :evil: :D
Ambrozija

#116 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Ambrozija »

Evo jedan zanimljiv i prikladan ovoj temi:

http://www.pik.ba/artikal/2573737/pitanja

alica.k

#117 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

Ambrozija wrote:Evo jedan zanimljiv i prikladan ovoj temi:

http://www.pik.ba/artikal/2573737/pitanja

meni je ovo bas super, covjek ce pametno i posteno zaraditi. kome se ne da a moze platit...
Manic Psycho

#118 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Manic Psycho »

ultima_palabra wrote:Ali su ljudi definitivno sjebali klimu... vala kod nas nikad nije padao snijeg pri ovolikim minusima. Znalo se da snijeg može pasti recimo od -4 do +2... sad -12, a on pada ko sretni :-)
nemaju ljudi nikakve veze sa klimom
Durmisevic

#119 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Durmisevic »

Maloprije sa lopatanja !
Nije me nikada bilo stid cistiti, niti ce me ikada biti stid cistiti..

A sto se tice ovih gospodina i gospodjica ... propustili ste, i propustate priliku da koji brzinski sevap zaradite ! :razz:
starii

#120 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by starii »

nuki_cika

#121 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by nuki_cika »

A onaj majmun s grtalicom.On koda se krije iza čoška,mater jebo svoju čeka da ja očistim ispred kapije. :D
Ovako je meni jutros bilo :lol:
Troll_Happens

#122 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Troll_Happens »

Gdje si kauboj nisam te prepoznao. Normalno je da se sa trotoara baca na cestu i onda ga djipa vuce sa svojom grtalicom dalje. Gdje cu ja s njim u pm u solju ga baciti o cemu ti pricas "inteligentni" covjece ???
Mr.Penguin

#123 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Mr.Penguin »

žulijan asanž wrote:
crnoplavo wrote:Nema svako para za planine, a drugo kad vec padne snijeg zasto da se SAMI lisavamo zimskih radosti?
Oprosti, ali ja nisam mazohista i ne pada mi na pamet da uklanjam ovu divotu ispred praga...
Upitao bih sve zagovornike ciscenja snijega jedno pitanje: Znate li vi sta znaci zivot bez snijega? Ako je odgovor ne, pogledajte samo koliko radosti par pahulicica proizvede u okicama malene africke djecice koja imaju srecu da snijeg vide jednom (vecinom je to nijednom) u svojim zivotima...
I da, i ja padnem, okliznem se, ali sve je to dio ove zimske idile...

care promijeni dilera, lošu robu ti prodaje
:lol: prvo ona rupa u zidu pa sad ovo :lol: :D
Manic Psycho

#124 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Manic Psycho »

Jedan001 wrote:

Gdje si kauboj nisam te prepoznao. Normalno je da se sa trotoara baca na cestu i onda ga djipa vuce sa svojom grtalicom dalje. Gdje cu ja s njim u pm u solju ga baciti o cemu ti pricas "inteligentni" covjece ???
a ti inteligentni nisi znao da u nekim ulicama ne prolaze grtalice i ko ce ocistiti snijeg sa te ulice na koju ti bacis snijeg. samo ce se istopiti :-)
i da dolazi grtalica u ulicu nece je cistiti 20 puta kad se svako sjeti da ocisti ispred svoje kuce/zgrade i gurne sav snijeg na ulicu
Troll_Happens

#125 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Troll_Happens »

Manic Psycho wrote:
Jedan001 wrote:

a ti inteligentni nisi znao da u nekim ulicama ne prolaze grtalice i ko ce ocistiti snijeg sa te ulice na koju ti bacis snijeg. samo ce se istopiti :-)
i da dolazi grtalica u ulicu nece je cistiti 20 puta kad se svako sjeti da ocisti ispred svoje kuce/zgrade i gurne sav snijeg na ulicu
To moj problem nije sto ne dolazi. Ako se kaze cisti ispred svog vazi nije problem ali gdje cu ja baciti dalje to je moja stvar i tu ne moze niko nista...
Post Reply