poceti novi zivot u Hrvatskoj
-
niceman
#1 poceti novi zivot u Hrvatskoj
Pozdrav
Supruga mi je drzavljanka Velike britanije a ja trenutno samo nase BiH,ne posjedujem nijedan drugi pasos, u slucaju da se supruga prebaci u Hrvatsku da zivi i prenese zivot u Hr.samo bez pitanja sto Hr,koja su pravila u hrvatskoj po tom pitanju, ako bih ja zelio da zivim skupa sa njom, koju papirologiju poceti, sta je potrebno da bi poceli zajedno da zivimo u Hr a da ostanem duze od 90 dana
Supruga mi je drzavljanka Velike britanije a ja trenutno samo nase BiH,ne posjedujem nijedan drugi pasos, u slucaju da se supruga prebaci u Hrvatsku da zivi i prenese zivot u Hr.samo bez pitanja sto Hr,koja su pravila u hrvatskoj po tom pitanju, ako bih ja zelio da zivim skupa sa njom, koju papirologiju poceti, sta je potrebno da bi poceli zajedno da zivimo u Hr a da ostanem duze od 90 dana
-
Rizvan
#2 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Zar nije logičnije da si ovo pitanje postavio na nekom hrvatskom forumu?
-
niceman
#3 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Neka sugestija za to jer stvarno nemam pojma o njihovim forumima,znam samo za par nasih tako da se nisam usudio tamo postaviti
-
Rizvan
#4 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Poslao sam ti privatnu poruku.
-
niceman
#5 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Rizvane, u zdravlju
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#6 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Imam ja tetku negdje u HR, ona bi da zapocne novi zivot negdje u inostranstvu preko mojih ledja... Odnosno, da njenu djecu ja i moji skolujemo. Inace odselila se u HR tamo pred sami kraj 80ih! Kakva HR i p.m. ako vec hoces da ides onda idi ali podalje. Balkan je propali klozet.
-
mudrac2
#7 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
što te to čudi, čula žena da si altruista, poklanjaš kuće i zemlju po bosni, i šta ti fali iškolovati rođake, sevap je.Zviz wrote:Imam ja tetku negdje u HR, ona bi da zapocne novi zivot negdje u inostranstvu preko mojih ledja... Odnosno, da njenu djecu ja i moji skolujemo. Inace odselila se u HR tamo pred sami kraj 80ih! Kakva HR i p.m. ako vec hoces da ides onda idi ali podalje. Balkan je propali klozet.
- Zviz
#8 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Davao sam joj zemlju nek sredi sebi i proda zbog djece, jok nije htjela. Dao joj garanciju da ce dobiti stan tj da necu traziti udio i ako imam pravo, jer je testamen napravljen u moje ime, i opet mal daj jos. Reko joj nista nek dodju u dansku imaju pravo na stpendiju bez rada jer smo u rodu a mi danski drzavljani, jok ni to nije dobro bilo. Hoce da idu na oxford, cambrige, stanford, svicu ...mudrac2 wrote:što te to čudi, čula žena da si altruista, poklanjaš kuće i zemlju po bosni, i šta ti fali iškolovati rođake, sevap je.Zviz wrote:Imam ja tetku negdje u HR, ona bi da zapocne novi zivot negdje u inostranstvu preko mojih ledja... Odnosno, da njenu djecu ja i moji skolujemo. Inace odselila se u HR tamo pred sami kraj 80ih! Kakva HR i p.m. ako vec hoces da ides onda idi ali podalje. Balkan je propali klozet.
-
mudrac2
#9 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
zar je ambicija zločin?
-
razonoda
#10 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Nije ta ideja van pameti. Poznajem dosta Bosanaca koji ce za par godina doci do neke penzije, koju su skupili radeci vani. U tim novim drzavama im nece biti dovoljna za zivot, no u Hr ili BosnA , cak i Slovenija je izbor za zivot.
- petunija
#11 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Da, ako time ugrožava drugogmudrac2 wrote:zar je ambicija zločin?
Budi ambiciozan ali sam snosi troškove
-
mudrac2
#12 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
pa ne ugrožava. zviz je poznati altruista. kad već dijeli kuće i parcele, šta mu je iškolovati dvoje-troje djece?petunija wrote:Da, ako time ugrožava drugogmudrac2 wrote:zar je ambicija zločin?
- petunija
#13 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Aha,
to nisam znala

- stakasa
#14 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Zviz wrote:Imam ja tetku negdje u HR, ona bi da zapocne novi zivot negdje u inostranstvu preko mojih ledja... Odnosno, da njenu djecu ja i moji skolujemo. Inace odselila se u HR tamo pred sami kraj 80ih! Kakva HR i p.m. ako vec hoces da ides onda idi ali podalje. Balkan je propali klozet.
- Zviz
#15 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Kolumbo, ja nisam nikad bio skrt, ali to ne znaci da treba da me neko ima za budalo, no mozda ne skrti ljudi u ocima skrtih su budale. Da ja sam nudio zemlju dzaba, ali ne vladinim udrugama ali ni to nije niko htjeo, nego daj nA vlastita imena. Ponudio sam i skolovanje u Danskoj ali nije dobro. Nek su ambicionzni ali onda o svom trosku. Budimo realni, kad vec morate ici idite bar gdje je stabilno u svakom aspektu. Po istrazi eu 22-51% hrvata racuna napustiti drzavu do 2024!mudrac2 wrote:pa ne ugrožava. zviz je poznati altruista. kad već dijeli kuće i parcele, šta mu je iškolovati dvoje-troje djece?petunija wrote:Da, ako time ugrožava drugogmudrac2 wrote:zar je ambicija zločin?
-
mudrac2
#16 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
eh sad, nisi škrt, a kad ti neko zatraži školovanje onda te pravi budalom. jbga, al ja tu logiku ne kontam.Zviz wrote:
Kolumbo, ja nisam nikad bio skrt, ali to ne znaci da treba da me neko ima za budalo, no mozda ne skrti ljudi u ocima skrtih su budale. Da ja sam nudio zemlju dzaba, ali ne vladinim udrugama ali ni to nije niko htjeo, nego daj nA vlastita imena. Ponudio sam i skolovanje u Danskoj ali nije dobro. Nek su ambicionzni ali onda o svom trosku. Budimo realni, kad vec morate ici idite bar gdje je stabilno u svakom aspektu. Po istrazi eu 22-51% hrvata racuna napustiti drzavu do 2024!
- Zviz
#17 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Pa ponudio sam u danskoj. Samo sto im ne valja... to je njihov ukus i izbor, ja sam u sklopu svojih mogucnosti ponudio da djeca mjesecno imaju 750€ na ruke.mudrac2 wrote:eh sad, nisi škrt, a kad ti neko zatraži školovanje onda te pravi budalom. jbga, al ja tu logiku ne kontam.Zviz wrote:
Kolumbo, ja nisam nikad bio skrt, ali to ne znaci da treba da me neko ima za budalo, no mozda ne skrti ljudi u ocima skrtih su budale. Da ja sam nudio zemlju dzaba, ali ne vladinim udrugama ali ni to nije niko htjeo, nego daj nA vlastita imena. Ponudio sam i skolovanje u Danskoj ali nije dobro. Nek su ambicionzni ali onda o svom trosku. Budimo realni, kad vec morate ici idite bar gdje je stabilno u svakom aspektu. Po istrazi eu 22-51% hrvata racuna napustiti drzavu do 2024!
-
niceman
#18 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
meni je potrebno radi neceg drugog ali eto hrvatska mi nekako blizu ovdje i to...nista drugo ali je ipak eu
- nKrkan
#19 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
A šta ovo ako si državljanin neke EU zemlje onda možeš živjet u svakoj EU državi bez ograničenja ?
- insomnia78
#20 Re: poceti novi zivot u Hrvatskoj
Pa noje bas bez ogranicenja, moras biti negdje prijavljen, dakleM moras raditi, ili imati para da placas sebi stan
Onda nisu sve zemlje isto rangirane
nekima bez obzira sto su iz zemlje clanice ipak treba radna dozvola i tako
Onda nisu sve zemlje isto rangirane
nekima bez obzira sto su iz zemlje clanice ipak treba radna dozvola i tako