Počelo je?!
-
jasko1921
#626 Re: Počelo je?!
ma ljudi mi smo pai kurcu za usi svi i federacija i rs i svi smo toga svijesni ali necemo da priznamo.....zalosno sta dopustamo sami sebi.pa dajte ljudi ovako vise ne ide,dajte da ovu bagru sjebemo svi skupa mi smo to u stanju samo spavamo,probudimo se vec jednom.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#627 Re: Počelo je?!
Ovo obracanje za javnost SDA, kao da je kratki sazetak postova par forumasa koji su u odbranu SDA usli zapravo odbranom Budimira.
A sve to protkano strahom i strijepnjom sta ce tek biti, i u kojem ce se pravcu nastaviti, kada i zvanicno ne budu dio izvrsne vlasti. To je tako ocigledno da je smijesno vise. Trebali su se barem strpiti, dan-dva, da vide o cemu se zapravo radi i da li su kod Budimira pronasli oznacene novcanice koje je uzimao za ta pomilovanja i sve to ostalo.
Ovako samo izlecu na puskomet, mada su ocito svjesni da ce se uskoro krenuti i na njih...zato i ova primjetna nervoza.
Bit ce interesantno.
A sve to protkano strahom i strijepnjom sta ce tek biti, i u kojem ce se pravcu nastaviti, kada i zvanicno ne budu dio izvrsne vlasti. To je tako ocigledno da je smijesno vise. Trebali su se barem strpiti, dan-dva, da vide o cemu se zapravo radi i da li su kod Budimira pronasli oznacene novcanice koje je uzimao za ta pomilovanja i sve to ostalo.
Ovako samo izlecu na puskomet, mada su ocito svjesni da ce se uskoro krenuti i na njih...zato i ova primjetna nervoza.
Bit ce interesantno.
-
palermo
#628 Re: Počelo je?!
Hoćeš reći,blokira rješenje hrvatskog pitanja. Pa jes , u pravu si......It_is_a_Leclerc wrote:
RS mora čekati jer je situacija u Federaciji takva da blokira implementaciju presude Sejdić-Finci.
- area51
#629 Re: Počelo je?!
Nemamo mi kuveta za to,narod(i) su u qrcu sjebani,opljačkani,poniženi...jasko1921 wrote:ma ljudi mi smo pai kurcu za usi svi i federacija i rs i svi smo toga svijesni ali necemo da priznamo.....zalosno sta dopustamo sami sebi.pa dajte ljudi ovako vise ne ide,dajte da ovu bagru sjebemo svi skupa mi smo to u stanju samo spavamo,probudimo se vec jednom.
-
palermo
#630 Re: Počelo je?!
Misliš da nas je sve strah ??-LIBERO- wrote:Ovo obracanje za javnost SDA, kao da je kratki sazetak postova par forumasa koji su u odbranu SDA usli zapravo odbranom Budimira.
Bit ce interesantno.
- snaga_znanja
#631 Re: Počelo je?!
Jebo vas Milorad. Vi mislite kad sleti Milorad da ce doci neki pacifista da ga zamjeni. Nije Milorad vojnom huntom dosao na vlast vec izborima.
Meni je veci problem ova kriminogena hobotnica koja se omotala oko svakog budzeta od lokalnog do entitetskog u FBiH.
Budzet u TK na privremenom finansiranju i jos nije usvojen. Svjesno krse zakon da plate isplacuju. Univerzitet u Zenici (inace dika SDA ZDK) vara studente po Hrvatskoj laznim diplomama. Izvode simpozije na kruzerima. U Sarajevu gradjevinska dozvola treba tek kad gradis preko 10 spratova jer se onda vidi sa balkona pa sramota. Mostar izbora nema. I vi se Miloradom zabavljate...
Bog vam pamet dao pa Jerko Lijanovic vasim parama izbore kupio i vi opet po Miloradu.
PreCjednik je zabava za male ekrane dok se kod nas pljacke obavljaju.
Meni je veci problem ova kriminogena hobotnica koja se omotala oko svakog budzeta od lokalnog do entitetskog u FBiH.
Budzet u TK na privremenom finansiranju i jos nije usvojen. Svjesno krse zakon da plate isplacuju. Univerzitet u Zenici (inace dika SDA ZDK) vara studente po Hrvatskoj laznim diplomama. Izvode simpozije na kruzerima. U Sarajevu gradjevinska dozvola treba tek kad gradis preko 10 spratova jer se onda vidi sa balkona pa sramota. Mostar izbora nema. I vi se Miloradom zabavljate...
Bog vam pamet dao pa Jerko Lijanovic vasim parama izbore kupio i vi opet po Miloradu.
- area51
#632 Re: Počelo je?!
snaga_znanja wrote:Jebo vas Milorad. Vi mislite kad sleti Milorad da ce doci neki pacifista da ga zamjeni. Nije Milorad vojnom huntom dosao na vlast vec izborima.
Budzet u TK na privremenom finansiranju i jos nije usvojen. Svjesno krse zakon da plate isplacuju. Univerzitet u Zenici (inace dika SDA ZDK) vara studente po Hrvatskoj laznim diplomama. Izvode simpozije na kruzerima. U Sarajevu gradjevinska dozvola treba tek kad gradis preko 10 spratova jer se onda vidi sa balkona pa sramota. Mostar izbora nema. I vi se Miloradom zabavljate...![]()
Bog vam pamet dao pa Jerko Lijanovic vasim parama izbore kupio i vi opet po Miloradu.![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#633 Re: Počelo je?!
Ne, već je interesantno.. jako interesantno čitati forum. Živko Budimir nije iz SDA, postavljen je od strane SDP-a, odbačen od istih, danas uhapšen, a ovdje se najviše govori o SDA i prozivaju ljudi da su esdeaovci plaćenici i uhljebljeni kadrovici..Jako interesantno, politička škola ispiranja "mozaka" iz Alipašine ulice.-LIBERO- wrote:Ovo obracanje za javnost SDA, kao da je kratki sazetak postova par forumasa koji su u odbranu SDA usli zapravo odbranom Budimira.
Bit ce interesantno.
-
jasko1921
#634 Re: Počelo je?!
area51 wrote:Nemamo mi kuveta za to,narod(i) su u qrcu sjebani,opljačkani,poniženi...jasko1921 wrote:ma ljudi mi smo pai kurcu za usi svi i federacija i rs i svi smo toga svijesni ali necemo da priznamo.....zalosno sta dopustamo sami sebi.pa dajte ljudi ovako vise ne ide,dajte da ovu bagru sjebemo svi skupa mi smo to u stanju samo spavamo,probudimo se vec jednom.
imamo drug mi kuveta,mi smo dokazano jaka nacija ali na zalost glupa.kako i nebi bili sjebani,opljackani,ponzeni kad sutimo i gledamo sve ovo sta se zbiva.pitate li se kako cemo onda uopste opsati???????pa ljudi krajnje vrijeme je vise reci dosta i sjebati ovu gamad.
- area51
#635 Re: Počelo je?!
Nisam imao živaca listati,možda je neko nešta i pisao ali me interesuje jel Budimir prisluškivan,jel ko propjevao...
Zna li se na osnovu čega(kog dokaza) je uHićen ?
- area51
#636 Re: Počelo je?!
Nema,"energija je potrošena" u ratu.Upamti,nema je ni na jednoj od "tri strane"jasko1921 wrote:area51 wrote:Nemamo mi kuveta za to,narod(i) su u qrcu sjebani,opljačkani,poniženi...jasko1921 wrote:ma ljudi mi smo pai kurcu za usi svi i federacija i rs i svi smo toga svijesni ali necemo da priznamo.....zalosno sta dopustamo sami sebi.pa dajte ljudi ovako vise ne ide,dajte da ovu bagru sjebemo svi skupa mi smo to u stanju samo spavamo,probudimo se vec jednom.
imamo drug mi kuveta,mi smo dokazano jaka nacija ali na zalost glupa.kako i nebi bili sjebani,opljackani,ponzeni kad sutimo i gledamo sve ovo sta se zbiva.pitate li se kako cemo onda uopste opsati???????pa ljudi krajnje vrijeme je vise reci dosta i sjebati ovu gamad.
- snaga_znanja
#637 Re: Počelo je?!
Ma nije ovdje vise prica o SDA i SDP ovdje je prica o kriminalu. Vise je i pticama na grani jasno da su i jedni i drugi, a Boga mi i treci, cetvrti, peti, sesti i sedmi u korupciji do grla.KatarinaKosaca wrote:
Ne, već je interesantno.. jako interesantno čitati forum. Živko Budimir nije iz SDA, postavljen je od strane SDP-a, odbačen od istih, danas uhapšen, a ovdje se najviše govori o SDA i prozivaju ljudi da su esdeaovci plaćenici i uhljebljeni kadrovici..Jako interesantno, politička škola ispiranja "mozaka" iz Alipašine ulice.
Sasvim je svejedno odakle ce metla krenuti ali samo nek jednom krene za sva vremena.
-
someone_
#638 Re: Počelo je?!

Fahro u borbi protiv korupcije.
- snaga_znanja
#639 Re: Počelo je?!
Nemas potrebe citati. Iz SIPE i tuziteljstva nema apsolutno nikakvih informacija osim da se radi o primanju mita za pomilovanja osudjenika. Paralelno jedan od pomilovanih osudjenika je organizator krijumcarenja 110 kg marihuane iz Crne Gore pa su danas izveli paralelno i tu akciju.area51 wrote:Nisam imao živaca listati,možda je neko nešta i pisao ali me interesuje jel Budimir prisluškivan,jel ko propjevao...
- Chisum
#640 Re: Počelo je?!
Mislis kao hiljadu i jedan slucaj, poput raznih krimosa, Radoncica, Causevica, Dzaferovica, Saje, galerije likova iz SBiH i SBB-a, koje je stvorila, dojila i podigla ta piljarsko-dzeparoska organizacija, SDA, tokom 20 i kusur godina, koji su danas, satro, popljuvani od strane SDA glasaca i simpatizera, poput tebe...KatarinaKosaca wrote:Ne, već je interesantno.. jako interesantno čitati forum. Živko Budimir nije iz SDA, postavljen je od strane SDP-a, odbačen od istih, danas uhapšen, a ovdje se najviše govori o SDA i prozivaju ljudi da su esdeaovci plaćenici i uhljebljeni kadrovici..Jako interesantno, politička škola ispiranja "mozaka" iz Alipašine ulice.-LIBERO- wrote:Ovo obracanje za javnost SDA, kao da je kratki sazetak postova par forumasa koji su u odbranu SDA usli zapravo odbranom Budimira.
Bit ce interesantno.
-
Korisničkoime
#641 Re: Počelo je?!
Koja farsa od pravne države.
Budumir se hapsi samo iz jednog razloga a to je njegovo blokiranje i smetanje u rekonstrukciji vlade i svega što se naumilo da sada ne idem i ne razglabam. Mislim volio bi ja da je zaista počelo da je tako centrale SDA i SzBiH a dobar dio i SDP-ovaca bi morao da se ozbiljno zabrine i da gleda ako može još večeras negdje preko crte da makne u zemlju koja ne isporučuje. Pa ministar sigurnosti nam je do jučer privatno kafenisao sa jednim od najvećih narko dilera na Balkanu koji je eto misteriozno nestao sekund pred njegovo hapšenje i još mu se za trag ne zna.
Sumnjam da će Budimir odležati i dana u zatvoru, nakon što se oslobodi put za planirano političko preslaganje u FBiH i nakon što se godinama i godinama proces bude vukao biće pravomoćno oslobođen svih optužbi što će zaslužiti mali članak negdje pri dnu 7-8 stranice dnevnih novina.
S druge strane sve da i bude osuđen sve i da je zaista kriv ništa se od toga ne bi dogodilo da je pristao da igra igru i mirno se povukao ili da je član neke od vodećih stranaka.
Znači pravda je selektivna oni koji su ili dovoljno jaki ili dovoljno poslušni bez obzira što su počinili krivično djelo biće pošteđeni.
O Dodiku i hapšenju možemo samo sanjati osim ako se ne želi vatreni obračun u sred zgrade Vlade RS-a sa policijom RS-a i njegovim obezbjeđenjem a nakon toga seljačku budu.
Budumir se hapsi samo iz jednog razloga a to je njegovo blokiranje i smetanje u rekonstrukciji vlade i svega što se naumilo da sada ne idem i ne razglabam. Mislim volio bi ja da je zaista počelo da je tako centrale SDA i SzBiH a dobar dio i SDP-ovaca bi morao da se ozbiljno zabrine i da gleda ako može još večeras negdje preko crte da makne u zemlju koja ne isporučuje. Pa ministar sigurnosti nam je do jučer privatno kafenisao sa jednim od najvećih narko dilera na Balkanu koji je eto misteriozno nestao sekund pred njegovo hapšenje i još mu se za trag ne zna.
Sumnjam da će Budimir odležati i dana u zatvoru, nakon što se oslobodi put za planirano političko preslaganje u FBiH i nakon što se godinama i godinama proces bude vukao biće pravomoćno oslobođen svih optužbi što će zaslužiti mali članak negdje pri dnu 7-8 stranice dnevnih novina.
S druge strane sve da i bude osuđen sve i da je zaista kriv ništa se od toga ne bi dogodilo da je pristao da igra igru i mirno se povukao ili da je član neke od vodećih stranaka.
Znači pravda je selektivna oni koji su ili dovoljno jaki ili dovoljno poslušni bez obzira što su počinili krivično djelo biće pošteđeni.
O Dodiku i hapšenju možemo samo sanjati osim ako se ne želi vatreni obračun u sred zgrade Vlade RS-a sa policijom RS-a i njegovim obezbjeđenjem a nakon toga seljačku budu.
- and
#642 Re: Počelo je?!
možda se najviše govori o sda jer je ovaj susjede oslobađao,a zna se s kim su susjedi dobriKatarinaKosaca wrote:Ne, već je interesantno.. jako interesantno čitati forum. Živko Budimir nije iz SDA, postavljen je od strane SDP-a, odbačen od istih, danas uhapšen, a ovdje se najviše govori o SDA i prozivaju ljudi da su esdeaovci plaćenici i uhljebljeni kadrovici..Jako interesantno, politička škola ispiranja "mozaka" iz Alipašine ulice.-LIBERO- wrote:Ovo obracanje za javnost SDA, kao da je kratki sazetak postova par forumasa koji su u odbranu SDA usli zapravo odbranom Budimira.
Bit ce interesantno.
Last edited by and on 27/04/2013 00:39, edited 1 time in total.
- area51
#643 Re: Počelo je?!
Budimir je "kleknuo" zato što nema dobru "zaleđinu",čitaj.stranačku infrastrukturu.Mala stranka a na takvima se qrac vazda šiljiosnaga_znanja wrote:Ma nije ovdje vise prica o SDA i SDP ovdje je prica o kriminalu. Vise je i pticama na grani jasno da su i jedni i drugi, a Boga mi i treci, cetvrti, peti, sesti i sedmi u korupciji do grla.KatarinaKosaca wrote:
Ne, već je interesantno.. jako interesantno čitati forum. Živko Budimir nije iz SDA, postavljen je od strane SDP-a, odbačen od istih, danas uhapšen, a ovdje se najviše govori o SDA i prozivaju ljudi da su esdeaovci plaćenici i uhljebljeni kadrovici..Jako interesantno, politička škola ispiranja "mozaka" iz Alipašine ulice.
Sasvim je svejedno odakle ce metla krenuti ali samo nek jednom krene za sva vremena.
- MuaDib
#644 Re: Počelo je?!
hahahahaha...kakav romantizam, da nije žalosno urdch bilo bi smješno, prvo je dotični ušao u savez s koljačima, a potom narod pustio na milost i nemilost koljačima, kukajući međunarodnoj zajednici pomozi, dok je narod, koji je isti razoružao, proživljavo gologotu. Sada vidimo zašto je to tako uradio radi politike u strahu su velike oči, kako bi prikrio stvarne motive svog političkog angažmana a to je sabijanje i homogenizacija bosanskih Muslimana - Bošnjaka u geto islamskog civilizacijskog kruga, tako da drugi obave prljav posao, a on ispadne nevini dedo i osloboditelj, a lopovi oko njega begovi novog feudalizma, kakav vidimo danas na Poljinama i među bošnjačkim biznismenima.udrch wrote: nemoj da ti ja moram govoriti šta si pod tim mislio..ti to najbolje znaš..a nismo djeca, bar ja nisam..znaš i sam da si to meni lično uputio..
ja znam da se na mene ne odnosi, ali ostali ne znaju, pa sam te zato upozorio..
osim toga, moja podrška onome što je započeo rahmetli Alija nikad neće prestati..njegov projekat izgradnje države koja više nikad neće dozvoliti genocid nad mojim narodom će biti završen..
ne vjerujem da taj projekat zanima SDP, a ostale stranke su samo prolazna faza u našem političkom životu..
- Chisum
#645 Re: Počelo je?!
Mene samo zanima sta ce susjed na ovo reci? Ima li kakvog kvalitetnog dopa ovih dana, da se onako, dzematile, ubodemo i uzivamo.
Last edited by Chisum on 27/04/2013 00:42, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#646 Re: Počelo je?!
Da, Bošnjaci pristaju na ''pravo prve bračne noći'' od strane ostala dva kostitutivna naroda.area51 wrote:Nema,"energija je potrošena" u ratu.Upamti,nema je ni na jednoj od "tri strane"
- snaga_znanja
#647 Re: Počelo je?!
Ma bila je informacija da je susjed u apsani pa da celiju dijele.Chisum wrote:Mene samo zanima sta ce susjed na ovo reci? Ima li kakvog kvalitetnog dopa ovih dana?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#648 Re: Počelo je?!
BIla sam ljuta hadezeovka, Harisov diplomata (joj, ova mi se funkcija najviše sviđala, što jest, jestChisum wrote:Mislis kao hiljadu i jedan slucaj, poput raznih krimosa, Radoncica, Causevica, Dzaferovica, Saje, galerije likova iz SBiH i SBB-a, koje je stvorila, dojila i podigla ta piljarsko-dzeparoska organizacija, SDA, tokom 20 i kusur godina, koji su danas, satro, popljuvani od strane SDA glasaca i simpatizera, poput tebe...
- snaga_znanja
#649 Re: Počelo je?!
Suti vidis da su ovi anam preko drine zastranili u vjeri. Treba me neki kacavendin omadjijat umjesto zene za prvu bracnu noc!PipiDugaDevetka wrote:Da, Bošnjaci pristaju na ''pravo prve bračne noći'' od strane ostala dva kostitutivna naroda.area51 wrote:Nema,"energija je potrošena" u ratu.Upamti,nema je ni na jednoj od "tri strane"
-
Korisničkoime
#650 Re: Počelo je?!
Kako god i šta god bude sa Budimirom u jedno možeš i ti i ja i svi mi da budemo sigurni na vrh najjačih stranaka se neće krenuti barem ne uskoro za 10-15-20 godina ko zna ali uskoro zasigurno ne, možeš li zamisliti da neko hapsi vrh SDA ili SDP ili HDZ ovako kao Budimira ni u snu i to je ono što me nervira i što je u biti tragedija je selektivnost po jačini i poslušnosti.-LIBERO- wrote:Ovo obracanje za javnost SDA, kao da je kratki sazetak postova par forumasa koji su u odbranu SDA usli zapravo odbranom Budimira.
Bit ce interesantno.