Počelo je?!

Post Reply
udrch

#601 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:
udrch wrote: ...
ako misliš na Čauševića, on je predložen (postavljen) od SDA, ali nije obnašao funkcije unutar stranke..
...
Svaka čestita (kriminalna) hobotnica ima svoju glavu i svoje pipke. Uloga pipaka je da hvataju hranu i doturaju je glavi.
ne negiram ispravnost tvoje tvrdnje, ali mislim da je jasno šta sam rekao..nadam se hapšenju nekog iz glavnog odbora..kandidata je mnogo..je li tako? recimo Bakir Izetbegović? ako je vjerovati ministru sigurnosti i dokaza je dovoljno..
eno dvori na Marin dvoru mu dobijaju staklenu fasadu
hevi metalac

#602 Re: Počelo je?!

Post by hevi metalac »

jasko1921 wrote:kako bi ja volio ovog kaplana da malo uhvate ima facu isto stakor.balo balavi i on nesto palamudi.a i jeste vala facom bas za SDA tamo su ionako vecinom ovakvi kao on.
morebit i on napusti brod posto je stakor
udrch

#603 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:Bojim se da našim korumpiranim sudijama i tužilaštvima čak i Amerikanci mogu samo soli staviti na rep.
takođe smatram da je to jedna vrlo organizirana kriminalna grupa..
i iskreno ne ulijeva mi povjerenje činjenica da se hapšenje desilo u petak na kraju dana..
nadam se da u ponedjeljak neki od sudaca neće ove pustiti da se brane sa slobode..a skoro sve ove akcije petkom tako završe..

i zanima me ako neko zna..kolko sam ja skontao danas su uhapšeni i svi ovi što su pomilovani..
da li se njima može ukinuti ta odluka i da ih se vrati u zatvor?
je li to pravno moguće po našem zakonu?
It_is_a_Leclerc

#604 Re: Počelo je?!

Post by It_is_a_Leclerc »

racionalista wrote:ma ovo bi mogao biti početak nekog većeg bala. neki dan sam čuo da prof. trnka i jos par strucnjaka ne izlaze iz americke ambasade zadnjih sedmica. izgleda da bi moglo biti nekakvog prekrajanja, pa sad malo pocinje da se trenira strogoca.
Normalno.

SAD je istjerala EU iz svih procesa u Federaciji i sad je preuzela ulogu medijatora. Okupljen je tim od 9 stručnjaka - što bošnjačkih, što hrvatskih, što američkih, koji aktivno rade na novom Ustavu Federacije. Prezentacija je na jesen.
Dotad će se, pod prijetnjom scenarija "Budimira", iznuditi implementacija presude Sejdić-Finci.

Od iduće godine, Amerikanci počinju rovariti i po RS-u.
VjecitiStudent

#605 Re: Počelo je?!

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote: nemoj da ti ja moram govoriti šta si pod tim mislio..ti to najbolje znaš..a nismo djeca, bar ja nisam..znaš i sam da si to meni lično uputio..
ja znam da se na mene ne odnosi, ali ostali ne znaju, pa sam te zato upozorio..
osim toga, moja podrška onome što je započeo rahmetli Alija nikad neće prestati..njegov projekat izgradnje države koja više nikad neće dozvoliti genocid nad mojim narodom će biti završen..
ne vjerujem da taj projekat zanima SDP, a ostale stranke su samo prolazna faza u našem političkom životu..
:shock:
Projekat izvanredno napreduje, već je desetak famalija tako dobro zbrinuto, sa kapitalom od Kipra do Djevičanskih otoka, da ih balkanski genocidi definitivno više nikada neće dohvatiti.
jasko1921

#606 Re: Počelo je?!

Post by jasko1921 »

hevi metalac wrote:
jasko1921 wrote:kako bi ja volio ovog kaplana da malo uhvate ima facu isto stakor.balo balavi i on nesto palamudi.a i jeste vala facom bas za SDA tamo su ionako vecinom ovakvi kao on.
morebit i on napusti brod posto je stakor

ma on ce letit prije ili kasnije to je sigurno.trebamo mi kao narod baciti misomora ima tu jos mnogo stakora ali mi glupi blago receno samo sutimo i gledamo.zalosno zaista.
udrch

#607 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:
udrch wrote: nemoj da ti ja moram govoriti šta si pod tim mislio..ti to najbolje znaš..a nismo djeca, bar ja nisam..znaš i sam da si to meni lično uputio..
ja znam da se na mene ne odnosi, ali ostali ne znaju, pa sam te zato upozorio..
osim toga, moja podrška onome što je započeo rahmetli Alija nikad neće prestati..njegov projekat izgradnje države koja više nikad neće dozvoliti genocid nad mojim narodom će biti završen..
ne vjerujem da taj projekat zanima SDP, a ostale stranke su samo prolazna faza u našem političkom životu..
:shock:
Projekat izvanredno napreduje, već je desetak famalija tako dobro zbrinuto, sa kapitalom od Kipra do Djevičanskih otoka, da ih balkanski genocidi definitivno više nikada neće dohvatiti.
te informacije što imaš potrudi se da dostaviš do ministra sigurnosti ili tužilaštva..
a s obzirom na našu brojnost objektivno prema svjetskim standardima i ne možemo očekivati više od deset superbogatih porodica..
snaga_znanja

#608 Re: Počelo je?!

Post by snaga_znanja »

Fakat da li je ikad uhapsen bar jedan SDA politicar koji je na funkciji minimalno pomocnika ministra? Kantonalnog ili Federalnog nije uopste bitno.
VjecitiStudent

#609 Re: Počelo je?!

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:
racionalista wrote:ma ovo bi mogao biti početak nekog većeg bala. neki dan sam čuo da prof. trnka i jos par strucnjaka ne izlaze iz americke ambasade zadnjih sedmica. izgleda da bi moglo biti nekakvog prekrajanja, pa sad malo pocinje da se trenira strogoca.
Normalno.

SAD je istjerala EU iz svih procesa u Federaciji i sad je preuzela ulogu medijatora. Okupljen je tim od 9 stručnjaka - što bošnjačkih, što hrvatskih, što američkih, koji aktivno rade na novom Ustavu Federacije. Prezentacija je na jesen.
Dotad će se, pod prijetnjom scenarija "Budimira", iznuditi implementacija presude Sejdić-Finci.

"Amerikanci nam sređuju državu od prekosutra" - stranice ovog foruma su prepune sličnih pogrešnih prognoza,
udrch

#610 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

brojke i slova su večeras letjeli puno brže nego inače :D ..

mora da si naletio Cmolji na volej..vjerujem da ćeš uskoro još jednom..
ali znam da ćeš nastaviti da čitaš, pa ti sve zaboravim reći da svoje frustracije počinješ realizirati na sebi..
jer prema tvom pisanju je očigledno da si nepismen..
vjerovatno jedan od hiljada gimnazijalaca kojeg su roditelji uspjeli uvaliti u neku gimnaziju, ali on glumio frajera, pa jedva završio, pa onda upisao fakultet, ali skonto da je neinteligentan i totalno nepismen, pa si nakon 3,4 obnove napustio..
sad ti je kriv svako, jer te roditelji ne žele više izdržavati, pa te tjeraju da radiš, kao još jednog koji dostavlja pakete širom evrope, a za to okrivi virtualnog mene..
da ne bi dangubio dalje ovdje, uhvati se lopate ili volana..
iznad toga ako uloviš šta biće premija..
ali iskreno nemoj to očekivati..
udrch

#611 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

@VjecitiStudent

šta te ovo brojke i slova optužuje za terorizam :shock: ?
VjecitiStudent

#612 Re: Počelo je?!

Post by VjecitiStudent »

snaga_znanja wrote:Fakat da li je ikad uhapsen bar jedan SDA politicar koji je na funkciji minimalno pomocnika ministra? Kantonalnog ili Federalnog nije uopste bitno.
Jest Vikalo iz SDA, međutim Borjana Krišto ga je na vrijeme pomilovala tako da zatvora nikada vidio nije.
VjecitiStudent

#613 Re: Počelo je?!

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:@VjecitiStudent

Ma ne mogu ovaj čečenski IP nikako sakriti. :oops:
vivaldi

#614 Re: Počelo je?!

Post by vivaldi »

racionalista wrote:ma ovo bi mogao biti početak nekog većeg bala
veceg klinca, a ne bala. Nije ovo ovo obracun drzave s kriminalom vec obracun pojedinaca s drzavom :skoljka:
palermo

#615 Re: Počelo je?!

Post by palermo »

Nass wrote:
vee-jay wrote:Malo nelogicno da su upravo one osobe koje su protiv hapsenja Budimira upravo one osobe koje su bile protiv toga da Budimir bude postavljen na celo predsjednika Federacije.

Meni inace neshvatljivo kako neko uopste moze biti protiv hapsenja Budimira ili bilo kojeg politicara. :?
Osim mene, ja sam bila za Budimira i Platformu. Ocekujem akcije hapsenja mafijasa i kriminalaca u BiH pod pritiskom MZ, ja to odavno najavljujem i znam da ce se desiti, ali nisam sigurna da je ovo to. Ne mogu pozdraviti akcije u kojima velike ribe hapse male ribe koje im stoje na putu da potpuno zavladaju ovim nasim tamnim vilajetom. Nisam sigurna da li je ovo bas doslo od USA, vidjet cemo njihove reakcije sutra, ako budu onako opcenite i mlake, onda...
Tako je Nass.

Jasna je poruka poslata. Ne možete biti protiv nas, mi smo svemoćni.Mi smo Vaš Bog Otac.
O'zone
Globalni moderator

#616 Re: Počelo je?!

Post by O'zone »

SDA: Hapšenja u funkciji preuzimanja vlasti
Stranka demokratske akcije u principu podržava rad i aktivnosti institucija za provođenje zakona.

U sadašnjoj složenoj društveno-političkoj situaciji i rezultirajućim odnosima i prilikama u Federaciji i Bosni i Hercegovini, ključno je da vođenje cjelokupnog postupka bude bez političke pristrasnosti i uticaja.

Međutim, imajući u vidu činjenice i dosadašnju praksu, te političke ciljeve nekih aktera ovih procesa, postoji opravdana sumnja da bi hapšenje predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine moglo biti isključivo u funkciji preuzimanja izvršne vlasti od strane nove parlamentarne većine u Federaciji Bosne i Hercegovine (SDP, SBB, HDZ i HDZ 1990), saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#617 Re: Počelo je?!

VjecitiStudent wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Normalno.

"Amerikanci nam sređuju državu od prekosutra" - stranice ovog foruma su prepune sličnih pogrešnih prognoza,
To je tačna prognoza.
Tužna činjenica, ali istinita.
palermo

#618 Re: Počelo je?!

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:
To je tačna prognoza.
Znači, iduće godine RS.

Pa da, ima logike,svakako su bolji dio BiH, valjda tamo i nemaju mnogo posla
miki.ba

#619 Re: Počelo je?!

Post by miki.ba »

:D
O'zone wrote:
Stranka demokratske akcije u principu podržava rad i aktivnosti institucija za provođenje zakona.

U sadašnjoj složenoj društveno-političkoj situaciji i rezultirajućim odnosima i prilikama u Federaciji i Bosni i Hercegovini, ključno je da vođenje cjelokupnog postupka bude bez političke pristrasnosti i uticaja.

Međutim, imajući u vidu činjenice i dosadašnju praksu, te političke ciljeve nekih aktera ovih procesa, postoji opravdana sumnja da bi hapšenje predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine moglo biti isključivo u funkciji preuzimanja izvršne vlasti od strane nove parlamentarne većine u Federaciji Bosne i Hercegovine (SDP, SBB, HDZ i HDZ 1990), saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by miki.ba on 27/04/2013 00:20, edited 1 time in total.
area51

#620 Re: Počelo je?!

Post by area51 »

palermo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
To je tačna prognoza.
Znači, iduće godine RS.

Tamo kad klepe Milorada posle padaju sami ovi fićfirići oko njega
It_is_a_Leclerc

#621 Re: Počelo je?!

palermo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
To je tačna prognoza.
Znači, iduće godine RS.

RS mora čekati jer je situacija u Federaciji takva da blokira implementaciju presude Sejdić-Finci.
Mister Yes

#622 Re: Počelo je?!

Post by Mister Yes »

It_is_a_Leclerc wrote:
Normalno.

Slažem se za Sejdić-Finci i za rekonstrukciju Federacije ali nisam siguran za RS. Da su u Daytonu planirali da RS bude prelazno rješenje ne bi crtali kartu onako kako su je crtali (zaleđe Dubrovniku, veza sa Bihaćem i slično). Ali Federacija 100% ide u rekonstrukciju.
JohnnyS

#623 Re: Počelo je?!

Post by JohnnyS »

It_is_a_Leclerc wrote:
racionalista wrote:http://skupstinabd.ba/ustavi/f/ustav_fe ... govine.pdf

Clan 10.
Predsjednik Federacije, Potpredsjednik Federacije, Premijer, zamjenik Premijera i ostali clanovi Vlade ne mogu biti krivicno gonjeni niti odgovarati u gradjanskom postupku za bilo koju radnju ucinjenu u vrsenju svoje funkcije.

Ovo haman danas bi državni udar :thumbup:
Otkad je ovo građanska parnica ?
Da sam danas umro mislio bih da je ono kad te država hapsi zapravo krivična odgovornost, al' hajd ga ti znaj. :oops:

Dajte se ljudi malo educirajte, a ne ovako da bacate bombe...
Vidiš, ja bih protumačio ovu rečenicu kao da ne može: 1) biti krivično gonjen niti 2) odgovarati u građanskom postupku. "niti" je sastavni veznik. Moglo bi se preformulirati da je nemoguće kazneno goniti i da odgovaraju u građanskom postupku. Znači i jedno i drugo da je zabranjeno. A ovo je krivično gonjenje. Očito je da je članak ustava napisan da nije samo pitanje za pravnike nego i za lingviste :D
udrch

#624 Re: Počelo je?!

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:
udrch wrote:@VjecitiStudent

Ma ne mogu ovaj čečenski IP nikako sakriti. :oops:
ja te nisam skonto, ali brojke i slova jeste..ipak je on propali gimnazijalac..
ali mi sad krivo, hoće da ukine forum zbog toga ko Šero11 nekad davno :lol: ..
area51

#625 Re: Počelo je?!

Post by area51 »

Nije valjda da će se sva "kola" u federaciji "slomiti" na Budimiru ? :-)
Post Reply